*Nettavisen* Sportspill.

Tottenham - Manchester United på søndagskupongen

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har en tøff bortekamp mot Tottenham søndag kveld. Foto: Geoff Caddick /afp (NTB scanpix)

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står overfor en tøff bortekamp mot Tottenham søndag. Vi nøyer oss med HU på tippekupongen.

13.01.19 10:43

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Tottenham - Manchester United på kupongen
Oddssingel PL: Solskjær får trøbbel på Wembley
Oddssingel La Liga: Real Madrid ligner ikke seg selv
Oddsdobbel: Frisk dobbel til over seks ganger innsatsen
V75 Mantorp
: Stor V75-jackpot med 2,6 mill ekstra
V4 Ålborg: Birger Jørgensen blir sentral
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Det er ingen tvil om at kampen Tottenham - Manchester United er den store kampen på søndagens tippekupong. Den inneholder også Premier League-kampen mellom Everton og Bournemouth. Så er det tre kamper fra La Liga og en kamp fra Segunda i Spania. Det er tre kamper fra Ligue 1 og søndagskupongen avsluttes med tre kamper fra Coppa Italia. Bonuspottens er på ca 980 000 kr på søndagskupongen. Innleveringsfristen er kl 14.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det 69 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Tottenham - Manchester United
Etter fem strake seire og kanonform, røk Tottenham på en overraskende smell hjemme mot Wolverhampton i romjula med 1-3 tap. Slo dog umiddelbart tilbake borte mot Cardiff tre dager senere og vant den kampen 3-0. I og med at Liverpool tapte 1-2 borte mot Manchester City sist torsdag, er avstanden opp til Liverpool seks poeng før helgens serierunde. 6-0-3 hjemme på Wembley stadium. Eric Dier er fortsatt ute med skade, mens Lucas Moura er usikker. Mousa Dembele og Jan Vertonghen er begge tilbake i trening, så gjenstår det å se om de starter kampen.

Ole Gunnar Solskjær har hatt suksess med Manchester United så langt. Han har naturligvis også dratt fordel av forholdsvis enkel motstand i de fire Premier League-kampene han har ledet laget. Fire overlegne seire har det blitt og Manchester United har faktisk ikke mer enn seks poeng opp til Chelsea på 4. plass før helgens serierunde. Moderate 5-2-4 på bortebane. Eric Bailly er fortsatt ute med karantene, mens Chris Smalling fortsatt er ute med skade. Paul Pogba er friskmeldt.

Det står 3-3-0 på de seks siste tilsvarende og selv om Tottenham har tapt tre av sine ni hjemmekamper hittil, tror vi ikke de taper denne. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Everton - Bournemouth
Desember ble en elendig måned for Everton. Tar vi den siste seriekampen som ble spilt 1. nyttårsdag, står Everton med kun en seier på de siste åtte seriekampene (1-2-5) og fire av de fem siste seriekampene er tapt. Har falt til 11. plass på tabellen og står med 27 poeng. Anstendige 5-3-3 hjemme på Goodison Park. Det er ingen nye skader eller karantener for Everton.

Borunemouth er ikke i noe bedre form. Etter en flott start på sesongen, står nå Bournemouth med 2-1-8 på de elleve siste seriekampene. Står som Everton på 27 poeng, men har klart svakere målforskjell enn Everton og ligger på 12. plass. Svake 3-0-7 på ti spilte bortekamper. Callum Wilson, Joshua King og Ryan Fraser må alle testes nærmere kampstart.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. Everton skal ha gode muligheter til å legge på til fire strake. H.

3. Athletic Bilbao - Sevilla
Lagene møttes også på San Mames i Copa del Rey så sent som torsdag og da vant Sevilla 3-1. Returkampen spilles førstkommende onsdag.

Meget viktig 2-1 seier for Athletic Bilbao borte mot Celta Vigo mandag kveld og det medførte at baskerne tok seg over nedrykksstreken og opp på sikker plass. Raul Garcia sonet karantene i mandagens ligakamp mot Celta Vigo, men er tilbake her. Mikel Rico og Inigo Lekue er skadet.

Sevilla tok føringen 1-0 hjemme mot Atletico madrid i helgens toppkamp i La Liga, men måtte nøye seg med 1-1 etter en herlig utligning av Antoine Griezmann. Holder 3. plassen i La Liga og står med 33 poeng og har sju poeng opp til serieleder Barcelona. Moderate 3-4-2 på ni spilte bortekamper i serien.

Det står 8-0-1 på de ni siste tilsvarende oppgjør i seriespillet. Men Sevilla vant altså 3-1 på denne banen så sent som torsdag. U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Barcelona - Eibar
Barcelona gjorde jobben sin og vant 2-1 i den vriene bortekampen mot defensivt sterke Getafe søndag kveld. Som kjent spilte Sevilla og Atletico Madrid uavgjort og dermed økte Barcelona avstanden ned til Atletico Madrid på 2. plass til fem poeng. Torsdag ble det 1-2 tap borte for Levante i den første åttedelsfinalen i Copa del Rey. Verken Messi, Suarez, Rakitic, Pique, Arthur, Lenglet eller ter Stegen var med i den kampen. De er nok alle tilbake søndag. 6-2-1 på de ni første hjemmekampene.

Lille Eibar holder fortsatt koken forbausende bra. Ligger på 13. plass med totalt 22 poeng, men er klart best hjemme (4-4-2). Borte er de kun blitt en seier på åtte forsøk (1-3-4). Spilte 0-0 hjemme mot Villarreal sist søndag. Det var Eibars fjerde strake poengdeling i seriespillet.

Fire strake Barcelona-seier i de fire siste tilsvarende på Camp Nou. Barcelona blir nok søndagskupogens aller største favoritt og vinner. H.

5. Real Betis - Real Madrid
Etter en flott periode med 4-1-1 på seks seriekamper, inkludert en kruttsterk borteseier mot Barcelona 11. november, ble det et meget skuffende 1-2 tap borte for tabelljumbo Huesca for Betis sist helg. Har uansett gjort en bra første halvdel av sesongen og ligger på 6. plass med 26 poeng. 4-3-2 på ni spilte hjemmekamper i Sevilla.

Real Madrid fortsetter å underprestere og røk overraskende 0-2 hjemme mot Real Sociedad sist helg. Ligger på 5. plass, men er hele 10 poeng bak serieleder Barcelona. Svake 3-2-4 på ni spilte bortekamper. Gareth Bale, Toni Kroos, Marcos Llorente og førstekeeper Thibault Courtios er alle skadet, mens Lucas Vasquez soner karantene etter utvisningen mot Real Sociedad.

Real Madrid har vunnet tilsvareden kamp med 5-3 og 6-1 de to foregående sesongene. Vi må helt tilbake til 9. november 2012 for å finne sist Real Betis vant hjemme mot Real Madrid. Men søndag har de muligheten igjen. HUB både på 96-rekkeren og 432-rekkeren.

6. Real Zaragoza - Malaga
Spansk segunda. Her er det totalt 22 lag og det skal spilles 42 serierunder. Vi er omtrent halvveis i sesongen nå. Zaragoza har hatt en høyst middels halvdel av sesongen og ligger på 14. plass med 22 poeng. Kun to poeng skiller ned til nedrykksstreken, mens det er hele 12 poeng opp til Alcorcon på 6. plass og playoff. Men har vunnet sine to siste seriekamper. Moderate 2-5-3 på ti spilte hjemmekamper.

Malaga rykket som kjent ned fra Primera Division etter fjorårets sesong. Det skyldes mest en elendig bortestatistikk med kun en seier på 19 bortekamper (1-2-16). Innledert sesongen nå strålende og vant seks av de sju første seriekampene. Men har ikke helt klart å følge opp og står nå med 4-2-4 på de ti siste seriekampene. Skuffende 0-3 tap hjemme mot Reus forrige helg. Ligger på 4. plass med 36 poeng og har to poeng opp til Albacate på 2. plass og direkte opprykk. Moderate 3-3-4 på ti spilte bortekamper.

Hjemmelager er på vei opp i form, mens Malaga ikke har vist toppform i det siste. Vi tar sjansen og går all-in på hjemmelaget. H.

7. Nantes - Rennes
De tre neste kampene på søndagskupongen er alle hentet fra Ligue 1 i Frankrike. Her har lagene spilt litt ulikt antall kamper. Et par tre lag har spilt 20 seriekamper, men det er også noen lag som kun har spilt 17 seriekamper.

Nantes har spilt 18 seriekamper og ligger på 11. plass (av totalt 20 lag). Står med 23 poeng og har sju poeng ned til Dijon under streken. Viktig 2-0 seier hjemme mot Montpellier tirsdag kveld i den første seriekampen etter juleferien. Solide 4-1-0 på de fem siste hjemmekampene.

Motstander Rennes har også spilt 18 seriekamper og ligger på 9. plass med totalt 26 poeng. Det er kun fire poeng opp til Montpellier på 4. plass. Variable 3-3-3 på ni spilte bortekamper. Har ikke spilt seriekamp siden 22. desember.

0-2-2 på de fire siste tilsvarende seriekampene. Men vi tror mest på hjemmelaget nå. HU.

8. Toulouse - Strasbourg
Toulouse avsluttet 2018 med tre strake bortekamper og kom seg godt ut av disse. 1-0 seier mot Reims og 2-1 seier mot Lille, samt 1-2 tap mot Caen. Har spilt 18 seriekamper og ligger på 14. plass med kun 21 poeng og har kun ett poeng ned til Dijon under streken. Svake 2-3-3 på ni spilte hjemmekamper.

Strasbourg har spilt 19 seriekamper og står med 26 poeng. Ligger på 8. plass og har kun fire poeng opp til Montpellier på 4. plass. Fine 2-2-1 på dem fem siste seriekampene, men har ikke spilt seriekamp siden 22. desember da Nice ble slått 4-0 hjemme. Kun vunnet to av ni bortekamper (2-4-3).

Det endte 2-2 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Vi skulle gjerne hatt helgardering også på denne, men må bruke halvgardering. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Marseille - Monaco
Marseille er inne i en tung periode med sju kamper uten seier i alle turneringer. Har kun spilt 17 seriekamper og ligger på 6. plass med 27 poeng. Det skiller kun seks poeng opp til Lyon på 3. plass og Marseille har to kamper til gode på Lyon. Solide 5-2-1 på åtte spilte hjemmekamper, det er på bortebane Marseille har underprestert (3-1-5). Det er lite skader i troppen.

Skadeplagede Monaco har spilt 18 seriekamper og er under streken og på nest sisteplass med kun 13 poeng. De skiller fem poeng opp til sikker plass. Er faktisk uten hjemmeseier hittil (0-3-6), men har vunnet tre av ni bortekamper (3-1-5). Viktige Falcao er ventet tilbake her, men fortsatt har Thierry Henry en bråte med fravær.

Vi merker oss at det står 0-2-1 på de tre siste tilsvarende, men husk at Monaco har vært ett topplag de foregående sesongene. Uansett så tar vi hensyn til statistikken. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Torino - Fiorentina
De tre siste kampene på søndagskupongen er alle hentet fra Coppa Italia. Det er snakk om åttedelsfinaler og her spilles det ikke returoppgjør.

Torino har ikke gjort seg bemerket i Coppa Italia i de tre foregående sesongene og ikke engang vært i kvartfinalen i denne perioden. Men har vist bra form i Serie A den siste tiden og ligger på 9. plass med totalt 27 poeng. 4-1-4 på ni spilte hjemmekamper.

Fiorentina har tatt seg til kvartfinalen i Coppa Italia begge de to foregående sesongene, men tapt begge gangene. Har gjort det brukbart i Serie A denne sesongen, ihvertfall på hjemmebane (5-2-2). Borte er kun en kamp vunnet hittil (1-6-3). Ligger poenget bak Torino på 26 poeng og også på plassen bak (10. plass).

1-1 i tilsvarende seriemøte i Torino 27. oktober. 1-2 og 2-1 i de to foregående. HU.

11. Inter - Benevento
Ti poeng på de fire siste seriekampene for Inter før nyttår og laget ligger på 3. plass i Serie A med 39 poeng. Har sju poeng ned til Lazio på 4. plass, men kun fire poeng opp til Napoli på 2. plass. Røk ut i kvartfinalen i Coppa Italia de to foregående sesongene, og tapte semfinalen mot Juventus sesongen før der igjen.

Benevento fikk bare en sesong i Serie A etter opprykket fra Serie B etter sesongen 2016/17. Endte helt sist i Serie A etter grufulle 1-1-17 på bortebane. Henger brukbart med i toppen av Serie B denne sesongen og halvveis ligger Benevento på 6. plass (playoff) med 29 poeng. Det skiller kun tre poeng opp til Brescia på 2. plass og direkte opprykk. 3-3-2 på åtte spilte bortekamper.

Inter vant tilsvarende seriekamp i Serie A med 2-0 forrige sesong. Blir sammen med Barcelona storfavoritt på søndagens tippekupong og bør innfri. H.

12. Napoli - Sassuolo
Napoli henger som vanlig med i toppen av Serie A. De 19 første seriekampene har gitt 14-2-3 og 44 poeng, men det er likefullt hele ni poeng opp til serieleder Juventus. Solide 8-2-0 på ti spilte hjemmekamper. Røk ut i kvartfinalen av Coppa Italia forrige sesong etter overraskende 1-2 tap hjemme mot Atalanta. Sesongen før der ble det exit i semifinalen.

Sassuolo innledet strålende i serien denne sesongen og stod med 4-1-1 på de seks første seriekampene. Tapet kom borte mot Juventus i den fjerde serierunden (1-2). Har dog ikke klart å opprettholde den formen og ligger på 11. plass etter 19 serierunder med totalt 25 poeng. Moderate 3-2-4 på bortebane. Røk ut i åttedelsfinalen forrige sesong (1-2 tap borte mot Atalanta) og røk også ut i åttedelsfinalen sesongen før etter skuffende hjemmetap mot Serie B-laget Cesena.

I likhet med Barcelona og Inter, blir også Napoli tunge favoritter på søndagskupongen og normalt skal de fikse dette. H.

96-rekker:
1. Tottenham — Manchester United HU

2. Everton — Bournemouth H

3. Athletic Bilbao — Sevilla U

4. Barcelona — SD Eibar H

5. Real Betis — Real Madrid HUB

6. Real Zaragoza — Malaga H

7. Nantes — Rennes HU

8. Toulouse — Strasbourg HU

9. Marseille — Monaco HU

10. Torino — Fiorentina HU

11. Inter — Benevento Calcio H

12. Napoli — Sassuolo H

432-rekker:

1. Tottenham — Manchester United HU

2. Everton — Bournemouth H

3. Athletic Bilbao — Sevilla HUB

4. Barcelona — SD Eibar H

5. Real Betis — Real Madrid HUB

6. Real Zaragoza — Malaga H

7. Nantes — Rennes HU

8. Toulouse — Strasbourg HU

9. Marseille — Monaco HUB

10. Torino — Fiorentina HU

11. Inter — Benevento Calcio H

12. Napoli — Sassuolo H

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag