Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips Champions League: Ajax kan overraske fotballverden
V65 Forus: Revansj for V65-bankeren på Forus
Oddssingel Ligue 1: Bordeaux leverer alltid på hjemmebane
V4-lunsj: Topplunsj venter på Axevalla
VM skiskyting: Her er programmet
Lotto: Slapp person foran seg i lottokøen, vant 7,6 milliarder

Champions League er tilbake på skjermen denne uken, og det skal avgjøres i kveld og i morgen om hvilke lag som tar seg til kvartfinalen i den gjeveste turneringen. Real Madrid tar imot nederlandske Ajax og Dortmund skal prøve å hente opp et 0-3-tap mot Tottenham. Ved siden av disse to nydelige kampene, spilles det en match i Championship på balløyen. I Ligue 1 i Frankrike spilles det og en kamp, mens det i tillegg er noen fine oppgjør lenger ned i divisjonene i England. Alt i alt, en deilig fotballtirsdag!

NB! Onsdag er det ca 199 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Borussia Dortmund – Tottenham 1,87 – 3,45 – 3,45 B (spillestopp kl. 2055)

Klikk her for å levere dette spillet

Dortmund har vist en nedadgående formkurve etter vinterpausen i 1. Bundesliga. Fredag tapte de overraskende 1–2 borte mot svake Augsburg.

De har en viktig måned foran seg i 1. Bundesliga, og tidlig i april møter de erkerival Bayern München i kampen som sannsynligvis vil avgjøre hvem som vinner i Tyskland denne sesongen. Etter at de tapte den første kampen på Wembley, spørs det om de kan prioritere denne kampen.

Se alle sesongens Dortmund-drakter her!

På hjemmebane er Dortmund solide. Statistikken viser 10-2-0 med 40 scorede mål i serien, og 2-1-0 med 8–0 i målforskjell i Champions League. Det er tøft å møte de gule og svarte på Signal Iduna Park.

Men historien er ikke akkurat på tyskerne sin side. Tottenham har vunnet på Signal Iduna Park før, og jeg tror faktisk de kan gjøre det igjen. Spurs slo Dortmund 2–1 på bortebane i gruppespillet for to år siden, etter at de hadde vunnet 3–1 mot tyskerne hjemme på Wembley. London-klubben har nå vunnet de tre siste kampene mot Dortmund.

Tottenham spilte 1–1 mot byrival Arsenal på lørdag, mens Dortmund tapte 1–2 mot bunnlaget Augsburg på fredag. Før tirsdagens match har Dortmund en dag mer hvile enn engelskmennene.

Dortmund vil antakeligvis forsøke å få et tidlig mål, men de må være varsomme med å gå for offensivt til verks. Da vil de bli straffet av Tottenham.

Spurs har overtaket før returoppgjøret i Tyskland. De banket Bundesliga-lederen hele 3–0 på Wembley. Son Heung-min sendte Premier League-laget i ledelsen, og Jan Vertonghen og Fernando Llorente økte ledelsen på tampen av kampen.

Ingen lag har noensinne røket ut av Champions League etter å ha ledet 3–0 på hjemmebane i utslagsrundene. Jeg tror ikke Tottenham blir det første laget som opplever det.


Se alle årets Tottenham-drakter her!

Iallfall ikke slik Dortmund spiller om dagen. De er i forferdelig form. De tapte 1–2 borte mot bunnlaget Augsburg på fredag. Dermed har laget kun vunnet én av de siste syv kampene i alle turneringer. De hadde lenge en solid ledelse på Bayern München i den hjemlige serien, men nå er det bare målforskjellen som gjør at de leder Bundesliga.

Harry Winks og Eric Dier har begge reist med laget til Tyskland, men det er lite sannsynlig at de starter kampen. Dele Alli er fortsatt ute med en strekkskade, men han er kanskje tilbake til helgens kamp. Høyreback Kieran Trippier er skadet og ikke med på turen til Dortmund.

Alle forventer nå at Dortmund skal slå tilbake hjemme mot Tottenham, men jeg er ikke så sikker på det. Borussia Dortmund har tapt ti av de siste 13 utslagskampene i Champions League, og jeg tror de kan få problemer mot Spurs tirsdag. Tottenham har scoret i de siste 17 Champions Leagu-kampene sine, og jeg tror de kan score i Tyskland mot et Dortmund-forsvar som ikke har vist seg fra sin beste side de siste ukene.

Tyskerne vil antakeligvis styre kampen på hjemmebane. Det betyr at Spurs kan legge seg bakpå og kontre på Dortmund når de får sjansen. 1,87 på Dortmund holder jeg meg unna. 3,45 i odds på Tottenham-seier frister mest, slik jeg ser det.

Klikk her for å levere dette spillet