TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:
9. plass: Fredrikstad

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Olav Øby?

- Jeg tror vi kan bite veldig godt fra oss. Fokuset er at vi skal utvikle oss og ta nye steg. Får vi til det kan det bli veldig spennende. Drømmen er kvalik.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Taofeek Ismaheel! Jeg ønsker ikke å legge for mye press på han, men samtidig mener jeg han kan bli solgt for millioner. Han er noe av det friskeste jeg har sett på trening. Om han finner formen kan han gjøre hva han vil i OBOS-ligaen.

- Han har vært rundt omkring i Europa som akademispiller i Belgia og England, men aldri slått til selv om han var et enormt talent. Fredrikstad var tidlig ute å hentet han fra Skeid i fjor og det tror jeg de gjorde lurt i. Jeg unner han å lykkes og jeg tror han kan få det til.

- Hvem tror du vinner OBOS-ligaen i år?

- De fleste sier vel Start, Aalesund og Sogndal, men jeg går for Ranheim. De har et godt eget spill og mange bra spillere.

LES OGSÅ: Da idolet Joshua King var hjemme under koronakrisen fikk Raufoss-profilen en unik mulighet: - Tenkte «kødder du, eller?»

- Hvem rykker ned?

- Skal vi som nyopprykkede gå ut og bøse med de andre, det synes jeg er vanskelig å si. Et par lag skilte seg kanskje litt ut i fjor, men jeg velger å svare blankt tror jeg. Vi må være litt ydmyke.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Sivert Mannsverk var jo utrolig god i fjor og det er vel bare et tidsspørsmål før han forsvinner. Man skulle ikke tro at en 17-18-åring skal være så god, men han er faktisk det.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i OBOS har du størst sans for?

- Jeg har jo sans for Jørgen Isnes i KFUM. Jeg synes han er en flink trener. Jeg har vært der i to ganske korte, men fine perioder. Han kombinerer god fotballkunnskap sammen med det å være flink med mennesker, noe jeg anser som veldig viktig for en fotballtrener. Han ser og snakker med alle. Da får han brukt kunnskapene sine om fotball også.

- Hvis du må trekke frem et talent i OBOS du har stor tro på, hvem velger du da?

- Markus Aanesland har X-faktor synes jeg. En overgang fra Kongsvinger til Raufoss kan potensielt slå ut i full blomst, det blir spennende å se om han får det til. Jeg har sett han har scoret noen mål i treningskampene.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Om fem år er jeg enten ute og prøver et eventyr i utlandet eller så spiller jeg i Eliteserien med Fredrikstad.

- Hvilken bortebane liker du best i OBOS-ligaen?

- Sør Arena er fin.

Les også: Nettavisen erfarer: Flere bud på Vålerenga-forsvarer - Fagermo bekrefter konkrete forhandlinger for å forsterke laget

- Du er jo opprinnelig fra Sarpsborg, men spiller nå for rivalen Fredrikstad. Hvordan er det?

- Det var på tide at FFK kom opp til toppfotballen igjen. Det drives veldig godt i klubben nå. Jeg synes de har fokus på det som er viktig det sportslige. Fredrikstad er en sovende kjempe, man merker interessen i byen. Om det begynner å gå bra her som alle drømmer, så vil det ta voldsomt av. Folk trigges veldig av det og det samme gjør jeg. Det er få fotballbyer i Norge enn Fredrikstad som det er så kult å gjøre det bra i.

- Hvordan hadde det sett ut hjemme på Fredrikstad Stadion om det hadde vært lov med publikum i første seriekamp?

- Etter noen gode treningskamper der vi blant annet feide over Strømsgodset, så tror jeg det hadde vært over 10 000 tilskuere på første seriekamp. Det er på det nivået der. Man kan si at det var et avgjørende tidspunkt å rykke opp på. Vi har beholdt optimismen i byen. Om det åpner opp mer utover året så tror jeg det er tilnærmet fullsatt mot slutten av sesongen, det er drømmen.

- Dere har hatt noen oppsiktsvekkende resultater i treningskampene. Blant annet 6-1 borte mot Strømsgodset. Har det overrasket selv dere?

- Vi har bare møtt presumtivt bedre motstand før sesongen. På en måte er vi ikke overrasket fordi vi vet at vi har mange gode spillere og vi jobber godt. Samtidig kunne vi ikke forvente det på forhånd. Vi skal ikke ta av og må forvente at det vil svinge litt fortsatt, men vi er litt tøffe i trynet og føler ikke at vi er underdog i noen av kampene. Vi skal ut og kjempe.

- Hvordan er Bjørn "Bummen" Johansen som trener?

- Jeg synes Bjørn og assistent Joackim Klæboe jobber veldig godt sammen i team. Det er litt sånn manager og trener følelse, selv om det ikke er så vanlig i Norge. Trenerne er veldig tydelige på hvordan vi skal se ut. De jobber godt med å få mange til å tenke likt samtidig, da får vi forutsetninger til å gjøre det bra. I tillegg er Bjørn en rolig fyr som er godt likt.

- Er du trygg på at dere som nyopprykket lag har bredde nok til å stå gjennom en komprimert og tett OBOS-sesong?

- Absolutt, det mener jeg. Vi har stor fin bredde i troppen, så jeg får sende et lite stikk til Eurosport-ekspert og tidligere Fredrikstad-sportssjef Joacim Jonsson. Jeg mener toppnivået er mer enn godt nok. Han har vært ute og meldt at toppnivået vårt ikke er godt nok, at vi ikke har noen potensielle salgsobjekter og at det er en grå spillertropp. Jeg tror fortsatt han drømmer om sportssjef-jobben her. Det er mye, men det skinner gjennom at han har et FFK-hjerte da i hvert fall.

Overganger:

INN:

Taofeek Ismaheel (Skeid)
Olav Øby (KFUM Oslo)
Alexander Betten Hansen (Mjøndalen)

UT:

Eirik Vestby (Kvik Halden)
Josef Baccay (avsluttet lån)
Hasan Duman (terminert kontrakt)
Phillipe Koko (Egersund)
Marius Hagen (terminert kontrakt)
Magnus Kjellberg Johansen (Kråkerøy)

Fredrikstads treningskamper:

18. april: Fredrikstad - Ull/Kisa 4-1
24. april: Mjøndalen - Fredrikstad 1-4
28. april: Fredrikstad - Strømmen 2-1
02. mai: Strømsgodset - Fredrikstad 1-6

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021