*Nettavisen* Sportspill.

Tøff oppgave for Skiris gutter

Amund Skiri vant fair play-prisen i 2012, og er nå blitt trener. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Amund Skiri er trener for Ålesund-laget Herd som møter Byåsen borte i kamp 2 på en helnorsk lørdagstippekupong.

08.06.14 17:04

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1:Dobbel fra Superettan og norsk 3. divisjon
Oddstips 2:
En frekkis fra Melhus
Fotball-VM:Nettavisen analyserer og teller ned
V75 Bjerke:Hansen byr på Flåten og Garberg
V75 Bjerke:Lerum byr på dansk dynamitt

Lørdagens tippekupong er en herlig kraftprøve for de som av oss som skal jakte tolv rette. Med to kamper fra norsk 2. divisjon og hele ti kamper fra norsk 3. divisjon er det litt av hvert å gripe fatt i og Nettavisens sportspillsredaksjon kaster seg uti. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 2 mill kroner og innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Rødde - Nybergsund
Vi starter i 2. divisjon avdeling 2 der nyopprykkede Rødde tar imot velkjente Nybergsund. Helt ferske Rødde ble overtok Tillers plass i 2. divsjon. Etter en tung start, er det ingen tvil om at Rødde er i ferd med å ta nivået og sist helg ble det et meget sterkt bortepoeng mot topplaget Levanger. Hjemme på Gruva kunstgress er en vunnet og to tapt og totalt står Rødde med fem poeng og ligger nest sist.

Nybergsund måtte "nøye" seg med 1-1 i toppkampen mot Elverum sist helg og laget er dermed på 3. plass, tre poeng bak serieleder Raufoss. Står med 3-4-0 totalt og er med det eneste ubeseirede lag i avdelingen. Borte viser tallene 1-2-0.

Denne kampen er skummel og vi utelukker ikke at Rødde tar sin andre trepoenger for sesongen. HUB.

2. Byåsen - Herd
Også denne kampen er hentet fra 2. divisjon avdeling 2. Hjemmelaget åpnet med sju poeng på sine tre første kamper, og det inkluderte bortemøter med sterke lag som Elverum og Nybergsund. Så ble det kun to poeng på de tre neste kampene, før laget var tilbake igjen på vinnersporet borte mot Brumunddalog vant 2-1. Det sendte laget opp på 5. plass på tabellen, og det er kun fire poeng opp til tetlaget Raufoss.

CMore-ekspert Amund Skiri og hans unge Herd-lag ga Raufoss kamp til døra sist helg, men måtte til slutt se seg slått 2-3 hjemme. Herd står dermed med 2-2-3 totalt og 1-1-1 på bortebane.

Hjemmelaget blir blytung favoritt her, men vi dekker litt opp. HU.

3. Oppsal - Sprint/Jeløy
Over til 3. divisjon avdeling 1 og det er duket for et skikkelig toppoppgjør. Oppsal har innledet med 6-1-1 totalt og 3-1-0 hjemme i Oslo. Med 19 poeng er laget på 2. plass, to poeng bak serieleder Sprint/Jeløy.

Nevnte Sprint/Jeløy står med 7-0-1 på sine åtte første seriekamper, tapet kom borte mot Kråkerøy i siste bortekamp (2-3).

Hjemmelaget kan overta tabelltoppen med seier her, vi tror det rekker med HU.

4. FK Sparta Sarpsborg - Trosvik
Også denne kampen er hentet fra 3. divisjon avdeling . Fire seirer og fire tap hittil for hjemmelaget som befinner seg på 7. plass med sine tolv poeng (totalt 14 lag i avdelingen). Hjemme i Sarpsborg er det blitt 3-0-1. Tapet kom hjemme mot topplaget Oppsal.

Trosvik har hatt en sterk sesongstart og ligger på 3. plass på tabellen, a poeng med Oppsal på 2. plass etter 6-1-1 på sine åtte første seriekamper. Borte er tallene sterke 4-0-1. Tapet kom i isiset bortekamp mot svakt plasserte Østsiden.

FK Sparta Sarpsborg er seige på hjemmebane. Denne kan gå begge veier. HB.

5. Korsvoll - Hasle/Løren
3. divisjon avdeling 2. Oslo-laget Korsvoll har innledet med svake 1-4-3 på sine åtte første seriekamper og innehar 11. plassen med det, som er plassen over nedrykksstreken. Hjemme er ikke tallene bedre enn 0-2-2.

Hasle/Løren har åpnet litt bedre og står med 2-3-3 totalt og med sine ni poeng er laget på 9. plass. Borte er ikke tallene bedre enn 0-2-2.

Skal Korsvoll ha håp om å overleve i divisjonen må slike kamper vinnes og laget har da også vist en viss fremgang i det siste. HUB.

6. Sander - Ottestad
3. divisjon avdeling 3. Sander med 2-2-4 totalt og åtte poeng. Det er akkurat nok til å ligge over streken og hjemme er tallene 1-1-2.

Hedmarksfotballen ligger nede for tiden og for hamarsinger er det nok litt vondt å se "bygdelaget" Ottestad prestere så bra. Solide 7-0-1 på de åtte første seriekampene har gitt tabelltopp og det er fire poeng ned til Funnefoss/Vormsund på 2. plass. Røk på sitt eneste tap borte mot uhyre hjemmesterke Rælingen tredje sist, men har slått tilbake.

Vi liker ikke å spille sikre bortekamper, ,men gjør et unntak her. B.

7. Modum FK - Lommedalen
I kamp nummer sju skal vi sørover igjen på Østlandet og til 2. divisjon avdeling 4. Tap 1-2 og 1-3 borte i Modums to siste bortekamper, og mellom disse slo laget til med 8-1 seier hjemme mot bunnlaget Kjapp. Modum har inntatt midten av tabellen og ligger på 7. plass med 4-1-3 totalt og flotte 3-1-0 hjemme i Modum.

Lommedalen har inntatt 3. plassen på tabellen etter sterke 5-1-2 totalt, og borte står laget med 3-0-1.

Vrien kamp dette, men vi merker oss at de tre siste tilsvarende alle har endt med hjemmeseier. Vi tar en frekkis. H.

8. Vadmyra - Øystese
Så det er over til Hordaland og avdeling 7. Og her det merkverdigheter ute og går. Vadmyra står med meget snodige 0-2-1 hjemme på Vadmyra og råsterke 4-0-1 på reise. Det gir 14 poeng og en foreløpig 5. plass i en jevn avdeling-

Ambisiøse Øystese er ikke like ambisiøse lenger og laget fra Hardangerfjorden ligger på 11. plass og det er altså plassen over nedrykksstreken etter magre sju poeng på de åtte første seriekampene. Borte er det blitt 1-0-3 hittil.

Ingen tvil om at Vadmyra skal være best av disse to og nå bør sesongens første trepoenger på hjemmebane være innen rekkevidde. H.

9. Skarbøvik - Eid
Så er det over til Møre og Romsdal og avdeling 8. Skrsbøvik presterte å avgi poeng til den desiderte tabbeljumboen Larsnes/Gursken sist helg, men ligger likefullt på 7. plass og har skaffet seg 13 poeng hittil. 4-1-3 totalt og vi skal merke oss at fem av de åtte kampene er spilt borte.

Eid må nok belage seg på en kamp for å overleve i divisjonen. Skuffende svake 0-3 hjemme for Tertnes sist helg og borte viser tallene svake 0-2-2.

Skarbøvik er helt garantert innstilt på å skjerpe seg fra sist helg og er normalt sterke hjemme. Vi garderer ikke. H.

10. Tertnes - Bergsøy
Bergenslaget Tertnes var alt annet enn happy med avdelingsoppsettet og med sju lag fra Møre og Romsdal i avdelingen, i tillegg til 5 lag fra Sogn og Fjordana blir det fryktelig mye reising på dette nivået. Foreløpig har spillergruppa respondert strålende på det og Tertnes er på 3. plass etter 6-1-1 på de åtte første seriekampene. Hjemme i Bergen er tallene 2-1-0.

Bergsøy har åpnet litt mer på det jevne og står med 2-3-3 totalt og ligger på 9. plass med sine 9 poeng. Borte er det blitt ujevne 2-0-2.

Klar fordel Tertnes dette og vi tror Bergsøy reiser tomhendte nordover. H.

11. Lofoten - Junkeren
Så skal vi til Lofoten og avdeling 11. Foreløpig har Lofoten vist seg som et meget solid hjemmelag (3-0-0) og ditto svakt bortelag (0-0-3). Det gir 9 poeng og 8. plass (merk at denne avdelingen kun består av 12 lag).

Motstander Junkeren har innledet med råsterke 3-0-0 på bortebane og betydelig mer moderate 1-0-2 på hjemmebane. Det skal dog tillegges at motstanden ikke har vært den tøffeste i bortekampene.

To lag som "ikke" spiller uavgjort. Da nøyer vi oss med to tegn. HB.

12. Sørøy Glimt - Ishavsbyen
Til sist er det Finnmark og avdeling 12. Også i denne avdelingen er det 12 lag. Disse to lagene har derimot åpnet meget svakt. Hjemmelaget ligger tredje sist med skarve 4 poeng, mens bortelaget ligger nest sist også de med fire poeng.

Vi spiller alle tegn. HUB.

96-rekker

1. Rødde FK — Nybergsund IL-Trysil HUB

2. Byåsen — SK Herd H

3. Oppsal IF — Sprint-Jeløy HU

4. Sparta Sarpsborg — Trosvik HB

5. Korsvoll — Hasle-Løren HU

6. Sander IL — Ottestad B

7. Modum FK — Lommedalen H

8. Vadmyra — Øystese H

9. Skarbøvik — Eid H

10. Tertnes — Bergsøy H

11. Lofoten — Junkeren HB

12. Sørøy Glimt — Ishavsbyen HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Rødde FK — Nybergsund IL-Trysil HUB

2. Byåsen — SK Herd HU

3. Oppsal IF — Sprint-Jeløy HU

4. Sparta Sarpsborg — Trosvik HB

5. Korsvoll — Hasle-Løren HUB

6. Sander IL — Ottestad B

7. Modum FK — Lommedalen H

8. Vadmyra — Øystese H

9. Skarbøvik — Eid H

10. Tertnes — Bergsøy H

11. Lofoten — Junkeren HB

12. Sørøy Glimt — Ishavsbyen HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag