Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB Scanpix

Tromsø allerede klar for Europa?

Besiktas blir trolig utestengt fra Europa-spill. Det skal vi tjene penger på.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny torsdag:
Oddstips 2:Nytt Europa-eventyr for Nordsjælland
V4 Hagmyren:Full fyr med Rêden
Leangen:Ny herlig banker
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

langoddsen i dag finner vi blant annet objekter fra playoffrunden i Europa League og norsk 3. divisjon.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Sheriff Tiraspol – Vojvodina B 2,85
Returmøte EL-playoff, første kamp endte 1-1.

Sheriff har havnet i playoffen etter å ha blitt slått ut av CL-kvalifiseringen av Dynamo Zagreb. Moldoverne tapte hele 0-4 sammenlagt, og hjemmekampen endte 0-3. Fikk et godt utgangspunkt i det første møtet med Vojvodina, men viktige Cadu og Henrique Luvannor er blitt suspendert.

Vojvodina slo ut Bursaspor i forrige kvalikrunde og vant bortekampen 3-0. Serberne er et meget godt bortelag, og hadde pene 9-5-1 i serien forrige sesong. Troppen er så godt som skadefri. Vojvodina skal være det beste laget av disse to, og B-oddsen frister mest.

Klikk her for å levere dagens langskudd (objektet må kombineres).

Dagens avslag
Stuttgart - Rijeka H 1,25
Returoppgjør EL-kvalifisering, første kamp endte 2-1 til Rijeka.

Stuttgart har åpnet meget svakt denne sesongen og har til gode å vinne en eneste kamp. I Bundesligaen er blitt innledet med tre strake tap, senest 1-2 borte mot meget svake Augsburg. I forrige EL-runde ble det to uavgjorte mot bulgarske Botev Plovdiv (gikk videre på bortemålsregelen), og det første møtet med Rijeka endte 1-2. Tyskerne er naturlig nok favoritter på hjemmebane, men 1,25 er altfor lavt.

Dagens spill
Besiktas – Tromsø o/u 2,5 mål B 1,90
Returmøte EL-playoff, første kamp endte 2-1 til Tromsø.

Besiktas har som kjent vært involvert i en kampfiksingsak, og klubben har anket UEFAs avgjørelse om utestenging fra spill i Europa i 2013 og 2014. Sjansene til å få gjennom anken er blitt så å si lik null etter at Fenerbache og Metalist Kharkov har fått avslag på tilsvarende anker. Det lover heller ikke godt at Tromsø er invitert til Europa League-trekningen i Monaco fredag. Dagens kamp fremstår tilnærmet betydningsløs for Besiktas.

Tromsø er altså sikret plass i EL-gruppespillet dersom Besiktas’ anke avfeies. Allerede om tre dager spiller Gutan bunnkamp hjemme mot Hønefoss, og den er nå blitt langt viktigere for klubben enn kveldens playoffkamp.

Den gode forsvarsspilleren Saliou Ciss er solgt til fransk fotball, men Ruben Kristiansen er trolig tilbake i troppen etter skade.

Det er tvilsomt om Besiktas-spillerne er veldig motiverte i dette oppgjøret, og vi ser for oss en slapp kamp med få mål.

Objektet kan ikke spilles som singel, og vi kombinerer med en annen kamp fra EL-kvalifiseringen.

Apoel Nicosia – Zulte Waregem H 1,75
Returmøte EL-playoff, første kamp endte 1-1.

Mange husker nok Apoel fra 2011/12-sesongen der de kom så langt som til kvartfinalen i Champions League takket være meget godt spill på hjemmebane.

Apoel er regjerende seriemester på Kypros og har endt opp i EL-kvalifiseringen etter å ha blitt slått ut av CL-kvaliken av Maribor. Begge kampene endte uavgjort, men Apoel røk ut grunnet bortemålsregelen. Kypriotene fremstod som det beste laget, men hadde verken marginer eller dommeravgjørelser på sin side.

Fikk et godt utgagnspunkt i første kamp mot Zulte takket være et sent utklikningsmål. Det var en jevn kamp, og uavgjortresultatet var ikke ufortjent. Midtbanespilleren Gustavo Manduca og angriperen Esmael Goncalves er tilbake etter å ha sonet karantene sist.

Zulte tapte hele 0-5 sammenlagt mot PSV i Champions League-kvalifiseringen og har liten erfaring med spill i Europa. Har åpnet den belgiske serien med 3-2-0 og fjerdeplass.

Spissen Mbaye Leye, som har scoret 35 mål på 77 kamper for Zulte, skadet kneet i helgen og kan miste hele sesongen. Forsvarsspilleren Bruno Godeau er også ute.

Det er varslet 32 grader ved kampstart, og det er nok en fordel for hjemmelaget, som er vant til å spille i høye temperaturer.

Dagens dobbel
Besiktas – Tromsø o/u 2,5 mål B 1,90
Apoel Nicosia – Zulte Waregem 1,75 - 3,30 - 3,80
Samlet odds: 3,32
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus