*Nettavisen* Sportspill.

Tippekupong fra bakgården

Crawley Town er et av lagene på lørdagens tippekupong. Foto: Pa Photos

Med tolv kamper fra de lavere divisjonene i England, er det duket for overraskelser og gode premier denne lørdagen.

07.09.14 08:19

Sportspills meny lørdag:
US-open tennis: Lerum byr på nye kanonvurderinger
Oddstips 1: Over 14 000 i snitt i League One
Oddstips 2: Ferguson har opprykksambisjoner
V75 Bjerke: Banker i første og siste
V5 Bjerke:
En royal banker
V65 Skellefteå:Bergh-hester i både sør og nord

Lørdagens tippekupong består av seks kamper fra League One og seks kamper fra League Two. Bonuspotten vokser og er denne lørdagen på ca 2,7 millioner kroner. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Oldham – Fleetwood
Oldham har fått en tøff start i League One med topplag som Preston og Leyton Orient som motstandere, men innkasserte sesongens første ligaseier med 2-0 borte mot Doncaster forrige helg. Hjemme står laget med 0-1-1 etter to hjemmekamper.

Tirsdag anbefalte vi Oldham til 2,35 i odds i Football League Trophy-kampen mot Bradford, og en sen scoring sørget for at tipset gikk inn. Bradford har dermed to seiere på rad etter å ha åpnet sesongen med tre tap og to uavgjorte.

Hentet inn Dominic Poleon (Leeds) og Michael Tidser (på lån gra Rotherham) på mandag, og duoen kan debutere i dag. Forsvarsspilleren Genseric Kusunga er på landslagsoppdrag.

Fleetwood startet med tre strake seiere, men har mistet tabellteten etter uavgjort mot Leyton og Chestefield i de to siste seriekampene. Har vunnet sine to første bortekamper. Er ute av både ligacupen og Football League Trophy etter tap for henholdsvis Rotherham og League Two-laget Morecambe (1-3 på hjemmebane).

Both Keith Southern og Jeff Hughes er på vei tilbake etter skader, men denne kampen kommer for tidlig. Jamille Matt mister resten av sesongen.

HUB.

2.Peterborough - Port Vale
Etter fem serierunder topper Peterborough tabellen med 12 poeng. Har vunnet fire og tapt for Sheffield United på hjemmebane.

Har solgt forrige sesongs toppscorer Britt Assombalonga til Nottingham Forest, der han allerede har scoret fira mål. Kyle Vassell har imidlertid overtatt scoringsjobben med stil og står med fire fulltreffere denne sesongen for klubben han kom til i november i fjor. Har også hentet spisstalentet Luke James kjøpt fra Hartlepool.

Gaby Zakuani og Kenny McEvoy er på landslagsoppdrag, mens Michael Bostwick, Erhun Oztumer og Nathaniel Mendez er ute med skader.

Sistnevnte scoret etter å ha kommet inn som innbytter mot Leyton Orient i midtukekampen i Football League Trophy, men kunne ikke hindre at de regjerende mesterne røk ut med 2-3.

Port Vale startet sesongen brukbart, men står med tre strake tap i serie og cup og har falt til 17. plass med sine 5 poeng. Har hentet en del spillere i sommer, uten at noen (borsett fra et par utlån) har forsvunnet ut av troppen.

Nykommeren Achille Campion (skade) og Jordan Slew (mangler matchform) må vente på sine debuter.

Peterborough har klare opprykksambisjoner og vinner trolig lørdagens kamp. H.

3.Bristol City – Scunthorpe
Bristol City er ubeseiret med 3-2-0 i serien og gikk tirsdag videre Football League Trophy med seier borte mot Notts County. Eneste nederlag i høst var hjemmetapet for Oxford i ligacupen.

Har solgt fjorårets toppscorer (23 mål) Sam Baldock til Brighton, men har også hentet inn Aaron Wilbraham (fire mål denne sesongen) fra Crystal Palace og en del interessante spillere i begynnelsen av 20-årene. Spisstalentet Wes Burns er på landslagsoppdrag for Wales 21 og mister kampen.

