*Nettavisen* Sportspill.

Tror på storseier til VIF og RBK

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Se hvordan du kan tjene penger på at Vålerenga og Rosenborg pulveriserer cupmotstanderne i kveld.

13.05.10 12:10

Dagens langoddsprogram domineres av norsk cup, og vi kommer nesten ikke utenom en cup-dobbel i dag. Alternativet er ishockey-VM, der bombene detoneres nærmest daglig. Det er jo med god grunn at folk går rundt og sier "cup er cup", for i NM i fotball kan mye rart skje.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Det ble spilt en rekke kamper i går, det lå ikke an til så mange cup-bomber siden det stort sett var lag fra 2. divisjon og 3. divisjon som møttes. De tre Adeccoliga-lagene som var i aksjon, Sandnes Ulf, Sogndal og Strømmen, vant henholdsvis 7-2, 4-0 og 6-1 og gikk lekende lett videre til runde 2.

Selv fikk vi 10 rette på et tippetips med 11 cupoppgjør i går, og det skal være mulig å treffe på cupkampene i dag også, men oddsen er dessverre lav over hele linja. Spørsmålet er om man skal finne to objekter man har stor tro på, eller lete etter potensielle bomber til "høy" odds. Vi prøver begge deler, men setter pengene på en dobbel vi har god tro på og nøyer oss med en potensiell dobling av innsatsen.

Travtips torsdag: Ola spiller en kompis som banker

Stjørdals-Blink - Rosenborg
Ekte trønderoppgjør og mye ståhei når Rosenborg tar turen nordover til militær- og fotballbygda Stjørdal ved Trondheim lufthavn Værnes. Her hører Blink hjemme, de spiller til daglig i 3. divisjon avdeling Trøndelag 2, der de har 3-0-1 på de fire første kampene. Tapet kom på dagens hjemmebane mot tredjelaget til dagens motstander. 3-1 vant RBK 3 her på lørdag. Namsos, Vuku og Neset er slått i de tre andre, så alt i alt må vi si at Blink viser fin form om dagen.

Vi tar med litt forhåndsomtale fra Stjørdalens Blad: Stjørdals-Blink trente på hovedbanen på Øverlands Minde tirsdag kveld, og trener Ole Morten Hammer har valgt ut sine 11 spillere. Og det er: Rune Henden - Ola Andreas Hoel, Inge Fløttum, Håvard Fuglem, Kristian Holm Jensen - Kjetil Tynes, Tor Helge Johansen, Sondre Hopmark Stokke - Fredrik Almli, Nedzad Sisic og Arnt Kristian Skogan.

Følgende spillere sitter på benken: Vegar Bremset, Marius Reitan Stenvik, Elias Nonås, Vegar Hegsethtrø, Simen Rømo Skille, Eirik Govasmark Lerberg og Hågen Mjøsund.

– Det eneste usikkerhetsmomentet er Nedzad Sisic. Han sliter med beinhinnebetennelse, noe han har plagdes med siden i fjor høst. Hvis han må kaste inn håndkleet kommer mest sannsynlig Marius Reitan Stenvik inn, sier trener Ole Morten Hammer.

– Kanskje vi skal detonere en bombe med 2-1 da. Det er lov å drømme, er det ikke, ler treneren for stjørdalslaget. Et severdig innslag om hjemmelaget fra NRK Trøndelag finner du her.

Det er selvsagt lov å drømme, men her handler det mest om å gjøre en god figur og lage folkefest, og gjerne tjene mest mulig penger samtidig. At solen skinner og publikum underholdes, er viktigere enn sluttresultatet. Det er stort for Blink å få besøk av Rosenborg, det ventes mye publikum, rundt 3000 betalende, og fin, ikke-budsjettert inntekt i klubbkassen.

Rosenborg stiller ikke med tredjelaget i dag, selv om det kanskje hadde vært nok, de stiller en sterk tropp: Daniel Örlund, Even Barli, Alejandro Lago, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Lustig, Anthony Annan, Abdou Razack Traoré, Markus Henriksen, Gjermund Åsen, Per Ciljan Skjelbred, Fredrik Winsnes, Trond Olsen, Morten Moldskred, Kjell Rune Sellin, Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

Les også: Slik fikk KIL-supporterne billig buss

Erik Hamrén velger å hvile Micke Dorsin og Steffen Iversen, de trener hjemme i Trondheim i stedet for å reise nordover. Roar Strand sliter fremdeles med luftveiene og er ikke med i troppen mot Stjørdals-Blink. Rade Prica er fra før uaktuell på grunn av en liten strekk på baksiden av låret. Hamrén tar med to unggutter fra talentgruppa i Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

Dette Rosenborg-laget er sterkt nok til å vinne så mye de vil, og vi tipper resultatet stopper et sted mellom 0-3 og 0-8 etter 90 spilte minutter. Norsk Tipping tilbyr 1,45 i odds på at bortelaget vinner kampen med 4 mål eller mer. Vi tar med B i objekt 74 i en dobbel.

OBS:Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Oppsal - Vålerenga
Oppsal slo Rakkestad og Rælingen i kvalifisering til denne runden. De hører hjemme i 3. divisjon Oslo avdeling 2, der de viser svak form. På hjemmebane har de tapt 1-7 for Manglerud Star 2 og spilt 2-2 mot KFUM 2.

Annonse: Grøstad byr på en sjokkbanker

Oppsal var i cupfinalen i 1975, der det ble tap for Brann. Årets utgave av Oppsal er ikke like legendarisk, hvert fall ikke foreløpig. I morgen er det ventet 4000 tilskuere på Trasopbanen kunstgress. Det er 25 år siden sist laget nådde første runden i cupen, og det har vært stor dugnadsinnsats for å klippe ned en stor hekk, slik at alle fra VIF-klanen får plass. Tre av spillerne i Oppsals startelver er 16 år, resten er mellom 17 og 21 år gamle. Mange er Vålerenga-fans, og det henger nok plakater av Moa og Mos rundt omkring på gutterommene på Oppsal. Dagens uttalte mål er å gjøre det bedre enn Odd Grenland, hvilket vil si å begrense tapet til fire mål.

Vålerengas tropp: Lars Hirschfeld, Kristian Krohn-Holm, André Muri, Christoffer Bergersen, Lars Iver Strand, Morten Berre, Bengt Sæternes, Mohammed Fellah, Juan Fuenmayor, Dawda Leigh, Mostafa Abdellaoue, Bojan Zajic, Harmeet Singh, Adnan Haidar, Kristian Brix, Amin Nouri, Håvard Nielsen, Kamer Qaka.

Dette taper Oppsal, spørsmålet er hvor stort tapet blir. Hos Norsk Tipping må vi ta stilling til om tapet blir på tre mål, mer, eller mindre. Oddsen for at Vålerenga vinner denne kampen med fire mål eller mer er 1,45. Vålerengas tropp er sterk nok til å vinne denne kampen 10-0 hvis de vil, spørsmålet er hvor mye de gidder å vinne. Dette er jo først og fremst et show, ikke en viktig fotballkamp. Vi tror sluttresultatet vil være et sted mellom 0-5 og 1-8, og spiller B i objekt 75 til 1,45 i odds.

Dagens cup-dobbel ser slik ut, vi satser ikke mer enn 100 kroner på dette sirkuset til denne oddsen, spillefristen er klokken 17.55.

74. Stjørdals-Blink - Rosenborg (3-0) 2,85 4,70 1,45
75. Oppsal - Vålerenga (3-0) 2,85 4,70 1,45

Total odds 2,10

Klikk her for å levere denne dobbelen.

Hvor smeller det?
Når det kommer til cupen, er det morsomste å prøve og forutse bombene. Man kan kanskje klare en eller to, men å spekulere i cup-bomber når vi ikke får lov å spille singlekamper, blir helt sjanseløst. Vi har likevel sett over programmet på jakt etter mulige overraskelser, og her er det vi fant, uten at vi setter penger på det her og nå. Hvilke cup-bomber tror du på i dag?

92. Korsvoll - Moss (1-0) 3,10 4,50 1,42

Korsvoll er gode på hjemmebane, mens Moss varierer stort fra kamp til kamp. Godt mulig at Korsvoll kan få til noe i dag. Et knepent tap er mulig å se for seg.

93. Sagene - FK Lyn (2-0) 2,60 4,50 1,55

Sagene har gledet seg enormt til denne kampen i ukesvis nå, og at Lyn skal vinne på bortebane med minst tre mål, er langt fra sikkert, slik vi kjenner Sagene. 2,60 på Sagene kan være et langskudd med treffmuligheter.

95. Birkebeineren - Mjøndalen (1-0) 2,80 4,40 1,50

Birkebeineren er et meget godt lag på sitt beste, og ingenting ville kledd dem bedre enn å slå storebror ved Drammenselva ut av cupen. Birkebeineren går opp til 1-0, men slipper inn to mål helt på slutten? Oddsen på H og U her er spennende, ikke bra, men spennende.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.