Det er mange som kan lage mange mål i årets EM. Vi har kikket på flere, og gir deg våre tips til både fantasy- og oddsspill.

Se oppdatert liste over toppscorer her

Her kan du spille på toppscorer

Harry Kane (England)

Den største oddsfavoritten til å bli toppscorer er målmaskinen Harry Kane. 27-åringen endte på 23 mål som toppscorer i Premier League, og han har 35 mål på 54 landskamper. Samtidig, på 4 kamper har han ingen mål i EM - men han har 6 mål på 6 kamper i VM. Kanskje er dette sluttspillet til Kane?

Det som taler mot Kane er gruppen som England spiller i. Laget spiller riktignok på hjemmebane i London mot Kroatia, Skottland og Tsjekkia. Samtidig som det på papiret kan virke som overkommelig motstand så er det verdt å understreke det følgende: Kroatia slo ut England av VM i 2018, Skottland er naboen og Tsjekkia slo England i kvalifiseringen.

Samtidig er England favoritt til å vinne sin gruppe, men det betyr en vanskelig neste kamp mot andreplassen i gruppe F (Tyskland, Frankrike, Portugal eller Ungarn).

Oddsen på 6.50 som toppscorer er interessant, men å spille på at han blir toppscorer og at England vinner med 17 i odds er for vanskelig å forsvare.

Her kan du spille på toppscorer

Romelu Lukaku (Belgia)

Lukaku har i skrivende stund 60 mål på 93 landskamper for Belgia. På 4 landskamper i år har han 3 mål. Han har 30 mål på 44 kamper for Inter i sesongen som gikk.

Belgia er også en av de store favorittene til å gå til finalen, og har en på papiret lettere vei enn England med gruppespill mot Russland, Danmark og Finland. I den gruppen er Belgia favoritt, og vil da møte en tredjeplass i neste runde. Belgia slo Russland i kvalifiseringen (3-1 og 4-1), men Russland slapp bare inn ett mål til (mot Skottland). Samtidig har den russiske bjørnen haltet i år med tap mot Slovakia, og ikke overbevisende spill mot verken Polen eller Bulgaria. Danmark slipper ikke mange mål, kanskjed med unntak mot Belgia.

Oddsen på Lukaku som toppscorer er 7, og spiller du på at Belgia vinner med Lukaku som toppscorer er oddsen 25.

Vi tror begge deler er veldig fristende. Lukaku er nesten garantist for mål. Han har 7 mål på 15 kamper i sluttspill.

Her kan du spille på toppscorer

Kylian Mbappe (Frankrike)

22-åringen laget 27 mål på 31 kamper i serien i Frankrike, men Mbappe har ikke mer enn 17 mål på 43 landskamper. Mot de to over blekner det tallet noe. Han har 1 mål på de fem siste landskampene. Frankrike møter også sterk motstand i sin gruppe. Et Portugal som knapt slipper inn mål, Tyskland som alltid er sterke bakover og et Ungarn som er overraskende gjerrige.

Det kan være at Frankrike går til finalen, men oddsen på 9 er litt for dårlig på at Mbappe skal bli toppscorer.

Her kan du spille på toppscorer

Cristiano Ronaldo (Portugal)

Cristiano Ronaldo er nesten gammel nok til å være faren til Kylian Mbappe med sine 36 år. 103 mål på 174 landskamper, og 29 mål på 33 kamper i det som ble kalt en skuffende sesong i Serie A. Ronaldo lager mange mål, også i mesterskap. 16 mål på 38 kamper. Likevel: Kun 1 mål på de 6 siste landskampene, og vi tror oddsen samt motstanden gjør at vi ikke velger å spille på Ronaldo til 11 ganger pengene.

Her kan du spille på toppscorer

Karim Benzema (Frankrike)

Det er ikke bare vi som tenker at Frankrike trenger en målscorer, det gjør også Frankrike. Den bortkomne sønnen er tilbake på laget. Så spørs det om det blir utpressing eller om han blir presset ut. 23 mål på 34 seriekamper for Real Madrid i sesongen som gikk er ikke ille, og 33-åringen har 27 mål på 82 landskamper.

Vi tror ikke på Benzema som storscorer i mesterskapet. En vanskelig historie, en vanskelig gruppe og videre spill tilsier at oddsen på 17 er for lav.

Her kan du spille på toppscorer

Alvaro Morata (Spania)

Juventus-spiss Morata fikk 11 mål i serien under sesongen som gikk, noe som må sies å være skuffende. Landskampmessig har han 19 mål på 40 kamper, 2 på de 7 kampene han har fått etter at han var tilbake i november i fjor på laget.

Spania er i gruppen med gjerrige Sverige, og et Polen som sjeldent slipper inn mange mål (kun 5 på 10 kamper i kvalifiseringen) samt Slovakia. Sistnevnte kan gå på noen smeller, så skal Morata klare toppscorertittelen totalt er det vel mot Slovakia det må gjøres.

Oddsen på 17 er likevel litt for lav til at vi går for den.

Her kan du spille på toppscorer

Memphis Depay (Nederland)

Depay endte på 20 mål i Frankrike i sesongen som gikk, og han har 26 mål på 64 landskamper. Fem av dem har kommet i de tre siste kampene han har spilt. Riktignok mot Gibraltar, Skottland og Georgia.

Tredjemann med 17 i odds er Depay, og det som taler for ham er en overkommelig gruppe med Nord-Makedonia, Østterrike og Ukraina. Sistnevnte er veldig gjerrige, men de to andre kan fort slippe inn litt mål. Dermed er Depay et interessant spill, spesielt siden 0-0 mot Ukraina er som forventet i første kamp og da kan nervene være unnagjort.

Her kan du spille på toppscorer

Antoine Griezmann (Frankrike)

Kun 13 mål i årets sesong hvor han nesten ikke har klart å være fast nok. Riktignok har 30-åringen 36 mål på 90 landskamper, og har laget mål i 3 av de 4 siste. Frankrikes vanskelige gruppe taler imot, og da blir ikke oddsen på 21 interessant nok.

Her kan du spille på toppscorer

Serge Gnabry (Tyskland)

En virkelig mellomsesong for klubblaget for mannen som banker inn mål på landslaget. 15 mål på kamper imponerer nok mange, men det har bare vært 1 mål på de 6 siste kampene. Tyskland er i en vanskelig gruppe, og Gnabry sier selv han skal bruke EM for å vise at han ikke har vært god nok i sesongen som gikk.

Vi tror det kanskje kan skje, men ikke som et oddsspill med 21 i odds.

Her kan du spille på toppscorer

Ciro Immobile (Italia)

Italia har nok lyst til å gjøre som i Eurovision: Vinne hele greia. Gruppen er et godt utgangspunkt med Wales, Sveits og Tyrkia. Italia laget 37 mål på 10 kamper i kvalifiserignen, mens deres motstandere i Wales og Sveits gjerne slipper inn litt mål. Tyrkia var overlegne hjemme, men kan slite borte.

Italia spiller på hjemmebane i gruppespillet, på hjemmebanen til Immobile. 20 mål på 35 seriekamper, 13 mål på 46 landskamper er ikke skremmende sett mot folkene over. Samtidig: Immobile har 3 mål på de 4 siste kampene for Italia. Da var han også på benken i storseieren mot San Marino.

Immobile til 21 i odds er veldig interessant som toppscorerspill. Kombinert med at Italia gjør som Måneskin så får du 100 i odds på Immobile som toppscorer og Italia som mestere.

Her kan du spille på toppscorer

Timo Werner (Tyskland)

Werner kommer til EM med noe å bevise etter en målfattig sesong. Kun 6 mål for Chelsea er svakt, og Werner har heller ikke laget mål på de 3 kampene han har spilt for Tyskland i år. Mot Danmark i juni var han ikke på laget. Helt uaktuelt som spill med 23 i odds.

Her kan du spille på toppscorer

Robert Lewandowski (Polen)

41 mål på 29 kamper er tallene for Lewandowski i serien forrige sesong. Helt elleville tall. Hadde Lewandowski spilt for Tyskland ville han vært et åpenbart spill, men han spiller for et noe svakere Polen. Kun 2 mål på 11 kamper i sluttspill sier litt, selv om totalen er 66 mål på 118 kamper for Polen.

Samtidig: Han kan fort utnytte et sjanglende spansk forsvar, klare å bryte ned Sverige og banke inn mål mot Slovakia. 25 i odds er likevel litt for svakt for oss selv om det kanskje kommer noen polakker til St. Petersburg.

Her kan du spille på toppscorer

Raheem Sterling (England)

Sesongen til Sterling har kanskje vært litt både og, selv om han vant serien med Manchester City. Sterling lager heller ikke så mange mål på landslaget, men hadde 8 mål i kvalifiseringen (av de totalt 14 han har på 61 kamper).

25 i odds er likevel for svakt, og vi tror ikke dette blir et toppscorermesterskap for Sterling.

Her kan du spille på toppscorer

Diogo Jota (Portugal)

Det ble bare 9 mål på 19 kamper for Liverpool etter skadeproblemer for Jota, men han imponerte mange i de kampene han fikk. For Portugal har Jota 6 mål på 13 kamper hvor 3 har kommet på de 3 siste.

Jota er en liten joker for Portugal, men den vanskelige gruppa gjør at vi unngår spillet på 35 i odds.

Her kan du spille på toppscorer

Eden Hazard (Belgia)

Apropos vanskelige sesonger så har Hazard i hvert fall hatt det. 30-åringen har kun 14 kamper for Real Madrid i sesongen som gikk, og selv om Belgia er favoritter til å nå en finale lager ikke Hazard nok mål til å være et toppscorerspill sfaelv med 40 i odds.

Her kan du spille på toppscorer

Dominic Calvert-Lewin (England)

Sheffield-gutten står med 4 mål på 9 landskamper før mesterskapet. Målene har kommet mot San Marino, Irland og Wales. Neppe et interessant spill, selv med oddsen 40, siden han neppe starter.

Her kan du spille på toppscorer

Ferran Torres (Spania)

Kantspilleren hadde en ganske fin sesong for City, og er en spiller som plutselig kan lage en del mål. 5 mål på de 6 siste, blant annet 3 mot Tyskland. I fantasyspillet som midtbanespiller er han selvfølgelig, som odds med 40 i odds? Kanskje?

Her kan du spille på toppscorer

Olivier Giroud (Frankrike)

4 mål på 17 kamper for Chelsea skulle ikke tilsi at han er et godt spill. 34-åringen har 2 mål på de 8 siste kampene, men er neppe 100 prosent som starter. Unngå denne oddsen på 40.

Her kan du spille på toppscorer

Leroy Sane (Tyskland)

Sane kan løpe fra mange, men har bare 6 mål i sesongen som gikk. Det samme har han på 28 landskamper for Tyskland. Siden han hadde en superstart på kvalifiseringen til EM i 2019 ble han skadet, og har kun 1 mål etter det. 40 i odds er ikke interessant.

Her kan du spille på toppscorer

Kai Havertz (Tyskland)

Den unge Kai slet nok i starten hos Chelsea, men står nok høyt i kurs nå. Har kun 12 landskamper, og har laget 3 mål på dem. Ikke et godt spill som toppscorer med en så vanskelig gruppe.

Her kan du spille på toppscorer

Marcus Rashford (England)

Pubquiz: Hvor mange landslagsmål har Rashford i 2021?

Svar: 1. I den ene kampen han spilte mot Romania. I de 6 siste kampene Rashford har spilt har han 5 mål.

Skal du ha en spiller på fantasy som få har så kan du gå for Rashford (kun 5 prosent nå), og oddsen på 40? Tja, kanskje?

Her kan du spille på toppscorer

Andre Silva (Portugal)

Silva laget 28 mål for Eintracht Frankfurt i sesongen som gikk for laget som endte på femteplass. Silva er derimot ikke fast på laget på Portugal, så er nok derfor ikke et interessant spill.

Her kan du spille på toppscorer

Bruno Fernandes (Portugal)

Fernandes endte på 18 mål for Manchester United i sesongen som gikk, 13 av de var straffemål. Ronaldo tar straffene for Portugal, og da blir oddsen på 50 for lav i en vanskelig gruppe.

Her kan du spille på toppscorer

Lorenzo Insigne (Italia)

19 mål i ses

ongen som gikk gjør Insigne mer spennende enn de 8 målene på 41 landskamper han har til nå. På landslaget er han oftere nest sist.

50 i odds på toppscorer er et litt langskudd, men hans klubbform var god for Napoli i sesongen som gikk. Kan også vurderes på fantasy siden han har midtbanespiller der.

Her kan du spille på toppscorer

Gareth Bale (Wales)

Bale er den store stjernen på Wales, og har 33 mål på 91 landskamper. Det ble også til slutt 11 mål på 20 kamper i serien for Tottenham. Formen var stigende mot slutten av sesongen, men Wales er ikke et storlag. I kvalifiseringen kom laget så vidt foran Slovakia og Ungarn i sin gruppe etter å ha vært gode på hjemmebane.

Sist Bale scoret på landslaget var i oktober 2019, så et toppscorerspill er ganske uinteressant.

Her kan du spille på toppscorer

Thomas Müller (Tyskland)

11 mål sist sesong, totalt 38 for Tyskland. 31-åringen er god, men ikke et interessant toppscorerspill.

Her kan du spille på toppscorer

Andrea Belotti (Italia)

Belotti lager ikke alt for mange mål, og stoppet på 13 for Torino i sesongen som gikk. Det er ett mer enn han har totalt for landslaget. Samtidig: Han har 3 mål på de 3 siste kampene han har spilt, men har også vært på benken i 3 av de 6 siste kampene han har vært med. Et skikkelig langskudd fra egen 16-meter til 50 i odds?

Her kan du spille på toppscorer

Burak Yilmaz (Tyrkia)

Veteranen fyller 36 år i juli. Han har vært god for Lille i år, og er en liten joker for et spennende Tyrkia. En ganske åpen gruppe kan sende laget videre, og da kan plutselig Burak gjøre som han gjorde mot Nederland i VM-kvalifiseringen (hat-trick). Tyrkia har vært gode i det siste, og kaptein er sikker på laget. 50 i odds, og noen du bør vurdere på fantasy? Ja.

Her kan du spille på toppscorer

Artem Dzyuba (Russland)

32-åringen laget 20 mål i russisk serie i år for Zenit. Han står med 29 mål på 52 landskamper for Russland, men kapteinen har ikke laget alt for mange mål i det siste. Russland er en outsider i en gruppe de kan gå videre fra, og 65 i odds spillbart hvis du tror fordelen med hvor kampene går taler for russiske mål.

Her kan du spille på toppscorer

Christian Eriksen (Danmark)

Christian Eriksen blir ikke toppscorer i EM. Da skal vi spise pannebåndet til noen om det skjer. Tror du vi har lite peiling er oddsen 65 på han som totalt har 36 landslagsmål for Danmark på 108 kamper. Det ble 3 mål i serien i år.

Her kan du spille på toppscorer

Ivan Perisic (Kroatia)

Midtbanespilleren er den med lavest odds på Kroatia med 80. Laget han spiller på kan nok gå videre, men at Ivan blir toppscorer? Nei. 2 mål på de 13 sist landskampene. Mot Armenia og Malta.

Her kan du spille på toppscorer

Alexander Isak (Sverige)

17 mål på 34 kamper har Isak for Real Sociedad. For landslaget står han med 5 mål på 22 landskamper. Blir ikke toppscorer.

Her kan du spille på toppscorer

Marcel Sabitzer (Østerrike)

Lavest odds på Østerrike har midtbanemannen Sabitzer som spiller for RB Leipzig. Kun 8 landslagsmål på 49 kamper for et lag som kan gå videre i sin gruppe? Vel, vi tror ikke helt på denne selv med 100 i odds.

Her kan du spille på toppscorer

Haris Seferovic (Sveits)

Sveitseren har 22 mål på 31 kamper for Benfica, og 21 landslagsmål på 74 kamper. Scoret mot Finland og Bulgaria i mars. Tror du på Sveits fra gruppe A, som er fullt mulig, så kan du vurdere Haris med oddsen 100.

Her kan du spille på toppscorer

Che Adams (Skottland)

Skottland! Adams har 9 mål for Leicester i sesongen som gikk, og 2 mål på 4 landskamper etter at han ble skotsk. Mot Færøyene og Luxembourg. Nei, Adams blir ikke toppscorer i årets EM. Selv ikke med 100 i odds. Gruppen er for vanskelig for det, men hvem vet? Kanskje sender skottene naboen i sør ut?

Her kan du spille på toppscorer

Ruslan Malinovskyi (Ukraina)

Den offensive midtbanemannen er et våpen framover på banen, men lager ikke mange nok mål til å være godt toppscorerspill.

Her kan du spille på toppscorer

Teemu Pukki (Finland)

Pukki har laget mål i alle de siste offisielle kampene for Finland (5 på 4 kamper), og er en morsom outsider på toppscorertipset. 100 i odds får du, men det avhenger nok av at Finland kommer seg videre fra gruppen. Det ble 26 mål i Championship sist sesong.

Her kan du spille på toppscorer

Michal Duris (Slovakia)

Duris har 2 mål på 20 kamper for Omonia Nicosia i sesongen som gikk. 7 mål på 54 kamper for Slovakia. Han blir ikke toppscorer, selv om han har lavest odds av de slovakiske spillerne (150).

Her kan du spille på toppscorer

Adam Szalai (Ungarn)

Ungarn stoler på en spiss som laget 1 seriemål i sesongen som gikk (en sesong som var skadeplaget). Det kan ikke være nok. Riktignok har han laget 2 mål på 3 kamper i mars, men vi tror ikke Szalai har sjanse på denne tittelen. Selv ikke med 200 i odds.

Her kan du spille på toppscorer

Tomas Soucek (Tsjekkia)

Har du troen på Tsjekkia? Da kan denne luringen med 10 mål for West Ham i år være interessant. Gruppen til Tsjekkia er åpen, og Soucek er en måltyv. Og: 200 i odds på en defensiv midtbanemann? Alt kan skje i fotball. Ballen er rund. Corner er mål, og Soucek satte inn hat-trick mot Estland i mars.

Her kan du spille på toppscorer