*Nettavisen* Sportspill.

Tett i toppen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kampen om seriegullet hardner til mellom RBK og Godset som møter på tøff motstand i helgens runde. Les dagens tippetips.

25.08.13 09:45

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: RBK holder stand
Oddstips 2: Watford til topps
Tippeligaen: Siste om skader og karantener

V64 Øvrevoll: Søndag er det fest på Øvrevoll
V65 Sørlandet: Vi stoler på Siv i sør

Søndagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Tippeligaen, Adeccoligaen, Superliga og Primer Division.

Bonuspotten er oppe i 2.600.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Sandnes Ulf – Rosenborg
Sandnes Ulf tok et stort steg vekk i fra nedrykksrivalene med 1-0-seieren borte over Hønefoss sist og har ny syv poeng å gå på ned Start på kvalik. Ligger på 11.plass med 7-4-9 totalt og 3-3-4 hjemme. Gikk seiersløse gjennom mai og juni, men viser nå gode takter og er blant formlagene i serien med 5-0-1, hvor de blant annet har slått Strømsgodset og Aalesund. Nils Petter Andersen (korsbånd) er fortsatt ute.

Rosenborg beholdt serieledelsen selv om de bare fikk med seg ett poeng hjemme mot Vålerenga sist. Besøkte Marienlyst i forrige bortekamp hvor trønderne skal si seg mest fornøyd med at det ble poengdeling. Ikke tapt i serien siden dagens motstander overraskende gikk seirende ut av duellen på Lerkendal i april og står med 15-5-2 totalt i år. Er ligaens beste poengplukker på bortebane med 5-3-1, hvor tapet kom mot Haugesund. Fredrik Midtsjø (kne) og Per Werner Rønning (hæl) er langtidsskadet. Karantene: Mikael Dorsin og Nicki Bille Nielsen (tre gule)

Sandnes Ulf viser god form og kom best ut av forrige duell. Likevel tror vi mest på gjestene; RBK har levert jevnt over siden tapet mot Ulf i april og stiller uten tvil med det beste laget. Hjemmelaget mangler en goalgetter på topp, etter Tommy Høiland forsvant i sommer er det kun Marius Helle (2) som har scoret av spissene. Rosenborg står med færrest baklengs av alle på bortebane denne sesongen, og vi tror Sandnes Ulf kommer til å slite med å bryte gjennom forsvaret til trønderne. Formtopper varer aldri evig og det gjelder for Sandens Ulf også. RBK har kun tapt én kamp på bortebane i år, og selv om det kampen har en viss uavgjortfare, virker trøndere helt klart sterkest. B

2. Haugesund – Tromsø
Med 2-1-seieren over Start (14.) på Sørlandet sist har Haugesund vunnet tre strake. De to foregående ble spilt på Haugesund Stadion og endte med seier over Hønefoss (16.) og Sandnes Ulf (12.). Står med 3-1-1 på de fem siste. Ser ut til å greie seg fint uten Alexander Søderlund som forsvant til RBK i juli, men hvis Christian Gytkjær blir utilgjengelig ser det tynt ut i angrepsrekka. Ligger på femteplass med 10-3-7 totalt og har bronseplassen innen rekkevidde. Tallene hjemme viser 7-0-3, hvor de har slått topplagene RBK og Strømsgodset, men også tapt for Sarpsborg og Sogndal.

Tromsø fikk besøk av Besiktas i EL på torsdag, og etter en åpning der TIL så ut til å være minst et par nummer for små reiste gutan seg mesterlig i andre omgang og halte i land 2-1-seieren. Viser derimot meget svak form i serien, hvor de ikke har vunnet på syv serierunder og står med 0-2-5. Har til gode å vinne på bortebane med 0-4-6 og 1-2 nederlaget mot Sandnes Ulf sist var deres sjette strake tap på fremmed gress. Steffen Nystrøm er trolig ute.

Tromsø sliter på bortebane og var gjennom en tøff batalje senest på torsdag. Men gutan kan ha fått en opptur med seieren over Besiktas og vi velger å gardere. HU

3. Hønefoss – Sarpsborg
Nedrykkskyggen begynner å bre seg over Hønefoss som tapte hjemme mot Sandnes Ulf sist og har nå ikke tatt poeng på fem runder. Kun vunnet tre kamper i år og står med begredelige 2-3-5 hjemme på AKA Arena. Er likevel kun tre poeng opp til sikker plass. Scoret minst i Tippeligaen og av spissene er det kun Raymond Mendy (1) som står oppført med mål. Har hentet inn Øyvind Hoås fra Sarpsborg for å styrke angrepsrekka, men foreløpig står spissen uten nettkjenninger. Kristjan Örn Sigurdsson og Toni Kolehmainen måtte ut med strekk sist, og det er tvilsomt om de blir klare.

Sarpsborg viser enda verre form en dagens motstander, hjemmetapet mot Sogndal i forrige runde var deres syvende på rad. Ligger dermed nest sist med ett poeng mer enn Hønefoss. Brian Deans gutter har opplaget problemer bakover og til nå er Sarpsborgs 43 baklengs flest av alle. Kun vunnet én kamp borte i år, mot Haugesund, og står med 1-3-6 på fremmed gress. Jeremy Berthod er skadet.

Rundes bunnkamp er mellom laget som scoret minst mot den som slipper inn mest. Begge viser elendig form og vi ser oss nødt til å gardere fullt ut. HUB

4. Vålerenga – Lillestrøm
Vålerenga ga RBK god motstand på Lerkendal sist, kampen endte 0-0 men begge lag hadde nok av sjanser til å score. Var opplaget favoritter mot Start i forrige match på Ullevaal, men fikk to i mot på dødballer i en jevnspilt første omgang og tapte til slutt 1-3. Hadde før det ikke tapt siden 25. mai og står med 2-2-1 på de fem siste. Ligger på åttendeplass med 7-5-8 totalt og tallene hjemme viser variable 4-2-4. Christian Grindheim, Joachim Thomassen, Fegor Ogude og Joseph Baffo er uaktuelle

Lillestrøm startet best og burde tatt føringen hjemme mot Godset sist, men uttelling uteble og i stedet var det gjestene som scoret. Fikk likevel med seg ett poeng etter Lars Vilsvik sendte ballen i eget mål på overtid. Startet sesong magert, men har vist tegn til forbedring og står med 2-3-0 på de fem siste. Har fått et lite pusterom til rivalene under, men ligger fremdeles utsatt til på sin tolvteplass med 6-6-8 totalt. Har ikke bedre enn 2-2-6 på bortebane. Ruben Gabrielsen er fortsatt ute. Arnold Origi (fingerbrudd) er også uaktuell.

Vålerenga vant forrige møte i en kamp hvor ingen av lagene imponerte spesielt. Holder alle muligheter åpne. HUB

5. Bodø/Glimt - Mjøndalen
Serieleder Bodø/Glimt vant 1-0 over Follo i en sjansefattig kamp på Ski Stadion og har nå imponerende 10 strake seiere. Med tolv poeng ned til Bryne på andreplass er Glimt på god vei til å gjøre en retur i Tippeligaen. Har vært utilnærmelig på Aspmyra med 10-0-0 og 28-5 i målforskjell.

Mjøndalen har kommet seg betraktelig etter den haltende starten og har nå 3-2-0 på de fem siste. Står med to sterke borteseier på rad, mot HamKam og Kristiansund, mens forrige kamp på Mjøndalen stadion endte 0-0 mot Ranheim. Klatret opp til niendeplassen med 8-3-8 totalt og har 4-1-5 på fremmed gress.

Bodø/Glimt kommer for eller siden til å gå på et poengtap, men vi tror ikke det skjer i dag. H

6. HamKam - Vard Haugesund
Med storseieren over Stabæk borte og triumfen mot Hødd hjemme friskt i minnet dro Kamma til Kongsvinger med tre poeng i sikte, men Vegard Skogheim og co måtte vende hjem med et bittert 0-3 tap mot erkerivalen. Ikke lett å få tak på årets HamKam som svinger veldig i prestasjonene. Innehar den siste playoff plassen som nummer seks med 9-3-7 totalt og 5-3-1 på Briskeby, hvor det eneste tapet kom mot Mjøndalen.

Vard Haugesund har kjempet til seg poeng i vanskelig bortekamper mot Hødd og Stabæk i august, men tapte den viktige bunnkampen mot Strømmen hjemme sist. Har kun vunnet to kamper i år og ligger nest sist med 2-5-11 totalt og 2-2-5 borte. Vanskelig å finne gode argumentere for at de spiller i Adeccoligaen neste sesong også.

HamKam vant 3-0 i det motsatte oppgjøret og er rettmessige favoritter i dag også. H

7. Kristiansund BK - Follo
Kristiansund leverte en solid vårsesong og lå som nummer to før seriepausen, men nykommerne ser ut til å ha kost seg litt for mye i ferien og har tapt tre av de fire siste. Fikk med seg tre poeng mot Elverum, men har tapt de to siste på hjemmebane, mot Stabæk og Mjøndalen og står nå med 5-1-4 på Kristiansund Kunstgress. Har falt ned til femteplassen med 10-2-7, men har fremdeles sølvet og direkte opprykk innen rekkevidde tre poeng opp.

Både Follo og Bodø/Glimt skapte lite med sjanser på Ski Stadion i forrige runde, men serielederen viste hvorfor de ligger på topp og fikk det ene målet de trengte. Follo har dermed kun elleve poeng med 3-2-13 totalt. Tok en overraskende seier borte over Fredrikstad i slutten av juli, men med 1-2-7 på de ti siste er det blitt lite å juble over for tabelljumboen. Står med 2-0-7 på fremmed gress, hvor den andre seieren kom mot Vard.

Kristiansund har fått en dårlig start på høstsesongen, men har vist at de har mye kvalitet i laget. Det samme kan ikke sies om Follo som har plukket svært få poeng. H

8. Ranheim - Ullensaker/Kisa
Ranheim bør nok si seg mest fornøyd med poengdelingen borte mot Mjøndalen i forrige runde. Tapte fem på rad i juni, men har tatt seg opp igjen med 2-2-1 på de fem siste, og takket være den forrykende sesongstarten innehar de tredjeplassen med 10-3-6 totalt. Vant 5-1 over Kongsvinger i forrige hjemmekamp hvor tallene viser 4-2-3.

Ull/Kisa ligger på sikker plass takket være bedre målforskjell enn Strømmen på nedrykk. Tapte hele 1-5 mot Elverum sist, men fikk med seks viktige poeng i de to foregående kampene mot Follo og Kongsvinger. Ikke så mye å vise til på bortebane denne sesongen med 2-3-4, men har holdt både Sandefjord og Bryne til uavgjort. HU

9. Stabæk- Hødd
Stabæk rykket opp til fjerdeplassen med seierne over Fredrikstad og Strømmen i de to siste og har nå en reell sjanse på opprykk. Står med 3-1-1 på de fem siste, men 1-5 tapet hjemme mot HamKam svir nok litt fremdeles. Hadde ikke tapt på Nadderud før det hvor det nå står med 5-3-1. Slipper inn mye mål i forhold til sin tabellposisjon, 30 baklengs er klart flest av lagene på øvre halvdel.

Hødd fulgte opp returmøtet mot Sandefjord med å vinne 2-0 igjen, men det var deres første trepoenger siden sist de møttes på Komplett.no Arena i slutten av juni. Står nå med 1-1-3 og har falt ned på syvendeplassen, men kun målforskjell skiller til HamKam som innehar den siste playoff-spotten. Mistet i sommer en viktig brikke i Pål Andre Helland som forsvant til RBK. Tallene på fremmed gress viser 4-3-3.

Stabæk har plukket bra med poeng på Nadderud, men har problemer bakover. Vi tror Hødd er kapable til å ta poeng. HU

10. Strømmen - Elverum
Strømmen har los på sikker plass etter 3-2-seieren over Vard sist, og bare målforskjell skiller til Ull/Kisa over streken. Tapte derimot forrige hjemmekamp mot Stabæk 2-3 og har 2-2-1 på de fem siste, som inkluderer seier over Bryne. Hjemme på Strømmen Stadion er foreløpig status 4-2-3.

Elverum kjørte over Ull/Kisa forrige runde og ga seg ikke før det stod 5-1. Men det har gått lenge mellom trepoengerne denne sesongen, med 3-4-12 totalt ser det ut som det blir en kjapp retur ut til Oddsen-ligaen. Har tatt med seg poeng fra både Ranheim og Sandefjord denne sesongen, og vunnet over Ull/Kisa og Vard. Står med 2-2-5 på bortebane.

Strømmen er favoritter på hjemmebane, men Elverum kan ha fått en opptur etter seieren sist. HU

11. Brøndby - Randers
Brøndby lå lenge utsatt til i serien i fjor, men leverte en sterk sluttspurt og berget plassen med fem poeng ned til Horsens. Ser ut til å måtte kjempe i bunnen i år også, med 0-2-3 etter fem runder ligger de nederst på tabellen.

Randers vant 3-2 hjemme over Esbjerg sist og har fått en godkjent åpning på årets sesong med 2-2-1. Fjoråret resulterte i en fjerdeplass som ga EL spill, men der ble det en tidlig exit mot Rubin Kazan som vant begge kampene.

Lagene vant hver sin hjemmekamp i fjor. Brøndby har lite å skilte med så langt, men vi tror kampen kan svinge begge veier. HUB

12. Atletico Madrid—Rayo Vallecano
Atletico Madrid fikk en strålende start på sesongen med 3-1 seieren over Sevilla borte forrige helg. Endte på tredjeplass i fjor og vil hevde seg i toppen i år også, men skal ikke kunne true Real Madrid eller Barcelona om serietittelen. Bød derimot sistnevnte på god kamp i det første oppgjøret i Supercopa på torsdag; nyinnkjøpte David Villa ga Atletico ledelsen, men det holdt ikke helt inn og kampen endte 1-1. Endte med solide 14-2-3 på Estadio Vicente Calderón forrige sesong.

Med fjorårets åttendeplass klateret Rayo Vallecano hele syv plasser opp fra året før. Fikk også en god start på årets sesong med 3-0-seieren over nykommeren Elche. Var enten eller på bortebane i fjor med 7-2-10.

Atletico vant fjorårets oppgjør 4-3 og har fått inn flere solide forsterkninger i stallen. Alt annet enn hjemmeseier vil overraske. H

96-rekker:

1.B
2.HU
3.HU
4.HU
5.H
6.H
7.H
8.H
9.HU
10.HU
11.HUB
12.H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.B
2.HU
3.HUB
4.HUB
5.H
6.H
7.H
8.HU
9.HU
10.HU
11.HUB
12.H

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.