Gå til sidens hovedinnhold

Tsjekkia er Danmarks EM-mareritt

Tsjekkia er laget som alltid ødelegger for Danmark i fotball-EM, men ikke denne gangen.

Danmark har møtt Tsjekkia to ganger i EM-sluttspillet tidligere, og begge gangene har tsjekkerne vunnet. De danske drengene har ikke en gang klart å score mot Tsjekkia.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00!

I 2000 tapte danskene 2-0 i gruppespillet, mens det ble 3-0-nederlag i kvartfinalen fire år senere. Lørdag krysses veien til disse to nasjonene igjen.

Tsjekkia - Danmark 3.75 - 3.10 - 2.00 U (spillestopp lørdag kl. 17.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Tsjekkia ble bare nummer tre i gruppe D, bak England og Kroatia, men de fire poengene de tok var nok til å gå videre i mesterskapet. I åttendedelsfinalen overrasket tsjekkerne med å slå et blekt nederlandsk lag 2-0.

- Ville heller møtt Nederland

Den danske landslagssjefen uttalte etter Tsjekkias åttendedelsfinale, at han heller ville møtt Nederland i kvartfinalen. Det er kanskje ikke så rart etter å ha sett på Danmarks mesterskapshistorikk mot tsjekkerne.

Samtidig mener Kasper Hjulmand at Tsjekkia matcher intensiteten i spillet til danskene, og det er hovedårsaken til EM-suksessen deres.

Det tsjekkiske mannskapet er vanskelige å bli kloke på. De har levert gode resulatter i EM, men de tapte 0-4 mot Italia i starten av juni og tapte 0-1 mot Wales i VM-kvaliken i mars.

Tre dager tidligere spilte de 1-1 mot Belgia, som Danmark har tapt de tre siste kampene mot.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00!

Backen Jan Boril var suspendert i åttendedelsfinalen, men er tilbake mot danskene. Også Vladimir Darida sto over mot Nederland. Han er skadet, og det er foreløpig usikkert om han rekke lørdagens match.

Danmark har reist seg på imponerende vis etter den dramatiske starten på mesterskapet. Ikke bare på grunn av de traumatiske opplevelsenene i forbindelse med kollapsen til Christian Eriksen, men også det faktum at de har mistet lagets aller største stjerne.

Eriksen-erstatter har levert

20-åringen Mikkel Damsgaard har imponert i rollen som Eriksen-vikar, og Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg har funnet scoringsformen, Joakim Mæhle stopper bare å løpe når han må gratulere lagkompisene med scoringer eller sender ballen i mål selv, Pierre Emile Højbjerg har fullstendig kontroll på midtbanen, og Simon Kjær og hans forsvarskollegaer har stengt igjen bakover. Det er et kollektivt dansk maskineri som har kjørt over Russland og Wales i de to siste kampene.

Her kan du skrape Flax-lodd

Danmark slo Russland 4-1, og de vant 4-0 mot Wales. Danskene ble dermed det første laget som har scoret fire mål eller mer i to kamper på rad i et EM-sluttspill, men den rekorden sto ikke lenge. Spania overgikk danskene med å score fem mål i to kamper på rad, men to av scoringene i den siste kampen kom i ekstraomgangene mot Kroatia.

Kaptein Simon Kjær måtte av banen med en skade mot Wales, men det er ventet at han er tilbake i midtforsvaret mot Tsjekkia. Også Leipzig-spissen Yussuf Poulsen blir klar, om vi skal tro den danske landslagssjefen. Daniel Wass er også tilgjengelig etter å ha vært syk. Andreas Cornelius måtte forlate treningen tidligere denne uken, men det er neppe noe alvorlig.

Danmark får en tøff oppgave i Baku. Tsjekkerne vant EM i 1976, og de tok seg til finalen på Wembley 20 år senere. Det ligger an til å bli en jevnspilt kamp lørdag. Nøkkelen for dansken er at de har kontroll på Patrik Schick i og rundt boksen, og at de stenger ned Tomas Soucek på midtbanen. Med den formen danskene viser nå, tror vi de vinner en knapp seier. Kanskje 2-1 til Danmark? Synes dansken er gjort til litt vel store favoritter, men vi går likevel for dansk seier til 2,00 i odds.

Klikk her for å levere dette tipset