Tøff start på sesongen for Scunthorpe etter opprykket fra League Two, men har kommet seg opp på fire poeng etter seier over Walsall på hjemmebane forrige runde. Høstens andre seier kom mot Chesterfield i Football League Trophy tirsdag, så selvtilliten i laget er nok stigende.

Har solgt forrige sesongs 23-målsscorer Sam Winnal til Barnsley, men har også forsterket laget med en del navn som holder dette nivået.

Laget er har en rekke fravær til dagens kamp, og manager Russ Wilcox har kalt skadesituasjonen den verste han har opplevd i sine 30 år i fotballen.

Innleide Miles Addison (Bournemouth) og hans forsvarskollega Luke O'Neill, som skadet seg tirsdag, er uaktuelle. Det samme er lagets to beste keepere. Sam Slocombe og James Severn, og klubben har derfor hentet Bobby Olejnik på lån fra Peterborough. Spissen Deon Burton, midtstopperen David Mirfin og midtbanespilleren David Syers sliter med alvorlige kneskader, mens forsvareren Eddie Nolan har mistet de to siste kampene grunnet nakkesmerter.

Bristol City er også ett av lagene som har opprykksambisjoner og selv om Scunthorpe tok sesongens første trepoenger sist helg, skal dette være en overkommelig oppgave for Bristol City. H.

4.Bradford – Yeovil
Bradford har tapt for serieleder Peterborough, men har ellers tre seire og én uavgjort og ligger på femteplass. Et sent baklengsmål mot Oldham sendte klubben ut av Football League Trophy tirsdag. Er imidlertid klar for tredje runde i ligacupen etter en flott seier over rivalen Leeds.

Manager Phil Parkinson gjorde en del endringer på laget mot Oldham, og fikk hvilt spillere i en hektisk periode. Ingen nye skader eller karantener, og midtbanespilleren Gary Liddle kan være tilbake etter å ha skadet seg mot Leeds.

Yeovil endte sist i Championship forrige sesong og har fått det tøft etter nedrykket. Står med fem poeng og er også ute av ligacupen og Football League Trophy.

Kaptein Joe Edwards måtte stå over den kampen med skade, og det er usikkert om han rekker dagens oppgjør. James Berrett, Liam Davis, Joe Grant og Simon Gillett er uaktuelle.

Har bare kvittet seg med Luke Ayling og Matteo Lanzoni i sommer, men har hentet inn en haug med spillere gratis.

Hjemmelaget trekker godt over 10 000 tilskuere på sine hjemmekamper og bør ha en bra sjanse til tre nye poeng i ettermiddag. H.

5.Crawley – Rochdale
Crawley startet friskt med to seiere og avansement i ligacupen på beskostning av Ipswich, men røk så på tre strake serietap og cupsorti mot Norwich. Fikk en opptur med seier over Cambridge i Football League Trophy tirsdag.

Har gjort storrengjøring i stallen, med 18 mann inn (to av dem på lån) og 17 spillere ut. Den rutinerte spissen Izale McLeaod har presentert seg med to mål på to kamper etter overgangen fra MK Dons.

Har mange fravær i dag. Forsvarsspilleren Joe Walsh vingen Gwion Edwards er på U21-oppdrag for Wales, mens kaptein Josh Simpson er ute med skade. Bobson Bawling og Conor Henderson er usikre, mens Leacock, Ryan Dickson og Jimmy Smith også har noe småtrøbbel.

Rochdale rykket opp forrige sesong og har 1-1-3 på de fem første kampene. Slo Crewe 3-0 på bortebane i Football League Trophy tirsdag, men er ute av ligacupen etter å ha tapt for Preston. Årets eneste ligaseier kom også mot bunnlaget Crewe.

Har forsterket laget med de rutinerte spillerne Stephen Dawson og Tom Kennedy fra Barnsley.

Kaptein Ollie Lancashire er trolig ute med en lyskeskade. Spissen George Donnelly har gått til Tranmere.

To lag med en svak sesongstart dette, men vi har en følelse av at bortelaget har den beste kapasiteten. Uansett alle tegn. HUB.

6.Walsall – Colchester
Meget viktig kamp i bunnen av League One. Walsall ligger tredje sist med tre uavgjort og 3-5 i målforskjell, mens Colchester er én plass under med ett poeng og 5-10 i målforskjell.

For Walsall er det ikke helt svart ettersom laget spiller jevne kamper og slipper inn få mål. Spillerne har også fått føle på en seier denne sesongen – 2-1 borte mot Southend i ligacupens første runde. Det er imidlertid flere enn Tom Bradshaw som må score mål. 22-åringen har vært en suksess etter overgangen fra Shrewsbury i sommer og har satt inn alle Walsalls seriemål.

Midtbanespilleren Sam Mantom hadde håpet å gjøre comeback i dag, men må trolig vente litt til før han er bra etter kneskaden. Spissene Ashley Grimes (skade) og Romaine Sawyers (landslagsoppdrag) er uaktuelle. James Chambers, Jordan Cook og Ben Purkiss er også ute.

Colchester kvittet seg med manager Joe Dunne tidligere i uken, og dette blir første kamp med tidligere spillerutvikler Tony Humes ved roret.

Josh Thompson er på vei tilbake etter skade, og ellers er fraværssituasjonen god.

På tide at hjemmelaget fikser en trepoenger i ettermiddag. HU.

7.Morecambe – Cheltenham
Disse to endte på henholdsvis 17. og -18. plass i League Two forrige sesong, men har fått en pangstart på høsten.

Morecambe vant sine fire første seriekamper, men tapte 1-2- for Tranmere forrige helg. Slo tilbake med seier over League One-topplaget Fleetwood i Football League Trophy i midtuken.

Den lille klubben fra Lancashire har forsterket med en del rutinerte spillere i sommer i tillegg til spisstalentet Paul Mullin, som har scoret tre seriemål etter overgangen fra Huddersfield for en måned siden.

Mark Hughes er ute med karantene, mens Laurence Wilsom og Andy Parrish trolig må stå over med skader.

Cheltenham ligger på andreplass med 4-1-0 og er også videre i Football League Trophy etter å ha slått ut Oxford.

Toppkamp dette og hjemmebane kan være avgjørende. HU.

8.Wycombe – Bury
Wycombe var nær nedrykk forrige sesong, men har fått en fin start på høsten og står med 3-1-1 og 8-4 i målforskjell. Har hentet inn fotballnomaden Paul Hayes fra Scounthorpe, som var på et suksessfullt lån i klubben for to år siden. 30-åringen er allerede oppe i to mål på fire kamper.

Bury har tatt like mange poeng som dagens motstander, men er bak på målforskjell. Har 3-1-0 på de fire siste etter å ha tapt åpningskampen. Har hentet inn en del interessante navn, blant andre Danny Rose fra Barnsley (fire seriemål i år) i løpet av sommeren, og stallen virker sterkere enn forrige sesong.

Jim McNulty ble utvist i 2-1-seieren over Accritington i Football League Trophy tirsdag og soner i dag. Daniel Nardiello og Clive Patt er skadet.

Begge lagene står med 3-1-1 etter sine fem første seriekamper. Stor uavgjortfare da, vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

9.Hartlepool – Shrewsbury
Hartlepool var et bunnlag forrige sesong og åpnet med tre strake tap og null scoringer i høst. Tok årets første seier med 2-1 borte mot AFC Wimbledon for to runder siden. Var tilbake på tapersporet borte mot topplaget Cheltenham sist og har bare scoret i én av fem kamper. Er svekket offensivt etter salget av Luke James til Peterborough.

Stuart Parnaby og Lewis Hawkins sliter med skader.

Shewsbury er ligaens mestscorende lag med 11 nettkjenninger. Har flotte 3-2-0 og ligger på fjerdeplass. Har gjort enorme endringer i stallen etter nedrykket forrige sesong. Blant annet er James Collins hentet tilbake til klubben, og den storvokste spissen er allerede oppe i tre seriemål på fire kamper.

Tung start for hjemmelaget som altså har tapt fire av sine fem første seriekamper. Bortelaget uten tap hittil. UB.

10.Stevenage – York
Stevenage endte sist i League One forrige sesong har kvittet seg hele 23 spillere når man tar med fire mann som er på utlån. Har også hentet inn en god del spillere. Sesongen har startet med 2-1-2 og 6-8 i målforskjell.

York endte på sjuendeplass forrige sesong, men nådde ikke opp i playoffspillet. Har spilt uavgjort i samtlige fem seriekamper så langt.

Bortelaget står altså med fem strake poengdelinger. Her kan den sjette komme. U.

11.Southend United – Oxford
Southend var et av topplagene forrige sesong og åpnet friskt med to seiere i begynnelsen av august. Har siden bare tatt ett poeng og ligger på 14. plass. Tapte på straffekonk mot AFC Wimbledon i Football League Trophy tirsdag.

Oxford har bare tatt ett poeng så langt og ligger nest sist. Har tapt mange jevne kamper denne sesongen, noe målforskjellen 4-8 vitner om. Har hentet inn spissen Danny Hylton fra Rotherham, og 25-åringen har svart med å score tre av lagets fire mål.

Jonathan Meades ble utvist i 0-2-tapet i Football League Trophy tirsdag og står over i dag.

Hjemmelaget skal ha den største kapasiteten. H.

12.Carlisle - AFC Wimbledon
Carlisle, som rykket ned fra League Two forrige sesong, tok høstens første seier med 3-1 borte mot Accrington i Football League Trophy tirsdag.

I serien er det bare blitt to poeng. Ble knust 5-0 av Cambridge forrige seriekamp. Laget har imidlertid minst like store problemer forover på banen, for det er bare blitt to mål så langt.

Graham Kavanagh er blitt sparket som manager, og Paul Thirwell debuterte som ny sjef tirsdag.

Wimbledon startet sesongen med sju poeng på tre kamper, men tap for de svake Stevenage og Hartlepool har sendt laget ned på 13. plass. Slo ut Southend av Football League Trophy tirsdag.

Fikk Harry Pell utvist i den kampen, og han står over i dag.

Wimbledon har hentet ringreven Matt Tubbs på lån fra Bournemouth, og det ser ut til å ha vært en vellykket trekk. Den 30 år gamle spissen er allerede oppe i fem mål i serie og cup.

Åpen kamp dette og vi helgarderer. HUB.

96-rekker

1 Oldham Athletic — Fleetwood Town HUB

2 Peterborough United — Port Vale H

3 Bristol City — Scunthorpe United H

4 Bradford City — Yeovil Town H

5 Crawley Town — Rochdale UB

6 Walsall FC — Colchester United HU

7 Morecambe — Cheltenham HU

8 Wycombe Wandereres — Bury FC H

9 Hartlepool United — Shrewsbury Town UB

10 Stevenage — York City U

11 Southend United — Oxford United H

12 Carlisle United — AFC Wimbledon HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren.

432-rekker

1 Oldham Athletic — Fleetwood Town HUB

2 Peterborough United — Port Vale H

3 Bristol City — Scunthorpe United H

4 Bradford City — Yeovil Town H

5 Crawley Town — Rochdale HUB

6 Walsall FC — Colchester United HU

7 Morecambe — Cheltenham HU

8 Wycombe Wandereres — Bury FC HU

9 Hartlepool United — Shrewsbury Town UB

10 Stevenage — York City U

11 Southend United — Oxford United H

12 Carlisle United — AFC Wimbledon HUB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag