Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Tottenham tar seg til finale

Liverpools motstander i FA-cup finalen skal avgjøres i kveld. Vi tror det blir Tottenham. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Rakettstart for Sandefjord
Tippetips: Godset kan overraske i Bergen

Trav Sørlandet: Hamre sitter på bankeren

Søndagens langoddsprogram er spekket med interessante objekter og spillerne kan velge 90 spilleobjekter. Moroa starter i Spania allerede kl 12 med oppgjøret mellom Espanyol og Valencia og slutter ikke før natt til mandag i NHL. Fem kamper skal spilles i Tippeligaen, det spilles full runde i Adeccoligaen og en høyinteressant semifinale i FA-cupen mellom Tottenham og Arsenal for å nevne noe. Det er oppgjør fra Sverige, Danmark, Tyskland, Italia og Spania og altså nok å velge blant.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Lecce - Napoli

Kanonform på hjemmelaget om dagen og etter sterke 4-2 over Roma nest sist, snudde Lecce sensasjonelt bortekampen mot Catania onsdag etter underlege 0-1. Nå er det kun to poeng opp til sikker plass for David Di Michele og hans lagkamerater. Napoli har gått på den berømte veggen står med tre strake tap og kun ett poeng på de fire siste seriekampene. Seks poeng opp til Lazio nå på den meget viktige tredjeplassen og søndag må Pandev sone karantene, mens Cavani starter på benken. Det er kun hjemmeseier som lokker her og 2,70 er pen hjemmeodds og et svært interessant langskudd. Kampen er avlyst.

Brann - Strømsgodset
Undertegnede er som kjent Brann-tilhenger, men denne kampen er utvilsomt jevnere enn det oddssettingen indikerer. Den nye forsvarssjefen til Brann, Markus Jonsson, er fortsatt ikke klar. Midtbanemotor Rodolph Austin uaktuell etter hjernerystelsen sist og Tomasz Sokolowski ute på ubestemt tid. Godset har kaptein Alexander Aas tilbake. Brann har god statistikk hjemme mot Godset, men søndag føler vi at Godset kan reise fra Bergen med tre poeng. 3,25 på borteseier er et godt drag søndag.

Dagens avslag
Start - HamKam
Det er ikke noe nytt at det blir mange mål i lag som trenes av Mons Ivar Mjelde, men det må ha vært bittert for ostringen å se sitt lag rote bort både 3-0 ledelse og 4-2 ledelse i seriepremieren borte mot Sarpsborg mandag. Uansett viste Start at de blir å regne med i opprykskampen denne sesongen. Start har som kjent avgitt en del spillere, men også fått solide tilvekster. Keeperduoen Alexander Lund Hansen og Johnny Kristiansen er begge skadet, nå er Elias Valderhaug lånt inn fra Molde. Espen Børufsen er også uaktuell søndag. HamKam kom bakpå 0-3 til pause hjemme mot Sandefjord i sesongstarten og var på vei mot en katastrofestart på sesongen, men kom seg på beina i andreomgang og reduserte to ganger. Var med i opprykkskampen i det lengste i fjor, men det glapp på slutten. Niklas Solhaug er eneste skadefravær. Start var tidvis meget gode mot Sarpsborg, men rotet det til. HamKam reiste seg mesterlig i andreomgang mot Sandefjord og er bra. 1,55 på hjemmeseier må være en dårlig vits.

Dagens spill
Tottenham - Chelsea
Semifinale i FA-cupen (spilles på Wembley) om retten til å møte Liverpool (som slo Everton 2-1 lørdag) i finalen. Et par måneder siden var det noen som trodde at Tottenham kunne utfordre Manchester-lagene og ta ligagull. Med 1-3-4 på de åtte siste seriekampene har Spurs effektivt avlivet det håpet. Fortjent 1-2 tap hjemme mot Norwich mandag. Slik det ser ut nå, ryker også muligheten til Champions League-spill neste år, ergo er FA-cupen det som kan vinnes denne sesongen.

8-2-1 er tallene (alle turneringer inkludert) for Chelsea etter at Robert Di Matteo tok over skuta på Stamford Bridge. Men det er ingen tvil om at det har kladdet spillemessig den siste tiden. Chelsea leverte ingen god kamp hjemme mot Benfica i kvartfinalereturen for halvannen uke siden, var heldige som slo Wigan 2-1 hjemme i serien sist helg (seiersmål to minutter på overtid) og gjorde heller ingen god figur borte mot Fulham mandag (1-1).

Tottenham har som vanlig usikkerhet rundt Ledley King, det samme gjelder for Scott PArker, men det er som kjent rikelig med kvalitet i stallen til Harry Redknapp. Chelsea må unnvære suspenderte Branislav Ivanovic. Og ikke glem at allerede om tre dager så skal Chelsea møte Barcelona til første oppgjør i semifinalen i Champions League.

Vi tror Tottenham har det høyeste maksnivået, at Chelsea tenker litt Champions League og at Tottenham-spillerne reiser seg nå som det er titler i det fjerne. Tottenham-seier betales med 2,50, den er kjøpt og betalt av oss og kan selvsagt spilles som singel.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 77 Tottenham - Chelsea 2,50 3,00 2,65
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus