Manchester United og Angel Di Maria får tillit som lørdagens sikreste på tippekupongen. 
Manchester United og Angel Di Maria får tillit som lørdagens sikreste på tippekupongen.  (All Over Press)

Tipperne får en bonus på 5,9 millioner

Hvis du bare skal tippe én gang i år, er lørdag den rette dagen.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Dagens singel: En gammel kjenning er på vei tilbake
Dagens oddsdobbel: Nesten fire ganger pengene
Dagens langskudd: Milan skal ikke være favoritt
V75 Biri lørdag: Blekkan viser vei
V5 Biri lørdag: Hoppa som er for god for V75
V65 Harstad lørdag kveld: Finsk banker i nord

Den såkalte bonuspotten i Tipping utbetales når noen er alene om 12 rette. Men dersom potten vokser til over 5 millioner kroner før noen tar kassa, fordeles den mellom alle med 12 rette en spilleomgang fastsatt av Norsk Tipping.

Nå er bonuspotten ca 5,9 millioner kroner, og pengene legges til den ordinære tolverpotten på lørdagens tippekupong. Det innebærer at den totale potten som fordeles mellom alle med 12 rette, er på 7 millioner kroner i kveld.

Ved slike anledninger blir utbetalingen for 12 rette meget god selv om mange av de største favorittene på kupongen skulle vinne sine kamper. Trolig blir premien for 12 rette 5-6 ganger så stor som vanlig.

Skal du gå i pluss med tippingen din over tid, kan en løsning være å bare levere de få gangene bonuspotten skal fordeles og tilbakebetalingsprosenten er høy.

Vi har som vanlig omtale av samtlige kamper på kupongen. Nederst i saken kan du velge mellom spillforslag til 96 og 432 kroner.

Lørdagskupongen består av fem kamper fra Premier League og sju fra Championship.

1. Queens Park Rangers - Manchester City
QPR har hevet spillet betraktelig i det siste selv om det ikke har resultert i så mange poeng. Klarte seg overraskende borte mot Chelsea forrige helg, og serielederen måtte slite for 2-1-seier. 2-0-triumfen mot Aston Villa nest sist var fullt fortjent, og tredje sist burde det ha blitt poeng mot Liverpool. Samtlige sju poeng er tatt hjemme på Loftus Road

Det er spesielt angrepsspillet som har hevet seg. Charlie Austin (fem seriemål) fremstår som en stabil toppscorer for tiden og er endelig i ferd med å ta Premier League-nivået etter å ha bøttet inn mål i Championship, mens Eduardo Vargas blir mer og mer varm i QPR-trøya.

Rio Ferdinand soner karantene etter uttaleleser på Twitter, mens Alex McCarthy og Alejandro Faurlin er skadet.

City er inne i en meget tung periode og har bare tatt én seier på de siste fem kampene. Sløste med sjansene mot CSKA Moskva på hjemmebane onsdag og fikk en svært vanskelig oppgave med to utvisninger i andre omgang. Overbeviste heller ikke i 1-0-seieren over Manchester United forrige helg, til tross for at erkerivalen spilte med én mann mindre hele andre omgang.

Playmaker David Silva er fortsatt ute med skade. Kaptein Vincent Kompany og forsvarskollega Aleksandar Kolarov er heller ikke aktuelle.

Det forrige møtet mellom disse to på Lofthus Road endte 0-0.

Tricky kamp dette og slett ikke utenkelig at problemene fortsetter for Manchester City. HUB.

2. Manchester United - Crystal Palace
United presset Manchester City utover andre omgang selv om laget spilte med én mann mindre og hadde nesten fortjent et poeng på erkerivalens hjemmebane. Spilte uavgjort mot Chelsea og West Bromwich i de to rundene før det, men tross at det er 13 poeng opp til Chelsea er ikke løpet kjørt.

Hjemmelaget sliter i midtforsvaret ettersom både Marcos Rojo, Phil Jones, Chris Smalling og Jonny Evans er uaktuelle. Michael Carrick trekkes trolig ned fra sin midtbaneposisjon. Radamel Falcao er ute med skade, mens Rafael er høyst usikker.

Palace spilte en skrekkelig svak kamp mot Sunderland mandag, og det var ikke noe å si på at bortelaget tok alle tre poengene. Presterte brukbart i de siste kampene før Sunderland-matchen, men poengfangsten ble dårlig. Ligger på 17. Plass med ni poeng, fire mindre enn United.

Kaptein Mile Jedinak soner karantene i dag, mens United-eide Wilfried Zaha ikke er berettiget for spill.

Manchester United har for mye offensiv kraft for Palace og Manchester United er trolig det beste sikkeralternativet for systemspillere som satser tungt lørdag i jakten på bonuspotten. H.

3. West Ham - Aston Villa
West Ham er i klar fremgang og har 3-1-0 på de siste fire seriekampene etter at det ble 2-2 borte mot Stoke sist. Ligger helt oppe på femteplass med 17 poeng på 10 kamper og har vunnet de tre siste hjemmekampene.

Ande Carroll er endelig i skadefri, men spissen mangler kampform og det er ikke så sannsynlig at han blir involvert i dag. Guy Demel er eneste skadefravær.

Aston Villa så endelig ut til å ta tre poeng hjemme mot Tottenham sist, men Christian Bentekes utvisning midtveis ut i andre omgang kostet laget dyrt, og Spurs vant kampen mot to sene mål. Dermed har Villa tapt seks kamper på rad med den skrekkelige målforskjellen 1-15. Ligger på 16. plass med 10 poeng.

Benteke soner karantene, mens Fabian Delph, Alan Hutton og Libor Kozak er skadet. Noe usikkerhet rundt Philippe Senderos.

Det er opplest og vedtatt at West Ham vinner denne, men så lett er det kanskje ikke? HU.

4. Southampton - Leicester
Selv om motstanden ikke har vært spesielt god i det siste, er det imponerende at Southampton bare fortsetter med å vinne kamper. Har full pott i sju av de siste åtte seriekampene og ligger på andreplass med 22 poeng. 4-1-0 og 15-1 i målforskjell er de imponerende tallene hjemme på St. Marys. Jay Rodriguez og James Ward-Prowse er fortsatt ute med skader, ellers ser det bra ut.

Leicesters angrepsspill er lite imponerende om dagen og det nyopprykkede laget har bare fått ballen i mål i én av de siste fem seriekampene. Har bare tatt ett poeng i denne perioden og har rast ned til 18. plass etter å ha åpnet sesongen bra. 1-0-4 på bortebane skremmer ikke mange.Ben Hamer er eneste fravær.

Det er vanskelig å gå mot Southampton slik de opptrer om dagen og vi spiller sikker H også i kamp 5. H.

5. Burnley – Hull
Burnley er et annet lag som scorer lite, men den lille klubben sliter i tillegg med et lekk forsvar om dagen. Har sluppet inn 15 mål på de siste fem kampene og er det eneste laget som ikke har vunnet på de ti første rundene i Premier League. Fire poeng holder til annet enn en klar sisteplass og hjemme står laget med svake 0-2-3. Steven Reid er tilgjengelig igjen etter skade, men midtbanekollegaen Matt Taylor er fortsatt et lite stykke unna comeback. Sam Vokeser uaktuell.

Hull imponerte med uavgjort borte mot Liverpool og Arsenal, men klarte ikke å score på det kompakte Southampton-forsvaret sist og tapte fortjent 0-1. Falt dermed ned til 14. plass med sine 11 poeng. Har imidlertid kun tapt en bortekamp (1-3-1).

Allan McGregor og Steve Harper er ennå ikke klare, noe som innebærer at tredjekeeper Eldin Jakupovic fortsetter i mål. Michael Dawson, Alex Bruce, Nikica Jelavic og Robert Snodgrass befinner seg på skadelisten sammen med keeperduoen.

Ingen tvil om at bortelaget er det beste laget, men Hull sliter med å score mål om dagen. UB.

6. Ipswich – Watford
Etter en periode med mange uavgjorte resultater, er det blitt full pott på de to siste kampene for Ipswich. Er dermed med i tetstriden for fullt igjen og ligger på femteplass med 27 poeng. Opp til serieleder Bournemouth skiller det bare tre poeng. Tok en sterk 2-1 seier hjemme mot Wolverhampton tirsdag og står med flotte 5-2-1 hjemme.

Watford fikk et sent mål mot seg borte mot Birmingham sist og mistet alle poengene. 1-2-tapet var det første siden sjette serierunde, men klubben fra Hertfordshire ligger fortsatt så høyt som tredjeplass og er en av mange kandidater til en direkte opprykksplass. 3-2-3 på bortebane viser uansett at laget ikke har sin styrke på fremmed gress.

Ipswich har kun tapt en hjemmekamp denne sesongen, og taper neppe lørdag heller. HU.

7. Middlesbrough – Bournemouth
To lag som strutter av selvtillit. Middlesbrough kommer fra en strålende 4-0-seier over opprykksrival Norwich og 3-0 borte mot Rotherham og har klatret til andreplass. Bare målforskjellen skiller opp til Bournemouth. Ingen nye fravær for manager Aitor Karanka, men Jonathan Woodgate, Damia Abella, Muzzy Carayol og Rhys Williams er fortsatt skadet.

Bortelaget har vunnet seks kamper på rad etter at Sheffield Wednesday ble slått 2-0 på bortebane i midtuken. Det stod 0-0 frem til Wednesdays kantspiller Roysten Drenthe ble utvist etter en times spill. Skademessig ser det bra ut for Bournemouth.

Middlesbrough er ikke blant Championships aller beste hjemmelag (4-2-2), og møter i dag ligaens nest sterkeste bortelag (4-2-2).

Likevel tror vi klart mest på hjemmelaget her, all den tid sju strake seire i Championship høres svært lite sannsynlig ut. HU.

8. Nottingham Forest – Norwich
Forest ledet ligaen med 18 poeng på de første åtte rundene, men har gått på en smell tilsvarende den skogvokterne også opplevde på nyåret forrige sesong og har bare tatt fire poeng på de siste åtte kampene. Har dermed falt ned til 11. plass, og det skiller fem poeng opp til playoff.

De siste to hjemmekampene har endt med 1-3-tap for Brentford og Blackburn.

Norwich er også inne i en meget svak periode etter å ha sett ut som et opplagt opprykkslag tidligere på høsten. Har bare 1-3-2 på de siste seks kampene etter at det ble et stygt 0-4-tap for Middlesbrough i midtuken.

Her er det kun alle tegn som gjelder. HUB.

9. Brighton – Blackburn
Så ble det endelig en seier for Brighton i midtuken. 1-0 over Wigan var den første trepoengeren siden fjerde serierunde og førte laget opp på 20. plass.

Aaron Hughes er ute med en ankelskade, og det er usikkert om forsvareren Bruno blir klar. Solly March, Dale Stephens og Andrew Croftser langtidsskadet.

Blackburn er for alvor med i opprykksstriden etter 3-3-0 på de siste seks kampene og ligger på åttendeplass med 26 poeng. Det er tett i toppen i Championship, og ledende Bournemouth er bare fire poeng foran.

Midbanespilleren Lee Williamson testes før start. Tommy Spurr, Chris Brown, Jason Lowe og Josh King kan bli klare etter landslagspausen.

Hjemmelaget fikk endelig betalt med tre poeng i midtuken etter flere sterke kamper, mens Blackburn viste svakhetstegn ved å rote bort en 2-0 ledelse mot Millwall tross at laget hadde en mann mer på banen. H.

10. Reading – Charlton
Reading har vunnet de to siste hjemmekampene 3-0, men med motstandere som Rotherham og Blackpool er det nok ikke riktig å friskmelde laget. Det har nemlig gått svært dårlig mot toppklubbene i det siste, med 1-3, 0-3 og 0-3 mot henholdsvis Blackburn, Bournemouth og Derby, men det er verd å merke seg at to av disse er spilt borte. Ligger for tiden på 13. plass med 21 poeng.

Anton Ferdinand og Pavel Pogrebnyak er usikre for hjemmelaget. Garath McCleary kan være med i troppen for første gang denne sesongen. Danny Guthrie, Jem Karacan, Shaun Cummings Craig Tanner er fortsatt ute med skader.

Charlton har tatt tre poeng mer enn dagens motstander, men er ikke i spesielt god form. På de tre siste kampene, mot middelmådige lag som Leeds, Sheffield Wednesday og Fulham, er det bare blitt to poeng.

Forsvareren Rhoys Wiggins er ute i seks uker etter å ha skadet seg i 2-2-kampen mot Leeds. Midtbanespilleren Frederic Bulot og spissen Simon Churcher fortsatt skadet.

Det lukter hjemmeseier her, all den tid formkurven peker nedover for Charlton. H.

11. Birmingham – Cardiff
Endelig en seier for Birmingham i midtuken. Laget hadde bare tatt to poeng på de fem siste kampene før det ble 2-1 hjemme mot topplaget Watford. Ligger fortsatt på nedrykksplass, men det skiller bare ett poeng opp til de tre nærmeste lagene.

Spissen Lee Novak skadet seg før 0-0-kampen mot Wolves nest sist og er fortsatt uaktuell. Ellers ingen nye fravær for manager Gary Rowett.

Cardiff har gjort det bra på hjemmebane etter managerbyttet, men sliter fortsatt på fremmed gress. I de tre siste bortekampene er det blitt 0-3-tap for Bolton (i midtuken), 0-1 mot Millwall og 0-1 mot tragedien Blackpool. Ligger på 12. plass med 22 poeng.

Waliserne må fortsatt klare seg uten toppscorer Kenwyne Jones av familiære årsaker. Midtbanespilleren Kagisho Dikgacoier ute i ca fire måneder med en kneskade.

Nok en svært vrien kamp dette, og vi må ty til alle tegn. HUB.

12. Fulham – Huddersfield
Fulham lå tynt an hjemme mot bunnlaget Blackpool i midtuken, og kom bakpå 0-2 tidlig. Like før pause reduserte Fulham til 1-2 og samtidig fikk Blackpool en spiller utvist. Men tross helt syke 19-1 i cornere og 72-28 i ballinnehav måtte Fulham nøye seg med et utligningsmål midtveis i 2. omgang. Er ubeseiret på de fem siste, men ligger ikke høyere enn 21. plass med sine 16 poeng grunnet sin meget svake sesongstart. Spissen Ross McCormack er tilbake etter å ha sonet mot Blackpool, mens midtstopperen Fernando Amorebietaer usikker. Tim Hoogland og Adam Taggart er fortsatt uaktuelle.

Huddersfield har tatt fire poeng mer etter 2-3-tapet borte mot Derby sist. Det var lagets første tap siden åttende serierunde, men borte er ikke tallene bedre enn 2-2-4. Spissen Sean Scannell måtte ut med skade mot Derby, men er ventet tilbake her. Midtbanespilleren Jonathan Hoggmå trolig stå over.

Lørdag spiller vi Fulham sikker. H.

96-rekker

1. Queens Park Rangers — Manchester City HUB

2. Manchester United — Crystal Palace H

3. West Ham United — Aston Villa HU

4. Southampton — Leicester City H

5. Burnley — Hull City UB

6. Ipswich Town — Watford HU

7. Middlesbrough — Bournemouth H

8. Nottingham Forest — Norwich City HU

9. Brighton & Hove Albion — Blackburn Rovers H

10. Reading FC — Charlton Athletic H

11. Birmingham City — Cardiff City HU

12. Fulham — Huddersfield Town H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker

1. Queens Park Rangers — Manchester City HUB

2. Manchester United — Crystal Palace H

3. West Ham United — Aston Villa HU

4. Southampton — Leicester City H

5. Burnley — Hull City UB

6. Ipswich Town — Watford HU

7. Middlesbrough — Bournemouth HU

8. Nottingham Forest — Norwich City HUB

9. Brighton & Hove Albion — Blackburn Rovers H

10. Reading FC — Charlton Athletic H

11. Birmingham City — Cardiff City HUB

12. Fulham — Huddersfield Town H

Klikk her for å levere vår 432-rekker


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus