Foto: AFP/Scanpix

Tolv rette tre uker på rad?

Det er blitt fullklaff for Sportspills tips de to siste midtukene. Sjekk dagens tippetips her.

Kommersielt

Dagens tipsmeny:
Odds: Arsenal på nytt seierstokt
Odds: Lesernes oddstips onsdag

V75: Stjernene inntar hovedstaden!

Midtukekupongen består av 12 kamper fra engelsk, skotsk, spansk, tysk og fransk cup.

Bonuspotten har nådd 4,4 millioner for fulltidstipping, og potten er din hvis du er alene om 12 rette. Og med en så vrien kupong er det ikke umulig at premiene blir høye.

Å tippe utfallet av kamper i de tidlige rundene i europeiske cuper er ingen enkel oppgave. Noen lag prioriterer cupene overhodet ikke, andre satser en del på dem, men er nødt til å spare spillere i enkelte runder, mens atter andre ser på cupene som en fantastisk mulighet til å fylle klubbhuset med pokaler.

Legg merke til at cupreglene varierer fra land til land. I ligacupen i England, Skottland og Frankrike og cupen i Tyskland blir det ikke omkamp ved uavgjort – kampene avgjøres i kveld.

I Spania spilles det derimot både hjemme- og bortekamp fra og med denne runden. Det innebærer altså at det ikke blir avgjort hvem som går videre i kveld.

Husk også at cupen har langt høyere prestisje i Norge enn de fleste andre landene i Europa.

De to siste midtuketipsene våre har gått inn med 12 rette, og vi har jobbet knallhardt med dagens kupong. Nederst i artikkelen har vi satt opp tipsforlag på henholdsvis 96 og 432 kroner som kan leveres direkte.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

1. Newcastle – Arsenal
Vi har kommet til fjerde runde i ligacupen (Carling Cup), som er den nest gjeveste cupen i England. De 92 beste klubbene i England deltar, og vinneren av cupen får billett i neste sesongs Europa League.

Manchester United (tre) og Chelsea (to) har vunnet fem av de siste seks finalene, så dette er på ingen måte en Mikke Mus-turnering. Men i de innledende rundene pleier de fleste klubbene å hvile en del førstelagsspillere og la sultne reserver få sjansen.

Det spilles ikke omkamper ved uavgjort i ligacupen, så kampene på kupongen avgjøres i kveld.

Newcastle tok en viktig og fortjent 2-1-seier borte mot West Ham i helgen og ligger på niendeplass med elleve poeng på ni kamper. Arsenal krabbet opp på andreplass på tabellen etter 3-0 borte over Manchester City søndag.

I forrige cuprunde slo Newcastle ut Premier Leagues suverene serieleder Chelsea 4-3 på bortebane. Chelsea stilte med et svært b-preget mannskap, men det gjorde også Newcastle. Hjemmelaget har bare spilt én ligacupfinale i klubbens historie (2-1-tap for Manchester City i 1976).

Newcastle-manager Chris Hughton gjør store endringer i kveld, og helt sikker er det at spissen Andy Carrol ikke spiller. Sol Campbell og Steven Taylor er trolig ute med skader. Helt ukjente navn som Tamas Kadar og Shane Ferguson starter trolig, samt talentet Haris Vuckic. Alan Smith, Danny Guthrie, Ryan Taylor og Peter Løvenkrands blir også trolig å se i startoppstillingen.

Arsenal slo erkerival Tottenham 4-1 etter ekstraomganger på White Hart Lane forrige runde. The Gunners tapte finalen mot Chelsea i 2007, men man må helt tilbake til 1993 for å finne forrige finale med London-klubben (2-1 over Sheffield Wednesday).

Arsene Wenger har normalt ikke prioritert ligacupen nevneverdig, men det var et solid lag som slo ut Tottenham sist. Og Arsenal-manageren har uttalt at det skal satses på ligacupen i år. Det er ventet at Theo Walcott og Nicklas Bendtner starter i kveld. Det samme gjelder for solide spillere som Carlos Vela, Laurent Koscielny og Kieran Gibbs. Det ser ut til at den unge og meget lovende keeperen Wojciech Szczesny starter, sammen med talenter som Jay Emmanuel-Thomas, Henri Lansbury (scoret mot Tottenham) og Craig Eastmond.

Vi tror mest på Arsenal, som har en meget sterk og bred tropp i år. B.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

2. West Ham – Stoke
West Ham tok seg videre på bekostning av Sunderland (2-1 på bortebane) i forrige runde, mens et sent 1-0-mål ble avgjørende mot Oxford runden før. Stoke vant 2-0 på hjemmebane over Fulham i forrige runde, og slo ut Shrewsbury i runden før.

Hjemmelaget har vært i to finaler, men det ble tap både i 1966 og 1981. Stoke vant i 1972 og tapte i 1964.

West Ham ligger nederst i Premier League etter å ha tapt 1-2 for Newcastle i helgen. Stoke holdt på å ta poeng mot Manchester United på hjemmebane søndag, men Javier Hernandez scoret sitt andre mål for dagen fem minutter før slutt, slik at kampen endte 1-2.

West Ham må klare seg uten høyreback Lars Jacobsen, ettersom han har spilt kamp for Blackburn i årets ligacup. I tillegg er Thomas Hitzlsperger, Jack Collison, Zavon Hines og Peter Kurucz ute med skader. Det er usikkert om kaptein Matthew Upson og spissen Frederic Piquionne rekker kampen.

Hos Stoke er Mamady Sibe ute resten av sesongen. Det er usikkert om angriperen Ricardo Fuller rekker kveldens oppgjør.

Da lagene møttes i Stoke i serien i september, endte oppgjøret 1-1. Tre av Stokes fire bortetriumfer forrige sesong kom i London (mot Tottenham, Fulham og West Ham).

HUB.

3. Aston Villa – Burnley
Premier League mot Championship.

Aston Villa lå under 0-1 for Blackburn på hjemmebane forrige runde, men snudde til 3-1 i andre omgang og tok seg nokså komfortabelt videre. Burnley på sin side slo ut Premier League-laget Bolton 1-0 i tredje runde.

Aston Villa har vunnet ligacupen hele fem ganger (bare Liverpool har flere pokaler: sju). Forrige sesong tapte man finalen 2-1 for Manchester United. Burnley har aldri spilt seg til finalen.

Hjemmelaget sank på Premier League-tabellen etter 0-1 borte for Sunderland i helgen og ligger nå på tiendeplass. Burnley gikk på en stjernesmell mot Reading (0-4) samme dag, noe som gjør at klubben fra den lille byen nordvest i England ligger på sjuendeplass i Championship.

Villa må klare seg uten sin kneskadde kaptein Stiliyan Petrov de to neste månedene. Luke Young og Gabriel Agbonlahor rekker heller ikke kampen.

Troppen: Friedel, Guzan, Beye, Collins, Dunne, Cuellar, Warnock, Albrighton, Downing, Ireland, Reo-Coker, Sidwell, A Young, Heskey, Carew, Delfouneso, Clark, Bannan, Lichaj.

Hos Burnley er Leon Cort suspendert. Han ersattes trolig av Clarke Carlisle, som er tilbake etter karantene.

Aston Villa pleier å ta ligacupen seriøst, og i kveld stiller man med flere førstelagsspillere - trolig starter Carrew og Heskey på topp. Klubben har for øvrig senket billettprisene i et forsøk på å gjøre Villa Park fullsatt. Det er også greit å ha i bakhodet at manager Gerard Houllier vant ligacupen to ganger med Liverpool, så han vet hva som skal til for å ta seg videre fra de innledende rundene. Vi forventer fullt trøkk fra både fansen og Villa-spillerne og setter ren H.

4. St Johnstone – Celtic
De neste to kampene er hentet fra kvartfinalen i den skotske ligacupen. Det spilles ikke omkamper ved uavgjort, så kampene avgjøres i kveld.

Hvis man ser på statistikken over tidligere vinnere av denne cupen, er det tydelig at storlagene Celtic og Rangers ikke nedprioriterer turneringen nevneverdig, til tross for at det er mer prestisje i Scottish Cup. Fra 1997/96-sesongen og frem til og med forrige sesong vant Rangers sju finaler og Celtic fem. Kun to av fjorten finaler ble vunnet av andre klubber i denne perioden.

Hjemmelaget fikk en tung start på sesongen, men det er blitt sju poeng på de siste tre kampene, noe som har ført St.Johnstone opp på sjetteplass (elleve poeng på ni kamper). I fjor endte man på åttendeplass.

Celtic er som alltid i tetsjiktet, men måtte se seg slått av erkerivalen Rangers på hjemmebane i helgen. Det var årets første poengtap for Celtic (Rangers har full pott).

I cupen slo St Johnstone Queen of South 3-0 på hjemmebane i forrige runde, mens Celtic moste Iverness hele 6-0 på Celtic Park.

Hjemmelaget må klare seg uten skadde Graham Gartland, Kevin Moon og Jody Morris. Keeper Peter Enckelman starter på benken til tross for at han ikke er helt skadefri.

Lagene møtes igjen på samme bane i serien allerede førstkommende lørdag, og skal vi tro dette intervjuet med spissen Sam Parkin, er det et heltent St Johnstone som tar imot Celtic i kveld. Manager Derek McInnes har også uttalt at cupen er svært viktig for klubben, spesielt økonomisk.

St Johnstones tropp: Smith, Maybury, Grainger, Duberry, MacKay, Craig, Davidson, Millar, Samuel, Haber, Jackson, Caddis, Parkin, Rutkiewicz, MacDonald, Enckelman, Myrie-Williams, May.

Celtics tropp: Forster, Loovens, Wilson, Majstorovic, Izaguirre, Ledley, Ki, Samaras, Stokes, McCourt, Hooper, Juarez, Cha Du-Ri, Zaluska, McGinn, Twardzik, Towell, Mulgrew.

Vi stoler ikke helt på Celtic her og garderer UB.

5. Kilmarnock – Rangers
Kilmarnock har fått en svak start på sesongen og står med skarve sju poeng på de første ni kampene. Kveldens motstander har på sin side full pott, etter 3-1-seier på bortebane over Glasgow-rivalen Celtic i helgen.

Hjemmelaget har fortsatt kantspilleren James Dayton og keeper Alan Combe ute med skader. Bortelaget må klare seg uten Sasa Papac, som ble skadet mot Celtic sist. Innleide Richard Foster er cup-tied ettersom han har spilt cup for Aberdeen denne sesongen.

Kilmarnocks tropp: Bell, Sissoko, Gordon, Wright, Hamill, Bryson, Pascali, Silva, Invincibile, Kelly, Eremenko, Forrester, Rui Miguel, Sammon, Clancy, Letheren, Hay, Taouil.

Rangers' tropp: McGregor, Whittaker, Broadfoot, Weir, Bougherra, Davis, McCulloch, Edu, Naismith, Lafferty, Beattie, Miller, Weiss, Fleck, Hutton, Alexander, Webster, Wylde.

Rangers-manager Walter Smith antyder overfor BBC at enkelte spillere kan bli hvilt på grunn av det tette kampprogrammet om dagen.

I forrige cuprunde banket Kilmarnock Airdrie Utd (tredje nivå) 6-2 på hjemmebane, mens Rangers oppskiftsmessig slo Dunfermline (andre nivå) 7-2 på hjemmebane.

Rangers er normalt et par hakk for store for Kilmarnock, og vi tror B holder.

V75 Bjerke onsdag: Alenevinner kan vinne 20 millioner kroner. Lever en V75-kupong i spillboksen under.

6. Mallorca - Sporting Gijon
De neste fire kampene dreier seg om fjerde runde i den spanske cupen.

Dette er første runde lag fra øverste nivå deltar i Copa del rey, og det er 32 lag igjen. Fra kveldens runde spilles hvert oppgjør over to kamper. Ingen lag går altså videre til neste runde i kveld.

Oversikten over finalistene de siste årene inneholder stort sett kjente klubber, men det ser ikke ut til at superlagene Real Madrid og Barcelona har vist ekstrem interesse for cupen. De siste 12 sesongene har Real vært i finalen to ganger og Barcelona bare én.

I Primera Division står Mallorca med elleve poeng på åtte kamper, mens Sporting Gijon står med føttene godt plantet i nedrykkssumpen med sine åtte poeng.

I helgens serierunde tok Mallorca en sterk 2-1-seier borte mot Valencia, mens Gijon tapte 0-3 borte for Getafe.

Ifølge våre kilder i Spania tar Mallorca cupen ganske seriøst, og det er ventet at laget stiller med fem av spillerne som startet sist.

For Gijon er søndagens hjemmekamp mot Villarreal langt viktigere enn kveldens cupkamp. Det er ikke kjent hvilket lag man stiller med, men den anerkjente avisen Marca spekulerer i at så godt som ingen av spillerne som starter mot Villarreal i helgen, er med i kveldens førsteellever.

Vi nøler ikke et sekund med å sette H her.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

7. Hercules – Malaga
Nyopprykkede Hercules har allerede oppnådd årets høydepunkt ved å slå Barcelona på Camp Nou. Førstkommende lørdag tar de imot selveste Real Madrid, og etter det vi forstår, er all fokus rettet mot den kampen.

For Hercules handler sesongen om å overleve i serien, og det er bare blitt ni poeng på de første åtte kampene. Ifølge Sportspills kontakter i Spania prioriteres ikke cupen i år, og det er ventet at bare et par spillerne som spilte fra start i helgen, er i dagens førsteellever.

David Trezeguet er ute med karantene.

Malaga, som ligger under nedrykksstreken med sju poeng, skuffet stort i helgen og hadde knapt et skudd på mål i 0-3-tapet borte for Osasuna. Det ser ut til at syv av spillerne som spilte fra start i den kampen, også spiller i kveld.

Ruben Martinez, Apono og Salomon Rondon er ute med skader.

UB.

8. Valladolid – Espanyol
Hjemmelaget ligger for tiden på sjuende plass i den nest øverste divisjonen i Spania. I helgen gikk man på et skuffende 0-2-tap borte for mediokre Girona.

Det er ikke godt nok for et lag som har opprykk som sesongens store mål, noe som gjør at man lar cupen seile sin egen sjø.

Valladolid har beholdt mange av spillerne som spilte i Primera sist sesong, men i kveld blir det gjort mange endringer på laget fra helgens seriekamp. Trolig beholdes bare Antonio Barragan, Cesar Arzo og Nauzet Aleman. I forrige cuprunde stilte Valladolid neste like redusert, men vant 5-3 over et enda mer svekket og cupuinteressert UD Las Palmas.

I tredje runde i cupen slo Valladolid Huesca 1-0 på hjemmebane.

Espanyol ligger på en fin femteplass i Primera og vant 2-1 på hjemmebane mot Levante forrige serierunde. Etter det vi forstår, satser klubben også ganske mye på cupen. Fire av dem som startet i helgen (Francisco Chica, David Garcia, Jesus Datolo og Aldo Duscher) er ikke med i troppen, men seks fra startoppstillingen starter trolig i kveld.

UB.

9. Xerez – Levante
Nytt oppgjør mellom lag fra nest øverste og øverste nivå i Spania. Xeres har plassert seg på 8. plass i Segunda Division etter 5-0-4 og 14-13 i målforskjell, mens Levante har inntatt 13. plassen i Primera med 2-2-4 og 8-14 i målforskjell.

Det er ventet at begge lag gjør store endringer fra lagenes siste ligamatcher. Ifølge Marca beholder Xerez tre mann fra sist, mens bare to av dem som startet for Levante forrige runde, er med fra start nå.

Xerez har tatt seg til fjerde runde i cupen etter å ha beseiret Elche og Gimnastic 2-1 på bortebane i runde to og tre.

I forrige serierunde tapte Levante 1-2 borte for Espanyol.

Vær obs på at gressmatten i Jerez de la Frontera for tiden er svært ujevn og vanskelig å spille på.

HUB.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

10. Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen
Så har vi kommet til andre runde i den tyske cupen (DFB-Pokal), der lagene i Bundesligaen deltar allerede fra første runde. Bayern München har vunnet cupen fem av de siste åtte årene, og DFB-Pokal regnes som den nest mest prestisjetunge tittelen i landet.

Det spilles ikke omkamper når oppgjør ender uavgjort (avgjøres med ekstraomganger, eventuelt straffespark).

Hjemmelaget har tre cupmesterskap, siste gang i 1995. Siden den gang har man ikke vært i finalen. Bortelaget var tapende finalist så sent som i 2009, men har bare én cuppokal på klubbhuset (1993).

I serien har det meste gått på tverke for Borussia. Nest sisteplass, seks poeng og katastrofale 14-27 i målforskjell på ni kamper er ikke mye å skryte av. I helgen ble det 1-4 for Werder Bremen på hjemmebane.

Bayer Leverkusen på sin side ligger på femteplass med 15 poeng og 18-15 i målforskjell. Søndag ble overraskelseslaget og serieleder Mainz 05 for sterke, og Leverkusen tapte 0-1 på hjemmebane.

Ifølge Kicker.de gjør hjemmelaget bare to endringer fra helgens runde, mens Leverkusen bytter spiss (Helmes inn for Derdiyok).

Antatt lagoppstilling Mönchengladbach: Heimeroth - Levels, Brouwers, Anderson, Daems - Marx, Bradley - Arango, Idrissou - Reus, Bobadilla.

Antatt lagoppstilling Leverkusen: Adler - Schwaab, M. Friedrich, Reinartz, Kadlec - Vidal, L. Bender - Sam, Rolfes, Barnetta - Helmes.

HB.

11. Kickers Offenbach - Borussia Dortmund
Kickers Offenbach topper den tredje beste ligaen i Tyskland med solide 32 poeng på 13 kamper. I første cuprunde ble Bundesliga 2-laget Bochum slått hele 3-0.

Hjemmelaget vant cupfinalen i 1970, men har ikke vært i flere finaler. Bortelaget tapte etter ekstraomganger mot Bayern München i finalen i 2008 og står med to cuptriumfer (den siste i 1989).

Dortmund tok seg til andre cuprunde ved å beseire 3. divisjonslaget Burghausen 3-0 på bortebane. I Bundesligaen har man en flott andreplass (7-1-1 og 21-7 i målforskjell). I helgen ble det 1-1 hjemme mot Hoffenheim.

Det ser ut til at det er små forandringer på lagene fra forrige serierunde. Hos Offenbach er det ventet at norgesvennen Olivier Occean starter (ni mål på tretten kamper og toppscorer i ligaen sammen med Patrick Meyer fra Heidenheim).

Antatt lagoppstilling Offenbach: Wulnikowski - Lamprecht, Kopilas, Husterer, Teixeira - Mehic - Hesse, S. Haas, Feldhahn, M. Laux - Occean.

Antatt lagoppstilling: Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - M. Götze, Sahin - Lewandowski, Kagawa, Großkreutz - Barrios.

Vi tror tredjedivisjonslaget Offenbach kommer til å få kjørt seg mot et meget formsterkt Dortmund. B.

12. Lyon - Paris SG
Kupongens siste kamp er hentet fra den franske ligacupen, der de meritterte lagene Lyon - Paris SG og møtes i åttedelsfinalen. I Frankrike arrangeres det to cuper, og dette er den minst prestisjefulle cupen, der lag fra de tre øverste divisjonene deltar. Vinneren av cupen får plass i Europa League neste sesong.

Siden starten i 1995 har Lyon vunnet én gang (2001), mens Paris SG har vunnet tre ganger (bare Bordeaux har like mange pokaler). Den siste triumfen kom i 2008. PSG er regjerende mester i den andre cupen (coup de France) og har vært i ytterligere tre finaler de siste sju årene. Paris SG har altså prioritert de hjemlige cupene de siste årene, men man skal ta med i betraktningen at klubben ikke har deltatt mye ute i Europa i det siste.

Lyon har fått en trøblete start på sesongen og ligger på en skuffende 14. plass med 12 poeng og 11-13 i målforskjell på 10 kamper. Det er imidlertid blitt syv poeng på de siste tre seriekampene, og i Champions League står man med full pott etter tre kamper.

PSG lgger på 7. plass med 15 poeng og 15-9 i målforskjell.

Hjemmelaget sliter med en del skader. Ederson, Joan Hartock og Cesar Delgado har vært ute en god stund, og nå må manager Claude Puel også klare seg uten Jeremy Toulalan og Aly Cissokho.

Det ser bedre ut for bortelagets manager Antoine Kombouare, som bare har Ceara og Jean-Eudes Maurice på skadelisten.

Det er ventet at begge lagene kommer til å slippe til mange reservespillere, så her er det ikke annet å gjøre enn å sette HUB.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Vi ender opp med en 96-rekker og en 432-rekker i dag.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker

Tipping Midtuke, frist: 27.10.2010 20:25
1. Newcastle - Arsenal B
2. West Ham - Stoke H U
3. Aston Villa - Burnley H
4. St.Johnstone - Celtic B
5. Kilmarnock - Rangers B
6. Mallorca - Sporting Gijon H
7. Hercules - Malaga U B
8. Valladolid - Espanyol U B
9. Xerez - Levante H U B
10. Borussia Mönche - Bayer Leverkuse H B
11. Kickers Offenba - Borussia Dortmu B
12. Lyon - Paris SG H U

432-rekker

Tipping Midtuke, frist: 27.10.2010 20:25
1. Newcastle - Arsenal B
2. West Ham - Stoke H U B
3. Aston Villa - Burnley H
4. St.Johnstone - Celtic U B
5. Kilmarnock - Rangers B
6. Mallorca - Sporting Gijon H
7. Hercules - Malaga U B
8. Valladolid - Espanyol U B
9. Xerez - Levante H U B
10. Borussia Mönche - Bayer Leverkuse H B
11. Kickers Offenba - Borussia Dortmu B
12. Lyon - Paris SG H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus