TABELLTIPS ELITESERIEN:
14. plass: Tromsø

- Hva tror du om Tromsø denne sesongen, Runar Espejord?

- Jeg tror vi kan klare å bruke den erfaringen vi har hatt i Obos og kanskje komme i litt medfart opp i Eliteserien nå. Jeg tror vi har fått restartet litt og kanskje blitt litt mer stabile enn det vi har vært tidligere, så jeg håper vi kan bite litt bedre fra oss enn det vi kanskje har gjort tidligere da vi har ligget å kriget nede i sumpa. Vi har tidvis spilt veldig bra og hovedproblemet er at vi har vært veldig ustabile. Jeg har troa på at vi er litt mer stabile nå enn vi har vært tidligere.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Vi har noen interessante som skal få prøve seg kanskje for første gang i Eliteserien både med Kitolano og Totland. Det kan bli spennende å se hvordan de tar det. Som unggutt fra Tromsø må jeg nesten si August Mikkelsen. En veldig spennende fotballspiller. Vi håper at han kanskje kan få et gjennombrudd, så vi får se om vi får han i gang i år, rett og slett.

- Hvem tror du vinner Eliteserien?

Les også: I Liverpool ble det en dundrende fiasko. Nå skal pappa-Ødegaard prøve

- Jeg tror jeg må si Molde. Jeg er litt spent på Bodø/Glimt, de har jo mistet en del målpoeng. Men de har jo vist tidligere at noen kommer inn og tar over for de spillerne de har mistet. Akkurat nå er det såpass mange målpoeng at det blir spennende å se om de får til noe av det samme de klarte i fjor. Molde tror jeg er litt mer safe. Jeg er litt spent på hvordan Vålerenga kommer til å gjøre det i år også.

- Hvem rykker ned?

- Det er et godt spørsmål. Akkurat der har jeg ikke gjort meg opp så mange tanker. Vi har jo ikke sett noe av noen lag så langt, så det er vanskelig å si egentlig. Man har egentlig ingen feeling på noe som helst egentlig. Men det er vel kanskje noen av de lagene som har ligget og plages litt tidligere.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Det er litt vanskelig å si, men som sagt er jeg litt spent på Vålerenga og hvordan de kommer til å gjøre det. Jeg tror jeg får si at jeg tror Kjartansson vil komme til å score en del mål i hvert fall. Han har jo gjort det tidligere, så det blir spennende å se hvordan de kommer til å gjøre det i år.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Det blir kanskje litt feil å si Kjetil Knutsen, men vi er jo inspirert av Glimt, så kanskje det er innafor å si likevel. Det er jo imponerende det de har fått til, så jeg tror kanskje jeg må si det. Det de har fått til er jævlig kult. Man må bare la seg inspirere.

Les også: Har konkludert i Godset-saken

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Jeg må gå hardt ut, jeg melder August Mikkelsen! Han har et sånt tyngdepunkt og en eksplosivitet som gjør at det er veldig artig å se han få ballen. Han kan få til ganske mye. Han har noen enorme retningsforandringer og driblinger som folk sliter med å henge med på. Han er ikke bare, bare å spille mot én mot én. Det blir spennende å se om vi får brukt det i år.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Om fem år, ja? Jeg sliter med å se hvor jeg er om tre måneder, så det er vanskelig å si. Jeg er en type som lever i nuet, og tenker i nuet. Jeg får svare at jeg forhåpentligvis enda er fotballspiller.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Aspmya. Jeg pleier å kalle det min hjemmestadion. Det har som regel gått bra frem til i forfjor. Jeg har nesten ikke spilt en seriekamp der uten å vinne.

- Hvordan var det å se rivalene Bodø/Glimt herje i Eliteserien forrige sesong mens dere spilte i Obosligaen?

- Det er jo en liten eventyrhistorie det der. Det var jo ingen som kunne se den komme egentlig. Det er jo stilig det de har fått til. Men det betyr ikke at det er mindre fight når vi møtes. Det kjenner jo jeg som Tromsø-gutt veldig på. Jeg gleder meg jo som faen til serieåpninga på Aspmyra. Da skal hvert fall vi prøve å sette en liten pinne i hjula for dem. Vi får prøve å gi dem en litt tøff start på årets sesong. Det er jo kult det de har fått til, men de får ikke noe respekt når vi møtes.

Les også: Avslørte detalj om hvor mye makt Solskjær har i United

- Du er jo på lån i Tromsø fra Heerenveen. Du gikk til Heerenveen i starten av 2020, og bare noen måneder senere kom korona. Hvordan opplevde du den tiden?

- Det var veldig spesielt. Jeg har jo spilt med de samme gutta i samme fotballklubb siden jeg begynte på fotball som 5-6-åring. Når jeg endelig da skulle gjøre et klubbytte, som jeg aldri har gjort før heller, hele situasjonen ble veldig spesiell. Det ble kanskje litt mye på en gang. Så når muligheten for å reise hjem kom, og få spille fotball og være rundt kjente og kjære, var det bare å hoppe på det med en gang.

- Fotballsesongen ble satt på vent og hele samfunnet stoppet opp. Hvordan var det?

- Det var litt rart å sitte alene i en leilighet i et nytt land og en ny plass. Det var ingen besøk og ingenting som skjedde. Jeg ble liksom bare sittende og spille data hele dagen uten å egentlig gjøre noe som helst.

- Hvordan var det bli kjent med nye folk og lagkamerater i den spesielle situasjonen?

- Nei, det var akkurat det. Det var litt merkelig. Spesielt når vi ikke fikk lov å møtes. Det var vel to, nesten tre måneder, hvor vi bare sprang rundt med en sånn Polar-klokke på hjemmebane utenfor døra for å gjort den treninga man skulle. Vi fikk jo ikke treffe noen andre.

- Det ble ikke så mye spilletid på deg i Heerenveen. Hvordan var det?

- Vi matchet bare ikke helt sånn fotballmessig. Det er sånt som skjer i fotball. Det var også en av grunnene til at det ikke var så mye å tenke på når muligheten for å komme hjem og spille fotball dukket opp.

Les også: Rodgers kommer med klar beskjed om Tottenham

- Hvordan var nivået i Nederland? Var det et stort steg opp fra Eliteserien?

- Jeg vil si det er forskjellig. Kanskje individuelt er nivået på spillerne høyere. Men det betyr ikke at strukturen og sånt nødvendigvis er bedre. Det er kanskje litt bedre individuelle spillere og ferdigheter der nede, men fokuset på det defensive og struktur og forflytning og sånt er det okei nivå på i Norge. Det er litt forskjellig, men begge har positive og negative sider.

- Lånet i Tromsø varer frem til august. Hva er planen videre da?

- Jeg har egentlig ikke orket å ta stilling til det enda. Hvis jeg skulle tenkt for mye på det blir det litt slitsomt. Jeg er litt sånn som ikke tenker så mye på de der tingene før jeg må sånn at de ikke tapper så djevelsk mye energi. I teorien skal jeg jo tilbake, men så får man bare se om det er noe som skjer.

- Har du som spiss satt deg noe mål om hvor mange mål du skal score frem til lånet er over?

- Jeg er litt forsiktig med å sette sånne mål. Målet er egentlig bare å gå ut i hver kamp og prøve å score så mye som mulig og så får man bare se hva man ender med. Jeg er litt sånn laidback når det kommer til konkrete mål. Det er litt mer å konsentrere seg om å prestere og så kommer de tingene nesten av seg selv gjennom prestasjoner.

Les også: Mener Fagermo må vinne titler med Vålerenga nå

OVERGANGER:
INN:
Runar Espejord (lån, Heerenveen)
Tomas Totland (Sogndal)
Casper Øyvann (Tromsdalen)
Ebiye Moses (HamKam)

UT:
Sakarias Opsahl (Vålerenga, lån avsluttet)
Fitim Azemi (Stabæk, lån avsluttet)
Erlend Ernst Blakstad Sivertsen (Kristiansund, lån avsluttet)
Lars-Gunnar Johnsen (utgått kontrakt)
Steffen Skogvang Pedersen (utgått kontrakt)
Runar Johansen (utgått kontrakt)
Brage Berg Pedersen (utgått kontrakt)
Endre Borch Nash (utgått kontrakt)
Sigurd Grønli (utgått kontrakt)
Erlend Jacobsen (B68, lån)
Gustav Severinsen (terminert kontrakt)
Mohammed Jama (lagt opp)

TROMSØS TRENINGSKAMPER:

18. april: Bodø/Glimt - Tromsø 1-1
25. april: Rosenborg - Tromsø 1-0
2. mai: Vålerenga - Tromsø

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2.35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill