Selv om Norge ikke trenger å vinne mot Tyskland, tror vi ikke de norske håndballguttene kommer til å ta lett på mandagens kamp. Her er tre grunner til at vi tror Norge slår tyskerne igjen.

Dette spillet på norsk seier mot Tyskland gir 3,70 i odds. Spill her!

  • Åtte av de norske håndballguttene spiller i tysk Bundesliga. De kjenner de tyske spillerne godt både som lagkamerater og motspillere, og de vil for alt i verden ikke tape denne kampen. Prestisjen her må ikke undervurderes.
  • Norge har hatt flere tøffe bataljer mot Tyskland de siste årene, men de har et lite overtak. Norge har nemlig vunnet fire av de siste seks kampene.
  • Jonas Wille har fått en perfekt start som landslagssjef. Ti strake seire har ingen av hans forgjengere klart. Norge har vunnet to EM-kvalifiseringskamper, tre matcher i oppkjøringen til årets mesterskap, og fem strake kamper i VM. Det er viktig å få med seg momentumet inn i kvartfinalen. Vi tror seier nummer elleve under Wille kommer mandag.

Tyskland - Norge

Odds: HUB og totalt antall mål 59.5 - Norge og under 59,5 mål - 3,70 i odds

Kampstart mandag 23. januar kl. 20.30

Spillestopp kl 20.29

Spodek, Katowice

Kampen kan sees på TV3 og Viaplay Skaff deg tilgang her

Vi tror at Norge vinner og under 59,5 mål. Det spiller du på her til 3,70 i odds

Mandag møtes Norge og Tyskland til gruppefinale når hovedrunden avsluttes i Katowice. Begge nasjonene er klare for kvartfinalene etter å ha vunnet fem strake kamper i VM.

Uansett hvordan det går i mandagens kamp møter Norge tøff motstand i kvartfinalen, der venter en av mesterskapsfavorittene: Frankrike eller Spania.

Dersom Norge blir gruppevinner spiller de mot Spania, og ender Norge på andreplass møter de Frankrike. Kvartfinalen spilles kommende onsdag i Gdansk.

Det er litt er hipp som happ hvem Norge møter. I forrige VM i Egypt tapte Norge 26-31 mot Spania i kvartfinalen, men de har også tapt de to siste kampene mot Frankrike. Uansett tror vi ikke at de norske håndballguttene kommer til å spille på resultat for å få en bestemt motstander i kvartfinalen. Det ligger ikke i den norske mentaliteten.

Må stoppe Knorr

Det ble ikke det helt store for det tyske landslaget i forrige VM for to år siden, da de ikke klarte å ta seg videre fra hovedrunden, og en tolvteplass til slutt er den svakeste plasseringen de har registrert noensinne på sine 25 VM-deltagelser.

De skuffet også i EM i fjor, selv om de vant alle de tre kampene i det innledende gruppespillet. I hovedrunden ble det nemlig tap mot Spania og Sverige, i tillegg til 23-28-tap mot Norge. Vi tror de går på et nytt tap mot Norge i mandagens kamp.

Tyskland måtte slite for å slå Serbia med ett mål. Norge på sin side vant med tre mål mot Serbia, men lå under med tre mål til pause. I andre omgang rundspilte de ballnasjonen fra Balkan. Det handlet først og fremst om at de fikk orden på forsvarsspillet.

Tyskland er litt som Serbia. De har store og fysiske spillere, men det er mange klassespillere i laget. Venstrebacken Juri Knorr er en av de, og han har vært i kjempeform i mesterskapet til nå. Rhein Neckar Löwen-spilleren er toppscorer hos tyskerne. Han må ikke få herje.

Det blir også viktig å les målvaktspillet til Andreas Wolff. 31-årigen storspilte mot Nederland i forrige kampen. Den tyske keeperstjernen, som til daglig spiller i den poslke toppdivisjonen, er blant de beste målvaktene i VM. Han har så langt 48 redninger på 131 skudd.

Men er det en spiller som kan skyte ham i senk, så er det Sander Sagosen. Den norske stjernespilleren spilte bare de ni første minuttene i overkjøringen av Qatar. Han er uthvilt til mandagens kamp. Det er dårlige nyheter for tyskerne.

Men det finnes flere gode argumenter for å spille på at Norge vinner mot Tyskland, og et dypdykk i statistikken gjør at vi tror på norsk seier og at det scores under 59,5 mål i kampen. Her er tallene som underbygger tipset vårt.

  • Norge har vunnet tre av de fire siste kampene mot Tyskland. I alle tre kampene har det vært scoret under 59,5 mål.
  • Norge har spilt 18 kamper mot Tyskland siden 2000. Kun fem av kampene har inneholdt mer enn 59,5 mål. Det har i snitt vært scoret 54,2 mål på de 18 kampene.
  • På de ti siste kampene mellom Norge og Tyskland har det i snitt vært scoret 57,5 mål.
  • Det har kun vært scoret 60 mål eller flere i én av de første fem kampen til Norge i VM. Det var mot Nord-Makedonia. Den kampen vant Norge 39-27. Det ble altså scoret 66 mål.

Vi tror det blir en ny tett og jevnspilt kamp mellom Norge og Tyskland i Katowice mandag.

Vi tror at Norge vinner og under 59,5 mål. Det spiller du på her til 3,70 i odds