Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø stiller med B-laget

Med helgens skjebnekamp mot Brann i tankene lar Steinar Nilsen ungguttene få sjansen mot Anzhi i Europa League.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
V4 Gävle: Torsdag er Witasp vår mann
Oddstips: Zulte på vei ut

Gruppespilet i Europa League preger torsdagens langoddsprogram , men det finnes også gode spill på NHL for de hockeyfrelste.

Dagens langskudd
159. Kuban Krasnodar - Swansea H 2.55

Europa League. Swansea misbrukte flere muligheter til å punktere det forrige oppgjøret mot Kuban Krasnodar, og ble til slutt straffet av russerne som utlignet tre minutter på overtid. Kuban hentet dermed deres første poeng i gruppespillet, men Swansea på topp gikk på deres første poengtap. Godkjent innsats av waliserne i Europa League så langt, men i Premier League går det tyngre. Swansea har kun vunnet én av de fem siste (1-1-3) og ligger på 13.plass med 3-2-5 totalt. Kuban på 8.plass i russisk Premier League. Er hektet av i gullkampen, men med tjue poeng fra femten kamper er det med i racet om EL-spill til neste år også.

Swansea reiser til Russland uten Michu som skadet seg i søndagens derbytap mot Cardiff. Jonjo Shelvey blir også hjemme grunnet personlige årsaker, og fra før er både kapteinen Gary Monk og Pablo Hernandez ute for waliserne. Tross tapt sist bød Kuban bød på god motstand i Wales, og i dag møter de på et Swansea-lag uten flere av sine faste. Vi tror vi russerne kan by på ytterligere problemer på hjemmebane. Kuban blir dagens langskudd til 2.55 i odds.

Følg dagens Europa League-kamper live på Nettavisen

Dagens avslag
211. HNK Rijeka - Olympique Lyon

Lyon ble forvist til årets Europa League etter å ha mislykket i CL-kvaliken, og etter tre kamper topper franskmennene gruppe I med fem poeng. Dagens motstander Rijeka ble slått 1-0 i det omvendte møtet, mens de to øvrige endte med uavgjort mot Vitesse hjemme og Real Betis borte. Fjorårets bronsevinner i Ligue 1 har starte årets meget svakt; laget var uten seier på de fem siste før de endelig vant helgens kamp mot Guingamp. Er nummer tolv med 4-3-5 totalt. Det meldes om en kraftig redusert tropp til dagens oppgjør. Sentrale spillere som Vercoutre, Bisevac, Défourny, Bedimo, M.Dabo, Grenier, Malbranque, B.Gomis, Lacazette, Umtiti og G.Fofana er utelatt.

HNK Rijeka ligger sist i gruppa med ett poeng tatt mot Real Betis hjemme. Kroatene har lite å skilte med ute i Europa, og får neppe noen «skryte-rett» i år heller. Er nummer tre i den hjemlige serien, hvor de tapte helgens toppkamp mot Hajduk Split. Ingen optimal oppladning til dagens kamp altså, og Rijekas trener klager i tillegg over slitne spillere.

Borteseier på Lyon til 2.20 ville vært aktuelt hvis franskmennene stilte med toppet lag, men det er ikke tilfellet. Hjemmeseier gir 2.80 i odds, men når Rijekas trener melder om en sliten tropp ser vi det best å holde oss unna spill.

Norsk Tipping

Dagens spill
233. Tromsø—Anzhi Makhachkala
Europa League. Tromsø kom seg hjem fra Dagestan med æren i behold fra det forrige oppgjøret, selv om det endte med 0-1-tap. Vertene kunne fort ha vunnet med større sifre, men Gutan leverte likevel en godkjent innsats mot en motstander som var bedre. Kun blitt med det ene poenget fra hjemmekampen mot Sheriff for Tromsø, som ligger sist i gruppa. Det er lite å gjøre med Tottenham på topp, men kampen om annenplassen er åpen. Anzhi ligger best an med fire poeng, mens Sheriff jager bak med to mindre.

Tromsø er avhengig av å vinne i dag for å ha realistiske muligheter for avansement, men fokuset ligger allerede i helgens skjebnekamp mot Brann. TIL melder på sine hjemmesider at Steinar Nilsen forbereder seg på å ta hele spillerstallen i bruk i løpet av de to neste kampene, og Brann-oppgjøret har naturligvis førsteprioritet. Jaroslaw Fojut er suspendert til helgens seriekamp og startet etter trolig mot Anzhi, men ellers kan vi forvente et meget alternativt Tromsø-lag.

Anzhi sliter i likhet med vertene i serien, og sist torsdag røk det også ut av cupen med 0-1-tap borte mot 1.divisjonslaget Alania. Fjorårets bronsevinner ligger sist på tabellen med seks fattige poeng fra femten kamper. Klubbens rike onkel Suleyman Kerimov har brukt enorme summer på å styrke stallen de siste årene, men nå er kjøpefesten over. Etter sesongen startet med fire seiersløse kamper tok tålmodigheten slutt for milliardæren, som beordret kraftige kutt i budsjettet. Ut forsvant blant annet Willian og Samuel Eto, men russerne kan fremdeles mønstre et sterkt lag sammenlignet med Tromsøs alternative utgave.

Steinar Nilsen bekreftet i går at store deler av dem som normalt utgjør førsteelleveren i Tippeligaen, vil bli spart i dag, slik at TIL skal kunne stille så godt forberedt som mulig til søndagens skjebnekamp. 17 år gamle Runar Espejord er en av åtte nye som kommer inn på laget. William Frantzen ser også ut til å få sjansen fra start. Den tjue år gamle midtbanespilleren har kun spilt noen få minutter mot Differdange i EL-kvalien for A-laget i år.

Selv om russerne sliter i den hjemlige serien bør det være klasseforskjell når de møter Tromsøs B-lag. 2.00 i odds på borteseier synes godt betalt med tanke på forutsetningene og Anzhi blir dagens spill.

Spilleforslag 1 torsdag (spillestopp kl 21.00):

233. Tromsø—Anzhi Makhachkala 3.20 3.10 2.00

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus