*Nettavisen* Sportspill.

Tromsø uslåelige i nord

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Det blir vanskelig selv for Brann og Kim Ojo. Vi jakter 12 rette i dagens tippetips.

29.05.11 09:28

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1:FCK vinner siste kamp
Oddstips 2:Molde spilles til 2,20
Tippetips:Klarer vi 12 rette?
Tippeligaen:Skader og karantener
Travtips:V75 Solvalla søndag

Søndagskupongen er satt sammen av oppgjør fra Tippeliagen og Adeccoligaen. Lagene i Tippeligaen fikk en ufrivillig hvil forrige helg, men var i aksjon i cupen i midtuken, de aller fleste hvertfall.

Bonuspotten har vokst til 1.700.000 kroner og den holdt på å gå i går, men er der fortsatt og blir din hvis du er alene om 12 rette på dagens kupong.

Tromsø - Brann
Tromsø er det nærmeste vi kommer et stabilt lag i Tippeligaen i disse dager. Gutan topper tabellen, meget fortjent også, etter solid definsivt spill og offensiv styrke i Mos og Rushfeldt. 4-4-0 totalt, sterke 4-1-0 på Alfheim. Saliou Ciss er eneste usikkerhetsmoment før dagens kamp, som vises på TV 2 klokken 20.00.

Brann har variert hittil, men alt i alt vist mye positivt og tatt poeng i tre av fire bortekamper. Ojo er en konstant trussel på topp og en av grunnene til at Brann har scoret 9 mål på 4 bortekamper. På forrige reise ble det tap mot Strømsgodset.

Rodolph Austin er opptatt med Jamaicas landslag. Nicolas Mezquida (kne) og Carl-Erik Torp (fot) stod over Branns cupkamp torsdag, og duoen er også svært tvilsom til helgens oppgjør mot Tromsø.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

11.09.2010 Tromsø - Brann 0 - 3
05.05.2010 Brann - Tromsø 0 - 1

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo sier at de skal passe på Ojo hvert eneste sekund, og vi får tro at stopperne Miika Koppinen og Fredrik Björck klarer denne oppgaven også. Tromsø er gode nok til å slå selv et Brann-lag som viser positive taker. H i kamp 1.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Haugesund - Molde
Bildet av Haugesund som det typiske hjemmelaget som bare vinner hjemme og taper borte, må justeres. Det var praktisk forrige sesong å alltid sette en H i Haugesunds kamper, men per i dag står de med 1-2-1 på hjemmebane og 1-0-3 på bortebane. Formen er heller ikke spesielt god, da man har 1-1 mot et uvanlig svakt Vålerenga og 3-4 mot uberegnelige Stabæk i de to siste hjemmekampene. I tillegg er skadelisten fortsatt lang.

Per Morten Kristiansen, Jacob Sørensen, Are Tronseth, Juska Savolainen, Jarle Steinsland, Eirik Mæland, Ole Kristian Kråkmo og Joakim Våge Nilsen er alle uaktuelle til søndagens hjemmekamp mot Molde.

Molde begynner å ligne et topplag etter litt rusk i forgasseren innledningsvis. Det ballbesittende og spillende laget har sluttet å misse de store målsjansene, slik de gjorde i starten, nå scores det i bøtter og spann. 3-0 borteseier i Lillestrøm og 3-1 i Bergen er sterke resultater. I tillegg bruker man cupen til å trene på skudd, og Tiller, Træff og Eidsvåg har fått tilsammen 20 baklengs og brutale cup-exiter.

Børre Steenslid er ute i flere måneder etter skaden han pådro seg på La Manga. Vi har fått rapport på at Thomas Holm, Magne Hoset og Makhtar Thioune stod over fredagens trening, men det skal ikke være noe alvorlig.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

31.10.2010 Haugesund - Molde 1 - 2
16.05.2010 Molde - Haugesund 2 - 1

Molde vant her forrige sesong, da Haugesund var veldig sterke på hjemmebane, og Molde har hatt et godt tak på Haugesund de siste sesongene. Med skader hos hjemmelaget ser styrkefoholdet skjevere ut enn på lenge, og vi markerer B i kamp 2.

Sogndal - Vålerenga
Sogndal har snudd den vonde starten, og nå vinner de kamp etter kamp. Poeng er tatt i de fire siste hjemmekampene når vi inkluderer cupen, og 2-0 over Asker og 2-0 over Lillestrøm i de to siste er solid. 5-1-0 på de seks siste, alle turneringer medregnet, gjør hverdagene adskillig lystigere i Saftbygda og denne bølgen akter de å surfe på så lenge som mulig.

Noe smårusk i troppen, men det ser ut til at Eirik Bakke er eneste fravær.

Vålerenga blir Sogndals motsatte speilbilde, da de startet så bra men har falt av lasset nå. Det er trist, og det er vanskelig å forklare, for troppen er god og trener Martin Andresen har fått til veldig mye med disse spillerne tidligere. Det er jo nå, med ett år mer på baken, at de unge talentene fra forrige sesong skal briljere og kjempe i toppen. Fasit er 1-1-3 på bortebane i serien, mageplask i cupen mot Kjelsås og laber form. Dog klarte man 1-1 i Haugesund, men der var hjemmelaget rammet av skader.

Youssef Kone er trolig fortsatt ikke kampklar, men Kristoffer Hæstad ser ut til å rekke kampen mot Sogndal. Luton Shelton lader opp med Jamaicas landslag før Gold Cup i USA. Lars Hirschfeld er tatt ut for Canada, men skal etter planen spille for VIF i helgen.

Form slår klasse, sies det. Alt som finnes av form i dette oppgjøret ser ut til å bo i hjemmelaget. Skal det snu for Vålerenga i dag? Det er lite som tyder på det. Sogndal forsvarer seg meget godt og er fulle av selvtillit. Vi tror de tar poeng igjen, og vi går mot folkerekka i denne. HU i kamp 3.

Start - Stabæk
Start spilte sesongens første uavgjort forrige runde, 1-1 hjemme mot Rosenborg. Frem til da gikk det i tap og seier annenhver gang. Nå står de med 2-1-1 på hjemmebane og er like uberegnelige som alltid. Spillerstallen er god, og prestasjonene veldig gode når laget spiller opp mot sitt beste. Men stabilitet driver ikke Start med, og man ligger følgelig midt på tabellen.

Oladapo Olufemi er den eneste på skadelisten. Espen Børufsen og Avni Pepa stod over cupkampen mot Notodden, men rekker trolig kampen mot Stabæk. Birger Madsen er tilbake i full trening og snart spilleklar etter det langvarige skade- og sykdomsavbrekket.

Stabæk er oppe på 3. plass med 5-0-3 totalt. De gir oss resultater som 4-3 borte mot Haugesund, 3-2 borte mot Odd, og tap 0-1 hjemme mot Sogndal og 1-3 borte mot Hønefoss i cupen. Det eneste sikre er at de ikke har spilt uavgjort på månedsvis. "Slik er livet, det er sånn som skjer. Vi skal revansjere cuptapet med en god kamp mot Start", sier trener Jørgen Lennartsson.

I et videoinnslag ramser han også opp skadelisten, som inneholder navnene Jon Knudsen (k), Tor Marius Gromstad (m), Johan Andersson (m), Erik Benjaminsen (m) og Gilles M'bang Ondo (a).

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

24.10.2010 Start - Stabæk 3 - 2
24.05.2010 Stabæk - Start 3 - 0

Her er det vanskelig å resonere seg frem til at den ene har noe bedre vinnersjanser enn den andre. Det ble to hjemmeseire mellom disse i fjor, men det er ingen garanti for at det blir H denne gangen. Stabæk skal reise kjerringa og de kan selvsagt klare det. Lagene spiller lite uavgjort, og vi garderer HB i kamp 4.

Aalesund - Viking
Aalesund slet borte mot Hødd i cupen på onsdag, men avgjorde til slutt kampen i ekstraomgangene. De tapte også bortekampen i Sarpsborg før streiken. På hjemmebane har de vunnet tre strake, og med 3-0-1 hjemme er de på øvre halvdel, uten at de har imponert veldig hittil .

Demar Phillips og Jason Morrison lader opp med Jamaicas landslag før Gold Cup i USA og blir uaktuelle de nærmeste ukene. Fredrik Carlsen og Ole Christian Rørvik står over med skader.

Viking får trøste seg med at det går veien mot svak motstand i cupen, for i serien ligger de nå sist med sine 1-3-4 totalt. De har spilt 1-1 mot Odd og 0-0 i Sogndal før det ble tap 1-3 i Tromsø. Til Rogalands Avis sier trener Hareide at de skal gå offensivt til verks. De ser på dagens kamp som en cupkamp, der kun tre poeng er godt nok. Det samme skal Hareide ha sagt før tapet i Tromsø. "Vi skal gå veldig offensivt til verks. Aalesund er svekket av skader, så dette er et godt tidspunkt å møte dem på", forklarer Viking-treneren.

Kneskadde Patrik Ingelsten kan miste hele 2011-sesongen. Tomasz Sokolowski (lår) er ute noen uker til. Tommy Knarvik er tilbake i trening og sikter seg inn mot Haugesund-kampen 13. juni. King Osei Gyan er friskmeldt etter skade.

Troppen: Rune Almenning Jarstein, Arild Østbø, Trond Erik Bertelsen, Johan Lædre Bjørdal, Bjørn Andersson, Håkon Skogseid, Vidar Nisja, Erik Nevland, Bengt Sæternes, Christian Landu Landu, André Danielsen, Yann-Erik de Lanlay, King Osei Gyan, Indridi Sigurdsson, Birkir Bjarnason, Ole Marius Aasen, Valon Berisha.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

24.10.2010 Viking - Aalesund 1 - 3
11.04.2010 Aalesund - Viking 3 - 1

Mysteriet Viking fortsetter å skuffe. Spillerstallen er god, men prestasjonene står ikke i stil og treneren prater og prater, uten at det egentlig skjer noe nytt. Slik ser det ut fra sidelinjen, hvertfall. Aalesund er et sterkt hjemmelag, de er noe svekket av fravær riktignok, men vi sitter med en følelse av at 0-0 er det beste Viking kan klare i dag. HU i kamp 5.

Alta - HamKam
Alta er som vanlig sterke i Finnmarkshallen, der de har 2-1-0 så langt. Randaberg og Kongsvinger er slått, mens Hødd klarte 2-2 her. Alta er også videre til cupens 4. runde, etter at de slo Ranheim 5-4 på straffer etter 0-0 i spilletiden. Nå venter Tromsø, i det mange kaller det ekte slaget om Nord-Norge.

Alta stilte sterkt mot Ranheim i cupen, viktige Vegard Braaten spilte på topp, som vanlig. Når vi ikke finner skadeinfo fra Alta, får vi bare ta utgangspunkt i laget mot Ranheim og at det ikke skal ha vært noen alvorlige skader i det oppgjøret. Eneste spiller ute med skade vi kan finne er Martin Overvik (f).

HamKam tok sesongens første seier i Adeccoligaen med 1-0 hjemme mot Hønefoss i forrige runde. De har slitt med å avgjøre mange jevne kamper, så den seieren smakte nok godt. 1-3-3 og ganske gjerrige 6-8 i målforkjell holder til en plass rett under streken. De taper sjelden stort, og 0-3-1 på bortebane sier sitt. Tapet kom i forrige bortekamp, 0-1 mot Strømmen.

Fem mann står på skadelisten og ytterligere to er usikre, men ikke alle er faste startere.

HamKam slipper ikke inn mange mål, men scorer heller ikke mange selv. Bortekampen i Alta regnes som en av sesongens tøffeste. Ikke bare er reisen lang, men mange finner det uvant å spille på kunstgress innendørs. Alta og storscorer Vegard Braathen er i slaget, og vinner dette på en vanlig dag. Men litt U-fare er det nok. H i kamp 6.

Bodø/Glimt - Bryne
Der så man kan ane en viss fremgang for Glimt, etter 1-1 hjemme mot Ranheim og sesongens første seier, 1-0 borte mot Løv-Ham. Men veien opp er lang, det skiller allerede 9 poeng til dagens motstander. Glimt er dessverre ikke i nærheten av gamle høyder, og trener Kåre Ingebrigtsen har trukket seg etter uenigheter om kursen videre. Assistenttrener Cato Hansen har tatt rollen som midlertidig hovedtrener.

Ruben Imingen (f), Christian Berg (m) og Anders Karlsen (m) er skadet.

Bryne leder Adeccoligaen. Med 4-3-0 totalt er de også ett av tre lag som ennå ikke har tapt. 5-0 hjemme mot Strømmen i forrige runde var råsterkt, og Brynes offensiv viste igjen hvor giftige de er på sitt beste. Runden før ble det bare 0-0 hjemme mot Løv-Ham, og man har også tapt i cupen 1-2 borte mot Staal, så også for Bryne svinger resultatene til en viss grad.

Midtsian (f) er friskmeldt fra skaden han pådro seg mot Strømmen, i følge Jærbladet. Stenersen (m) er også tilbake fra skade og går trolig rett inn på laget. Men Stokkeland (m) er ute, og målfarlige Risholt (a) er heller ikke med til Bodø. Fra Jærbladet: "Marius Helle er aktuell som spiss, og det kan hende Håkon Stenersen kommer inn på midtbanen. Han klarer nok ikke å spille en hel kamp, så vi får se hva vi gjør, sier trener Tommy Bergersen, som trolig velger å starte med Eiger-trioen Romslo, Larsen og Nyborg også i Bodø. I tillegg til Risholt og Stokkeland, har Bryne Henning Vikesdal Petersen, Marius Bjorheim, Klaus Vikesdal Petersen og Esben Ertzeid på skadelisten."

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

20.10.2010 Bryne - Bodø/Glimt 1 - 2
30.05.2010 Bodø/Glimt - Bryne 0 - 5

Bryne sjokkerte med 5-0 på Aspmyra forrige sesong, da Glimt var et sterkt hjemmelag. Nå står det dårligere til med Glimt, og Bryne er favoritter på folkerekka med 41 prosent i skrivende stund. Vi tror likevel Glimt tar poeng i dag, kanskje alle tre. De har ennå ikke tapt på hjemmebane, og det er et noe svekket Bryne som tar turen nordover. Ingebrigtsen gjorde underverker med Glimt for noen år siden, men i den siste tiden har det virket som om samarbeidet ikke bar frukter. Nå er det gjort endringer, og kanskje får vi en effekt allerede i dag. HU i kamp 7.

Hødd - Sandnes Ulf
Hødd har slått godt fra seg i comebacket i Adeccoligaen. Hjemme på Høddvoll har de flotte 2-1-0 og målscore 8-2. De var tett på å slå ut Aalesund i cupen her på onsdag, men de fikk et mål i mot på overtid av overtiden, og deretter spikern i kista i siste sekund av siste ekstraomgang. "Hødd hadde fortjent å vinne" sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal etter kampen.

Ørsal (m), Haanes (a) og Lid Kleppe (f) må trolig stå over med skader.

Sandnes Ulf tok en fin hjemmeseier med 3-1 over Kongsvinger for noen uker siden, men på bortebane har de ikke lykkes. 0-0-3 og målforskjell 4-8 er fasit. Man tapte også 0-2 borte mot Viking i cupen. Det er lite eller ingen skader i laget.

Sandnes Ulf viste god evne til å kjempe mot Kongsvinger, men på bortebane har de slitt, og vi tror ikke Høddvoll er stedet de tar sine første bortepoeng. Hødd er sultne på suksess og har knukket koden. H i kamp 8.

Hønefoss BK - Strømmen
Hønefoss har kommet tregt i gang med gjennomføringen av en snarlig retur til Tippeligaen. Man scorer lite mål og har bare 2-3-2 på de syv første rundene. De to siste i serien har man tapt 0-1 hjemme for Asker og 0-1 borte for HamKam, meget skuffende og svake resultater dette. Men så var man tilbake i slaget og slo Stabæk 3-1 hjemme i cupen. Det er ingen skader i laget.

Strømmen så gode ut i de første fire rundene og lå i toppen, men så gjorde man årsverste borte mot Løv-Ham og tapte 0-3 i Bergen. Etter det er det som om Strømmen er kommet inn i feil spor. Det ble tap for Notodden på hjemmebane i cupen, så tok man riktignok en oppskriftsmessig 1-0 seier over HamKam, men sist ble det 0-5 borte mot Bryne.

Sist valgte man å bruke Kristoffer Tokstad som Tom Kristoffersens erstatter på backplassen. Strøm-Pedersen (f) er skadet, Sadeh (m) og Hagen (a) var heller ikke med sist og er trolig ute i dag også. Kerr (k) satt på benken sist men nå er han opptatt landslagsspill for Jamaica.

Vi tror Hønefoss bygger videre på den gode cupopplevelsen mot Stabæk og leverer nok en god kamp. Strømmen er inne i en mindre god periode, som vi tror varer en kamp til. H i kamp 9.

Mjøndalen - Løv-Ham
Mjøndalen har 3-0-0 og målscore 11-5 på Nedre Eiker. Årets lag er så godt at det tar poeng i bortekamper også, og Bruntrøyene er oppe på 4. plass. De har faktisk ikke tapt siden åpningsrunden, hvis vi ser bort fra et knepent 1-2 tap i cupen mot norgesmester Strømsgodset.

Bernstein (f) er ute for sesongen, Reinoso (f) er også skadet. Målvakt Larsen er ute med skade mens Rnkovic (a) er suspendert.

Løv-Ham har fått en vanskelig start og ligger nest nederst med sine 1-2-4 totalt. Litt bedring har de vært i det siste, med 3-0 hjemmeseier mot et Strømmen-lag som ikke bød på motstand, og 0-0 borte mot ligaleder Bryne. Forrige runde ble det tap på hjemmebane for svake Bodø/Glimt, og de få som et øyeblikk trodde Løv-Ham var på gang, ble skuffet. Denne klubben ser ut til å kunne få det veldig tungt fremover, de er dessverre ikke til å kjenne igjen fra i fjor, da de spilte flott fotball og scoret mål på løpende bånd. Nå har trener Arne Sandstø forlatt klubben til fordel for Sandefjord. Vi finner ikke info om skader, men det har vært lite skader hos løvene i det siste.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

08.08.2010 Mjøndalen - Løv-Ham 0 - 2
02.05.2010 Løv-Ham - Mjøndalen 0 - 2

Troen på Løv-Ham er beskjeden, og når de skal spille bortekamp mot ligaens beste hjemmelag vil alt annet enn hjemmeseier overraske oss. H i kamp 10.

Nybergsund IL-Trysil - Asker
Sundet har 4-2 mot Sandefjord, 2-1 mot Sandnes Ulf og 1-0 mot Kongsvinger i sine tre siste hjemmekamper i serien. Vi hadde ikke den helt store troen på Sundet før sesongen, men de leverer fortsatt varene hjemme i skogen. Forrige runde hadde de bortekamp mot Randaberg, ledet 2-0 men tapte til slutt 2-3 og ble det første laget til å tape for opprykkerne fra sørvest. Sundet er poengløse på bortebane, men har sterke 3-1-0 på hjemmebane. I dag blir de satt på en ny, vanskelig prøve, mot et av ligaens sterkest forsvar.

Målvakt Sandbuløkken er ute med skade, mens Williams (m) har sluttet seg til det jamaicanske landslaget og Gold Cup.

Asker er en av årets positive overraskelser. Helt oppe på 3. plass med 3-4-0 totalt har de blitt en fryktet motstander. Kun 4 baklengs på de syv første rundene er best i ligaen. De gikk på et sjeldent tap på onsdag, men det var i cupen, borte mot Sogndal. Da hadde de ikke tapt på 18 kamper i 2. divisjon og Adeccoligaen.

Arezou (a) var suspendert sist og skal være det i dag også. Solvang (a), Nilsson (m) og Hoel Sandberg (f) er skadet.

Her klarer vi ikke utelukke muligheten for at Asker kniper med seg et 1-0 eller 0-0 resultat, selv så gode Sundet er på hjemmebane. Vi vurderte en stund ren U, men det blir for risikabelt og vi helgarderer denne. HUB i kamp 11.

Sandefjord - Randaberg
Sandefjord er ikke en gang på øvre halvdel etter syv runder, og ambisjonen om å kjempe i toppen har man vært et stykke unna. Men det er fortsatt tidlig, og med 1-0 hjemme mot gode Hødd sist er Sandefjord på riktig spor. Man spilte jevnt med Lillestrøm i cupen i midtuken, men gikk ut til slutt. 2-1-1 på hjemmebane i serien er greit, men i dag kreves det en ny seier. Arne Sandstø har nylig tatt over som trener etter at Patrick Walker måtte gå i begynnelsen av mai.

Det er usikkerhet rundt sentrale Dokken (m) og Brix (m). Saric (a) er skadet.

Randaberg har fått en av de tyngste startene noe nyopprykket lag i Adeccoligaen noensinne har hatt. Til tross for at man har skapt en del, ble det fire strake tap og fryktelig mange baklengs i begynnelsen. Man har også slitt med litt skader i laget. Men, først kom 1-1 hjemme mot Mjøndalen, og så kom sesongens første seier i forrige runde. På hjemmebane snudde man 0-2 til 3-2 seier over Sundet. Randaberg ligger fortsatt sist, men den som ikke har noenting, trenger veldig lite for å bli lykkelig. Oppturen kom sist, og selv om det ble tap 3-5 for Haugesund i cupen etterpå, er håpet tent for trener Thomas Pereira og Randaberg.

Eltervåg (f) og Bala (a) skal være ute med skader.

Det blir viktig for Arne Sandstø å få en god start på karrieren i Sandefjord, og ingenting hadde passet bedre enn seier foran eget publikum på første forsøk. Oppgaven ser overkommelig ut, når motstander så langt har 0-0-3 og målscore 2-15 på bortebane. Men denne er farlig, for Randaberg har sett lyset og de kommer til å kjempe. Uavgjort i kamp 12 har bare 14 prosent på folkerekka i øyeblikket og det vil neppe stige. Vi tar den med som en mulig, liten skrell. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 29.05.2011 17:55
1. Tromsø - Brann H
2. Haugesund - Molde B
3. Sogndal - Vålerenga H U
4. Start - Stabæk H B
5. Aalesund - Viking H U
6. Alta - HamKam H
7. Bodø/Glimt - Bryne H U
8. Hødd - Sandnes Ulf H
9. Hønefoss BK - Strømmen H
10. Mjøndalen - Løv-Ham H
11. Nybergsund IL-T - Asker H U B
12. Sandefjord - Randaberg H U

-

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 29.05.2011 17:55
1. Tromsø - Brann H
2. Haugesund - Molde B
3. Sogndal - Vålerenga H U B
4. Start - Stabæk H U B
5. Aalesund - Viking H U B
6. Alta - HamKam H
7. Bodø/Glimt - Bryne H U B
8. Hødd - Sandnes Ulf H
9. Hønefoss BK - Strømmen H
10. Mjøndalen - Løv-Ham H
11. Nybergsund IL-T - Asker H U B
12. Sandefjord - Randaberg H U

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag