Gå til sidens hovedinnhold

Tre norske vinnere i Vikinglotto

Men vant noen av dem gigantpotten på 190 millioner kroner?

Vikinglotto-potten har vokst seg større og større flere uker i strekk, og onsdag 1. april var det mulig å vinne hele 190 millioner kroner.

Kveldens seks hovedtall ble trukket ut som 1-7-26-27-32-35, mens vikingtallet ble 2. Den kombinasjonen var det ingen av spillerne som klarte å prikke inn, og potten kommer dermed til å ligge på rundt 200 millioner kroner til trekningen onsdag 8. april.

Tre personer hadde imidlertid seks riktige tall uten å klare vikingtallet. Alle tre var nordmenn, og hver av spillerne kan glede seg over en premie på 927.570 kroner.

Dette er de tre vinnerne av seks rette:
*Mann fra Oslo
*Mann fra Nes i Viken
*Mann fra Sortland i Nordland

Her kan du levere Vikinglotto til neste trekning


Nesten toppremie i Joker

En mann fra Eidsvoll ble trukket ut som kveldens Joker-kandidat. Han lot maskinen Embla gjøre jobben, og på første tall ble det bom. Resten av valgene gikk heldigvis bra, og mannen kunne glede seg over en premie på 908.000 kroner.

Neste sjanse for å spille Joker er i forbindelse med Lotto-trekningen førstkommende lørdag.

Størrelsen på premien påvirkes av valutakursen

Vikinglotto er et samarbeidsspill mellom ni land.

I Vikinglotto er første- og andrepremiepotten felles og regnes i euro. Med dagens høye kurs vil premiene der bli høyere enn normalt omregnet til norske kroner.

For de øvrige fire premiegruppene (5+1, 5+0, 4 og 3 rette) er situasjonen motsatt. Disse er nasjonale. Kort fortalt funker det slik at Norsk Tipping betaler inn det de skal i euro til premiegruppe 1 og 2, de resterende pengene brukes på de fire andre premiegruppene.

Siden euroen er så høy, vil det være mindre igjen til de minste premiene. Det kan for eksempel gi utslag i at 3 rette vil gi en lavere premie enn hva som er vanlig.

Rekordstor premiepott i Eurojackpot fredag

Det er ikke bare i Vikinglotto det er store penger å spille om for tiden. I fredagens Eurojackpot-trekning er det estimert at førstepremiepotten kommer til å ligge på 990 millioner kroner. Også i dette spillet er det den sterke eurokursen som påvirker pottens størrelse.

Her kan du levere Eurojackpot (spillfrist kl 19.00 fredag).