CUPJUBEL SIST: Harry Kane scoret to av målene da Spurs slo Wimbledon enkelt.
CUPJUBEL SIST: Harry Kane scoret to av målene da Spurs slo Wimbledon enkelt. Foto: Matthew Childs (Reuters)

Tottenham vender tilbake på vinnersporet

Spurs har endelig fått en hvileuke og blir bankerspilt på lørdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Alt går galt for Bordeaux
Oddstips 2: Luften har gått ut av Burnley
Oddstips 3: Atlético er ikke uovervinnerlige
V75 Jarlsberg: Glitrende millionomgang i V75
V65 Skive: Internasjonal V65-kveld fra Danmark
Fotball
: Overgangsvinduet januar 2018
Premier League: Alle overgangene i januar
Eliteserien: Sjekk vinterens overganger i Eliteserien
Håndball-EM 2018: Her er kampoppsettet

Bonuspotten fortsetter å vokse og er nå oppe i 625 000 kroner. Innleveringsfrist på denne tippekupongen er, som vanlig på lørdager, klokken 15.55.

Komplette analyser finner du under spillboksen!

1. Tottenham — Everton
Endelig kunne Spurs-spillerne innkassere noen velfortjente fridager etter forrige helgs komfortable cupseier over Wimbledon, der de også kunne stille med et reservepreget mannskap. De holdt god stand gjennom juleprogrammet og plukket ti poeng av tolv mulige, men var tydelig slitne da de bare klarte 1-1 hjemme mot West Ham forrige ligakamp.

Vertene er på et vis avhengige av å vinne kamper som denne for å kunne holde følge med topp fire. De har solide 6-4-1 på hjemmebane og ingen nevneverdige skadeproblemer, foruten langtidsskadde Toby Alderweireld og Danny Rose.

Gjestenes Allardyce-effekt dabbet av noe i juleprogrammet, hvor det Toffees klarte kun to poeng på fire kamper, atpåtil ble de to siste oppgjørene tapt, de tre siste om man inkluderer FA Cup-exiten mot Liverpool for en drøy uke siden.

Evertons styrke har vært primært på hjemmebane denne sesongen, på reisefot har de mer beskjedne 1-5-5 så langt. Forsvarerne Coleman, Baines, Funes Mori og Keane står alle trolig over med skader.

Uthvilte Spurs bør se ut som sitt beste igjen. H.

2. Chelsea — Leicester City
Hjemmelaget stillet med tilnærmet toppet mannskap i onsdagens ligacupkamp mot Arsenal, men imponerte aldri og måtte nøye seg med 0-0. De har dermed langt større slitasje på førstelagsspillerne enn motstanderne i dag, som forsterkes av juleprogrammet vi har lagt bak oss.

Men de er for all del i bra form, de siste seks ligakampene har gitt 14 poeng og på eget gress har de sterke 8-1-2 så langt denne sesongen. De har også usedvanlig bra kontroll på et godt lag som Leicester, med seier i de fire siste innbyrdes. Antonio Conte har en helt skadefri tropp til disposisjon, med unntak av nysigneringen Ross Barkley, som nærmer seg og langtidsskadde Luiz.

Gjestenes nøkkelspillere har ikke spilt siden 1. januar, da de snudde en trend med fire kamper uten seier til en overbevisende 3-0-triumf over Huddersfield. Sist helg ble de tvunget til omkamp av lille Fleetwood i FA cupen, men som nevnt var det knapt en førstelagsspiller i aksjon.

The foxes har som kjent fått et massivt oppsving etter å ha ansatt Claude Puel og er nå på øvre halvdel av tabellen. De har levert godkjent på hjemmebane, også, med 3-4-4. Jamie Vardy er tilbake fra skade, mens Morgan og Simpson fortsatt er på sykestuen.

Chelsea er naturligvis det beste laget her, men er langt mindre uthvilt enn et Leicester-lag med to uker siden forrige kamp. Vår tillit går uansett til det formsterke hjemmelaget. H.

3. Crystal Palace — Burnley
Det gikk så der for Palace i juleprogrammet, men de rundet det av på beste vis med en viktig seier over Southampton 2. januar. Et halvveis B-preget mannskap røk ut av cupen mot Brighton på mandag - det er ingen tvil om at prioriteten er på ligaen, der de har to poeng ned til den røde streken.

Ellers har Palace vært best på reisefot den siste tiden, selv om de totalt sett er best hjemme med 3-4-4. Vertene har en stadig voksende skadeliste, Schlupp og Townsend er de to nyeste etter kampen på mandag. Fra før er Sakho, Dann, Ward, Puncheon og Wickham ute.

Luften har gått litt ut av gjestene, som har fem kamper på rappen uten seier og dermed mistet kontakten med topp seks og europacup-plassene. Trolig blir de værende i dette ingenmannslandet resten av sesongen og Sean Dyche får en tøff jobb med å motivere troppene sine til innsats uten særlig mye å spille for.

De stilte med et tilnærmet toppet lag og tok også ledelsen borte mot Manchester City sist FA cup-helg, men røk til slutt 4-1. Nysigneringen Nkoudou fra Spurs er ventet å spille, mens Arfield, Long, Bee og Tarkowski er alle tvilsomme.

HU.

4. Watford — Southampton
Her møtes to lag med sårt behov for en seier. Marco Silva viste at han prioriterer FA cupen da han stilte med et tilnærmet toppet lag mot Bristol City sist helg og ble belønnet med en 3-0-seier. Men i ligaen har de falt som en stein de siste ukene, og det er lett å forstå hvorfor - de siste ni kampene har gitt én seier, én uavgjort og hele syv tap.

The Hornets har vært best på reisefot denne sesongen og har mer middelmådige 3-3-5 på eget gress til nå. Troy Deeney er endelig tilbake fra suspensjon. Ellers ingen endring på skadefronten, syv mann er stadig ute, deriblant Will Hughes.

Saints-fansen hadde neppe sett for seg å kjempe mot nedrykksstreken denne sesongen, men etter 22 spilte kamper er de á poeng med Stoke på nedrykksplass. Manager Mauricio Pellegrino har fortsatt tillit, men den begyner å bli tynnslitt - de har hele ni kamper på rad uten seier i ligasammenheng. På reisefot sliter de stort, her har de bare 1-4-5 denne sesongen.

De har solgt Virgil van Dijk nylig, uten at han har spilt en stor rolle denne sesongen. Pellegrino roterte bare litt på laget da de slo ut Fulham av cupen forrige helg. Höedt og Cedric er tilbake og med i troppen, men neppe fra start. Charlie Austin er stadig skadet.

Her møtes to lag i elendig form og denne ser ganske åpen ut. HU.

5. Huddersfield Town — West Ham United
Hjemmelaget kom seg helskinnet gjennom juleprogrammet med tre uavgjort og ett tap, de har grei klaring til nedrykksstreken, men tillot seg likevel ikke å bruke mange nøkkelspillere i seieren over Bolton i FA cupen.

For det meste fryd og gammen i Huddersfield om dagen, altså, som har fått samlet seg litt etter det tøffe juleprogrammet. De har sterke 4-4-3 på hjemmebane til nå denne sesongen. Löwe står nok over sin siste kamp i dag, Kachunga er blant de fem som er skadet.

Gjestene fikk fem poeng på fire kamper i juleprogrammet og fortsetter den fine utviklingen under David Moyes. De spilte tre kamper på fem dager over nyttår, alle med relativt toppet lag, så the Hammers er nok takknemlige for den ukes hvilen de har fått siden sist.

På bortebane har de sjelden imponert denne sesongen, selv om de tok et fint poeng på Wembley mot Tottenham forrige bortekamp, 1-5-6 er tallene totalt sett.

Formspilleren Arnautovic er tvilsom, men ventet å starte i dag. Antonio har mindre sjanser, mens Collins og Cresswell også er tvilsomme.

HU igjen.

6. Newcastle United — Swansea City
Rafa Benitez og Newcastle tok en uhyre viktig seier over Stoke i den første kampen på nyåret for snaue to uker siden, spanjolen tok seg til og med den luksusen at han stilte toppet lag i cupkampen mot lille Luton forrige helg og ble belønnet med 3-1-seier der.

Ustabil er et nøkkelord for the toons denne sesongen, de har 3-2-6 både på hjemme- og bortebane. Benitez kan igjen velge Elliot og Mbemba, som er tilbake fra skader. Mitrovic og Gamez er stadig på skadelisten.

Gjestenes nyansatte manager Carlos Carvahal fikk en drømmestart på sin karriere i Wales da han ledet laget til seier borte mot Watford i sin debut, men landet ettertrykkelig på jorden med 0-2 for Tottenham i første kamp på nyåret. Portugiseren valgte et solid mannskap borte mot Championship-leder Wolverhampton forrige helg i FA cupen, men måtte nøye seg med 0-0 og omkamp.

Renato Sanches spilte kampen mot Wolves og fikk en smell, han er tvilsom, også toppscorer Tammy Abraham skal gjennom en sen fitnesstest. Angel Rangel er skadet og Leroy Fer returnerer etter suspensjon.

2-2-7 er tallene på reisefot denne sesongen, vi tror Swansea kan ha poengsjanser her. H(UB).

7. West Bromwich Albion — Brighton & Hove Albion
Tjue - 20! - kamper er gått siden the Baggies sist noterte seg for en seier i ligaen og nyansatte Alan Pardew har gjort lite for å bedre på dette. De lå godt an til poeng borte mot West Ham for et par uker siden, men virket utmattede mot slutten og røk til slutt 2-1.

Litt overraskende var det derfor at West Brom stilte med et tilnærmet toppet lag borte mot Exeter i FA cupen forrige helg, de ble riktig nok belønnet med 2-0-seier. Ellers har de elendige 1-7-3 på hjemmebane, ingen har vunnet ferre hjemmekamper enn dem.

Trioen Gibbs, Evans og Phillips er alle tilgjengelige etter sine skader, tre viktige spillere, mens Morrison og Chadli stadig er på sykestuen.

Gjestene sitter godt i det og har tre poeng ned til streken, samt fem lag mellom seg og nedrykkssonen. De har plukket jevnt og trutt med poeng hele sesongen og kom seg ut av juleprogrammet med fem poeng på fire kamper. Mandag spilte de FA cup-kamp og slo Crystal Palace 2-1 med sitt antatt beste mannskap.

Best er de absolutt på hjemmebane, 2-2-7 er ikke mye til bortestatistikk for de nyopprykkede. Izzy Brown har spilt sin siste kamp for sesongen etter skaden han pådro seg på mandag.

En eller annen gang må selv West Brom vinne en fotballkamp igjen. HU.

8. Barnsley — Wolverhampton Wanderers
Hjemmelaget fikk en liten luke til den røde streken med sin 1-0-seier borte over jumboen Sunderland for et par uker siden, men har fortsatt bare to poeng ned til nedrykkssonen. De har prestert identisk, i det minste resultatmessig, hjemme og borte, med 3-4-6.

Gjestene virker å ha avgjort kampen om ligatittelen alt, de har tolv poeng ned til Derby på andreplass og 10-2-0 de siste tolv ligakampene, de er i en klasse for seg selv og kruttsterke også på reisefot med 9-2-2.

Vi må gi tilliten vår til suveren Wolves. B.

9. Birmingham City — Derby County
Plutselig har Birmingham gjenoppdaget hvordan de skal vinne fotballkamper og de har nå to trepoengere på rappen, over Leeds og over Reading, uten baklengsmål. De er fortsatt under streken, men har nå fått den nødvendige selvtilliten til å gjøre noe med dette, i det minste.

Gjestene kjempet heroisk borte mot Manchester United forrige fredag, men ble ikke belønnet og tapte 2-0 i den cupkampen. I ligaen har de langt mer å glede seg over, de har fem seire og to uavgjorte de siste syv og har overtatt andreplassen, som gir direkte opprykk. Endelig ser Derby ut som forventet under den meget dyktige Gary Rowett. 6-5-2 er solide bortetall, også.

B.

10. Bristol City — Norwich City
De slo ut Manchester United av ligacupen og fløy høyt i ligaen for en måned siden, nå har hverdagen innhentet Bristol City, som har fire tap på rad i alle turneringer. Borte mot Manchester City tok de ledelsen i tirsdagens ligacupsemifinale og kjempet heroisk, men tapte til slutt 2-1 for Englands beste lag.

De har hatt et ganske utilgivelig program i det siste, med få muligheter til å hente seg inn igjen, og tirsdagens kamp kostet nok dyrt. Ellers har de 7-3-3 på hjemmebane i ligaen og bare to poeng opp til Derby på direkte opprykksplass.

Gjestene virker å bli en middelhavsfarer denne sesongen også, med ni poeng opp til playoffplass. Men de har fått et oppsving i form i juleperioden, med syv poeng på de siste tre seriekampene sine.

Bortelaget har vært gode på reisefot denne sesongen og står med 5-2-6 så langt.

Bristol City er slitne og det kan kanarifuglene utnytte. HU(B).

11. Ipswich Town — Leeds United
Mick McCarthy har sett sine traktorgutter kollapse i juleperioden, med kun ett poeng fra de siste fire kampene - dog mot jevnt over kruttsterk motstand. Dermed er det plutselig syv poeng opp til playoffplass og middelhavsfarerposisjonen virker å bli deres også denne sesongen.

De har absolutt gjort en god jobb på hjemmebane denne sesongen, med 7-2-4.

Før runden er det nettopp Leeds som har denne siste playoffplassen, selv om de bare har ett poeng på de siste to kampene sine, mot i utgangspunktet svært overkommelige motstandere. På reisefot har de 7-0-6 totalt, så en jevn strøm av poeng har de sørget for.

UB.

12. Middlesbrough — Fulham
En viktig duell mellom to lag som var ventet å kjempe om direkte opprykk, men har havnet litt i bakleksa - men begge har i det siste virkelig skjerpet seg og er nå på full fart inn i topp seks.

Vertene har tre seire på fire kamper i juleprogrammet og har dermed kun to poeng opp til sjetteplasserte Leeds. De har godkjente 7-2-4 på hjemmebane denne sesongen.

Gjestene har brukt lang tid på å komme i gang denne sesongen, men har nå virkelig funnet flyten og står med ti poeng på fire kamper i juleprogrammet, kruttsterkt. Under Jokanovic har the Cottagers vært hagge vassere på bortebane, de har blitt et kruttsterkt kontringslag og står med greie 5-3-5 på reisefot denne sesongen.

Vi har spart helgarderingen til sist og bruker den her. HUB.

Det gir oss følgende 96-rekker:

1. Tottenham — Everton H

2. Chelsea — Leicester City H

3. Crystal Palace — Burnley H

4. Watford — Southampton HU

5. Huddersfield Town — West Ham United HU

6. Newcastle United — Swansea City H

7. West Bromwich Albion — Brighton & Hove Albion HU

8. Barnsley — Wolverhampton Wanderers B

9. Birmingham City — Derby County B

10. Bristol City — Norwich City HU

11. Ipswich Town — Leeds United UB

12. Middlesbrough — Fulham HUB

Og 432-rekker:

1. Tottenham — Everton H

2. Chelsea — Leicester City H

3. Crystal Palace — Burnley H

4. Watford — Southampton HU

5. Huddersfield Town — West Ham United HU

6. Newcastle United — Swansea City HUB

7. West Bromwich Albion — Brighton & Hove Albion HU

8. Barnsley — Wolverhampton Wanderers B

9. Birmingham City — Derby County B

10. Bristol City — Norwich City HUB

11. Ipswich Town — Leeds United UB

12. Middlesbrough — Fulham HUB

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør