Troyes Guillaume Lacour
Troyes Guillaume Lacour

Troyes holder fortet

Franske ESTAC Troyes satser på å gjøre en rask retur til Ligue 1, og da er kun tre poeng godt nok mot bunnlaget Stade Lavallois.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V4 Kalmar: Kenneth har passert 100
V5 Øvrevoll: Espen fikser ettermiddagen

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra engelsk FA Cup, Primera Divsion, Bundesliga, Ligue 1, Serie B, Superligaen, Eredivisie og Pro League.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
5. Viborg - FC Midtjylland H 3.35

Meget jevnt i årets Superliga, kun fire poeng skiller fra AGF på tredje til Vestsjælland på 10.plassen. Viborg befinner seg på femte med 5-5-4 totalt. Tapte borteoppgjøret mot AGF sist, og har slitt med å finne stabilitet i prestasjonene denne sesongen. Har likefult fortsatt heng på toppen, og kan med seier i dag skaffe seg kontakt med Midtjylland på topp. Vant forrige hjemmekamp 4-1 over Vestsjælland og står med 3-2-1 på eget gress. Midtbanespilleren Nicholas Gotfredsen er tilbake for fullt. Det gir trener Ove Christensen nye muligheter på midtbanen, hvor han har eksperimentert med blant annet forsvarsspilleren Jonas Thorsen. Må derimot klare seg uten Egeris og Lerager, som er skadet.

Midtjylland var uten seier på de fem siste før Esbjerg ble slått 3-0 hjemme sist. Leder fremdeles serien, men forspranget har krympet inn etter laget gikk gjennom deler av september og oktober uten seier (0-4-1). Tapte forrige bortekamp mot nedrykksplasserte Nordsjælland og har 2-3-1 på fremmed gress. Hedinsson (m) er ute med skade, mens Sviatchenko (f) er suspendert.

Det omvendte møtet mellom lagene i september endte 0-0. Kampen var preget tøffe tak, og begge lag hadde sine sjanser til å ta alle tre. Det er duket for en ny jevn kamp i dag, men når hjemmeseier gir 3.35 i odds fristes vi til å sette hundrelappen vår på vertene. Viborg har en matchvinner i ligatoppscorer Dalgard, og på hjemmebane har de vist seg vanskelig å slå. Kun FCK har kommet seg unna med alle tre. Seieren skal være innen rekkevidde og Viborg blir dagens langskudd.

Dagens avslag
20. Hannover 96 - Eintracht Braunschweig H 1.60

Bundesliga. Tyske Hannover har tapt fire av de fem siste og har falt ned til 11.plassen med 4-1-6 totalt. Trøbler fryktelig på bortebane hvor de er uten poeng, og gikk også på sesongen første hjemmetap mot Hoffenheim sist. Tapte hele 1-4 og har nå 4-1-1 på eget gress. Sliter med en lang skadeliste; Fuhry, Cherundolo, Felipe, Gökdemi, Pander, Sane, Schulze, Franca, A. Kasumovic og Ya Konan må stå over dagens. I tillegg soner Marcelo karantene.

Eintracht Braunschweig tok en overraskende 1-0-seier over Bayer Leverkusen sist, men ligger fremdeles sist på tabellen. Kun hentet syv poeng fra elleve kamper så langt. Slo Wolfsburg på bortebane for en drøy måned siden, men har ellers tapt samtlige på fremme gress. Har Petkovic, Correia, Reichel, Scheidt og Scratch ute med skade.

Dagens oppgjør skal i utgangspunktet være en fin anledning for Hannover til slå tilbake, men vertene sliter med en lang skadeliste, og kan få større problemer enn ventet. Eintracht Braunschweig tok en fin skalp sist og vi tør ikke utelukke at de gjør det igjen mot et skadeplaget Hannover.

Norsk Tipping

Dagens spill
16. ESTAC Troyes - Stade Lavallois

Ligue 2.ESTAC Troyes satser på å gjøre en rask retur til den øverste divisjonen etter de fjor måtte ta den tunge veien ned til Ligue 2. Og så langt har de gode utsikter. Helgens bortekamp mot Brest endte 1-1, og foreløpig status er 4.plass med 6-3-4 totalt. Serieleder Metz har opparbeidet seg en luke på seks poeng, men Lens på tredje, som også gir direkte opprykk, er kun er fire poeng foran. Borteformen har hittil vært laber (1-2-4), men vertene kan skilte med svært sterke tall på hjemmebane. Auxerre ble slått 2-0 sist og Troyes står nå med sterke 5-1-0 hjemme på Stade de l'Aube. Kun Angers (2.) har kommet seg unna med poeng.

Stade Lavallois sliter i bunnen av Ligue 2 i år som i fjor. Plassen ble reddet med tre poeng forrige sesong, men etter tretten runder av årets befinner laget seg under streken. Tok en svært viktig seier over Cretail sist, men med 3-2-8 totalt har det vært langt i mellom høydepunktene. Med ett unntak er samtlige poeng tatt hjemme. Borteformen kan trygt kalles horribel; på syv kamper har Laval scoret to fattige mål og spilt på seg 0-1-6. Poenget ble tatt mot tabelljumbo og seiersløse CA Bastia.

ESTAC Troyes ser sterke ut hjemme, mens Laval sliter borte. 1.50 på hjemmeseier er ikke mye å skryte av, men på en vanskelig fredag satser vi på at Troyes holder fortet.

Objektet må kombineres.

10. Osasuna - Almeria
Bunnoppgjør i La Liga. Osasuna fortsetter å slite på bortebane og røk hele 0-5 borte mot Real Sociedad sist. Lå under 0-2 når forsvarspilleren Loties fikk marsjordre og deretter rant målene inn. Tapt fem av seks bortekamper så langt, og kun Malaga er slått på fremmed gress. Heldigvis bedre stilt på Estadio El Sadar, uten at 2-1-3 er noe å juble over. Slo bunnlaget Rayo Vallecona 3-1 i forrige hjemmekamp, og holdt Barcelona til 0-0 for drøye tre uker siden. Et sterkt resultat for Osasuna, som ble det første laget på 74 serierunder til å holde nullen mot Barcelona. Er nummer 17 med 3-1-8 totalt. Loties og midtbanespilleren De las Cuevas er suspendert til dagens kamp, mens Sisi och Nino er skadet.

Nyopprykkede Almeria ligger på direkte nedrykk med ett poeng mindre enn vertene. Var seiersløse etter elleve runder, men har nå full pott på de to siste. Tok først en overaskende - og noe heldig - seier over formsvake Valencia på bortebane, før Real Valladolid ble slått hjemme. En fin opptur og svært viktige poeng for laget som ligger nest sist. Står med 2-3-7 totalt. Midtbanespillerne Verza och Suso må stå over dagens med karantene.

Det ligger ikke an til noen målfest i kveldens oppgjør. Almeria har kun scoret fire mål på de syv siste kampene, mens Osasuna har scoret ti mål på 12 kamper hittil i La Liga. Vertene har vist at de kan stramme inn bakover på hjemmebane, problemet har vært det offensive. Vi tror på et målfattig oppgjør mellom to forsiktige lag og spiller under 2.5 mål til 1.63 i odds.

Dagens dobbel fredag (spillestopp kl 19.55):

10. Osasuna - Almeria over/under fulltid 2.5, 1.90 1.63
16. ESTAC Troyes - Stade Lavallois 1.50 3.25 5.00

Total odds 2.44

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus