Brann-treneren har møtt Viking fire ganger som hovedtrener: To ganger med FK Haugesund og to ganger med Rosenborg. Fasiten viser to seire og to uavgjorte.

Ca 100 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist for Eurojackpot er fredag kl. 19.

Han har også sittet på trenerbenken i to kamper mot Viking som assisttrener i Brann. Begge de to kampene endte med tap.

Tallenes tale sier sitt: Horneland har fortsatt til gode å vinne i Stavanger, men han har vunnet begge hjemmekampene han har ledet mot Viking. Vi tror han tar sin tredje hjemmeseier mot Viking når siddisene kommer Brann Stadion torsdag.

Brann - Viking

Odds: Brann vinner - 2,40

Kampstart onsdag 27. oktober kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Brann StadionKampen kan sees på Max

Vi tror at Brann vinner i Bergen. Spill på det til 2,40 i odds her

Det er klart for et durabelig vestlandsderby, hvor det står noe på spill for både Brann og Viking. Brann kjemper for å unngå nedrykk, mens Viking henger med i kampen om medalje.

Eirik Horneland har fått skikk på Brann-laget. Bergenserne har kun to tap på de elleve siste kampene, men de har spilt for mange kamper uavgjort til å komme seg vekk fra nedrykkskampen. Søndag spilte Brann 3-3 mot Odd i Skien sist søndag. Dermed har bergenserne spilt uavgjort i fire av de fem siste kampene.

Ca 100 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist for Eurojackpot er fredag kl. 19.

Viking på sin side knuste Lillestrøm 5-1 i lørdagens hjemmekamp i Stavanger. Siddisene har vært solide på SR-Bank Arena, hvor de står med 8-2-2 og 291-18 i målforskjell. Men torsdagens kamp spilles i Bergen.

Tapte sist gang i Bergen

Selv om Viking er det femte beste bortelaget i Eliteserien, er ikke tallene like imponerende når de har beveget seg utenfor kommunegrensen. De har tapt borte mot Odd (2-3), Sandefjord (0-3), Haugesund (2-4) og Rosenborg (0-5).

Felles for alle tapene er at de har sluppet inn tre mål eller mer. De slapp også inn tre mål sist de spilte på Brann Stadion. De tapte nemlig 0-3 i Bergen i juni i fjor. Siden den gang har de vunnet to ganger mot bergenserne i Stavanger, men det er et helt annet Brann-lag som møter Viking i Bergen torsdag kveld.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Fredrik Pallesen Knudsen er suspendert hos Brann. Det er selvsagt et minus, men Brann har kapable erstattere. Daniel Pedersen og Runar Hove er usikre grunnet skader.

Viking har også utfordringer i midtforsvaret. Midtstopper David Brekalo må testes på torsdag før det blir klart om han rekker Brann-kampen.

Brann er i desperat poengnød. De trenger tre poeng, og vi tror de klarer å skaffe det mot Viking, men det blir ikke lett. Brann vinner det 119. vestlandsoppgjøret.

Vi tror at Brann vinner i Bergen. Spill på det til 2,40 i odds her