Foto: NT

Tipperne får en bonus på fem millioner

Hvis du bare skal tippe én gang i år, er fredag den rette dagen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag
Odds:Serieleder i poengnød
V64/V4:Tre bankere fra Patrik
V65:Dama som flyr
V75:Lørdag kan du vinne 34 mill.

Den såkalte bonuspotten i Tipping utbetales når noen er alene om 12 rette. Men dersom potten vokser til over 5 millioner kroner før noen tar kassa, fordeles den mellom alle med 12 rette en spilleomgang fastsatt av Norsk Tipping.

Nå har bonuspotten vokst til 5 millioner kroner, og pengene legges til den ordinære tolverpotten på fredagens tippekupong. Det innebærer at den totale potten som fordeles mellom alle med 12 rette, er på 6 millioner kroner i kveld.

Ved slike anledninger blir utbetalingen for 12 rette meget god selv om mange av de største favorittene på kupongen skulle vinne sine kamper.

Normalt er Norsk Tippings tilbakebetalingsprosent til tipperne på 55 prosent, men i kveld ser det ut til at tilbakebetalingsprosenten blir på over 100 prosent. Ifølge Norsk Tipping vil verdien av tolv rette være ca seks ganger så høy som under normale midtukekuponger.

Skal du gå i pluss med tippingen din over tid, kan en løsning være å bare levere de få gangene bonuspotten skal fordeles og tilbakebetalingsprosenten er høy.

Vi har som vanlig omtale av samtlige kamper på kupongen. Nederst i saken kan du velge mellom spillforslag til 96 og 432 kroner.

1. Espanyol – Granada
Espanyol hadde jeg ingen tro på sist, og laget fikk også store problemer mot et desperat Real Betis. Klarte å holde stand mot La Ligas desiderte bunnlag i ca 70 minutter, men så sprakk boblen. Har ikke mye å komme med offensivt, men kommer trolig til å satse mer fremover på banen i dag.

Capedevila er eneste fravær i troppen.

Granada varierer veldig i prestasjonene. Får det ofte bedre til på bortebane, når man slipper å føre spillet. Mainz er ute med skade.

Jeg lar meg ikke begeistre av Espanyol, men de er med rette favoritt her. Folkerekka viser 52 prosent på H, og det er faktisk litt i underkant. H.

2. Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen
Mönchengladbach står med to strake tap etter vinterpausen, men jeg er ikke spesielt bekymret for lagets form. 0-2 mot Bayern München er ingen skam, og senest møtte man et Hannover som overrasket med å parkere så godt som hele laget på egen banehalvdel. Nå venter en mer åpen match, noe som nok passer Mönchengladbach bedre.

Høyrebacken Korb soner karantene, men på den plassen har man bra dekning.

Leverkusen beseiret Stuttgart sist, men laget er likevel ikke i sin beste form. Tempoet må opp. Reinartz er usikker, ellers er det ikke mye å rapportere på skadefronten.

HU som utgangspunkt.

3. Vitesse Arnhem - Den Haag
Dette bør være lett match for Vitesse, selv om formen ikke er helt på topp.

Bunnlaget Den Haag er en klubb i krise. Den midlertidige treneren Henk Fraser forventer ikke seier, men uttaler at han vil se at spillerne viser ”vilje og kjemper”. Det blir to endringer i startelleveren: Angriperen Michail Kramer og midtbanespilleren Ricky van Haaren er ute.

Hjemmelaget må klare seg uten forsvareren Kevin Leerdam (karantene). Har ikke råd til å rote bort poeng i slik kamper hvis man skal ta medalje.

Trolig H.

4. Newport - Fleetwood
Fleetwood holdt ikke normal standard hjemme mot York sist, men det føles mer som et arbeidsuhell. Før tapet spilte man strålende fotball i bortekampene mot Burton og Scunthorpe. Trenern til sistenevnte uttalte etter matchen at Fleetwood trolig var det beste laget de hadde møtt denne sesongen.

Ingen nye skader er rapportert inn, og det er håp om at Jamille Matt og Alex Marrow blir klare.

Newport holder brukbar League Two-klasse, men har på ingen måte det samme registeret som gjestene. Hvis Fleetwood kommer opp på samme nivå som mot Burton og Scunthorpe, er det gode sjanser for B. Kan brukes som sikker kamp dersom man er villig til å ta litt risiko. B.

5. Rangers – Dunfermline
Det er lag nummer én og to på tabellen som møtes i femte runde i cupen, men det skiller hele 23 poeng - i Rangers' favør. Hjemmelaget måtte slite hardt for seieren mot Brechin sist. Hadde håpet å ha Lewis MacLeod tilbake tilbake i dag, men han var ikke med på treningen torsdag.

Dunfermeline står overfor en tøff oppgave, men vi velger å ta med en U for å øke den potensielle premieutbetalingen ytterligere. HU.

6. Toulouse - Saint-Etienne
Toulouse ga aldri opp mot Marseille sist, og kunne til slutt reise hjem med ett poeng i bagasjen. Falt med flagget til topps hjemme mot Monaco runden før, der man var det beste laget den første halvtimen.

Har fire spillere på skadelisten, men har den samme troppen som mot Marseille

St. Etienne gjør det fortsatt bra og har mulighet til å klatre til tredjeplass (gir CL-kvalik) i kveld. Valette, Baysse, Diomandé og Guilavogui er ute, men det er ikke snakk om fravær av stor betydning.

Helgardering må til. HUB.

7. Metz - Caen
Hva er skjedd med serieleder Metz? Det virker som om skadefrafallene har gjort stor skade i en den nokså smale troppen. Til kveldens kamp ser det imidlertid langt lysere ut. Den dyktige høyrebanken Romain Metanire er ute med karantene, ellers er det ok.

Caen ligger i farvannet bak topplagene, men har ikke nok verktøy til å utfordre dem på alvor. De fleste seirene denne sesongen er tatt mot lag på nedre del av tabellen. Den rutinerte midtbanespilleren Nicolas Seube og angriperen Jonathan Kodjia er ute med skader.

Caen har en del fine resultater i det siste, men det kan bli tøft å ta poeng mot en serieleder som sårt trenger poeng. Hjemmebane, forbedret skadesituasjon og høyere grunnkapasitet gjør H til 2,30 spillbart.

Kan være interessant med ren H her.

8. Auxerre – Istres
Ikke mye glede hos Auxerre om dagen. Poengtapene kommer på løpende bånd, og laget har mistet toppscorer Ntep til Rennes. Trener Bernard Casoni vurderer å ommøblere laget i et forsøk på å vekke spillerne. Skademessig ser det bra ut.

Istres er i god form og skal ikke undervurderes. B er bare krysset av på 20 prosent på kupongene og bør tas med. HUB.

9. Brest – Angers
Kampen trekkes, og vi velger å helgardere. HUB.

10. Arles-Avignon – Chamois Niort
Det er ikke mange spillere i Ligue 2 som gleder seg til bortekampene mot Arles (har 7-4-0 hjemme). Chamios kommer trolig til å gå for en defensiv taktikk og satse på poengdeling. Den dyktige pasningsspilleren Jimmy Roye holder ikke i 90 minutter, ellers ser det bra ut på skadefronten.

Arles kan stille med et tilnærmet toppet mannskap. Har fått uventet lite oppslutning på folkerekka (40 prosent). H

11. Laval – Dijon
Laval har fått stoppet blødningen noe, men plasteret er veldig lite. Er på desperat jakt etter en trepoenger.

Følgende tropp er annonsert: Hautbois, Cappone - Rippert, Couturier, Perrot, Belaud - Robic, Renouard, Mimoun, Adéoti, Gonçalves, Alla, Baby, Coulibaly - Ma.Diallo, Toudic.

Flere tunge navn savnes, blant andre den utestengte toppscoreren Christian Bekamenga (11 mål).

Dijon har et bedre lag enn dagens motstander, men har en tendens til å underprestere på bortebane. Har fire spillere skadelisten og Gastien utestengt.

Dette kan fort ende med poengdeling. HU.

12. Creteil - Clermont Foot
Creteil er i dårlig form og sliter spesielt med forsvarsspillet. Har forsterket laget med Ludovic Genest og Ben Sangaré, og begge er med i troppen. Ibrahima Seck soner karantene, men skademessig ser det bra ut.

Clermont har – i motsetning til hjemmelaget – en trygg plattform å stå på. Forsvarsspillet er solid, og nå har man fått en ny dimensjon i angrepsspillet gjennom signeringen av Idriss Saadi. Dyktige Yannis Salibur er ute, ellers ingen skader av betydning.

Vi vraker det overspilte H-tegnet. UB.

96-rekker
1. Espanyol – Granada H

2. Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen HU

3. Vitesse Arnhem - Den Haag H

4. Newport - Fleetwood B

5. Rangers – Dunfermline H

6. Toulouse - Saint-Etienne HU

7. Metz - Caen H

8. Auxerre – Istres HUB

9. Brest – Angers UB

10. Arles-Avignon – Chamois Niort H

11. Laval – Dijon HU

12. Creteil - Clermont UB

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. Espanyol – Granada H

2. Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen HU

3. Vitesse Arnhem - Den Haag H

4. Newport - Fleetwood B

5. Rangers – Dunfermline HU

6. Toulouse - Saint-Etienne HUB

7. Metz - Caen H

8. Auxerre – Istres HUB

9. Brest – Angers HUB

10. Arles-Avignon – Chamois Niort H

11. Laval – Dijon HU

12. Creteil - Clermont UB

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus