Son Heung-Min har hatt en strålende sesong for Tottenham og scoret blant annet to av målene for Spurs i den elleville 3-4 kampen borte mot Manchester City i Champions League.
Son Heung-Min har hatt en strålende sesong for Tottenham og scoret blant annet to av målene for Spurs i den elleville 3-4 kampen borte mot Manchester City i Champions League. Foto: Adam Davy (AP)

Tottenham har festet grepet

Tottenham tapte søndagens bortekamp mot City, men de mistet ikke terreng i kampen om topp fire. I kveld er det tre poeng som gjelder hjemme mot Brighton.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel PL: Tottenham har festet grepet
Oddssingel Eliteserien: Oppturen fortsetter for Odd
Oddsdobbel håndball: Favorittseire i første kvartfinaler
Oddssingel PL: Formsterke Watford slår bunnlagene
V65 Forus:
Vi spekulerer mot storfavoritten på Forus
V64 Solvalla
: Adielsson fikser V64-suksess på Solvalla

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss denne tirsdagen. Det er toppkamp i Eliteserien mellom Odd og Viking, og det er to kamper fra Premier League. I tillegg er det midtukerunde i Spania og det spilles således tre kamper i La Liga i kveld. I Tyskland er det semifinale i DFB-pokal mellom Hamburger og RB Leipzig. Det er også klart for første kvartfinale i håndball-sluttspillet for kvinner i kveld og alle fire kampene spilles i kveld. I tillegg er det kamper i League One i England, i Eredivisie i Nederland og full runde i Ligue 2 i Frankrike.

NB! Onsdag er det ca 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Tottenham - Brighton pause-fulltid H/H - 1,90 (spillestopp kl 20.40)

Den store vinneren i kampen om topp fire-plassene i Premier League etter helgens serierunde, må sies å ha vært Tottenham. De hadde selv en "umulig" oppgave borte mot Manchester City og tapte som forventet denne. Men de fikk hjelp. Arsenal hadde en tilsynelatende klart overkommelig oppgave hjemme mot Crystal Palace, men tapte 2-3. Mandag kveld rotet så Chelsea vekk to poeng i hjemmemøtet mot Burnley og maktet kun 2-2. Og søndag ble som kjent Manchester United utspilt og tapte hele 0-4 borte mot Everton. Med fire seriekamper igjen å spille (Chelsea har kun tre), ligger Tottenham på 3. plass med 67 poeng (29 plussmål), Chelsea på 4. plass med 67 poeng (en kamp mer spilt altså og 21 plussmål), Arsenal på 5. plass med 66 poeng (25 plussmål) og Manchester United på 6. plass med 64 poeng (15 plussmål).  Til helgen møtes Manchester United og Chelsea på Old Trafford, og det gir enda flere plusser for Tottenham.

Som i tillegg har den klart enkleste gjenstående programmet. Faktisk har Spurs tre av sine fire siste hjemme på Tottenham Hotspur Stadium (Brighton, West Ham og Everton) og de har i tillegg en klart overkommelig bortekamp mot Bournemouth. Det som forstyrrer bildet er naturligvis semifinalene mot Ajax i Champions League. Første kamp som spilles i London går neste tirsdag. Uansett så har også Tottenham klart best målforskjell av de fire lagene som kjemper om de to siste topp fire-plassene, det teller også i Tottenhams favør. 2-0 mot Crystal Palace og 4-0 mot Huddersfield i de to første hjemmekampene som laget har spilt på nye Tottenham Hotspur stadium.  Harry Kane er fremdeles ute, mens Moussa Sissoko er ute i to uker. Førstemålvakt Hugo Lloris er friskmeldt, mens midtbanespilleren Harry Winks er touch and go til kveldens kamp.

Etter åtte strake tap med 0-2 tapet hjemme for Cardiff som det siste, tok Brighton et meget viktig poeng borte mot Wolverhampton søndag. Det poenget gjorde nemlig at avstanden ned til Cardiff på nedrykksplass økte til tre poeng og Brighton har i tillegg 14 mål bedre målforskjell.  Det betyr at de i praksis har fire poengs forsprang, og det kan de trenge. Etter kveldens bortekamp mot Tottenham, har Brighton igjen hjemmekamp mot Newcastle til helgen, før de avslutter med bortekamp mot Arsenal og hjemmekamp mot Manchester City. Med tanke på at Cardiff har igjen bortekamp mot Fulham, hjemmekamp mot Crystal Palace og bortekamp mot Manchester United, så lever Brighton fortsatt farlig og lørdagens hjemmekamp mot Newcastle blir en must win-kamp. I 0-0 kampen mot Wolverhampton lørdag, så var Wolves totalt overlegne og vant blant annet cornerstatistikken med 14-1, men de makter ikke å score mål.  Brighton med 2-5-12 på bortebane i fjorårssesongen og like svake 3-3-11 hittil denne sesongen. De har tapt mot de fire topp seks-lagene de har møtt på bortebane denne sesongen og de tapte tilsvarende bortekamp med 0-2 forrige sesong.

Tottenham tar et langt skritt mot å sikre topp fire med seier i kveld. Hjemmeoddsen på 1,25 gjenspeiler nok styrkeforholdet mellom lagene. Tottenham har vunnet 11 hjemmekamper i Premier League denne sesongen. I sju av dem har de også ledet til pause, mens det har stått uavgjort i tre av dem og den siste lå faktisk Tottenham under til pause (mot Watford). Oddsmessig er U/H klart best betalt, men statistikken sier klar fordel H/H. Det blir også vårt utvalgte spill. 1,90 er oddsen på det objektet.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør