Ronny Johnsen, som spilte 62 landskamper, kommer fra Stokke i Vestfold og spilte for Eik-Tønsberg tidlig i karrieren før han gikk til Lyn i 1992. Senere spilte han for Lillestrøm, Besiktas, Manchester United, Aston Villa, Newcastle og Vålerenga.

Se kampen mellom Pors og EIK Tønsberg direkte fra søndag kl. 16.00 her

Midtstopperbautaen spilte under Alex Ferguson fra 1996 til 2002 og var med på store deler av suksessen under den legendariske skotten. Han vant Premier League tre ganger, i tillegg vant han en Champions League-tittel og en FA-cuptittel.

I en alder av 52 år tar Johnsen fatt på sin første trenerjobb for en fotballklubb. Den tidligere United-stjernen skal denne sesongen forsøke å føre FK Eik Tønsberg opp i 2. divisjon.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

FK Eik Tønsberg er en sammenslåing av klubbene Eik-Tønsberg og FK Tønsberg. De er opprykksfavoritt i 3. divisjon avdeling 2.

Pors Grenland - FK EIK Tønsberg 871 2.25 - 3.70 - 2.45 B (spillestopp søndag kl. 15.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Ronny Johnsen fikk en drømmestart på trenerkarrieren, da over 600 tilskuere så Eik Tønsberg slå larvikslaget Halsen 2-0 forrige helg. Selv om det ble tre poeng, har laget til den tidligere Manchester United-stopperen en del å jobbe med spillemessig.

Lokket hjem spillere

Det er store forventninger til den nye klubben. Optimismen skyldes blant annet at midtbanespiller Anders Nygaard, som har spilt i OBOS-ligaen for Stjørdals-Blink, og midtstopper Lars Grorud, som har erfaring fra Eliteserien med Brann og Sandefjord, er på plass i klubben.

Se kampen mellom Pors og EIK Tønsberg direkte fra søndag kl. 16.00 her

Johnsen har også lokket hjem Markus Brændsrød som har spilt på de to øverste nivåene siden 2014. Han kan bli en viktig spiller i 3. divisjon. Samtidig er flere solide og rutinerte spillere med fra begge moderklubbene. Det er ikke rart at Ronny Johnsens lag er opprykksfavoritt.

Herjet i sesongstarten

Søndag vil man få en viss pekepinn hvor Ronny Johnsens mannskap står. Da møter de et Pors-lag som herjet med Åssiden i første serierunden. De feide over drammenserne og vant hele 8-0.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Pors har tatt to 7. plasser på rad i 2018 og 2019, men guttene fra porselensbyen ser litt bedre ut i år enn de har gjort de siste sesongene, og kan være en liten outsider i toppen. De har fått inn en spennende forsterkning i Marius Bustgaard Larsen, som spilte i Odd inntil nylig. Vingen Ebenezer Kotareng, som også har en fortid i Odd, scoret to ganger for Pors i serieåpningen.

Både Pors og FK Eik Tønsberg møtte svak motstand i første serierunden. Søndagens oppgjør på Pors Stadion blir antakeligvis en jevnspilt kamp.

Pors har et lag som kan kjempe høyt oppe på tabellen, og de er gjort til favoritter av oddssetterne på Hamar i søndagens kamp, men vi tror på Ronny Johnsens lag. Skal de rykke opp, må de vinne kamper som denne. 2,45 i odds på vestfoldingene er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset