Denne ukens lørdagskupong består av seks kamper fra Premier League, fire fra Championship, en fra Eliteserien og en fra OBOS-ligaen. Bonuspotten er steget til ca. 700.000 kr. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Her kan du bli med i lørdagens Gulltrekning i Lotto. Lever før lørdag kl. 18.00

1. Bodø/Glimt - Molde
Lørdag kan Eliteserien muligens avgjøres når Norges to beste lag møtes til seriefinale på Aspmyra. Vinner Bodø/Glimt er de fire poeng bak Molde og det er fortsatt spenning om gullet. Tar Molde derimot seieren leder de med ti poeng, og med ni runder igjen å spille er det i realiteten avgjort. Det er bakteppet foran lørdagens kamp.

Bodø/Glimt var svært nære å komme seg inn i gruppespillet av Champions League, men det raknet mot slutten i bortekampen mot Dinamo Zagreb etter at de hadde vunnet 1-0 hjemme uken før. Men de viste enorm moral i Eliteserien mot Jerv tre dager senere. For Bodø/Glimt stupte ut fra start, og allerede etter ni minutters spill tok de ledelsen når en grov feil i forsvaret til Jerv ga Runar Espejord en enkel jobb med å sette ballen i mål. Nordlendingene hadde flere enorme sjanser både før og etter pausen, men måtte vente helt til det 65. minutt før de fikk uttelling igjen. Storscorer Amahl Pellegrino fant Hugo Vetlesen med en strøken pasning inne i feltet - han fikk altfor god tid på å stille inn siktet - og banket inn 2-0 bak Øystein Øvretveit i Jerv-buret. Dette ble sluttresultatet i kampen, og sikret nok en seier for Glimt i en periode der de virkelig har funnet seg selv. På de fem siste kampene på Aspmyra står de med 4-1-0 og hele 20-3 i målforskjell. Kun 2-2 mot HamKam i siste hjemmekamp er den lille ripen i lakken. De har scoret 20 mål på de fem siste i Eliteserien, og etter kampen mot Jerv har de fått en uke på å forberede seg til storoppgjøret. Og ikke minst har de vist enorme muskler ved å hente tilbake både Patrick Berg og Marius Lode fra noe mislykkede opphold i utlandet. Med de to tilbake får Bodø/Glimt en helt annen dimensjon, og nå kan dette bli den serieinnspurten alle ønsker å se.

Men da må Molde slås. Molde har også vært ute i Europa, men de hadde et litt dårlig utgangspunkt etter den første kampen i playoff til Europa Conference League. Hjemme mot Østerrikske Wolfsberger klarte de nemlig ikke å score å de tapte kampen 0-1. I returkampen i Østerrike løsnet det derimot foran mål, og etter en overbevisende forestilling vant de hele 4-0. Scoringer av Emil Breivik, Sivert Mannsverk og to av Ola Brynhildsen sørget for at gruppespillsplassen ble sikret. I Eliteserien er det dog lenge siden Molde har gått på noen smell. De har vært utrolig stabile i lang tid, og har ikke tapt siden de røk 3-4 hjemme for Viking den 7. mai. Etter det har de radet opp en helt enormt imponerende rekke med resultater. 13-2-0 er status på de 15 siste kampene i Eliteserien, og det gjør det jo ganske håpløst for ulveflokken som jager bak. Molde har spilt som et mesterlag, som ikke vinner overbevisende hver gang, men gjør det som er nødvendig for å ta tre poeng. På de seks siste bortekampene i Eliteserien står de med fem seiere og en uavgjort, hvor Molde i alle kampene har hatt en evne til å score det avgjørende målet.

Dette blir en rysare. Vi tror vel egentlig mest på Bodø/Glimt her, og Molde er nok ganske så fornøyde med poengdeling om så blir tilfelle. Dermed ender vi opp med HU.

2. Åsane - Brann
Åsane har vist positive tendenser i de siste kampene. De slo Stjørdals-Blink 4-2 borte i forrige serierunde. Kampen før det endte med 3-1-seier hjemme mot Mjøndalen. Hjemme på Åsane Arena har bydelsklubben tre seire og én uavgjort på de fire siste ligakampene, men de tre seirene har kommet mot lag fra nedre halvdel av tabellen. Likevel har den noe bedre formen til Åsane i det siste ført til at klubben nå har 28 poeng, og faktisk bare har fem poeng opp til en kvalikplass fra sin 11.plass.

Brann cruiser enkelt gjennom Obos-ligaen denne sesongen. Kun seks poeng er avgitt i løpet av 22 runder, de står fortsatt uten tap og målforskjellen er vanvittige 67–11. Hvis de også klarer å spille de siste åtte serierundene uten tap, vil det være historisk etter den nye serieordningen ble innført i 1997. Aalesund (2019) og Sandefjord (2014) hadde begge ett tap da de vant denne ligaen. Med åtte serierunder igjen trenger Brann bare to seire til for å være sikret seieren i Obos-ligaen. Går resultatene deres vei i helgen og de selv slår Åsane, kan de faktisk feire opprykket allerede på mandag. Og med 5-0 over Ranheim, 4-0 over Sogndal og 3-0 over Raufoss i de tre siste kan man vel trygt si at det ikke virker som om Brann har noen som helst planer om å slakke ned på tempoet.

Brann har klassen til å ta seg av dette bergensderbyet. Klar B for oss.

3. Aston Villa - Manchester City
Med 1-0-4 på de sine fem første kamper har Aston Villa langt i fra fått noen rolig innledning. For etter tap mot både Bournemouth, Crystal Palace og West Ham(som kanskje alle tre er lag de kunne ha slått) begynte det ganske tidlig å murre rundt trener Gerrard. Bedre blir det ikke etter at de også tapte 1-2 borte mot Arsenal sist, og med tre poeng er Aston Villa nå å finne nest nederst på tabellen med tre poeng. De gjorde ikke de største bjeffene på overgangsmarkedet helt på slutten heller, men de hentet inn trygge spillere som Dendocker og Bednarek, og kanskje er det akkurat den typen spillere de trenger. Diego Carlos var en av de store overgangene for deres del foran sesongen, men han ble skadet tidlig og er fortsatt ute her.

Manchester City er den eneste klubben som fortsatt har heng på ledende Arsenal som nå er eneste lag uten poengtap. For med 4-1-0 har også Manchester City fått en fin start, og mye av suksessen i år kan man legge til Erling Braut Haaland. Mye er skrevet om han, og det meste er sagt, men med hattrick i to kamper på rad har han nå åpnet øynene til så å si alle i fotballverden. Med ni mål er han klar toppscorer, og i en alder av 22 år vet man virkelig ikke hvor dette skal ende. Uansett, for Manchester City er det bare å gni seg i hendene og håpe at det aldri stopper. Sist smadret de Nottingham Forest 6-0, og med ti scoringen på de to siste er de virkelig fine å se på for tiden. Her er det ikke sikkert at Haaland starter (hviles), og Laporte er også ute.

Manchester City er overlegne selv om Haaland mest sannsynlig ikke starter her. Klink B.

4. Brentford - Leeds
Brentford har klart seg ganske stabilt uten skadede Kristoffer Ajer, og de spiller så å si jevnt med de fleste. 1-3-1 etter fem er ganske trygt, hvor begge de to siste har endt med poengdeling 1-1 mot Everton og Crystal Palace etter at det ble et tap 2-3 for Fulham tredje sist. De har inntatt en plass ganske midt på tabellen med seks poeng, men ti scoringer er ganske så bra levert offensivt. Foran denne har Ajer gått fra ute til "usikker", mens det er sikkert at både Canos og Pinnock fortsatt er ute.

Leeds berget plassen med et nødskrik i fjor, og denne sesongen var de så absolutt mer "på" fra start av. Etter sju poeng på de tre første inkl en flott 3-0 seier hjemme over Chelsea fikk de den starten de trengte, og selv om de røk 0-1 borte mot Brighton nest sist kom de seg noenlunde tilbake sist når de hentet opp 0-1 til 1-1 hjemme mot Everton. Dermed er status 2-2-1 og åtte poeng etter de fem første, og Leeds ligger behagelig oppe på en 7.plass. Et par spennende overganger ble det på Deadline Day, hvor de sendte Daniel James til Fulham på lån, mens de selv hentet inn Gnonto fra Zurich.

Brentford spiller jevnt med de fleste, noe også Leeds gjerne gjør. Vi aner en åpen kamp, men tror HU holder i en målfattig forestilling

5. Newcastle - Crystal Palace
Newcastle så ut til å klare poeng borte mot Liverpool på Anfield sist, men hele åtte minutter på overtid satte Carvalho inn dødsstøtet som ga sesongens første tap 1-2. 1-3-1 etter fem kamper er ikke den beste raden, men Newcastle har heller ikke hatt det enkleste programmet. Her hjemme har de gjort sine saker bra med 2-0 over Nottingham Forest og 3-3 mot Manchester City, og de bør ha gode muligheter til å kunne klatre fra sin 12.plass på tabellen. Mye er kanskje opp til deres nye spiss Isak som ble hentet dyrt fra Real Sociedad, og han introduserte seg tvert med scoring mot Liverpool sist. Kreative Saint-Maximin er ute her, det samme er Krafth, Shelvey og Wilson.

Med 1-2-2 har ikke Crystal Palace utmerket seg voldsomt her i starten, og 1-1 hjemme mot Brentford sist var litt skuffende for londonklubben. Borte har de hatt knalltøff motstand her i åpningen på sesongen, hvor de først klarte å ta poeng fra Liverpool (1-1) før de ikke klarte det samme mot Manchester City selv om det scoret to mål (2-4). 19 poeng på 19 bortekamper forrige sesong var helt midt på treet for Crystal Palace som ligger på 13.plass foran denne kampen. Butland, Ferguson, McArthur og Tomkins er skadet.

Newcastle er blant jokerne denne sesongen. Skal de være med helt der oppe skal slike kamper vinnes. Vi velger å stole på de denne gangen. H.

6. Nottingham Forest - Bournemouth
Skogvokterne har ikke hatt det bare enkelt i starten, og etter klare tap mot både Tottenham (0-2) og ikke minst Manchester City (0-6) i de to siste har de 1-1-3 og fire poeng etter fem kamper. 2-11 i målforskjell ser langt ifra bra ut, og nå har Nottingham Forest gått fullstendig av hengslene å hentet inn spillere fra alle verdens hjørner. og med feks Aurier, Bade og Boly inn på den siste dager har hele 22 nye spillere kommet inn denne sommeren. Da er det kanskje ikke så rart hvis det tar litt tid før kjemien sitter helt. Om det er et lurt trekk får tiden vise, men underholdende bør det iallfall bli. Her er Mangala, Niakhate og Richards alle ute med skader.

Bournemouth er motstander i oppgjøret mellom to lag som begge spilte Championship i fjor. Og i likhet med Nottingham Forest har også Bournemouth slitt, hvor statsen er ganske så lik på begge lag. For også Bournemouth har 1-1-3, fire poeng og kun to scorede mål etter fem kamper, men etter elendige null poeng og 0-16 på de tre foregående tok de garantert 0-0 hjemme mot Wolves sist som en halv seier i deres første kamp etter at trener Scott Parker fikk fyken etter famøse 0-9 for Liverpool. For bakover på banen har de vært hullete som en jarlsbergost, hvor 16 baklengs er klart flest av alle etter fem kamper. Foran denne er Brooks ute med sykdom, mens Pearson og Rothwell er skadet.

Begge opprykkslagene har fått det tøft her i starten. Nå har Forest hentet en drøss spillere, mens Bournemouth allerede har skiftet trener. Denne føles ganske bingo, og garderinger er påkrevd. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Tottenham - Fulham
Den gode trenden fortsetter for Tottenham, som etter fem kamper fortsatt ikke har tapt. 3-2-0 er ganske så bra, selv om programmet kanskje ikke har vært det aller verste for deres del. Sist ble det "kun" 1-1 borte mot West Ham, etter at de hadde slått Wolves (1-0) og Nottingham Forest i de to foregående. De holder en fin 3.plass, og Tottenham har hatt en rolig oppladning her hvor de kun har sendt ut noen spillere på lån i form av bla Winks og Reguilon. Lucas Moura er skadet her, mens også Bentancur, Gil og Romero er usikre. Tottenham var blant de bedre på hjemmebane i fjor med 40 poeng på 23 kamper.

Fulham er på mange måter Mitrovic. Han er er enormt viktig for klubben, hvor han forrige sesong sto for 43 av deres 106 mål. Denne sesongen har startet i akkurat samme gate, hvor serberen har scoret fem av deres åtte mål. Det har bidratt til at de har innledet sesongen flott med åtte poeng på fem kamper, og etter seieren 2-1 hjemme over Brighton sist ligger de nå på en 8.plass. Fulham hentet en håndfull nye spillere på Deadline Day hvor både WIllian, Kurzawa, James og Carlos Vinicius kom inn dørene, men det er nok ikke så sikkert at de rekker å starte her. Det gjør heller ikke Solomon og Wilson som begge er skadet.

Vi er redde for Mitrovic, men vi må likevel gi Tottenham full tillit her på eget gress. H.

8. Wolves - Southampton
Er fryktelig dårlig start har det blitt for Wolves som etter fem kamper fortsatt er uten seier. 0-0 borte mot nyopprykkede Bournemouth sist viste at de skriker etter en målgjører, og med kun to scoringer og tre poeng på fem kamper har de inntatt en plass under streken. Her hjemme har de spilt 0-0 mot Fulham og 1-1 mot Newcastle, og nå måtte de gjøre et par moves på Deadline Day. Kalajdzic kom inn fra Stuttgart, så får man se om han kan bidra med et par mål. Noe verre var det at Dendoncker dro til Aston Villa, men med kun Chiquinho ute her skal de likevel kunne stille med ganske så toppet mannskap.

Southampton smalt til med en flott hjemmeseier 2-1 over Chelsea sist, og det ga klubben en solid opptur etter en ujevn start på sesongen. Nå har de 2-1-2 etter fem, og en 9.plass med sju poeng gjør at de slipper å ligge helt der nede. Southampton var ganske aktive på transfermarkedet på slutten, med de viktigste overgangene var vel at Romeu og Bednarek dro, mens Maitland-Niles og Caleta-Car kom inn. Foran denne er Lavia og Livramento ute.

Når kommer seieren for Wolves? Vi tror den fort kan komme her mot ustabile Southampton, men dekker likevel opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren ettersom Southampton faktisk slo Chelsea sist.

9. Blackburn - Bristol City
Blackburn er enten-eller. Raden viser 4-0-3, og det gir de en 5.plass med tolv poeng etter sju spilte. I fjor begynte de ganske bra, men de raknet utover å endte nede på 8.plass. Nå ligger de igjen høyt på tabellen, men de sliter altså med stabiliteten. Sist var de tilbake på vinnersporet med 1-0 borte mot Blackpool, etter at de hadde tapt med samme sifre hjemme for Stoke kampen før. De har vært ganske tighte her på hjemmebane så langt, hvor de slo QPR (1-0) og West Bromwich (2-1) før de altså tapte for Stoke sist.

Bristol City har etterhvert spilt bra fotball denne sommeren, og etter at de startet med to tap for Hull og Sunderland har de kjempet seg tilbake og nå står de uten tap på deres fem siste med 3-2-0. Sist var det Huddersfield som fikk unngjelde med seier 2-0 hjemme, og det er også på hjemmebane Bristol City har tatt alle sine seire. Borte er det lengre mellom de gode kampene, hvor 0-2-1 på de tre første klart viser hvor de har mest forbedringspotensial. For med 23 poeng på 23 bortekamper var de heller ikke særlig stabile på reisefot forrige sesong.

Blackburn har nok en gang begynt sesongen ganske bra. Bristol City kommer også de uten tap på de fem siste og dermed må vi dekke opp med HU.

10. Millwall - Cardiff
Millwall begynte ganske så ok her i starten, da særlig på hjemmebane hvor de vant sine to første kamper mot Stoke og Coventry. Men nå i det siste har det vært mest motgang, og 1-1-4 på de seks siste oser ikke kvalitet. Mest skuffende var nok hjemmetapet 0-1 for Reading nest sist, for Millwall er generelt sett et meget sterkt hjemmelag. En 19.plass med sju poeng på sju kamper er langt under ønsket, men 2-0-1 på hjemmebane er fortsatt bra for klubben som i fjor hadde meget sterke 45 poeng på 23 hjemmekamper.

Cardiff står med fire kamper uten seier (0-2-2), og en 17.plass med åtte poeng på sju kamper er kun middels. De sliter med å score mål (kun fire scoringer på sju kamper), og tapte 1-2 hjemme mot Luton sist. Nå reiser de til London for å møte Millwall, og de har en ganske så spesiell statistikk her som viser at hele åtte av de elleve siste her har endt uavgjort. I fjor ble det dog et knepent tap 1-2, men statistikken er likevel høyst bemerkelsesverdig.

Millwall er et meget sterkt hjemmelag, men vi kan ikke gå helt bort fra den noe spesielle statistikken her som viser at denne har endt med uavgjort i åtte av de elleve siste. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

11. Norwich - Coventry
Norwich rykket ned fra Premier League, men etter en fin innledning her på den nye sesongen i Championship har de satt siktet på å rykke direkte opp igjen. 13 poeng på sju kamper gir en opprykksplass sammen med Sheffield United, og etter at Norwich begynte svakt med tre kamper uten seier står de nå med fire strake seire. Begge de to siste er vunnet på bortebane over Sunderland (1-0) og Birmingham (2-1), mens deres siste hjemmekamp endte 2-0 over Millwall.

Coventry søker fortsatt den første seieren for sesongen og formen er bekmørk med tre strake tap. Nå skal de sies at Coventry kun har spilt fire kamper mens resten av lagene har spilt 6-7, men med 0-1-3 ligger de uansett klart nederst i bunn selv om alle tapene har vært av det knepne slaget. Senest kommer de fra et hjemmetap 0-1 for Preston, men et lite lyspunkt er kanskje at Coventry ikke var så verst på bortebane forrige sesong med 29 poeng på 23 kamper.

Nå har Norwich omsider funnet flyten. Vi gir de full tillit selv om Coventry ikke var så verst borte i fjor. H.

12. Rotherham - Watford
Seks kamper ut i sesongen er 2-3-1 status for Rotherham, og det må faktisk sies å være en ganske så positiv åpning for det nyopprykkede laget. Det ble et tap 0-3 borte for Sunderland sist, men her hjemme har de fin uttelling etter seire over både Reading (4-0) og Birmingham (2-0) samt uavgjort 1-1 mot Swansea i premieren. 12.plass med ni poeng gir en helt kurant innledning på sesongen.

Watford har også fått en ganske ok start på sesongen hvor de ligger på 4.plass med tolv poeng etter sju kamper. Det ble en grei hjemmeseier sist med 2-1 over Middlesbrough, men den store bekymringen er her på bortebane hvor de enda ikke har vunnet og står med 0-3-0 på de tre første møtene.

Mens Rotherham rykket opp og har gjort det bra på eget gress så langt kommer Watford ned fra Premier League å står uten seier på bortebane. Denne er vrien. HUB er eneste utvei.

Sportspills 96-rekker:
1. Bodø/Glimt - Molde HU

2. Åsane - Brann B

3. Aston Villa - Manchester City B

4. Brentford - Leeds HU

5. Newcastle - Crystal Palace H

6. Nottingham Forest - Bournemouth HU

7. Tottenham - Fulham H

8. Wolves - Southampton HU

9. Blackburn - Bristol City HU

10. Millwall - Cardiff H

11. Norwich - Coventry H

12. Rotherham - Watford HUB

Sportspills 432-rekker:
1. Bodø/Glimt - Molde HU

2. Åsane - Brann B

3. Aston Villa - Manchester City B

4. Brentford - Leeds HU

5. Newcastle - Crystal Palace H

6. Nottingham Forest - Bournemouth HUB

7. Tottenham - Fulham H

8. Wolves - Southampton HUB

9. Blackburn - Bristol City HU

10. Millwall - Cardiff HU

11. Norwich - Coventry H

12. Rotherham - Watford HUB