Liverpool er i strålende form og blir favoritt på bortebane i dag.
Liverpool er i strålende form og blir favoritt på bortebane i dag. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)

Tipperne får en bonus på 5 millioner

Hvis du bare skal tippe én gang i år, er lørdag den rette dagen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Odds:
Forests mareritt fortsetter
Odds 2:
Ingen målfest på St. James' Park
V75:
60 millioner i potten

Den såkalte bonuspotten i Tipping utbetales når noen er alene om 12 rette. Men dersom potten vokser til over 5 millioner kroner før noen tar kassa, fordeles den mellom alle med 12 rette en spilleomgang fastsatt av Norsk Tipping.

Nå har bonuspotten vokst til 5 millioner kroner, og pengene legges til den ordinære tolverpotten på lørdagens tippekupong. Det innebærer at den totale potten som fordeles mellom alle med 12 rette, er på 6 millioner kroner i kveld.

Ved slike anledninger blir utbetalingen for 12 rette meget god selv om mange av de største favorittene på kupongen skulle vinne sine kamper.

Skal du gå i pluss med tippingen din over tid, kan en løsning være å bare levere de få gangene bonuspotten skal fordeles og tilbakebetalingsprosenten er høy.

Vi har som vanlig omtale av samtlige kamper på kupongen. Nederst i saken kan du velge mellom spillforslag til 96 og 432 kroner

1. West Ham – Manchester United
3-0 mot Olympiakos og kvartfinalebillett i Champions League ga United-fansen endelig noe å juble for. Robin van Persie viste god, gammel effektivitet og spillerne jobbet bedre for hverandre enn hva som har vært tilfelle i store deler av sesongen.

Har imidlertid fortsatt en tung jobb å gjøre i Premier for å redde sesongen hjemme i England. Ligger på sjuendeplass etter tapet for Liverpool, 18 poeng bak serieleder Chelsea og 12 bak City på den gjeve fjerdeplassen.

Akkurat da van Persie så ut til å ha noe på gang igjen, kom nyheten om at han mister de neste seks ukene med en kneskade. Kaptein Nemanja Vidic soner karantene. Forsvarerne Jonny Evans og Chris Smalling er usikre. Det er også midtbanespilleren Antonio Valencia, som ble taklet grusomt stygt mot Olympiakos.

West Ham var i bra driv i februar, men har tapt begge kampene laget har spilt mars – 1-3 borte for Stoke og 0-1 borte for Everton. Ligger på 12. plass med 31 poeng, og det er seks ned til Sunderland på nedrykk.

Joey O’Brien og Marco Borriello er fortsatt ute.

Det kan være for tidlig å friskmelde United etter CL-oppturen, og i dag er to av lagets viktigste spillere ute. Vi tror faktisk mest på et uthvilt West Ham, men det føles samtidig feil å ikke krysse av for et United-lag som har vært bedre borte enn hjemme denne sesongen. HUB.

2. Cardiff – Liverpool
Ole Gunnar Solskjær var langt nede etter at Cardiff tapte et viktig poeng to minutter på overtid borte mot Everton sist. Slo Fulham 3-1 runden før, så formen er stigende. Ligger nest sist med 25 poeng, og det er tre poeng opp til sikker plass.

Solskjær disponerer en tilnærmet fulltallig tropp.

Liverpool overbeviste stort i 3-0-seieren på Old Trafford og har nå vunnet fem på rad i serien. I alle disse kampene har laget scoret tre mål eller mer, og det er ingen tvil om at Brendan Rodgers for tiden disponerer Englands giftigste og mest sultne angrepssrekke.

Brendan Rodgers har samme tropp som mot United.

Liverpool har hevet bunnivået kraftig fra tidligere sesonger og har også begynt å vinne jevne bortekamper. Vi lukter at det kommer en reaksjon snart, men den kommer nok ikke mot et begrenset Cardiff. B.

3 . Manchester City – Fulham
Kaptein Vincent Kompant ble utvist allerede etter ti minutter mot Hull sist, men City klarte likevel å vinne bortekampen 2-0 takket være effektivt angrepsspill og solid arbeid i forsvar. Ligger på fjerdeplass, men vil gå til topps dersom man vinner minimum to av de tre kampene man har til gode på Chelsea.

Kompany soner karantene, mens toppscorer Sergio Aguero er ute med skade. Matija Nastasic er heller ikke tilgjengelig.

Fulham klarte å ta tre uhyre viktige poeng mot et svekket Newcastle sist, men ligger fortsatt sist på tabellen. Stod med en lang rekke med kamper uten seier før det oppgjøret.

Ashkan Dejagah, Kostas Mitroglou, Scott Parker og Damien Duff er ute med skade.

City er med rette stor favoritt på folkerekka, men ettersom bonuspotten skal ut, vil premiene bli gode selv det om det skulle bli H.

4. Everton – Swansea
Everton slet seg til seier over bunnlaget Cardiff sist og klatret opp på sjetteplass. Har nå vunnet fem hjemmekamper på rad og står med flotte 10-3-1 på Goodison Park.

Everton-kaptein Phil Jagielka har mistet de tre siste kampene og regnes som 50/50 til dagens oppgjør. Steven Pienaar er ute.

Swansea er inne i en meget tung periode og skuffet med 1-2 hjemme mot West Bromwich sist. Er i ferd med å rote seg ned i nedrykksgjørma, med kun fire poeng til gode på Sunderland.

Skademessig begynner det å løsne for Swansea, og det er mulig at både Michu, Jonjo Shelvey og Nathan Dyer blir å se i aksjon.

Swansea var det klart beste laget før pause mot Bromwich, og vi utelukker ikke at laget kniper et poeng. HU.

5. Newcastle - Crystal Palace
Newcastle hadde flere sentrale spillere ute i 0-1-tapet for Fulham sist. Ligger nå på niendeplass med 43 poeng.

Får tilbake Hatem Ben Arfa og Sammy Ameobi i dag, men Davide Santon, Rob Elliot, Mathieu Debuchy og Loic Remy er fortsatt ute. I tillegg soner manager Alan Pardew karantene.

Palace har scoret klart færrest mål i ligaen, men er klarer å plukke poeng her og der takket være et forsvarsspill som er mer gjerrige enn de andre bunnlagene. Tok et viktig bortepoeng mot Sunderland sist og ligger på den siste trygge plassen.

Spissene Marouane Chamakh og Dwight Gayle er ute i dag. Forsvarsspilleren Danny Gabbidon er ikke i hundre prosent matchform, men det er mulig han blir involvert.

Palace scorer svært få mål, og med lagets to mestscorende spillere ute, blir nok ikke dette noen målfest fra bortelagets side. H.

6. Hull - West Bromwich
Hull hadde alle forutsetninger til å ta Citys skalp sist, men selv med én spiller mer på banen i 80 minutter endte hjemmekampen 0-2. Har evariert mye i prestasjonene i det siste og ligger på 13. plass med 30 poeng.

George Boyd soner karantene. Ellers ingen nye fravær.

West Bromwich er ogs et lag som det ikke er lett å bli klok på. Slår til med 2-1borte mot Swansea og 1-1 hjemme mot Chelsea, men klarer også tape 1-3 for et Palace-lag som sjelden scorer mer enn ett mål.

Forsvaret er svekket av at visekaptein Jonas Olsson soner karantene. Kaptein Chris Brunt er også fraværende, i tillegg til Diego Lugano, Billy Jones and Claudio Yacob og Morgan Amalfitano

Magefølelsen sier Hull, men laget er ofte ikke til å stole på, og Bromwich kan slå til når man minst aner det. HB.

7. Norwich – Sunderland
Det er lite som har stemt for Norwich etter 1-0-seieren over Tottenham 23. februar, og laget er på ingen måte sikret ny kontrakt. Har fire poeng til gode på dagens motstander – som ligger på den øverste nedrykksplassen.

Michael Turner er tilbake etter skade, men spiller trolig ikke fra start. Innleide Jonas Gutierrez (Newcastle) er et annet usikkerhetsmoment. Leroy Fer og Elliott Bennett er uaktuelle.

Sunderland så ut til å ha noe på gang tidligere i vinter, men står med kun ett poeng på de tre siste kampene. Har fått utsatt flere seriekamper grunnet cupspill, og har derfor to-tre kamper til gode på de andre bunnlagene.

Steven Fletcher og keeper Keiren Westwood er ute med skade.

Norwich har ikke tapt på sine siste fem hjemmekamper, og vi nøyer oss med en halvgardering. HU.

8. Blackburn – Leicester
Etter tre strake tap ble det endelig seier for Blackburn sist (4-2 borte mot Huddersfield). Ligger på 10. plass, og det skiller åtte poeng opp til Forest på playoff. Har én kamp til gode, og er dermed fortsatt ikke helt ute av kampen om playoffplass.

Jordan Rhodes var i praktslag mot Huddersfield, der han scoret tre mål. Skotten er nå oppe i 20 seriemål totalt denne sesongen og ligger på andreplass på toppscorerlisten.

Kaptein Grant Hanley er trolig tilbake etter en strekkskade. Jason Lowe, Josh King og Dickson Etuhu ser også ut til å bli klare, men det er mer usikkerhet knyttet til Rudy Gestede. Tom Cairney og Ben Marshall er ikke tilgjengelige.

Leicester befester stadig vekk statusen som det beste laget i ligaen. Har fire strake trepoengere og 12-1 i målforskjell.

Lloyd Dyer ser ut til å bli klar etter tre kamper på sidelinjen. Sean St. Ledger og Tom Hopper er dermed eneste fravær.

Leicester kan ikke vinne kamper i all evighet, og på et eller annet tidspunkt blir spillerne litt mette. Kommer det et tap i dag? HUB.

9. Charlton – Burnley
Takket være et meget sent seiersmål, tok Charlton tre uhyre viktige poeng hjemme mot Bournemouth sist. Ligger på den siste sikre plassen, men har tre kamper til gode på de fleste andre bunnlagene.

Ajdarevic, Reza Ghoochanneijhad og Callum Harriott er usikre for hjemmelaget. Leon Cort er tilbake i trening, men denne kampen kommer nok for tidlig. Chris Solly er fortsatt ute.

Burnley nekter å tape kamper og har stø kurs mot Premier League. Etter 2-1-seieren over Leeds er det ti poeng ned til Derby på tredjeplass.

Toppscorer Danny Ings (20 mål) skadet seg i 3-3-kampen mot Birmingham og er ute i dag. Midtstopperen Kieran Trippier er usikker. Han erstattes trolig av innleide Chris Baird (Reading) dersom han ikke blir klar.

Med Ings Ute tror vi faktisk mest på et gjerrig hjemmelag i stigende form. HU.

10. Middlesbrough - Queens Park Rangers
Middlesbrough har spilt uavgjort i sine to siste kamper og ligger midt på tabellen med 45 poeng. Verken ned- eller opprykk er sannsynlig.

Grant Leadbitter soner karantene etter å ha pådratt seg sitt tiende gule kort, mens Muzzy Carayol er blitt skadet. Jonathan Woodgate er muligens tilbake etter å tre kamper på sidelinja.

QPR stilte med mange fravær mot Sheffield Wednesday sist, og situasjonen ble ikke bedre av at Richard Dunne skaffet Wednesday straffespark og ble utvist etter en drøy halvtime. QPR tapte til slutt 0-3 og ligger på fjerdeplass med 63 poeng.

Keeper Rob Green, Danny Simpson og Jermaine Jenas kan være tilbake fra skadeavbrekk. Toppscorer Charlie Austin (14 mål) er imidlertid fortsatt ute – sammen med fire andre spillere. Dunne soner.

Åpen kamp der uavgjort er mest sannsynlig. HUB.

11. Leeds – Millwall
Selv med Championships toppscorer i stallen (Ross McCormack, 24 mål), har Leeds en meget skuffende sesong. Står med 0-2-4 på de siste seks og har falt ned til 15. plass.

Midtbanespilleren Rudy Austin er usikker for hjemmelaget, mens Jimmy Kebe er uaktuell.

Millwall delte poengene med bunnkollega Charlton sist og ligger på den øverste nedrykksplassen. Det er imidlertid bare målforskjellen som skiller fra sikker plass. Har bare scoret to mål på de siste seks kampene, og har således fått bra betalt i poeng i denne perioden (1-2-3).

Midtbanespilleren Shaun Williams har sanket ti gule kort og må stå over i dag. Forsvareren Danny Shittu mister resten av sesongen. Fra før finner vi Lee Martin, Richard Chaplow og Jermaine Easter på skadelista. Nicky Bailey er skadefri, men rekker ikke denne kampen.

Leeds har bare vunnet én av sine siste åtte hjemmekamper, men i dag tror vi det endelig løsner. H.

12. Wigan – Watford
Wigan fikk en reaksjon etter den lange rekke med kamper uten poengtap og spilte 3-3 på hjemmebane mot bunnlaget Yeovil sist. Stillingen var 1-0 da det gjenstod åtte minutter av ordinær tid, så avslutningen på kampen var vanvittig. Ligger på femteplass med 59 poeng og har et brukbart grep om playoffbilletten.

Jack Collison er blitt hentet på lån fra West Ham ut sesongen, og mitdbanespilleren kan debutere i dag. James Perch skadet seg mot Yeovil og må trolig stå over. Midtbanespillerne Ben Watson, Chris McCann og Roger Espinoza og forsvareren Leon Barnett er ute med skader.

Watford har tatt 11 poeng mindre, men har fortsatt et ørlite håp om å nå playoff. Har 3-1-2 på de siste seks etter å ha banket Barnsley 3-0 sist.

Mathias Ranegie er ute med karantene. Svenskens spisskollega Fernando Forestieri er usikker.

Uavgjort mot Yeovil kan ha vært starten på en nedtur for Wigan, og vi skulle gjerne ha gardert denne kampen. Dessverre er det ikke flere kryss igjen. H.

96-rekker
1. West Ham – Manchester United HU

2. Cardiff – Liverpool B

3. Manchester City – Fulham H

4. Everton – Swansea HU

5. Newcastle - Crystal Palace H

6. Hull - West Bromwich HB

7. Norwich – Sunderland H

8. Blackburn – Leicester HUB

9. Charlton – Burnley HU

10. Middlesbrough - Queens Park Rangers HU

11. Leeds – Millwall H

12. Wigan – Watford H
Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. West Ham – Manchester United HUB

2. Cardiff – Liverpool B

3. Manchester City – Fulham H

4. Everton – Swansea HU

5. Newcastle - Crystal Palace H

6. Hull - West Bromwich HB

7. Norwich – Sunderland HU

8. Blackburn – Leicester HUB

9. Charlton – Burnley HU

10. Middlesbrough - Queens Park Rangers HUB

11. Leeds – Millwall H

12. Wigan – Watford H
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus