*Nettavisen* Sportspill.

Toppkamper på tippekupongen

Barcelona møter Atletico Madrid til toppkamper i La Liga i kveld. En annen godbit på tippekupongen er Napoli - Juventus i Serie A. Foto: Emilio Morenatti (Ap)

Sjekk hvordan vi skal få 12 rette søndag.

11.01.15 11:23

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips 1:
Roma på gulljakt
Oddstips 2:
Frisk melder seg på gullkampen
Dagens dobbel 1:
Takknemlig oppgave for Monaco
Dagens dobbel 2: Gode nyheter for United
V64 Kalmar: Dobbel jackpot med 1,6 mill ekstra
V65 Sørlandet: Fin meny i sør
V4 Täby:
Norsk ryttere i hetluften

Søndagens tippekupong er innom en rekke ligaer er i England, Spania, Frankrike, Italia og Hellas.

Bonuspotten er kommet opp i 1,8 millioner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Manchester United – Southampton

United har trillet mye ball i det siste seriekampene, men har vært tamme foran motstanderen mål og skapt få sjanser. Uavgjort mot Stoke og Tottenham i julen har ført til at laget er blitt værende på tredjeplass, og flere lag jager rett bak.

Hadde få problemer med å tukte svake Yeovil i FA-cupen forrige helg, og det må ha vært gledelig for fansen å se at Angel Di Maria var tilbake med scoring etter skadeavbrekket.

Ashley Young er den eneste spilleren som er skadet. Fraværsmessig har det dermed ikke vært bedre for United denne sesongen. Det er imidlertid mulig at manager Luis van Gaal venter en runde til før han slipper til Rafael og Marcos Rojo.

Southamptons formsvikt ble offisielt avblåst da laget tok ti av tolv mulige poeng mot Arsenal, Chelsea, Everton og Palace i julen. Ligger nå bare ett poeng bak dagens motstander i jakten på bronse og Champions League-billett.

Måtte nøye seg med 1-1 i FA-cupkampen mot det sterke Champions League-laget Ipswich forrige helg.

Jay Rodriguez og Sam Gallagher er skadet, mens Maya Yoshida deltar i Asiamesterskapet. Sadio Mane er både skadet og opptatt med Afrikamesterskapet.

Nathaniel Clyne og Jack Cork kan være aktuelle fra start etter skadeopphold, og den innlånte Werder Bremen-kanten Eljero Elia kan debutere i dag.

United hadde flaks som klarte å slå Southampton på bortebane for en drøy måned siden, men har vært langt bedre hjemme enn borte denne sesongen. På Old Trafford er det blitt 8-1-1 og 22-7 i målforskjell, og vi tror et tilnærmet skadefritt United tar tre nye poeng i kveld. H.

2. Barcelona - Atletico Madrid
Trener Luis Enrique startet med mange av stjernespillerne på benken i bortemøtet med Celta Vigo forrige søndag, noe som viste seg å være et lite smart trekk. Barcelona tapte 0-1 og misbrukte en gyllen mulighet til å passere serieleder Real Madrid på tabellen.

Xavi sliter med en leggskade og er usikker i kveld. Det samme er Jeremy Mathieu.

Stilte langt sterkere i cupkampen mot Elche torsdag og tok en meget komfortabel 5-0-seier der både Messi, Suarez og Neymar kom på scoringslisten.

Atletico Madrid stilte nokså redusert i cupkampen mot Real Madrid onsdag, men tok likevel en meget imponerende og fortjent 2-0-seier på hjemmebane. Fernando Torres gjorde comeback i den kampen, men den tidligere storscoreren klarte ikke å markere seg nevneverdig.

Laget er i fin form i serien og ligger á poeng med dagens motstander.

Cristian Rodriguez er tilbake i trening og betegnes som usikker til dagens kamp. Midtbaneveteranten Cani er hentet på lån fra Villarreal og kan debutere for klubben i dag.

Atletico er en meget hard nødt å knekke, men vi tviler på at Barcelona taper denne kampen. HU.

3. Granada - Real Sociedad
Granada skuffet med 0-2-tap borte mot Cordoba mandag og falt ned til nest sisteplass i La Liga. Scorer knapt mål om dagen og har ikke vunnet en seriekamp siden 20. september.

Fikk heller ingen opptur i torsdagens hjemmekamp mot Sevilla i cupen og tapte 1-2.

Angriperen Ruben Rochina og forsvarerne Jeison Murillo og Luis Martins er ute med skade.

David Moyes var ikke fornøyd med den fysiske tilstanden til Sociedad-spillerne da han tok over klubben i november, og kondisjon og fysikk har vært noe den tidligere Manchester United-manageren har prioritert de siste ukene.

Forrige søndag ble skottens arbeid belønnet med 1-0-seier over selveste Barcelona, og det baskiske laget klatret til 13. plass.

Var også i aksjon onsdag, da det ble 0-1-tap i cupen for sterke Villarreal. Stilte med et reservepreget mannskap i den kampen, men Moyes kommer garantert til å toppe laget i kveld.

De faste midtbanespillerne Granero og Markel Bergara er imidlertid ute med karantene, mens David Zurutuza (også han midtbane) er skadet. Joseba Zaldua (forsvar) er også ute med skade, mens Carlos Martinez (forsvar) er usikker.

Sociedad har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen (0-4-4 og 4-12 i målforskjell), mens Granada er gjerrig på hjemmebane (1-4-3 og 4-9 i målforskjell). Sociedad har også tunge fravær på midtbanen. Så selv om vi har fått troen på at Moyes kan ta laget oppover på tabellen utover sesongen, er vi på langt nær overbevist om at det blir borteseier i dag. HUB.

4. Athletic Bilbao – Elche
Athletic Bilbao har hatt en meget skuffende sesong og falt ned til 12. plass i serien etter tapet for Deportivo forrige helg. Har bare tatt ett poeng på de siste fire seriekampene, men fikk en opptur med 4-2-seier borte mot Celta Vigo i cupen tirsdag.

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Elche klarte å krige seg til et viktig poeng hjemme mot sterke Villarreal forrige helg, men ligger fortsatt sist i ligaen med 11 poeng. Har bare tatt tre poeng på de siste sju kampene.

Har et scoringsvåpen som ikke alle bunnlag er forunt i den brasilianske leiesoldaten Jonathas, som er oppe i sju seriemål på tolv kamper. Det hjelper imidlertid ikke så mye når laget er det mest gavmilde i ligaen (34 baklengs).

Den faste midtbanespilleren Pedro Mosquera er ute med skade. Ellers ser det nokså bra ut skademessig.

Selv om Bilbao ikke har vært til å stole på denne sesongen, klarer vi ikke å se for oss noe annet enn H her.

5. Mirandes – Llagostera
Mirandes er det store formlaget i Segunda og står med 5-3-0 på de siste åtte seriekampene. Har bare scoret ti mål i denne perioden, men har fått meget god poengmessig uttelling pr mål. Var sist i aksjon forrige lørdag, da det ble en flott 3-1-seier på bortebane mot Alaves.

En svak start på sesongen gjør at laget ikke ligger høyere enn åttendeplass. Det skiller to poeng opp til sjetteplassen som gir kvalifiseringsspill til La Liga.

Llagostera ligger øverst av nedrykkslagene med 19 poeng på like mange kamper. Fikk en opptur på tampen av fjoråret med hjemmeseier over sterke Ponferradina og 2-0 borte mot bunnlaget Alcabete, men var tilbake på tapersporet forrige helg hjemme mot topplaget Girona.

Mirandes har flotte 4-2-0 på de siste seks hjemmekampene, og vi nøler ikke med å sette ugardert H.

6. Sabadell – Gijon
Etter en trøstesløs avslutning på 2014, med kun to poeng på de siste åtte kampene, ble det en flott start på året med hjemmeseier over Recreativo for Sabadell. Tok dermed tre viktige poeng som gjør at laget nå bare har to poeng opp til sikker plass.

Har brukbare 4-2-4 og positiv målforskjell på hjemmebane.

Gijon har ennå til gode å tape en seriekamp denne sesongen, men scorer for få mål og spiller for mange uavgjorte (9-10-0) til å klare å passere serieleder Las Palmas. Kommer fra 0-0 borte mot svake Tenerife og har spilt uavgjort i sju av ti bortekamper.

Sabadell skal ikke undervurderes på hjemmebane, og Gijon sliter med å vinne på bortebane. Det lukter uavgjort av denne kampen. UB.

7. Valladolid – Alaves
Valladolid hadde en flott desember og startet året med en knallsterk 2-0-seier på bortebane over Real Zaragosa. Klatret opp til tredjeplass, og har to poeng opp til Gijon på direkte opprykk.

Er også ligaens tredje beste hjemmelag, med 6-2-1 og 18-6 i målforskjell.

Langt tristere for Alaves, som har falt ned til 14. plass etter å ha tatt fire poeng på de siste fem kampene. Fikk en opptur med poengdeling borte mot topplaget Girona rett før jul, men var tilbake på tapersporet i hjemmekampen mot formlaget Mirandes forrige helg.

Vi tror selvsagt mest på hjemmelaget, men Alaves har bare tapt tre bortekamper denne sesongen (2-4-3 og 11-12 i målforskjell). Hele 68 prosent av kryssene på folkerekka er på H, og da frister det med en gardering. HU.

8. Ponferradina - Racing Santander
Ponferradina var inne i en tung periode før den siste kampen før jul, men har tatt fire poeng de to siste rundene og har fortsatt grep om den siste playoffplassen.

Er ligaens beste hjemmelag med 6-3-0 og 21-12 i målforskjell.

Racing har ikke vunnet en kamp siden 22. november og står med kun to poeng på de siste fem kampene. Ligger helt nede på 20. plass, og det skiller to poeng opp til sikker plass.

Slipper inn langt færre mål enn de andre bunnlagene, men sliter samtidig med å score mål og å klare å avgjøre jevne kamper.

HU bør holde i massevis.

9. Skoda Xanthi – Olympiakos
Xanthi endte tredje sist i den greske Superligaen forrige sesong, men ligger på en fin sjuendeplass i år. Har åpnet året med seier over ille Zakynthos i cupen og uavgjort hjemme mot bunnlaget Phantarekikos i ligaen.

Har strålende 6-2-0 og 16-6 i målforskjell på hjemmebane og har både slått serieleder PAOK og bronseplasserte Panathinaiko.

Olympiakos vant ligaen suverent forrige sesong, men ligger på andreplass når det er spilt 16 runder. Har fått en fin start på året med seier i cupen og 2-1 i serien mot Platanias og står med fire strake trepoengere i ligaen.

Xanthi har bevist at de kan slå hvem som helst på hjemmebane, og vi må helgardere denne. HUB.

10. Nantes – Metz
Nantes var inne i en tung periode i starten av desember, men står nå med fire strake triumfer i serie og cup. Har klatret opp på sjuendeplass i Ligue 1. Er et gjerrig lag som verken scorer eller slipper inn mye mål.

Forsvarerne Papy Djilobodji (landslagsspill) og Kian Hansen (skadet) er eneste fravær.

Metz var det klart beste laget i Ligue 2 forrige sesong og så ut til å klare overgangen til det øverste nivået i Frankrike bra frem til senhøsten.

Ett poeng på de siste sju kampene har imidlertid sendt laget hodestups ned på tabellen, og kun målforskjellen skiller nå ned til Evian på nedrykk.

Afrikamesterskapet har tappet Metz for hele seks spillere, og spesielt den offensive spilleren Modibo Maiga, som er på lån fra QPR og som er delt toppscorer med fire mål, vil bli savnet. Juan Falcon, som også har scoret fire mål, er heller ikke med i troppen.

Et formløst Metz uten sine to mestscorende spillere kommer til å slite med å ta poeng. H.

11. Monaco – Bordeaux
Monaco har hatt en flott utvikling etter den trege sesongstarten og klatret til femteplass på tabellen etter seieren over Metz før jul. Har helt sluttet å slippe inn mål og står med fire strake seiere i serien.

Hadde få problemer med å slå Nimes ut av cupen i årets første kamp for en uke siden.

Forsvareren Aymen Abdennour og angriperen Lacina Traoré er opptatt med Afrikamesterskapet. Den defensive midtbanespilleren Geoffrey Kondogbia, kantspilleren Nabil Dirar og midtbanespilleren Jérémy Toulalan er skadet.

Bordeaux avsluttet året med et stygt 0-5-tap hjemme for Lyon og 1-2 borte mot Nantes. Er dermed blitt passert av dagens motstander og ligger på sjetteplass.

Fikk en grei start på året med seier over Toulouse i FA-cupen for en uke siden.

Har en rekke fravær til kveldens kamp. Toppscorer Cheick Diabaté (åtte mål) er skadet, mens angrepskollega Wahbi Khazri (fem mål) er opptatt med Afrikamesterskapet. Det samme er fire andre spillere, mens fem mann er på skadelista sammen med Diabaté.

Formsterke Monaco bør vinne greit mot en sterk svekket motstander. H.

12. Napoli – Juventus
Napoli har slått bunnlagene Cesena og Parma i de to siste kampene og ligger på fjerdeplass, ti poeng bak dagens motstander.

Lagene møttes i Supercupen i Doha rett før jul. Der trakk Napoli det lengste strået i straffekonken. Det ble også Napoli-seier da lagene møttes i serien på dagens bane på våren forrige sesong.

Lorenzo Insigne, Michu og Juan Zuniga fortsatt ute for hjemmelaget, mens Faouzi Ghoulam er opptatt med Afrikamesterskapet.

Juventus så lenge ut til å gå mot en knusende ligaseier nok en gang, men har vist svakhetstegn de siste ukene. Klarte bare 1-1 hjemme mot Inter i serien tirsdag og har spilt uavgjort i tre av de siste seks ligakampene.

Roma har benyttet seg av poengtapene god og ligger nå bare ett poeng bak.

Fraværsmessig ser det bra ut for bortelaget.

Juventus har bare vunnet én av sine seks siste kamper (alle turneringer), og Napoli har gjort det bra mot dagens motstander det siste året. HUB.

432-rekker:
1. Manchester United – Southampton H

2. Barcelona - Atletico Madrid HU

3. Granada - Real Sociedad HUB

4. Athletic Bilbao – Elche H

5. Mirandes – Llagostera H

6. Sabadell – Gijon UB

7. Valladolid – Alaves HU

8. Ponferradina - Racing Santander HU

9. Skoda Xanthi – Olympiakos HUB

10. Nantes – Metz H

11. Monaco – Bordeaux H

12. Napoli – Juventus HUB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Manchester United – Southampton H

2. Barcelona - Atletico Madrid HU

3. Granada - Real Sociedad UB

4. Athletic Bilbao – Elche H

5. Mirandes – Llagostera H

6. Sabadell – Gijon UB

7. Valladolid – Alaves HU

8. Ponferradina - Racing Santander H

9. Skoda Xanthi – Olympiakos HUB

10. Nantes – Metz H

11. Monaco – Bordeaux H

12. Napoli – Juventus HU

Klikk her for å levere 96-rekken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.