*Nettavisen* Sportspill.

Tottenham må slå tilbake

Tottenham og gjennombruddsmannen Harry Kane gjorde en meget svak figur borte mot Manchester United sist helg. Foto: Oli Scarffoli Scarff (Afp)

Tottenham jakter topp fire i Premier League, men gjorde årsverste sist helg borte mot Manchester United. Lørdag blir London-laget en av våre sikre på tippekupongen.

21.03.15 08:22

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Arsenal jakter ni av ti
Oddstips 2: Villa må ha flere poeng
Oddstips 3: Scorer mer enn Messi
Oddstips 4: Schalke til strålende odds
TV-fotball: Sjekk oversikten over helgens TV-sendte kamper
V75 Momarken lørdag: Over 20 millioner i jackpot
V4 Momarken lørdag: Herlig vorspiel
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag

Lørdagens tippekupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten ble som kjent delt ut sist lørdag, og er derfor nede på ca 650 000 kroner denne lørdagen. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. West Ham United – Sunderland
West Ham har hatt en tung senvinter og står med 0-3-4 på de siste sju seriekampene etter 0-3-tapet borte mot Arsenal forrige helg. Har falt ned til 10. plass på tabellen og har lite å spille for nå. Fortsatt brukbare 7-3-5 hjemme på Upton Park. James Tomkins mister resten av sesongen, mens forsvarskollega Winston Reid er høyst usikker. Carl Jenkinson fikk ikke spille sist helg mot sin tidligere klubb Arsenal sist helg, men er tilbake her. Det er også Carlton Cole, men spisskollegaene Andy Carrol og Enner Valencia er begge skadet.

Det pinlige 0-4-tapet hjemme for Aston Villa ble for mye for Sunderland-eierne, og Gus Poyet fikk tidligere i uken sparken som manager i klubben. Etterfølgeren Dick Advocaat tar over et lag som bare har tatt tre poeng på de siste seks kampene, og som bare har ett poeng ned til Burnley på nedrykk. Borte står laget med 2-7-5 og formen viser stusselige 1-3-6 på de ti siste seriekampene. Lee Cattermole soner karantene, men Adam Johnson er tilbake.

Bortelaget kan få en opptur med managerbyttet og West Ham har ikke vist form i det siste. HUB.

2. Newcastle – Arsenal
Newcastle spilte langt under pari borte mot Everton forrige uke og gikk på et stygt 0-3-tap. Står med 2-3-5 på de ti siste seriekampene og har kun scoret ett mål på de fire siste. Fansen kan prise seg lykkelig over at laget fikk en god start på sesongen, ellers kunne det fort bli nedrykksstrid på tampen av sesongen. Det er dog ikke mer enn ti poeng ned til Burnley på nedrykksplass, så helt trygge er ikke laget enda.

Fabricio Coloccini pådro seg rødt kort en halvtime før slutt mot Everton og må sone i dag. Newcastle er også svekket offensivt ved at toppscorer Papiss Cisse for tiden er ute med karantene.

Arsenal er i strålende form og står med 8-0-1 på de siste åtte seriekampene. Har klatret til tredjeplass i Premier League, og det skiller bare ett poeng opp til City på sølv, men samtdig er det ikke mer enn tre poeng ned til Liverpool på 5. plass. 7-3-5 er ikke veldig bra på bortebane, men tre av de fire siste borte er vunnet. Ingen nye skader for Arsenal som også får Tomas Rosicky tilbake.

Tross bortebane bør dette være grei skuring for Arsenal. B.
3. Southampton – Burnley
Southampton tok et meget sterkt bortepoeng mot serieleder Chelsea forrige helg, mens det ble seier over Crystal Palace runden før. Har dermed slått tilbake etter en tung periode i februar og er fortsatt med i kampen om Europa-plassene. All den tid Liverpool på 5. plass møter Manchester United på 4. plass denne helgen, kan avstanden opp til 4. plassen være på to poeng etter denne helgen, med tre poeng her. Eljero Elia er tilbake etter å ha mistet Chelsea-kampen og ellers er det ingen endringer for Southampton.

Burnley slo til med seier over Manchester City forrige runde og tre meget verdifulle poeng i nedrykksstriden. Opp til Sunderland på trygg grunn skiller det nå bare ett poeng. Laget hadde kun tatt to poeng på de siste sju kampene før City-seieren, og har ikke bedre enn 1-5-8 på bortebane. Ingen nye fravær for Burnley.

Southampton har kun scoret et mål på de fire siste hjemmekampene, og ikke helt utenkelig at Burnley kan få med poeng her. HU.

4. Tottenham – Leicester
Tottenham leveret noe som liknet på årsverste i 0-3-tapet mot Manchester United forrige helg og hadde bare én avslutning på mål i løpet av 90 minutter på Old Trafford. Tapte tre verdifulle poeng i kampene om Europa-plassene og ligger nå seks poeng bak Manchester United på den gjeve fjerdeplassen. All den tid Liverpool på 5. plass møter Manchester United på 4. plass denne helgen, kan avstanden opp til 4. plassen være på to poeng etter denne helgen, med tre poeng her. Roberto Soldado er eneste spiller ute for Spurs.

Leicester klarte ikke å dra nytte av at Tom Huddlestone ble utvist 20 minutter før slutt i hjemmekampen mot Hull sist og måtte nøye seg med uavgjort. Har bare tatt to poeng på de siste sju kampene og ligger nederst på tabellen med 19 poeng. Opp til Sunderland på trygg grunn skiller det sju poeng. Meget svake 2-2-11 på bortebane. Leicester har ingen nye fravær eller karantener.

Tottenham må heve seg etter sist helg og normalt skal dette være en grei hjemmeseier. H.

5. Stoke - Crystal Palace
Stoke skapte få sjanser i bortekampen mot West Bromwich sist, og det var ikke noe å si på at kampen endte 1-0. Stoke stod med tre seire på rad før oppgjøret, og laget ble liggende på åttendeplass med 42 poeng. Victor Moses rekker ikke kampen, og spisskollega Jonathan Walters er usikker.

Palace tok en fin 3-1-seier hjemme mot QPR forrige helg og har nå åtte poeng ned til det øverste nedrykkslaget. En fin utvikling for laget som lå på tredje sisteplass så sent som i runde 20. Alan Pardew har hatt en fin periode som ny manager. Borte står laget med 4-6-5. Mile Jedinak er fortsatt suspendert, og både James Puncheon og Wilfried Zaha må testes nærmere kampstart.

Hjemmesterke Stoke (7-2-5) har vunnet tre av de fire siste hjemmekampene og skal normalt ha en bra sjanse her. HU.

6. Aston Villa – Swansea
Tim Sherwood har virkelig fått sving på Aston Villa, og laget står med tre seire på rad i serie og cup etter en nærmest endeløs rekke med svake resultater. Kommer fra en strålende 4-0-seier borte mot Sunderland og har klatret opp på 16. plass. Men har likevel kun tre poeng ned til Burnley på nedrykksplass og ikke bedre enn 3-5-6 på eget gress. Alan Hutton er tilbake etter skade, ellers er det intet nytt for Villa.

Swansea spilte godt i første omgang hjemme mot Liverpool mandag, men klarte ikke å omsette spill og sjanser i mål. Etter hvilen var det imidlertid lite som stemte for waliserne, og da gikk det som det ofte går, bortelaget scorer vinnermålet. Ligger uansett trygt plassert på midten, men det er verd å merke seg at hele 25 av 40 poeng er tatt hjemme i Wales. Midtstopper Federico Fernandez mistet mandagens kamp mot Liverpool, men er tilbake lørdag.

Et revitalisert hjemmelag må ha en flott sjanse til tre nye poeng her. H.

7. Cardiff – Birmingham
Ingen god sesong for Cardiff, men waliserne har vært et vanskelig lag å slå på senvinteren og har levert flere gode prestasjoner i det siste. Kommer fra 1-1 hjemme mot topplaget Bournemouth i midtuken, men det ble en knallsterk borteseier over Brentford forrige helg. Har dog fått godt betalt i begge disse kampene. Ligger på 14. plass og kommer trolig til å ende et sted rundt midten av tabellen. Kadeem Harris soner karantene etter utvisningen sist, og ellers er åtte spillere ute med skader.

Fin form på Birmingham, som har tatt åtte av tolv mulige poeng på de siste fire kampene og nå er helt ute av bunnstriden. Litt skuffende med 1-1 hjemme mot Huddersfield forrige runde, men har sterke resultater som 2-2 borte mot Derby og seier over Brentford i mars. 13 poeng ned til Wigan under streken når åtte serierunder gjenstår, betyr at laget neppe havner i trøbbel. Stephen Gleeson er tilbake etter tre kampers karantene, ellers er fire-fem spiller uaktuelle.

To lag som ikke er i akutt poengnød dette, da kan hjemmebane være avgjørende. H.

8. Norwich - Nottingham Forest
Norwich har spilt 2-2 borte mot Huddersfield og 1-1 hjemme mot Derby i de to siste kampene og har dermed tapt viktige poeng i opprykkskampen. Ligger nå fem poeng bak Middlesbrough på direkte opprykk, men det er fortsatt åtte serierunder igjen. 9-6-4 på hjemmebane totalt. Ingen endringer for Norwich.

Forest åpnet ikke spesielt bra i hjemmekampen mot nedrykkstruede Rotherham onsdag, men scoret to mål rett før pause og tok til slutt en fortjent seier. Har flotte 7-2-1 på lagets ti første kamper under den nye manageren Dougie Freedman og er ikke helt ute av opprykkskampen. Opp til Brentford på den viktige sjetteplassen skiller det åtte poeng, men trolig er det for mye all den tid det er såpass få kamper igjen. Forest gjør neppe noen endringer fra laget som slo Rotherham onsdag.

Norwich har en lei tendens til å sløse vekk poeng i kamper der de er best, og meget formsterke Forest kan ikke utelukkes. HU.

9. Blackburn – Brighton
Et sterkt skadeskutt Blackburn ledet to ganger hjemme mot Brentford tirsdag, men tapte til slutt 2-3. Dermed brast samtidig det lille håpet om en playoffplass. For med elleve poeng opp til sjetteplassen, er det ikke sikkert at selv full pott på de siste åtte rundene vil være godt nok. Åtte-ni spillere vil være ute for hjemmelaget til lørdagens kamp.

Brighton tok et viktig poeng borte mot Millwall tirsdag. Viktig både fordi man økte forspranget ned til Wigan på tredje sisteplass, samtidig som Millwall ikke tok innpå. Brighton spilte uavgjort hjemme mot Wolverhampton runden før og har nå åtte poeng ned til Wigan. Har 3-8-8 på bortebane.

To lag som ikke har allverden å spille om lenger, bortsett fra at bortelaget nok trenger noen flere poeng. HUB.

10. Blackpool – Leeds
Tabelljumbo Blackpools sesong ble akkurat så ille som ekspertene hadde spådd, og spillerne ser ut til å ha resignert fullstendig. Kommer fra 0-3 hjemme mot Charlton, mens det ble 0-4 borte mot Bournemouth runden før. Har nå tapt seks kamper på rad med samlet målforskjell 1-16, og med 18 poeng opp til sikker plass, blir det nedrykk.

Leeds hadde et par tær i nedrykksstriden en periode i vinter, men er et av formlagene i ligaen og har klatret til 11. plass. Står med 3-1-0 på de siste fire kampene etter den flotte 3-0-seieren borte mot Fulham onsdag.

Ganske uviktig kamp dette, men svært liten grunn til å ha særlig tro på hjemmelaget. UB.

11. Watford – Ipswich
Watford inntok tabellteten etter 2-0-seieren borte mot desperate Wigan tirsdag. London-klubben har virkelig imponert på senvinteren og står med 5-1-0 på de siste seks kampene.

Laget har en egen evne til å vinne jevne kamper, enten om det er 1-0 eller 4-3. Med Troy Deeney, Odion Ighalo og Matej Vydra i stallen har manager Slasiva Jokanovic alltid en målfarlig spiss han kan stole på, og trioen har bøttet inn scoringer på bestilling de siste månedene. Ingen nye skader eller karantener for Watford, men innleide Matthew Connolly (fra Cardiff) kan få sin debut.

Ipswich hadde bare tatt ett poeng på de siste fire kampene før hjemmemøtet med Bolton tirsdag og trengte en seier for ikke å miste kontakten med playofflagene. Oppgjøret endte 1-0, og Ipswich ligger dermed ett poeng bak Brentford på den gjeve sjetteplassen. 6-6-7 på bortebane. Teddy Bishop måtte ut med skade mot Bolton og rekker ikke lørdagens kamp.

Watford imponerer stort om dagen, og selv om Ipswich vant sist helg, tror vi laget blir for må her. H.

12. Huddersfield – Fulham
Huddersfield så ut til å ta tre viktige og sterke poeng hjemme mot topplaget Norwich tirsdag da James Vaughan satte inn 2-1 fire minutter på overtid. Angriperen pådro seg imidlertid sitt andre gule kort for dagen under feiringen av målet, og fire minutter senere fastsatte Jamar Loza sluttresultatet til 2-2. Økte uansett avstanden ned til Wigan under streken til ti poeng, og mye skal gå galt i sluttfasen av sesongen om Huddersfield skal rykke ned. Nevnte Vaughan soner karantene lørdag.

Fulham får det ikke til om dagen og kommer fra et tungt 0-3-tap hjemme for Leeds. På de siste ti kampene er det bare blitt ti poeng, og den tidligere Premier League-klubben ligger utsatt til på 21. plass – seks poeng over Wigan. Borte er 12 av 19 kamper tapt (3-4-12). Kostas Stafylidis (f) soner karantene.

To ustabile lag dette og vi bruker alle tegn. HUB.

96-rekker

1. West Ham United — Sunderland H

2. Newcastle United — Arsenal B

3. Southampton — Burnley HU

4. Tottenham — Leicester City H

5. Stoke City — Crystal Palace HU

6. Aston Villa — Swansea City H

7. Cardiff City — Birmingham City H

8. Norwich City — Nottingham Forest HU

9. Blackburn Rovers — Brighton & Hove Albion HU

10. Blackpool — Leeds United UB

11. Watford — Ipswich Town H

12. Huddersfield Town — Fulham HUB

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. West Ham United — Sunderland HUB

2. Newcastle United — Arsenal B

3. Southampton — Burnley HU

4. Tottenham — Leicester City H

5. Stoke City — Crystal Palace HU

6. Aston Villa — Swansea City H

7. Cardiff City — Birmingham City H

8. Norwich City — Nottingham Forest HU

9. Blackburn Rovers — Brighton & Hove Albion HUB

10. Blackpool — Leeds United UB

11. Watford — Ipswich Town H

12. Huddersfield Town — Fulham HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag