Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tilbake med et smell

Rosenborg - Strømsgodset er rundens høydepunkt når Tippeligaen endelig sparkes i gang igjen. Sjekk dagens tippetips.

Kommersielt

Lørdagens Sportspill-meny:
V75 Drammen: 17 + 63 millioner i pottene!

Vi står overfor en vrien lørdagskupong med oppgjør fra Tippeligaen og Oddsenligaen. Spillstopp er som vanlig kl 15.55.

1. Rosenborg – Strømsgodset
Toppoppgjør i Tippeligaen. Begge lag viser fryktinngytende form, men det er bortelaget som har overbevist mest og leder serien med fem poeng. Rosenborg tapte mot Haugesund (6.) og Sandnes Ulf (16.) i slutten av april, men har siden vist god formstigning med 4-2-0. Stefan Strandberg, Tore Reginiussen og Tarik Elyounoussi er klare igjen etter landslagsopphold, og RBK vil stille med toppet mannskap. Det blir for øvrig Elyounoussis siste kamp før han drar til Hoffenheim. Ikke vært like solide på Lerkendal som vanlig, selv om 3-2-1 er godkjent, må det kunne sies å være under par å spille uavgjort mot et Moldelag (15.) i motvind, og som i tillegg fikk Martin Linnes utvist etter 20 min. Hjemmetapet mot Sandnes Ulf og poengdelingen mot Start var også svært skuffende. Kontrollerte da store deler av kampen, men ble felt av unøyaktig pasningsspill og sjansesløseri.

Strømsgodset tapte 0-2 borte mot Hønefoss (11.) i april, men har siden vært nærmest utilnærmelige med 8-2-0 på de ti siste. Har vært heldige med noen av poengene, men ballen spretter som oftest i retning til det beste laget. Trener Ronny Deila har hatt stor suksess med sin offensive 4-3-3 formasjon; laget har scoret mest og sluppet inn minst (26-8). Borte står de med 3-1-1: seier over Vålerenga (12.), Start (13.) og Molde (15.), uavgjort mot Odd (14.). Anstendige resultater, men har til gode å spille mot lag fra øvre halvdel på bortebane. Møter nå et fullsatt Lerkendal og et RBK-lag som vil gjøre alt for å tette igjen luken. Vi tror trønderne lykkes. H

Les Sportspill på mobilen!

2. Kjelsås – Birkebeineren
Begge lag har til gode å imponere i avd. 1; Kjelsås har vunnet to av sine ti siste, mens Birkebeineren kun har én seier i samme periode. Kjelsås ligger på 9.plass med 2-1-2 hjemme: slått Moss (13.) og Molde 2 (11.), uavgjort mot Bærum (4.), tapt for Asker (1.) og Træff (7.). Mot sistnevnte lå de under 1-3 til pause etter en særdeles tam 1.omgang. Spilte seg kraftig opp etter hvilen, men tross stort tykk og mange sjanser ble det 2-3 tap.

Birkebeineren har til gode å ta poeng på bortebane i år, står med 0-0-5 og 3-16 i målforskjell. Forrige hjemmekamp endte med 2-0 seier over et Molde 2 (11.) lag av ymse kvalitet, og tok dermed sin andre trepoenger for sesongen. Hadde før det ikke vunnet siden serieåpningen mot Kvik Halden (6.). Har forsterket laget med Emil Fossum (f) og Benjamin Krantz (a) fra Mjøndalen, men duoen blir ikke klar til dagens kamp.

Ingen av lagene har imponert, men Kjelsås har hittil vist mest. H

3. Nesodden – Moss
Marerittet fortsetter for Nesodden som ligger helt sist med to poeng. Klubben mener å ha lidd av å ha absolutt alle marginene i mot seg. Undertegnede har ikke sett laget spille i år, men når tallene viser 0-2-8 / 7-25 er det muligens mer enn bare uflaks laget lider av.

Moss kjemper i sumpa sammen med hjemmelaget, men har i det minste vunnet to kamper, og selv om laget har 2-0-8 er overlevelse innen rekkevidde. Vant borte mot Skarbøvik (10.), men har siden tre tap på rad: mot Drøbak/Frogn (5.), Kvik Halden (6.) og Vålerenga 2 (2.) Mot sistnevnte hadde Moss de største sjansene i første omgang, uten at det ble uttelling. Mistet initiativet etter at Vålerenga tok ledelsen i andre omgang, og forsøkene på å komme ajour var i følge kamprapportene sporadiske og blodfattige.

Oppgjør mellom to bunnlag som desperat trenger poeng. Nesodden har til gode å vinne, men dagens kamp er sannynligvis sesongen beste sjanse for en trepoenger. Moss er rettmessige favoritter, men ingen av lagene kan stoles på. HUB

4. Skarbøvik – Treff
Nyopprykkede Skarbøvik holder seg over nedrykksstreken takket være bedre målforskjell enn Molde 2 og Birkebeineren. Har til gode å vinne hjemme med 0-1-4: delte poeng med Bærum (4.), tapte for Drøbak/Frogn (5.), Vålerenga 2 (2.), Førde (3.) og Moss (13.). Tok sesongens andre borteseier forrige helg mot Molde 2, som stilte med blant annet Magne Hoseth og Zlatko Tripic. Har ellers kun slått tabelljumbo Nesodden.

Fire strake trepoengere for Træff som dermed har klatret opp til trygg grunn på 7.plass. Slått Nesodden, Molde 2, Kjelsås og Birkebeineren, samtlige ligger på nedre halvdel, og har tapt samtlige kamper mot lag fra øvre. Tatt flere poeng borte (3-1-1) enn hjemme (2-0-3), og er favoritter i dagens kamp. Ser likevel åpent ut. HUB

5. Gjøvik - Valdres
Gjøvik kommer fra en sterk borteseier over Nybergsund (9.), og har nå to seiere på rad. Ligger midt på tabellen med 5-0-5 og 15 poeng. Hjemme er det blitt 3-0-2: tapt for Alta (1.) og Strømsgodset 2 (12.), vunnet over Lyn (4.), Harstad (10.) og Frigg (8.). Sistnevnte kamp brøt en fire kampers tapsrekke, noe som illustrerer sesongen så langt: svinger mellom perioder med tap og seier.

Valdres ligger på plassen over Gjøvik med like mange poeng, men med bedre målforskjell. Står med 4-3-3 og 1-3-1 borte: tapte mot Fram Larvik (5.), delte poeng med Nybergsund (9.), Harstad (10.) og Lyn (4.), vant over FK Tønsberg (14.). Slo Bossekop 3-0 på Blåbærmyra forrige helg, men trener Ole Skouboe mente at det spillemessig var årets svakeste. Valdres dominerte utover i kampen og produserte flere kjempesjanser, men angriperne hadde også denne gangen problem med å få ballen i mål, og det måtte straffe til etter 90 minutter for å få 2-0.

Dagens kamp ser ut til å bli en jevn batalje, og vi velger nok en helgardering. HUB

6. Raufoss – Frigg
Raufoss opparbeidet seg fire seiere på rad i mai, men juni har ikke vært like vellykket; to siste har bare gitt ett poeng: tapte hjemme for Alta (1.), men berget så vidt uavgjort borte mot Fram Larvik (5.) i forrige runde. Gjorde en god innsats i tirsdagens treningskampen mot Vålerenga på Raufoss stadion, kampen endte 2-2, men det skal nevnes at Kjetil Rekdal byttet til sammen ni spillere etter at Enga gikk opp til 2-0. Har 3-0-2 hjemme: slått Tønsberg (14.), Gjøvik (7.) og Harstad (10.), tapt for Lyn (4.) og nevnte Alta. Raufoss har fortsatt Amund Sørumshagen, Kristian Lønstad Onsrud og Gulbetin Güven ute med skader. I tillegg må Albert Cole sone grunnet tre gule kort .

Frigg kommer til kampen med selvtillit etter forrige helgs opptur; slo et ungt Strømsgodset 2 overlegent 5-0. Har tidligere slitt med å omsette mulighetene, men med mot Godset viste de seg svært effektive og scoret faktisk på deres tre første sjanser, og kampen var vel i realiteten avgjort allerede etter 18 minutter. Stod før det uten seier på fire kamper, og var i ferd med å falle ned i nedrykkssonen, men gjorde et byks opp til 8.plassen med trepoengeren. Er fremdeles kort vei ned igjen. Har 1-1-3 borte, hvor poengene er tatt med seier over tabelljumbo Tønsberg (14.), og uavgjort mot Harstad (10.). Forrige bortekamp resulterte med 1-3 tap i Gjøvik, og laget får det vel så tøft mot dagens motstander. H

7. Egersund – Arna Bjørnar
Egersund halter videre og har bare tatt to poeng på sine fire siste: mot Ålgård (13.) og Notodden (7.). Er nummer 10 med bare ett poengs klarering til Flekkerøy på nedrykk, og ser så langt ikke ut til å kunne forbedre fjorårets 10. plass. Ikke vunnet en hjemmekamp siden 2-1 seieren over Fana (10.) i april, men fikk i det minste ett poeng mot Ålgård og Nest-Sotra (2.). Tapene kom mot Åsane (3.) og Viking 2 (8.). Har 1-2-2 hjemme og 2-4-4 totalt.

Arna-Bjørnar har levert en godkjent start på sesongen, laget som i fjor spilte i 3. divisjon står med 16 poeng etter 9 kamper. Vant fire på rad i april og mai, men de fire siste har kun gitt én seier. Slått alle tre bunnlagene, men også tatt Fyllingsdalen (4.) og Vidar (5.) fra øvre halvdel. Har 5-0-4 totalt og 2-0-3 borte: slått Fyllingsdalen (4.) og Fana (12.), mens det ble tap for Åsane (2.), Ålgård (11.) og Nest-Sotra (2.). Målforskjellen er ikke mye å skryte av, har kun scoret 6 mål til sammen og bare 2 på bortebane.

Arna Bjørnar kommer trolig til å stille seg defensivt ute på Idrettsparken, og selv om bortelaget har til gode å spille uavgjort, tror vi sannsynligheten for poengdeling er høy i dagens kamp. HUB

8. Nest-Sotra – Fyllingsdalen
Nest-Sotra fortsetter hjemmedominansen, har til gode å tape poeng hjemme med 5-0-0 og 13-1 i målforskjell. Ligger på 2.plass, kun 3 poeng bak Vindbjart. Er på langt nær like gode borte med 1-2-2, og har kun slått svakt plasserte Flekkerøy. Kommer fra 1-3 tap borte mot Brann 2 (9.), men hjemme på Ågotnes har ikke laget tapt i serien siden 5.mai i fjor.

FK Fyllingsdalen jager rett bak Sotra, ligger på 4. plass med ett poeng mindre. Skuffet stort i 1-3 tapet hjemme mot Vidar forrige helg, men hadde før det 6 på rad uten tap (5-1-0). Står med 6-1-3 og 3-1-1 på bortebane; eneste lag som har slått serieleder Vindbjart, og kan stjele poeng i dagens kamp.

Med mange vanskelige kamper på dagens kupong er vi nødt til å ta sjansen på at Nest-Sotra fortsetter sin gode hjemmetrend. H

9. Ålgård – Fløy FK
Vi må helt tilbake til april for å finne forrige Ålgård seier, slo da Brann 2 (9.), men har siden kun tatt ett poeng og står med sørgelige 0-1-6. Mest bekymringsverdig er hjemmetapene mot Fana (10.) og Arendal (14.); Ålgård vil få det meget tøft fremover hvis de ikke makter å ta poeng fra lag på nedre halvdel.

Fløy har heller ikke imponert i år, men fikk i det minste med seg 4 poeng på de to siste: 2-0 seier over Arendal (14.) hjemme, og 3-3 borte mot Fana (10.). Laget fra Flekkerøy har kjempet i toppen av 2.divisjon i flere år på rad, men årets sesong er allerede spolert, og laget ser ut til å måtte konsentrere seg om å beholde plassen. Fadi Aziz og Bjarte Richardsen står over pga. gule kort. Vegard Skeie Liland er usikker med slitasjeskade.

Nok et bunnoppgjør som kan svinge begge veier. HUB

10. Åsane – Fana
Åsane var ubeseiret i serien frem til juni, men tapte månedens to første kamper, borte mot Nest-Sotra (2.) og hjemme for Fyllingsdalen (4.). Forrige helg resulterte i 1-1 mot tabelljumbo Arendal, men måtte da greie seg uten flere sentrale spillere pga. skader, og stilte med bare to innbyttere på benken. Ligger likevel godt an som nummer 3 med 6-2-2 og 20 poeng. Står med 4-0-1 / 10-2 hjemme på Myrdal: Arna-Bjørnar (6.), Viking 2 (8.), Vidar (5.), og Notodden (7.) ble alle sendt hjem uten poeng. Får tilbake Vegard Moberg (f) til dagens kamp, og skal ha bedre dekning troppen.

Fana holder seg over nedrykksstreken, men det er kort vei ned og laget kan synke ned i sumpa med tap i dag. Skal være fornøyd med poengdelingen hjemme mot Fløy Flekkerøy sist; lå under hele tre ganger, men utlignet gang på gang og reddet det ene poenget med scoring på overtid. Har 2-0-3 borte: tapt for Egersund (11.), Arendal (14.) og Vindbjart (1.), slått Ålgård (13.) og Brann 2 (9.).

Selv om Fana plukker jevnt med poeng, bør Åsane ha flotte muligheter til å slå tilbake med seier etter en svak periode. H

11. Skedsmo – Byåsen
Skedsmo karet seg over nedrykksstreken med 2-0 over Nardo (6.) i forrige hjemmekamp, lagets andre seier for sesongen. Plukket mer poeng på bortebane (1-3-1) enn hjemme hvor de har 1-1-3. Delte poeng med Rosenborg 2 (10.), men har tre stygg tap: mot KFUM Oslo (2.) 0-4, Tromsdalen (1.) 0-3, og Senja (14.) 0-3.

Byåsen har til gode å vinne borte og har tatt samtlige poeng i Trondheim. Slo Lørenskog 3-0 hjemme sist (12.), men står nå med fem strake tap på tur: mot Levanger (3.), Tromsø 2 (9.), KFUM Oslo (2.), Mo (7.) og Grorud (4.).

Begge lag med en høyst variabel start på sesongen, Skedsmo har vært mest effektive på bortebane, mens Byåsen er klart best hjemme. Kampen ser åpen ut, men vi holder hjemmelaget som knappe favoritter. HU

12. KFUM Oslo – Grorud
KFUM har meldt seg på i toppen i avd. 4, ligger bare to poeng bak serieleder Tromsdalen. Har 5-2-1 totalt og 4-1-0 i Oslo: slo Levanger (3.) 4-0, Tromsø 2 (9.) 5-1,Byåsen (8.) 6-1 og Strindheim (13.) 4-1, mens det ble 0-0 mot Nardo (6.). Laget har scoret flest og sluppet inn færrest med 26-8 totalt, og ser særs effektive ut med 19-3 i målprotokollen på hjemmebane.

Grorud ligger på 4.plass med 5-2-3 og 17 poeng. Vant tre på rad i mai, men fulgte det opp med å tape tre strake: borte for Levanger (3.) og Tromsø 2 (9.), hjemme mot Nardo (6.). Er dog klar forbedring i formen igjen, vunnet sine to siste: hjemme mot Byåsen (8.) og borte mot Strindheim (13.) Står med respektable 3-0-2 på bortebane, med seier over Eidsvold TF (5.) som beste resultat. Vi tror likevel de kommer til kort mot KFUM som bøtter inn mål på hjemmebane. H

96-rekker:
1. H
2. H
3. HB
4. HUB
5. HU
6. H
7. HU
8. H
9. UB
10. H
11. HU
12. H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:
1. H
2. H
3. HUB
4. HUB
5. HUB
6. H
7. HUB
8. H
9. HUB
10. H
11. HU
12. H

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus