Gå til sidens hovedinnhold

Tottenham går på en smell mot Leipzig

Tottenham er svekket offensivt uten målmaskinen Harry Kane og Heung-Min Son. Vi tror bortesterke Leipzig skaper trøbbel for Spurs.

Onsdagens langoddsprogram byr på 20 km skiskyting for menn VM i Anterselva. Det er to nye åttedelsfinaler på menyen fra Champions League, mens Manchester City tar imot West Ham hjemme på Etihad i Premier League.

NB! Onsdag er det ca 57 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Tottenham - RB Leipzig 2,60 B (spillestopp kl. 2055)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det er spisskrise i Tottenham. Tirsdag ble det klart at mananger Jose Mourinho trolig må klare seg uten Son Heung-min resten av sesongen. Den sørkoreanske angriperen opereres denne uken etter å ha pådratt seg et brudd i armen i søndagens 3-2-seier mot Aston Villa. 27-åringen scoret to ganger i den kampen. Dermed har Son scoret i de fem siste kampene for London-klubben. Tottenham mangler fra før målmaskinen Harry Kane som også er ute med skade.

At Son og Kane er ute, betyr at den 27 år gamle brasilianeren Lucas Moura, den det nederlanske spisstalentet Steven Bergwijn, som signerte for Spurs i januar, samt den irske angriperen Troy Parrott er de eneste spissalternativene. Men Mourinho mener 18-årige Parrott ikke holder seniornivå ennå.

Onsdag er det ca 57 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Mer trøbbel for Mourinho

Tottenham viser bra form. De er ubeseiret i de syv siste kampene i alle turneringer før åttendedelsfinalen mot Leipzig i Champions League, men uten nøkkelspillere offensivt tror vi Spurs får problemer. Det innser også Jose Mourinho.

- Situasjonen kunne ikke vært verre. Det er helt opplagt, uttalte portugiseren til BBC etter at skadesituasjonen til Son ble kjent.

- Jeg var i utgangspunktet bekymret for ikke å ha angripere på benken, nå har jeg ikke spisser på banen, fortsetter Mourinho i intervjuet med BBC.

Han har reel grunn til å være bekymret. Tottenham tapte tross alt to av tre kamper i gruppespillet i Champions League, og de slapp inn ni mål på de tre kampene. De slapp inn syv mot Bayern München, men de fikk også to i trynet mot Olympiakos. Mourinho har ikke klart å få skikk på forsvarsspillet til Spurs. Det kan et hyperoffensivt Leipzig-mannskap utnytte.

Timo Werner gjør livet surt for Spurs

Det er bare et tiår siden RB Leipzig debuterte på femte nivå i tysk fotball. Onsdag spiller de åttendelsfinale i Champions League for første gang.

Men det er mer enn pengene til Red Bull-konsernet som har gjort at den østtyske klubben har etablert seg i toppen av Bundesliga. Når Julian Nagelsmann plukker ut hvilke elleve som skal starte mot Tottenham i Nord-London er det ingen spillere som er hentet for mer enn 250 millioner kroner.

Likevel ligger de på andreplass i Bundesliga, ett poeng bak Bayern Munchen, som har vunnet syv ligatitler på rad. Sist gang Bayern ikke havnet på topp, var Leipzig på fjerde nivå, Regionalliga Nord. Leipzig satte en ny rekord i Bundesliga lørdag. De har scoret tre mål eller mer i ni Bundesliga-kamper på rad.

Det er ikke bare Tottenham som har skadeproblemer. Nagelsmann har få alternativer på midtstopperplassen. Dayot Upamecano er suspendert, mens Ibrahima Konate og Willi Orban er begge skadet. Det betyr at den innlånte Chelsea-forsvareren Ethan Ampadu starter.

Vi tror likevel at Leipzig kan overraske i Nord-London. Det er flere grunner til det.

Tottenham er svekket offensivt uten Son og Kane, og de overbeviser heller ikke bakover, hvor de bare har holdt nullen i to av de siste ti ligakampene.

Timo Werner (6) og svenske Emil Forsberg (5) har scoret over halvparten av alle målene til Leipzig i Champions League. De vil gjøre livet surt for Spurs-forsvaret. Timo Werner, som har scoret 25 mål på 31 kamper i alle turneringer denne sesongen, er en av formspissene i Europa. RB Leipzig tapte de to første bortekampene i Champions League, men de har tre seire og én uavgjort på de fire siste bortekampene i turneringen, og de har scoret ti mål. Tottenham skal passe seg. Vi synes 2,60 i odds på borteseier frister mest. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kommentarer til denne saken