Det var klart for ukens Lotto-trekning lørdag 15. mai. Det var to heldige spillere som prikket sju riktige, og med det vant 7 392 355 kroner hver. Den ene er en mann fra Brumunddal i Innlandet, og den andre er en mann fra Skedsmokortset i Viken.

Onsdag er det 270 millioner i førstepremiepotten i Vikinglotto. Du kan levere din kupong her.

Tallene som ble trukket ut:

Lotto-tallene: 6 - 21 - 24 - 25 - 26 - 28 - 31

Tilleggstall: 29

- Har je vønni?

Spilleren fra Brumunddal var på besøk hos broren sin da Norsk Tipping ringte for å fortelle den gode nyheten.

- Har je vønni litt mer enn femti kroner? spurte han.

- Det kan du trygt si. I kveld har du vunnet nøyaktig 7 392 355 kroner.

- Håhå! Er det mulig? svarte mannen, mens man kunne høre broren juble i bakgrunnen.

- Dette er helt vanvittig. Vi er akkurat ferdig med en nydelig rådyrmiddag, og så topper det seg med det her. Jeg har aldri vunnet mer enn 60 kroner.

Den ferske Lotto-millionæren hadde allerede peiling på hva premien skulle gå til:

- Nå blir det ny terrasse. Det har vi snakket om noen uker nå.

- Har du flere planer?

- Ja, vi trenger en ny bruktbil. Vi har ikke tatt helt av ennå, så det blir fortsatt brukt - men en mye nyere bruktbil enn det vi først hadde tenkt oss, fortalte mannen. Han sa også at det ville dryppe på bror, samboer, barn og barnebarn.

- Nå sitter jeg og skuer ut over Mjøsa, helt skjelven enda. Jeg tror ikke jeg får sove i natt.

- Blir det en ekstra is på 17. mai nå da?

- Det blir en kjempediger softis!

Vurderte å ikke levere Lotto-kupong

- Jeg har en svak mistanke om hvorfor dere ringer, men jeg vet ikke om det er riktig, sa Lotto-vinneren fra Skedsmokorset da Norsk Tipping ringte.

- Det ekke mulig? Da må jeg ha vært en snill gutt i år.

Mannen fortalte også at han opprinnelig dro av gårde for å levere Lotto-kupongen fredag, men på vei til kiosken oppdaget han at han hadde glemt kupongen.

- Jeg vurderte å droppe å levere den i dag. Jeg har spilt den samme rekka i fem år, så nå er jeg veldig glad for at jeg gjorde det likevel.

Vinneren fra Skedsmokorset sier videre at noe av premien går til å betale ned gjeld, og noe annet kommer han ikke på i farta.

- Jeg har ikke så mye å tenke med akkurat nå. Jeg må forsøke å komme meg ned på landjorda igjen. Og så må jeg ringe mine to sønner og fortelle dem hva som har hendt.

Vi gratulerer til begge vinnerne!

Joker-jubel i Stange

Det var også duket for Joker denne lørdagen. Joker-kandidaten var en mann fra Stange, og det var mulig å vinne 2 109 000 kroner på toppen av premiestigen. Mannen var ikke med på direktesendingen, og fikk hjelp fra Embla til å ta opp-og-ned-valgene.

3 - 0 - 7 - 1 - 6

Dette var tallene det skulle spilles med, og mannen endte med å vinne 928 000 kroner.

- Jeg er strålende fornøyd. Selv om jeg ikke gikk helt til topps, så er jo dette ikke penger jeg hadde fra før, fortalte den glade vinneren Norsk Tipping på telefonen. Hva han skal bruke premien på er han ikke helt sikker på.

- Dette må nok synke litt mer inn først, men jeg har jo noen barn som vil få smake litt på denne premien, fortalte den ferske millionæren.

Vi gratulerer!

Nye Lotto-sjanser neste lørdag

Lørdag 22. mai er det nye muligheter til å bli Lotto-millionær. Da ligger det ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten.

Spillefrist for Lotto er 18:00 lørdag.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr