Cardiff fikk en etterlengtet seier mot Fulham sist, men skal få det tøft med å følge opp suksessen.
Cardiff fikk en etterlengtet seier mot Fulham sist, men skal få det tøft med å følge opp suksessen. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Tøff bortekamp venter Solskjær

Det kan bli en tøff dagen derpå for nordmannen når Cardiff gjester Goodison Park. Nettavisen gir deg lørdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1: Ringreven som aldri gir seg
Oddstips 2: Skjelbred er i kjempeform
V75 Leangen: Det måtte bli Ask

Lørdagens langoddsmeny er full av kamper fra Tyskland og England, samt noen kveldskamper i de øvrige ligaene.

1, Aston Villa - Chelsea
Aston Villa fikk en god start på mars, da de slo Norwich komfortabelt forrige helg, og med det brøt de også en rekke med dårlige prestasjoner. Meldte seg derfor litt ut av bunnstriden, men kan fort havne i smørja igjen skulle det komme en ny dårlig periode. Charles N`Zogbia og Jores Okore fortsatt ute samt den høyreiste spissen Libor Kozák, men eller ser det greit ut

Chelsea raser videre, og virker for øyeblikket uslåelige. Slo Tottenham med fire sist, etter at bortelagets forsvarsfemmer valgte å ta en ekstra tidlig kveld. Med det er Chelsea syv poeng foran Liverpool og Arsenal, med en kamp mer spilt. Ashley Cole og David Luiz er skadet, og blir ikke med lasset til Birmingham. Fernando Torres er for øvrig usikker.

Skal normalt være en ny seier for Mourinhos menn dette, men Aston Villa pleier å gi god motstand i disse oppgjørene så uavgjortfaren er til stede. B er likevel nærmest på lørdagens tippekupong.

2, Everton – Cardiff City
Dette er en svært viktig kamp for begge lag, som ligger å kjemper i hver sin ende av tabellen. Everton kan vise til noe svakere resultater den siste tiden, og er ikke like imponerende spillermessig som tidligere i sesongen heller. Skal likevel tas med at motstanden de siste tre kampene har vært av meget høy standard. Kan skilte med 2-1-3 på siste seks, men har en bunnsolid hjemmestatistikk med kun ett tap på de siste seksten. Tetter luken opp til Tottenham med seier i denne, og kampen om den viktige fjerdeplassen lever fortsatt i aller høyeste grad for hjemmelaget.

Cardiff tok en utrolig viktig seier i bunnoppgjøret sist helg mot sørgelig plasserte Fulham. To scoringer av Steven Caulker gjorde hverdagen definitivt enklere for Ole Gunnar Solskjær denne uken, og motivasjonen for poeng i denne bør være hundre prosent til stede. Kunne dog ikke skilte med spesielt imponerende spill mot dumpekandidaten, selv om det ble seier, så mye trengs fortsatt å rettes på skal det bli Premier League-spill neste sesong.

Hjemmelaget er en smule skadeplaget før denne, og ”The Toffees” har Darren Gibson, Arouna Koné og Lacina Traoré ute i denne. I tillegg er viktige Phil Jagielka og Steven Pienaar usikre. For bortelaget er kaptein Mark Hudson fortsatt ute, mens det er høyst usikkert om Ben Turner og Andrew Taylor rekker kampen.

Selv om Ole Gunnar Solskjær de siste kampene har fått strammet opp det defensive, tror undertegnede det fort kan bli en tung tur tilbake til Wales. H

3, Fulham – Newcastle
Det er bare sorgen i den finere delen av London for tiden. Fulham har for øyeblikket ni strake seriekamper uten seier, og Felix Magaths inntog i klubben har foreløpig ikke båret frukter. Ting må snu fort skal det bli PL-spill til neste år, og helgens kamp bør i så måte være en god anledning for nettopp dette. Arbeidsjernene Scott Parker og William Kvist er ute med skader, noe som passer dårlig for Magaths gutter.

I Newcastle har ting sett bedre ut de siste ukene, og ser man bort i fra den hodeløse nedskallingen fra bortelagets trener, var det et meget sterkt resultat de dro frem av hatten på KC Stadium sist. Jakter fortsatt spill i Europa neste sesong. I tillegg til Pardew, som ikke engang får sitte på tribunen i denne, er det flere tunge navn på skadelisten for bortelaget. Må unnvære toppscorer Loic Remy, samt driblefanten Hatem Ben Arfa i denne. I tillegg er den flere navn som fortsatt er å finne på sykestuen, men stopperkjempen Fabricio Coloccini returnerer for The Maqpies.

Newcastle imponerte stort sist helg, mens Fulham er desperate på poeng, noe som kan få dette til å bikke alle veier. Anbefaler en bred gardering i denne. HUB

4, Southampton – Norwich
Southampton er i ferd med å bli, som omtrent det eneste laget, en middelhavsfarer denne sesongen. Dro i land en seier sist, borte mot Crystal Palace, men har ikke vunnet hjemme i Premier League siden 11. januar. Borteformen har dog vært meget sterk. På skadefronten ser det greit ut, men Dejan Lovren og midtbanekjempen Victor Wanyama er noe usikker.

For Norwich sin del har de siste kampene etter den oppløftende 1-0 seieren mot Tottenham, vært lite oppløftende, og bunnstriden er faretruende nær. Trepoengerne har ikke akkurat stått i kø den siste tiden for manager Chris Hughton, og han sitter ikke spesielt trygt i managerstolen. Kan stille et tilnærmet likt mannskap som det mot Stoke sist helg.

Southampton har det sterkeste laget på papiret, og bør ta en etterlengtet hjemmeseier i denne. H.

5, Stoke – West Ham
Begge lag med samme antall poeng før denne, og de ligger best an av de lagene som fortsatt kan rykke ned. Hjemmelaget klarte bare å karre til seg ett poeng i forrige kamp mot Norwich, men så sterke ut i 1-0 seieren her mot Arsenal før det igjen. Her må de dog klare seg uten viktige Charlie Adam og Jonathan Walters som begge er ute med suspensjon. I tillegg er Robert Huth og Oussama Assaidi ute med skade.

Med Romelu Lukakus sene scoring sist helg, endte den imponerende seiersrekken til West Ham. Selv om tapet var greit nok, hadde ”The Hammers” flere gode muligheter til å avgjøre i sin favør. Har 4-1-1 på de seks siste. En imponerende rekke med tanke på problemene de hadde tidligere i vinter.

Big Sam ser igjen ut til å ha funnet vinnerformelen, og det er ikke utenkelig at West Ham kan stjele med seg alle poengene i denne. På tippekupongen bør det likevel helgarderes. HUB

6, Swansea – West Bromwich
En ny kamp mellom to lag som kjemper i bunnen av Premier League, og som overhode ikke har prestert den siste tiden. Begge lag har også relativt ferske managere på dette nivået, og spesielt West Bromwich-manager Pepe Mel ryktes å sitte svært løst i managerstolen. Swansea med godkjente 2-2-2 på siste seks, men hadde før det tre strake tap. Verre er det for ”The Baggies” som ikke har håvet inn en eneste trepoenger siden første nyttårsdag. 0-4-4. Slikt lukter det nedrykk av, Pepe.

Fredag kveld er det også bekreftet at Nicolas Anelka er ferdig i klubben.

Ikke utenkelig at Michu er tilbake for Swansea i denne, men de liljehvite må sannsynligvis klare seg uten Jonjo Shelvey og Kyle Bartley. Forsvarsbautaen Chico Flores er utestengt etter rødt kort sist. Bortelaget på sin side sliter stort med skader. Typisk nok for et lag i krise. Savner fra forrige kamp arbeidsjernet Chris Brunt og playmaker Claudio Yacob. Ringreven Diego Lugano blir også hjemme denne ettermiddagen.

Vanskelig å finne en vinner i denne, men HU bør holde på tippekupongen.

7, Sunderland – Crystal Palace
Nøkkelkamp i bunnstriden hvor Sunderland med seier i denne har muligheten til å klatre over nedrykksstreken. Få, om noen hadde vel drømt om at dét kunne bli en realitet, når det stod på som verst før jul. Med Gustavo Poyet inn, har ”The Black Cats” begynt å vinne igjen, men Sunderlands habile form den siste tiden fikk et lite tilbakeslag med tapene mot Hull og Arsenal den siste uken. Fortsetter likevel det lovende spillet, og ikke minst poengsankingen utover våren kan det fort bli ny Premier League-kontrakt på de røde og hvite. Hjemmelaget står med 3-1-2 på de seks siste.

Med Tony Pulis ankomst i november fikk Crystal Palace også sving på poengsankingen, og ”The Eagles” har jevnt og trutt høstet poeng denne våren. I det siste har det dog gått litt tyngre, og Palace må finne seg i å ha begge føttene godt plantet i nedrykksstreken med tap i denne.

Hjemmelaget kan for øvrig stille et plettfritt lag, mens Pulis må klare seg uten toppscorer Marouane Chamakh.

Sunderland bør ha gode muligheter for en livsviktig trepoenger i denne, men med Tony Pulis kyniske tilnærming i bakhode, kan jeg ikke helt utelukke uavgjort. HU.

8, Leicester – Blackpool
Det er ikke til å forstå Blackpools elendige form denne sesongen, og sparkingen av Paul Ince så heller ikke ut til å hjelpe. Lå og snuste på opprykk i starten av sesongen, men har etter dette bare falt lenger og lenger ned på tabellen, og befinner seg per nå på en 18. plass. Fikk dog en etterlengtet opptur sist helg da Millwall gjestet Bloomfield Road. Siste ti viser triste 1-3-6, men mye skal til om det ikke blir fornyet kontrakt.

Godstoget Leicester ser ikke ut til å sette på håndbrekket med det første. Har tre 3-0 seiere på rad, og det ikke mulig at Leicester ikke er et Premier League-lag neste sesong. Har syv poengs forsprang til Burnley på andre, og ned til tredje er det hele femten poeng.

Selv om Championship er uforutsigbar, er det vanskelig å se hvordan Blackpool skal ta med seg noe herfra. H-en er klink, men de store pengene ligger i uavgjort for de eventyrlystne. H.

9, Burnley – Leeds United
En sen redusering av Birmingham ødela seiersrekken til seiersvante Burnley i midtuken. Sikkert bittert, men laget har en solid luke ned til Derby på tredje. Kan skilte med fantastisk hjemmeform denne sesongen, og er som eneste lag ubeseiret. 11-6-0. Må antakeligvis klare seg uten toppscorer Danny Ings i denne, men kan ellers stille et sterkt lag.

Hva som foregår i Leeds om dagen er det vanskelig å skjønne, men laget presterer verken på eller utenfor banen. Det stygge 1-5 tapet mot Bolton, hvor laget regelrett ble kontret i senk, ble etterfulgt av en ny hjemmeflause mot Reading i midtuken. Har lite å spille for da verken playoff-plass eller nedrykk kan bli en realitet.

Vanskelig å se hvordan Leeds kan ta med seg noe herfra, og H bør være et klart valg denne lørdagen. H.

10, Reading – Derby
Helgens toppkamp i Championship er også et meget interessant oppgjør. Derby litt på felgene de siste kampene, og det kan se ut som om laget begynner å merke kjøret. Tapet hjemme mot Millwall var spesielt skuffende for bortelaget. Reading på sin side jager bakfra, og er til tross for litt skranglende form, absolutt med i kampen om en playoff-plass. Slo blant annet Leeds borte i midtuken etter en solid prestasjon.

Hjemmelaget er som sagt i brukbar form, men hjemmestatistikken er for dårlig till å kunne kjempe helt i toppen. Har få skader og snakke om, og kan stille et sterkt lag i denne. Det samme kan Derby, som håper stortalentet Will Hughes snart finner tilbake til storformen han viste tidligere i sesongen.

Vanskelig å spå noe utfall i denne, da det er vanskelig å si om formsvikten til bortelaget vedvarer. Tippetegnene bør markeres bredt, og de dyreste kupongene bør helgardere. UB

11, Queens Park Rangers – Yeovil
QPR var blant de største favorittene til direkte opprykk denne sesongen, og de fleste hadde vel trodd de skulle holde følge helt i toppen, spesielt etter Harry Redknapps elleville kjøpefest i januar-vinduet. Har vært favoritter på oddsen i de fleste kamper denne sesongen, men på de siste seks har de ikke bedre enn 1-1-4. Med ti poeng opp til annenplassen må laget trolig nøye seg med en playoff-plass. Men selv den kan ryke kommer ikke laget seg opp på et anstendig nivå fort nok.

Yeovil er som forventet i bunnen, og kjemper en tapper kamp for å unngå nedrykk. Ligger for øyeblikket under nedrykksstreken på en 22. plass. Har vist habil form i det siste, og har kun ett tap på de siste seks kampene. Klarte blant annet uavgjort i siste bortekamp mot Reading.

Queens Park Rangers er etter min mening satt som altfor stor favoritt i denne, selv om hjemmelaget på papiret er store favoritter. Ikke umulig at Yeovil får med seg noe i denne, og de villeste av dere kan prøve B-skrellen. HU

12, Ipswich – Wigan
Ipswich slo Yeovil borte sist, og henger derfor fortsatt med i kampen om en playof-plass. Hjemme står laget med 9-4-4 totalt. Formen er likevel litt for varierende til at de levnes spesielt store sjanser til å kunne kjempe om den siste plassen opp til det gjeveste selskap. Da bør i hvertfall denne vinnes. Det vil i så fall være lettere sagt enn gjort, for hva skal man si om Uwe Rösler og hans gutter? Den siste tidens imponerende resultater eskalerte med borteseieren mot Manchester City i FA-cupen.

Har dermed syv strake seiere i cup og serie. Normalt ville man fått en utladning etter seiersbragden på Etihad, men Röslers gutter fortsatte seiersrekken med en sen scoring på straffespark hjemme mot Sheffield Wednesday i midtuken. Borte står de dog bare med 7-2-8 sammenlagt. I tillegg til en allerede sterk tropp, er vingen Shaun Maloney også tilgjengelig for denne.

B synes å være det mest fornuftige valget, men uavgjortfaren er for stor til at garderinger kan utelukkes. UB

96-rekker

1, Aston Villa – Chelsea B

2, Everton – Cardiff H

3, Fulham – Newcastle HB

4, Southampton - Norwich H

5, Stoke – West Ham HUB

6, Swansea – West Bromwich HU

7, Sunderland – Crystal Palace H

8, Leicester – Blackpool H

9, Burnley – Leeds United H

10, Reading – Derby UB

11, Queens Park Rangers – Yeovil HU

12, Ipswich – Wigan UB

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker

1, Aston Villa – Chelsea B

2, Everton – Cardiff H

3, Fulham – Newcastle HUB

4, Southampton - Norwich H

5, Stoke – West Ham HUB

6, Swansea – West Bromwich HU

7, Sunderland – Crystal Palace HU

8, Leicester – Blackpool H

9, Burnley – Leeds United H

10, Reading – Derby HUB

11, Queens Park Rangers – Yeovil HU

12, Ipswich – Wigan UB

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus