Gå til sidens hovedinnhold

To mislykkede oppkjøp, overgangsnekt og damehistorier. Men krisene har ikke tatt knekken på Derby og Wayne Rooney

I 2019 var Derby nær ved å rykke opp til Premier League, mens sist sesong var de ett poeng fra å rykke ned til League One. Det er ikke lett å bli kloke på Derby.

15. januar 2021, etter noen måneder som midlertidig manager, fikk Wayne Rooney jobben på permanent basis. Og det har vært alt annet enn enkelt. Det var med nød og neppe Derby holdt seg i Championship forrige sesong. De reddet plassen med ett poengs margin i siste serierunde.

Men problemene utenfor banen har vært enda verre.

Etter å ha brukt over to milliarder kroner - uten å rykke opp med the Rams - ville eieren Mel Morris i vinter selge klubben. Han gikk i forhandlinger med Derventio Holdings. Selskapet eies av sjeik Khaled bin Zayed Al Nehayan, som er fetteren til Manchester City-eieren Sheikh Mansour.

Ca. 493 millioner i Eurojackpot-potten . Spillefrist er fredag kl. 19:00

Abu Dhabi-sjeiken skulle gjøre Derby til en storklubb i Premier League, men oppkjøpet kollapset. Da kom den spanske forretningsmannen Erik Alonso på banen, men også han mislyktes. Den vanskelige økonomiske situasjonen førte til at spillerne gikk uten lønn i flere måneder, og nå er klubben under overgangsnekt.

At Derby vinner borte mot Birmingham gir 4,10 i odds

Midt i krisen dukket det opp bilder av Wayne Rooney på det som ser ut til å være en fest. Der er den nåværende Derby-treneren avbildet med flere lettkledde kvinner, mens han selv ser ut til å sove. Den engelske fotballegenden måtte ut å beklage til familien og Derby.

Til tross for alle problemene, har Derby fått en brukbar start på sesongen, og vi tror de kan overraske borte mot Birmingham som ikke har fått vunnet på hjemmebane i ligaen siden april.

Birmingham - Derby County 1.87 - 3.10 - 4.10 B (spillestopp fredag kl. 20.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Birmingham har ennå ikke vunnet på hjemmebane denne sesongen. De spilte 0-0 mot Stoke og tapte 0-2 mot Bournemouth

De har faktisk ikke klart å score i de tre siste ligakampene på St. Andrew's. De tapte nemlig 0-4 i den siste hjemmekampen sist sesong.

Ca. 493 millioner i Eurojackpot-potten . Spillefrist er fredag kl. 19:00

Derby på sin side har fått en bedre start på sesongen enn mange hadde forventet. The Rams har slitt med å avgjøre kamper, men de har samtidig vist seg å være et vanskelig lag å slå. Wayne Rooneys menn står med én seier, tre uavgjorte kamper og ett tap så langt, og de er fire poeng foran de tre bunnlagene.

Premier League-aktuelle spiller tilbake

Derby har spilt to bortekamper så langt denne sesongen. Det har endt med én seier og ett tap. The Rams tapte 1-2 mot Peterborough, men slo Hull City 1-0.

Men de har en sterk statistikk på St. Andrew's, hvor de har vunnet fire av de fem siste kampene. De er faktisk ubeseiret i de åtte siste bortekampene mot Birmingham.

The Rams liker seg på St. Andrew's, og vi tror et Derby-lag som får tilbake viktige Jason Knight vil kunne overraske i fredagens kamp. Knight, som har vært aktuell for Premier League-klubbene Burnley og Newcastle, har ennå ikke spilt denne sesongen. Han vil gi Derby en skikkelig boost. Han scoret mot Birmingham sist sesong da de vant 4-0 på St. Andrew's.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist er lørdag kl. 18.00

Rooney kan også glede seg over at Ravel Morrison, Lee Buchanan, Louie Watson og Sibley er i trening, og at Tom Lawrence og Sam Baldock er tilgjengelig. Samtidig mangler han den polske landslagsspilleren Kamil Jozwiak .

Derby er stor underdog i denne matchen, men vi tror kombinasjonen av flere spillere tilbake og en god bortestatistikk i Birmingham kan hjelpe Wayne Rooneys menn til tre poeng. 4,10 i odds på borteseier er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset