*Nettavisen* Sportspill.

Tror veldig på Norge-seier

ALL SMILES: Smilerynkene til Per Mathias Høgmo fikk kjørt seg på pressekonferansen før kampen mot Ungarn. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Vi kjører klink H på Norge - Ungarn på midtukens tippekupong!

12.11.15 10:17

Det er ingen tvil om hva som er høydepunktet på langoddsprogrammet: Norge - Ungarn! I tillegg spilles en rekke svenske hockeykamper og VM-kvalifiseringskamper i Sør-Amerika, blant annet godbiten Argentina - Brasil.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1:
Norge vinner mot Ungarn
Oddstips 2:
Brasil slår skadeplagede Argentina
Langskudd 1:
Derfor blir det 1-0 til Norge
Langskudd 2:
Modo og Skrøder til deilig odds

TV-kampene: Slik ser du Norge-kampen på TV

V4 Kalmar: Nye utfordringer i lunsjen
V65 Klosterskogen:
Jackpot med Jessen
V65 Täby Galopp:
Giganten viser vei på Täby
V5A Bjerke:
Torsdag er det dags igjen

PS! Hvis du liker Sportspill på Facebook, vil du hver dag få en påminnelse like før dagens hovedkamp begynner. Sørg for å ikke gå glipp av en ting!

PPS! Det er også mulig å følge Sportspills oddsekspert på Twitter.

Vi tar nå en liten pause fra klubbfotballen, og retter oppmerksomheten mot en svært innholdsrik landslagspause. I tillegg til at de fire siste EM-billettene skal deles ut, har vi en rekke severdige privatlandskamper.

Klikk her for å sette opp din egen kupong! Innleveringsfrist for midtukekupongen er 20.45.

Komplette analyser og andre innleveringsforslag finner du under den interaktive spillboksen.

1. Norge — Ungarn
Først ut på tippekuppongen er vårt kjære landslag. Per Mathias Høgmos menn var svært nære å sikre seg direkte kvalifisering, men en sluttspurt fra Italia sørget for at Norge måtte ta til takke med play-off.

Og i play-off trekningen vil mange si at Norge var heldige som fikk Ungarn - kanskje den enkleste motstanderen på papiret. Og det kan komme godt med for et norsk landslag som ikke har vært i et mesterskap siden EM i Nederland og Belgia i 2000.

Norge har hatt god kontroll på Ungarn i tidligere oppgjør. På de siste fem møtene mellom de to nasjonene har Norge gått seirende ut av tre, mens de to andre har endt med uavgjort. Norge har fått rutinerte Tom Høgli tilbake i troppen, og det kan være duket for landslagsdebut for Mohamed Elyounoussi. I tillegg er brennhete Marcus Pedersen tilbake i landslagsvarmen, etter en glimrende høst for Strømsgodset.

Det har vært lite fokus på det ungarske landslaget i oppladningen til denne kampen. Det har vært mest skriverier i media om Gábor Király - keepern med joggebuksene. Men Ungarn har flere gode spillere, med blant annet Ádám Bogdán, Krisztán Nemeth og kaptein Balázs Dzsudzsák i troppen. Ungarn ligger i skrivende stund som nummer 33 på FIFA-rankingen, mens Norge er 13 plasser bak, rangert som nummer 46.

Men vi har uansett stor tro på at Norge endelig skal ta seg til et mesterskap igjen, og går for en H her.

2. Bosnia-Hercegovina — Irland
Neste kamp er også en EM-kvalifiseringskamp. Bosnia ble nummer to i sin gruppe, og trakk en tøff motstander i Irland. Bosnia skuffet litt i gruppespillet med tanke på mannskapet de har til rådighet.

Og nå skal spillere som Asmir Begovic, Senad Lulic, Miralem Pjanic og Edin Dzeko ut i to tøffe kvalikk-kamper mot et Irland-lag som imponerte flere gjennom gruppespillet. Hjemme er de vanligvis solide og det er grunn til å forvente kokende stemning i Bosnia i kveld.

Bosnia har faktisk aldri vært i et EM, men ikke bare grunnet sportslige inkompetanse. Det er tross alt ikke lenge siden Jugoslavia ble skilt.

Stemningen etter Mehmed Bazdarevic tok over laget etter fire kvalifiseringskamper er utvilsomt bedre enn før. Det var med nød og neppe de kom til playoff, men formen til enkeltspillere som Miralem Pjanic og Edin Dzeko virker å være virkelig godt timet for disse to kampene.

Irlands håp om å kvalifisere seg direkte ble slukket av Polen, men de skal ha all ære for å ha gjennomført en solid kvalifisering. Blant annet slo de Tyskland hjemme i løpet av kvalifiseringen, og de har et jevn godt lag som blir vanskelig å slå. Southampton-spissen Shane Long - scorer av viktige mål i kvalifiseringen - blir neppe med til Bosnia. I tillegg er John O'Shea både suspendert og skadet, Rob Elliot, Paul McShane og Alan Judge ikke 100 % og vil bli nøye vurdert før kampen.

Som ikke det var nok: Målvakt Shay Given og spissen David McGoldrick er begge skadet.

Deres håp i denne kampen blir åpenbart å satse på uavgjort, men vi heller mot Bosnia om vi skal få en vinner. HU.

3. Bolivia — Venezuela
Fem tap på rad ser ikke bra ut for Bolivia, som ikke har scoret på to VM-kvalifiseringskamper. De er vanligvis svært solide hjemme i La Paz - byen ligger rundt 3500 meter over haver - men de ble slått 2-0 av et Uruguay uten Edinson Cavani og Luis Suarez i deres eneste hjemmekamp så langt.

Ikke at Venezuela har imponert så voldsomt, heller. 1-4 i målforskjell i kvalifiseringens to kamper - begge tap - og 0-1-5 de siste seks i alle turneringer er rett og slett elendig. Hjemmebanefordelen pleier å sikre Bolivia seier, så også i kveld. H.

4. Ecuador — Uruguay
Det var ikke mange som ventet at Ecuador skulle vinne 2-0 borte mot Argentina i den første kvalifiseringskampen, men resultatet var svært imponerende. De har full pott og null baklengs på to kamper og kommer stinne av selvtillit til dette oppgjøret.

Også gjestene har full pott i sine to kamper, etter tøffe oppgjør mot Bolivia borte og Colombia hjemme. 5-0 i målforsjell er også solide greier. Her blir det jevnt! HUB.

5. Tsjekkia — Serbia
Selv om hjemmelaget var klare for EM allerede før siste kamp mot Nederland, vant de 3-2 i Nederland. Tsjekkia har generelt levert strålende sammen med Island i kvalifiseringen og har tre seire de fire siste i kvalifiseringen.

Serbia er åpenbart bedre enn hva de beviste i kvalifiseringen, da de røk ut lenge før slutt. I siste kamp konkluderte de en skuffende kvalifisering med 1-2-tap for Portugal. Her vinner nok Tsjekkia. HU.

6. Nord-Irland — Latvia
Hjemmelaget skal til EM og flyter garantert på en bølge av glede, optimisme og forventninger. De spilte uavgjort i Finland den siste kampen og har vært svært vanskelige å slå denne kvalifiseringen - tross en enkel gruppe.

Latvia har vært en kasteball og har ingen spillere av godt nivå. Her kjører vi klink H.

7. Belgia — Italia
Hjemmelaget fikk en svært positiv avslutning på kvalifiseringen, med fire seire på rappen og seks totalt de siste syv. Selv om ikke alle verdensstjernene leverer like bra på klubblag for tiden, har spillere som Eden Hazard prestert bedre for Belgia.

Denne kampen blir viktig for å bevise at de kan hevde seg i neste års EM, som mange forventer av hjemmelaget. Gullgenerasjonen er tross alt ikke evigvarende.

Italia valser videre med sine ettmålsseire, tre totalt de siste fire. Mot Norge stanget de lenge, men vant til slutt fortjent. Antonio Conte kommer nok til å forsøke en del nye varianter, for det er mange som kjemper om en plass i neste sommers VM.

HU, kanskje?

8. Polen — Island
Polen kvalifiserte seg direkte til VM etter en nervøs 2-1-seier over Irland i siste kamp, og har fortjent plassen. Denne generasjonen polakker er svært fotballkyndig og det er umulig å komme utenom Robert Lewandowski som den store stjernen.

Det er mindre eksperimenteringsbehov for hjemmelaget, de har mer eller mindre spikret sin førsteellever.

Island fikk en svak avslutning på EM-kvalifiseringen, med to poeng de siste tre kampene. De to siste kampene var imidlertid betydningsløse for islendingene, som tidlig var klare for Frankrike-mesterskapet.

Begge lag har gode vinnersjanser i denne, men vi heller litt mot H i denne. HU.

9. Wales — Nederland
Også Wales dabbet kraftig av etter de kvalifiserte seg til EM, og var ikke spesielt imponerende da de slo Andorra bare 2-0 i siste kamp, etter to kamper uten seier. Nå gjelder det å drille laget inn mot motstand av god kvalitet, og Wales' soliditet gjør dem gode nok til å stoppe hvem som helst.

Nederlands fiasko denne kvalifiseringen er rett og slett makeløs og det virker ikke som en spesielt god stemning i gjestetroppen for tiden. De har tapt tre av de fire siste og det på stygt vis - to av tapene kom hjemme også.

Det er vanskelig å se for seg at Nederland plutselig hever seg etter en så skuffende kvalifisering. HU.

10. Slovakia — Sveits
Med 4-2-seier borte mot Luxembourg i den siste kvalifiseringskampen, sikret hjemmelaget Frankrike-billett direkte. De startet kvalifiseringen aldeles strålende og slo til og med Spania hjemme, men har bare den nevnte seieren over Luxembourg de siste fire kampene. Spesielt foran mål ser det svært mørkt ut for hjemmelaget.

Sveits' EM-drøm var aldri i fare i en svært svak gruppe, og de har fem seire de siste seks med tap bare for England. Dette blir en tøff kamp og U ser svært sannsynlig ut. UB.

11. Spania — England
Hjemmelaget slet etter VM i 2014, men avsluttet kvalifiseringen med fem seire på rad og null baklengs. Ikke verst!

Spanjolene har trolig den beste bredden av alle nasjonene i neste sommers EM, og kan rullere som bare det uten å tape mye kvalitet. Vicente del Bosque bruker nok denne muligheten til å matche noen mot litt bedre motstand.

England gikk riktignok gjennom kvalifiseringen med ti seire på ti kamper og kvalifiserte seg på overbevisende vis. Men med unntak av Sveits, var motstanden heller laber. Dette blir den tøffeste motstanden de møter på en stund og vi tror hjemmelaget tar dette greit. H.

12. Frankrike — Tyskland
Hjemmelaget fortsetter arbeidet med å bygge optimisme og selvtillit frem mot sitt eget mesterskap neste sommer. De har vunnet de siste fire kampene med bare to baklengs, men har bare spilt vennskapskamper og motstanden har ikke vært all verden.

Mot Tyskland er det imidlertid alltid enorm prestisje innblandet, for ingen vil tape denne tradisjonsrike kampen.

Tyskland har vist svakhetstegn i EM-kvalifiseringen, med tap for både Polen og Irland på bortebane. Hjemme har de vært upåklagelige og de vil naturligvis være blant favorittene når sommerens mesterskap sparkes i gang. Her er det grunn til å vente rotasjon, selv om også Tyskland har en enorm bredde. HU.

384-rekker:

1 Norge — Ungarn H

2 Bosnia-Hercegovina — Irland HU

3 Bolivia — Venezuela H

4 Ecuador — Uruguay HUB

5 Tsjekkia — Serbia HU

6 Nord-Irland — Latvia H

7 Belgia — Italia HU

8 Polen — Island HU

9 Wales — Nederland HU

10 Slovakia — Sveits UB

11 Spania — England H

12 Frankrike — Tyskland HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

192-rekker:

1 Norge — Ungarn H

2 Bosnia-Hercegovina — Irland HU

3 Bolivia — Venezuela H

4 Ecuador — Uruguay HUB

5 Tsjekkia — Serbia H

6 Nord-Irland — Latvia H

7 Belgia — Italia HU

8 Polen — Island HU

9 Wales — Nederland HU

10 Slovakia — Sveits UB

11 Spania — England H

12 Frankrike — Tyskland HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag