Casper Ruud - Francisco Cerundolo

Kampstart onsdag 13. juli ca kl 12.20

Nordea Open - Båstad, Sverige

Live odds etter kampstart

Kampen kan sees på VG+ sport

Vi tror Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spiller du på her til 1.52 i odds

2022-utgaven av Swedish Open - også kjent under sponsornavnet Nordea Open - er en profesjonell tennis-turnering som spilles utendørs på grus.

Den er en del av ATP 250 serien og går i Båstad fra 11-17. juli. Årets turnering er den 74. utgaven, og har blitt gjennomført hvert år siden 1948 - bortsett fra i 2020 når den ble avlyst på grunn av pandemien.

Turneringen spilles på Båstad Tennisstadion som er det største utendørsanlegget for tennis i norden. Centercourten har en kapasitet på 4.300 tilskuere, mens bane 1 har plass til 1.500 personer.

Kjente spillere som Bjørn Borg(tre seiere), Mats Wilander(tre seiere) og Rafael Nadal(vinner i 2005) har deltatt i turneringen tidligere.

Regjerende mester er vår egen Casper Ruud. Han gikk helt til topps i fjor etter at han beseiret Federico Coria fra Argentina 6-3, 6-3 i finalen.

Det er ca. 933 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Casper Ruud tar seg videre til kvartfinalen

Som toppseedet i turneringen har Casper Ruud fått walkover i første runde, og møter Francisco Cerundolo(rangert 39 i verden) fra Argentina i sin første kamp i andre runde.

Cerundolo slo kvalifiseringsspiller Pedro Sousa(rangert 430 i verden) fra Portugal i første runde med settsifrene 6-4, 6-3. Ikke et enormt imponerende resultat men argentineren fikk det relativt enkelt og kan bli en tøff utfordring for vår mann.

Ruud og Cerundolo har kun møttes en gang tidligere og da var det nordmannen som stakk av med seieren. I semifinalen av Miami Open i månedsskiftet mars/april i år vant nordmannen enkelt 6-4, 6-1 på hardcourt.

Cerundolo er som argentinere flest vokst opp med å spille på grus, men mens mange grusspesialister har en strategisk og noe passiv spillestil er argentineren mer aggressiv.

Han har en tung og presis forehand og spesialslaget er - i likhet med Casper Ruud - å gå for knallharde forehandvinnere fra innsiden og ut.

Vi tror likevel Casper Ruud skal kunne ta seg videre. Har nordmannen grusformen fra French Open fortsatt inntakt skal det være nivåforskjell på spillerne.

Casper Ruud er regjerende mester og har vist seg svært vanskelig å slå i ATP 250-turneringer på grus. Den defensive delen av Ruuds spill skal være i stand til å håndtere Cerundolos trykk, og vi tror han vinner i strake sett.

Casper Ruud vinner 2-0 i sett spiller du på her til 1.52 i odds

All oddsen på Casper Ruud mot Francisco Cerundolo finner du her