*Nettavisen* Sportspill.

Tottenham kan overraske mot Chelsea

Får Christian Eriksen og Jan Vertonghen grunn til å juble på Stamford Bridge i kveld? Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)

Spurs er i god form og skal ikke utelukkes mot et Chelsea uten toppscorer Diego Costa.

03.12.14 18:01

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel:
Arsenal viser hvem som er best
Skiskyting:
Ingen favorittøvelse for Norge
V4 Täby:
Norske Aase leder i Sverige
V76 Bjerke: Restless Cash fikser cashen

Onsdagens tippekupong består av fem kamper fra Premier League, fem fra Ligue 1 i Frankrike, mens de to sist er hentet fr spansk og italiensk cup.

Bonuspotten er kommet opp i 2,5 millioner kroner.

1. Chelsea – Tottenham
Chelsea-spillerne var høyt oppe etter 5-0-seieren over Schalke forrige midtuke, men kom ned på jorda i 0-0-kampen mot Sunderland i helgen.

Møtte et godt organisert og forberedt hjemmelag og måtte gå målløse av banen for første gang i serien denne sesongen. Tapte to poeng til City og ligger nå seks poeng foran tittelutfordreren.

David Costa hadde ingen god dag på jobben og pådro seg sitt femte gule kort for sesongen. Scoringsmaskinen må dermed stå over kveldens match. Manager José Mourinho kan ellers glede seg over en tilnærmet skadefri tropp.

Tottenham kom under tidlig hjemme mot Everton sist, men viste moral og snudde til 2-1-seier. Everton-spillerne vinket på hands og straff i sluttminuttene, men dommeren vinket spillet videre. Dermed kunne Spurs glede seg over sin tredje seier på en uke. Laget klatret også opp på sjuendeplass på tabellen.

Kyle Walker er ute med skade, og hele fem mann betegnes som usikre: Emmanuel Adebayor, Vlad Chiriches, Etienne Capoue, Danny Rose og Andros Townsend.

Chelsea er svekket i angrep av Costas karantene, og det er blitt uavgjort i to av de tre siste kampene mellom disse to. Vi utelukker ikke et formsterkt Tottenham helt i dette London-derbyet. HU.

2. Sunderland - Manchester City
Sunderland spilte klokt og kjempet godt mot Chelsea i helgen og sikret et verdifullt poeng. Har 1-3-0 på de siste fire kampene og har klatret til 13. plass. Det skiller fortsatt bare tre poeng ned til nedrykk, så det er ingen trygg plassering.

Ingen nye fravær, men Emanuele Giaccherini, Billy Jones og Patrick van Aanholt er fortsatt ute.

City imponerte stort i 3-0-seieren borte mot medaljerival Southampton i helgen. Spilte med ti mann det siste kvarteret, men scoret likevel to mål i denne perioden.

Laget har vært alt for avhengig av Sergio Aguero så langt i år, så det må være gledelig for manager Manuel Pellegrini å se at Yaya Touré begynner å komme tilbake i scoringsformen fra forrige sesong.

Fortsatt en del fraværsbekymringer: David Silva, Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov og Matija Nastasic er skadet, mens Eliaquim Mangala soner karantene.

Kaptein Vincent Kompany rekker heller ikke kampen, og dermed blir det vanskelig for Pellegrini å komponere midtforsvaret. Trolig kommer enten Bacary Sagna eller Dedryck Boyata inn som makker til Martin Demichelis.

Sunderland har bitt godt fra seg mot City de siste sesongene og har vunnet de fire siste innbyrdes på hjemmebane. Citys skadeproblemer er også såpass alvorlig at det frister med heldekk. HUB.

3. Arsenal – Southampton
Arsenal har slått tilbake etter det forsmedelige hjemmetapet for Manchester United med seiere over Borussia Dortmund og West Bromwich. Ligger på sjuendeplass i Premier League og er klar for sluttspillet i Champions League.

Skademessig er situasjonen som vanlig meget tung. Mesut Özil, Mikel Arteta, Mathieu Debuchy, Theo Walcott, Wojciech Szczesny og Jack Wilshere er noen av spillerne som må stå over. I tillegg er det usikkerhet rundt Yaya Sanogo, Alex Oxlade-Chamberlain, Nacho Monreal og Kieran Gibbs.

Southampton fremsto lenge som et stabilt og uslåelig topplag, men de to siste kampene har ikke vært noen opptur. Først en traurige 1-1-kamp mot et skadeskutt Aston Villa. Så et flaut 0-3-tap hjemme mot Manchester City der to av baklengsmålene kom med spill 11 mot 10.

Har falt ned til tredjeplass, og det er nå sju poeng opp til Chelsea.

Den viktige midtbanespilleren Morgan Schneiderlin skadet seg mot City og er uaktuell i kveld. Ellers ingen nye fravær de siste rundene.

Southampton har vist svakheter to siste kampene og har manglet kreativitet fremover på banen. Manchester United og Everton er motstandere i to av de tre neste kampene etter kveldens oppgjør, og det er ikke umulig at Arsenal har passert Southampton på tabellen innen jul. Sistnevnte har nok overprestert i høst, mens Arsenal tidvis har fått dårlig betalt for prestasjonene.

Hadde dette vært første serierunde, ville vi nok oddsen på hjemmeseier vært langt lavere enn 1,75. I så måtte føler vi at det er verdt å sette pengene på H.

4. Everton – Hull
Everton fikk ikke den straffen de mente de hadde krav på mot Tottenham i helgen og måtte dermed reise hjem tomhendte fra London. Stod med åtte seiere i serie og cup før det og ligger på tiendeplass etter en tung start på sesongen. Er også videre i Europa League etter en imponerende borteseier mot Wolfsburg med et reservepreget mannskap.

Hjemmelagets skadeliste er blitt kortere de siste ukene, Bryan Oviedo, Arouna Kone, Steven Naismith og James McCarthyer på gang igjen. Naismith har størst sjanse av disse fire til å rekke kveldens kamp.

Hull hadde lite å stille opp med borte mot Manchester United sist og står nå med fire strake tap etter det fine bortepoenget mot Liverpool 25. oktober.

Har falt ned til 17. plass, og kun målforskjellen skiller ned til nedrykk.

Gaston Ramirez soner fortsatt karantene, mens Abel Hernandez er uaktuell ettersom han akkurat har vært i Uruguay grunnet barnefødsel.

Everton bør vinne greit over denne formløse motstanderen. H.

5. Lille - Paris Saint-Germain
Lille scorer altfor få mål til å henge med i toppen av Ligue 1 denne sesongen og har forferdelige 0-1-5 og 2-11 i målforskjell på de siste seks kampene. Har falt ned til 14. plass, men har en kamp til gode på de andre lagene og kan klatre noen plasser dersom det skulle bli seier i kveld.

Forsvareren Marko Basa skadet seg i 0-1-tapet for Bordeaux søndag og er ute i kveld.

PSG har virkelig funnet formen etter en litt tafatt start på sesongen og har vunnet ni kamper på rad i serie og cup. Lagets siste tap (alle turneringer) kom i mai. Kjemper med Barcelona om seieren i gruppe F i Champions League.

Trener Laurent Blanchar varslet at han kommer til å rotere litt på laget i kveld, og Zlatan Ibrahimovic er en av spillerne som blir hvilt.

Ettersom Marseille bare klarte ett poeng mot Lorient tirsdag, vil PSG overta tabellteten for første gang denne sesongen dersom det skulle bli seier i kveld. Det er en gulrot stjernegalleriet kommer til å strekke seg etter i kveld.

Lille har scoret seks ganger på de siste fjorten kampene i serie og cuper og kommer til å få det svært tungt med å få ballen i nettet mot formsterke PSG. B.

6. Montpellier - Saint-Etienne
Montpellier gjorde det brukbart i november og tok sju av tolv mulige poeng. Ligger på niendeplass etter å ha spilt uavgjort borte mot Caen sist.

Kantspilleren Jean Deza er ute med karantene, mens førstekeeper Geoffrey Jourdren og angriperen Víctor Montano er skadet.

Saint-Etienne står med ni kamper i serie og cup uten tap, men spiller litt for ofte uavgjort til å kunne kjempe i den desiderte toppen. Klatret opp til femteplass etter den flotte 3-0-seieren mot Lyon sist.

Har en del fravær til kveldens kamp: Midtstopperen Moustapha Bayal Sall soner karantene, mens kantspilleren Romain Hamouma, midtbanespilleren Jeremy Clement (skadet seg sist), spissen Mevlüt Erdinc (delt toppscorer), vingtalentet Allan Saint-Maximin og backen Francois Clerc er skadet.

Saint-Etienne har spilt uavgjort i fem av de siste seks kampene, og det er ikke et utenkelig resultat. HU.

7. Bastia – Evian
Bastia ligger nest sist med 14 poeng, men kan glede seg over at det er blitt seier over Montpellier og uavgjort mot Lyon i de to siste hjemmekampene.

Hele tre spillere er ute med karantene i kveld: Den defensivt anlagte Drissa Diakité, tidligere Arsenal-forsvarer Sébastien Squillaci og spissen Brandao. I tillegg er toppscorer Junior Tallo, og midtbanespillerne El-Hadj Ba og Juan Pablo Pino skadet. Spissen Djibril Cissé er ikke tatt ut i troppen.

To seiere på rad (begge hjemme) har ført Evian opp på sikker plass. Hadde bare tatt ett poeng etter seks serierunder, så formen og selvtilliten har vært stigende utover høsten.

Forsvarerne Jesper Juelsgard og Jonathan Mensah og midtbanespilleren Nicolas Benezet er uaktuelle grunnet skadet.

Evian er seriens svakeste bortelag (1-0-5), men møter en svak motstander med mange fravær. Vi dekker helt ut. HUB.

8. Nice – Rennes
Nice gjorde ingen dårlig kamp borte mot PSG sist, men klarte aldri å få ballen i nettet og måtte nøye seg med 0-1. Har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene og har falt ned til 11. plass.

Midtbanespilleren Carlos Eduardo, Mahamane Traoré og Didier Digard, angriperen Neal Maupay og forsvareren Mathieu Bodmer er fortsatt ute med skader.

Langt bedre form på Rennes, som har klatret til sjetteplass etter å ha spilt ni kamper i serie og cup på rad uten tap. Kommer fra en flott 2-0-seier over Monaco.

Angriperen Grosicki og midtbanespilleren Sanjin Prcic er ute med skader, mens midtbanespilleren Fabrice Fernandes soner karantene.

Enda en åpen kamp som dekkes hundre prosent. HUB.

9. Metz – Bordeaux
Tre strake tap har sendt Metz ned til 12. plass på tabellen. Har tatt hele 14 av totalt 17 poeng på hjemmebane og hadde en fin rekke med hjemmeresultater før det ble 2-3-tap for PSG for to runder siden.

Ingen fravær på sentrale spillere.

Fin form på Bordeaux, som har vunnet tre av de fire siste kampene. Ligger på fjerdeplass, og kun målforskjellen skiller opp til Lyon på bronse.

Toppscorer Cheick Diabate var tilbake etter skade mot Lille sist og scoret kampens eneste mål. Midtbanespilleren Andre Biyogo Poko og Emiliano Sala rekker ikke kveldens kamp.

Metz skal ikke undervurderes på hjemmebane. HB.

10. Guingamp – Caen
Guingamp ligger sist i ligaen etter å ha tapt tre kamper på rad, senest 0-2 borte mot Evian. Har sluppet inn desidert flest mål (27) og scoret nest minst (10).

Har et lite lyspunkt i Europa League, der man ligger på andreplass før den siste runden i gruppespillet. Vil gå videre med seier eller uavgjort i bortekampen mot PAOK.

Den innleide Newcastle-spilleren Sylvain Marveaux er ny på skadelisten, noe som svekker lagets midtbane. I tillegg er keeper Mamadou Samassa, den danske spissen Ronnie Schwartz (to mål) og forsvarsspilleren Reynald Lemaître skadet.

Caen ligger to poeng og tre plasser over dagens motstander. Har bare tatt to poeng på de siste fire kampene. Har pussig nok tatt 10 av 14 poeng på bortebane, og ligger på sjetteplass på «bortetabellen».

Angriperen Herve Bazile (to mål og tre målgivende) er ny på skadelisten. Der finner vi fra før forsvarerne Dennis Appiah og Yrondu Musavu-King.

Vi skulle gjerne ha brukt tre kryss her, men har bare én gardering igjen. HB.

11. Deportivo La Coruna – Malaga
Deportivo har nesten sluttet helt å score mål og fyrte av gårde kun ett skudd i 0-2-tapet for Atletico i helgen. Ligger på tredje sisteplass med 10 poeng på 13 kamper.

Malaga har møtt Real Madrid og Atletico i sine to siste kamper, og det er ikke så rart at det er blitt null poeng. Stod med fem strake seiere mot relativ middelmådig motstand før tapene og ligger på en fin sjuendeplass.

Dette handler imidlertid ikke om La Liga, men Copa del Rey, der begge lagene kommer inn i turneringen denne runden. Det spilles returkamp i cupen, og det er vanlig at La Liga-lagene gjør store endringer i startoppstillingen de første rundene.

Malaga har også en del skadeproblemer.

Lagene møtes på samme bane i serien allerede om tre dager. Vi tar en råsjanse på at Malaga sparer seg til den matchen og heller satser på å fikse cupavansement på hjemmebane i returkampen. H.

12. Udinese - Cesena
Det siste oppgjøret er hentet fra fjerde runde i Coppa Italia. Det spilles ikke returkamp.

Udinese banket Ternana 5-1 forrige runde, men er inne i en tung periode i Serie A. På de fem siste kampene har laget bare tatt to poeng, og man har falt ned til niendeplass etter å ha ligget på bronse i runde seks.

Kom helt til semifinalen i cupen forrige sesong og blir ikke forstyrret av spill i Europa denne sesongen. Derfor er det Ikke umulig at klubben prioriterer Coppa i år.

Cesena vant 1-0 hjemme mot miniputten Casertana forrige runde og sliter voldsomt i serien. Tapte hele 0-3 hjemme mot Genoa i helgen og ligger nest sist. Har ikke vunnet en eneste gang siden 1-0 seieren over Parma første serierunde.

Hvis vi skal tro antatte lagoppstillinger i italienske nettaviser, gjør begge lag en del endringer på laget. Det kan se ut til at Cesena gjør de største utskiftningene. Dette er en fin mulighet for Udinese å komme tilbake på vinnersporet. H.

432-rekker:
1. Chelsea – Tottenham HU

2. Sunderland - Manchester City HUB

3. Arsenal – Southampton H

4. Everton – Hull H

5. Lille - Paris Saint-Germain B

6. Montpellier - Saint-Etienne HU

7. Bastia – Evian HUB

8. Nice – Rennes HUB

9. Metz – Bordeaux HB

10. Guingamp – Caen HB

11. Deportivo La Coruna – Malaga H

12. Udinese - Cesena H

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Chelsea – Tottenham HU

2. Sunderland - Manchester City B

3. Arsenal – Southampton H

4. Everton – Hull H

5. Lille - Paris Saint-Germain B

6. Montpellier - Saint-Etienne HU

7. Bastia – Evian HUB

8. Nice – Rennes HU

9. Metz – Bordeaux HB

10. Guingamp – Caen HB

11. Deportivo La Coruna – Malaga H

12. Udinese - Cesena H

Klikk her for å levere 96-rekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag