*Nettavisen* Sportspill.

Tidenes yngste Udinese-lag

Foto: Dino Panato / Getty / All Over Press

Toppscorer Di Natale og syv andre er ute med skader og suspensjoner mot Catania.

16.03.13 12:26

Sportspills meny lørdag
V4 Momarken: Herlig vorspiel på Momarken
V75 Momarken: Vi spiller om 60 millioner kroner
Tippeligaen: Skaderapport
Oddstips 1: Ungt Udinese i Catania
Oddstips 2: Hjemmeseier i Bergen
Tippetips: Vi stoler på Manchester United

Det er rundt 1000 objekter på på langoddsen når vi går inn i denne meget flotte helgen sett med odds-øyne. Dette må være den beste tiden på året, med oppstart i Tippeligaen samtidig som Premier League og alle de europeiske ligaene er på topp. Dessuten er det ishockeysluttspill både her hjemme, i Sverige og flere andre steder.

Dagens langskudd
66. Swansea - Arsenal H 2,70

Premier League. Swansea er sterke hjemme i Wales, bare to kamper er tapt her. Uten fare for nedrykk og med Europa League-kvalik i boks etter seier i ligacupen, spiller de uten stort press og kan gjøre som de vil taktisk. Arsenal vant 2-0 i München men er ute av Champions League på bortemålsregelen, og nå handler det om å forbedre 5. plassen i ligaen. Det kan bli tungt, for prestasjonene har variert. Podolski og Wilshere mister denne kampen, og når Swansea kunne vinne 2-0 på Emirates tidligere denne sesongen, uten alt for store problemer, ser vi ikke hvorfor de er gjort til outsider på hjemmebane. 2,70 på Swansea må spilles som et langskudd.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

131. Bologna - Juventus H 4,20
Serie A. Bologna har vunnet sine tre siste, 2-1 hjemme mot Fiorentina, 3-0 hjemme mot Cagliari og 1-0 borte mot Inter. Dette er sterke seire mot sterke lag, og de har kommet fortjent, som et resultat av solid spill over hele banen. Bologna er ikke bedre enn Juventus, det er det ingen som er denne sesongen, men de har 1-4-1 på sine seks siste mot serielederen, og 4,20 er veldig fristende på hjemmeseieren, av én grunn: Juventus leder serien så klart at de har råd til et tap her og der. Vi må prøve hjemmeseieren når Bologna er så gode som nå, og Juve leder så klart som de gjør.

Dagens avslag
70. Sheffield Wednesday - Cardiff B 2,20

Championship. Hjemmelaget har satt inn en skikkelig sluttspurt og taper knapt kamper for tiden. De spiller for å berge plassen, og de er i ferd med å lykkes. Det er ingen nye skader i laget. Cardiff leder ligaen, men formen har de mistet og konkurrentene knapper innpå. De var svært nær å tape hjemme for Leicester på tirsdag, men utlignet på overtid. Stjernespiller Bellamy orket bare én omgang og startet kampen på benken. Med midtukekamp i beina og 1-2-2 på de fem siste rundene, er det ikke snakk om at Cardiff skal være favoritter i Sheffield. 2,70 på hjemmelaget er et fint langskudd, men dem er det mange av i dag, så vi snur rundt på det og melder avslag på formløse Cardiff til 2,20.

Dagens spill
Snakk om gull-dag på langoddsen. Tippeligaen er i gang og Norsk Tipping har utvidet spilletilbudet med mange flere objekter og varianter til hver kamp. Vi ser på Brann - Vålerenga i dagens andre oddstips, men vi starter med et Udinese med juniorspillere i troppen borte mot hjemmesterke Catania.

102. Catania - Udinese
Serie A. Vi tipset Catania hjemme mot Inter for to uker siden, og vi gir oss ikke, selv om Inter gjorde et fenomenalt comeback på Sicilia og snudde 0-2 til 3-2 på tampen. Forrige helg røk Catania 0-1 borte for Juventus, uten at det trenger å bety at formen er svak, tvert imot. Catania er og blir et sterkt hjemmelag, de står med 9-2-3 på eget gress og er ennå ikke ute av diskusjonen om en topp 5-plassering og mulighet for spill i Europa. Nå er nok ikke Europa League den helt store motivasjonsfaktoren for lag som Catania, men de hater å tape hjemme og spiller offensiv og kontant fotball på Angelo Massimino.

Legrottaglie (f) og Barrientos (m) er tilbake, suspenderte Spolli (f) mister kampen sammen med mindre viktige Capuano (f). Toppscorer Bergessio (a) var lenge usikker og så ut til å miste kampen, men nå har han fått vært med på én trening og er med i troppen likevel. Det lukter et innhopp. En mulig debutant er også med, unge Bruno Petkovic. Gazetta tipper på denne startoppstillingen:

Andujar - Alvarez, Legrottaglie, Bellusci, Marchese - Lodi, Almiron - Izco, Castro, Barrientos - Gomez

Udinese er ett poeng bak Catania på tabellen, også de har sin styrke på eget gress. 3-5-6 borte totalt. Formen er grei, det har blitt 0-0 mot Napoli, 1-0 borteseier mot svake Pescara og 1-1 hjemme mot Roma i de tre siste. I dag svekkes imidlertid Udinese kraftig av fravær.

Trener Guidolin har tatt ut en tropp på 19 mann og sier at dette er ungdommens sjanse til å stå frem i det han kaller en nødsituasjon. Den suverent beste spissen Di Natale er ute, det er også Basta, Pinzi (m), Lazzari (m) og Pasquale (f), og de tre suspenderte spillerne Domizzi (f), Heurtaux (f) og Maicosuel (m). Dette er visstnok den yngste og minst erfarne troppen Udinese har stilt så lenge Guidolin kan huske, og slik kan de se ut fra start:

Brkic - Benatia, Danilo, Agnella - Faraoni, Badu, Allan, Campos Toro, Gabriel Silva - Pereryra - Muriel

Catania har spilt to ganske gode kamper de siste rundene og tapt likevel. Nå skal de tilbake på vinnersporet. Ingen forventer at dette alternative Udinese-laget skal kunne holde samme nivå som sicilianerne, ikke vi heller, og 1,85 på hjemmeseier er flotte saker. Er det mulig at bookmakerne ikke har fått med seg at toppscorer Bergessio er med i hjemmelagets tropp likevel? Vi spiller denne hjemmeseieren i en dobbel, før oddsen justeres.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Southampton - Liverpool
Premier League. Southampton har en luke på fire poeng ned til streken. Det er bra, målet for sesongen er å unngå nedrykk. Etter manager-skiftet som få forsto noe av, har imidlertid ikke formen bedret seg, slik klubbens ledelse sikkert håpet. Bare én seier på de åtte siste rundene, og tap i nøkkelkampene mot Newcastle og QPR den siste tiden. 0-0 i Norwich forrige runde. 4-5-5 hjemme totalt og faren for nedrykk er så absolutt til stede.

Manager Porchettino har ingen nye skader eller suspensjoner i laget. Vegard Forren spilte for U21-laget på mandag og er snart i kampform.

Liverpool viser gode takter og har scoret veldig mye den siste tiden. 5-0 mot Swansea, 4-0 mot Wigan og 3-2 mot Tottenham er deres tre siste. Opp til Arsenal på den viktige 5. plassen som gir Europa League-kvalik er det bare to poeng, men opp til den langt mer attraktive 4. plassen og Champions League-kvalik er det syv poeng. Det kan være litt for langt, det kreves en formidabel sluttspurt for å klatre dit. Uansett er man over rivalen Everton på tabellen, men bare på ett måls bedre målforskjell. 4-6-4 borte totalt.

Det er usikkert om førstekeeper Reina rekker kampen. Allen (m) er imidlertid klar for spill, han har utsatt en skulderoperasjon som ikke kan være veldig prekær.

Liverpool har vist meget gode takter i det siste og de stiller sterkt her. Likevel er vi ikke parat til å gi dem full tillit, de har ikke vist nok stabilitet på bortebane alt i alt. Spillet som frister oss i denne kampen er ikke et HUB-spill, men et spil på antall mål. Southampton går for seier på hjemmebane og har flere målfarlige spillere, mens Liverpool stiller med Sturridge og Suarez i toppform. Her tror vi på flere scoringer begge veier og minst tre mål i kampen. Oddsen er 1,55 for at så skjer, og vi får en dobbel til fine 2,87. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55.

Se kampen live på TV 2 Sumo

102. Catania - Udinese 1,85 3,00 3,30
(ikke i papirprg.) Southampton - Liverpool over/under 2,5 mål 1,55 2,00

Total odds 2,87

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.