*Nettavisen* Sportspill.

Therese banker Kalla

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Therese Johaug synes tremil er herlig. Vi er ikke like sikre på at en sykdomsplaget Kalla synes det samme.

Strålende helg

Vi går inn i avslutningshelgen på vinter-OL, og vi har nok engang opplevd et strålende OL. Etter at kombinertgutta tok gull under lagøvelsen torsdag, er Norge oppe i ti gullmedaljer, men vi har forhåpentligvis mer i vente. Både under herrenes og kvinnenes skiskytterstafetter er det gullsjanser og i langrenn er det gullsjanser både under kvinnenes 30 km lørdag og under guttas femmil søndag. I tillegg er Henrik Kristoffersen et gullhåp i slalåm.

Det er ikke så ofte jentene går tremil lenger, men det har stort sett vært norsk vinner de siste årene hver gang distansen har blitt avviklet. Ja, faktisk har ikke jentene gått tremil siden verdenscupen i Oslo i mars i fjor, og da deltok ikke blant annet Marit Bjørgen.

Fordel de norske
Lørdag er det fellesstart og det er fristil. Det betyr at vi trolig er "kvitt" Justyna Kowalczyk i gullkampen og Sveriges kjæledegge Charlotte Kalla har som kjent slitt med sykdom den siste uken.

Det er tøffe løyper i Sotsji og vi husker jo alle Skiathlon-øvelsen for to uker siden. Da rykket en råsterk Kalla i den siste bakken, og fikk kun med seg Bjørgen (både Johaug, Weng og Saarinen måtte slippe). En svært overbevisende Marit Bjørgen hadde ingen problemer med å spurte ned Charlotte Kalla på oppløpet.

Therese Johaug er neppe fornøyd med sin egen OL-innsats hittil og i dag er det jo hennes øvelse. Men Therese gjorde et imponerende løp på 10 km klassisk og til tross for dårlige ski, maktet Therese å bli bronsevinner.

Klar fordel Therese
I dag er Therese blant annet satt opp i duell med Charlotte Kalla, og med tanke på sykdommen Kalla har slitt med de siste dagene, må dette være fordel Therese.

Sa kan man selvsagt innvende at Therese ble regelrett fragått av Charlotte Kalla under Skiathlon-øvelsen for to uker siden. Men nå er distansen dobbelt så lang, og det kan ikke være en fordel for Kalla med tanke på sykdom og historikk.

Vi tror de norske jentene kan tapetsere seierspallen i dag og synes 1,70 på at Therese er foran Charlotte Kalla i mål er klart godkjent betaling og vi lanserer altså to spill til jentenes tremil i dag.

Spilleforslag 2 vinter-OL lørdag (spillestopp kl 10.25)
Therese Johaug - Charlotte Kalla 1,70 1,90
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag