Gå til sidens hovedinnhold

Tsjekkias rekord-mann lager trøbbel for Kroatia

Patrik Schick scoret et av tidenes EM-mål mot Skottland. Vi tror han fortsetter målshowet mot Kroatia fredag.

Schick scoret begge målene til Tsjekkia i mandagens 2-0-seier mot Skottland. Den andre scoringen hans vil bli snakket om i årevis. Skottland mistet ballen da et skudd ble blokkert foran det tsjekkiske målet.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

Ballen endte hos Schick. Bayer Leverkusen-angriperen så opp, og oppdaget at den skotske keeperen David Marshall sto langt ute i feltet. Da sendte han av gårde et skudd som gikk i bue over den skotske keeperen og i mål.

Marshall forsøkte å ta ballen, men han kunne se ballen duppe i mål i det han lå og kravlet i nettet.

- Jeg så hvor keeperen sto, og oppdaget at han sto veldig langt ute. Jeg så opp igjen og fyrte løs, sa Schick. Uefa har bekreftet at det er det lengste skuddet i EMs historie. Det ble målt til 49,7 meter.

Her kan du skrape Flax på nett

Den tidligere rekorden var på 38,6 meter. Den tilhørte den tyske midtbanespilleren Torsten Frings fra EM i 2004. Schick hadde tidligere i kampen gitt tsjekkerne ledelsen i det 42. minutt med et perfekt hodestøt etter å ha vunnet en luftduell med de to skotske midtstopperne. Det var en klasseavslutning på et vakkert innlegg fra Vladimír Coufal. Men den tsjjekkiske stjernespissen er ikke ferdigscoret.

Kroatia - Tsjekkia -Patrik Schick scorer mot Kroatia - 3,40 (spillestopp kl. 17.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk her for å levere dette tipset

EM, gruppe D. Spilles i Glasgow. Patrik Schick viste i åpningskampen mot Skottland at han kan bli en darkhorse i kampen om toppscorertittelen i EM, da han stilnet det høyrøstede publikummet på Hampden Park med to scoringer.

Scorer han mål nummer 14 i dag?

2-0-målet vil gå inn i historiebøkene som et av tidenes EM-mål. Skottlands keeper David Marshall sto ute på 16-meteren og ante fred og ingen fare. Det så Schick, og han klinket til med et frekt langskudd fra nesten 50 meter. Ballen gikk i pen bue over den skotske keeperen og landet i mål.

Her kan du skrape Flax på nett

25-åringen, som scoret ni ganger for Leverkusen i Bundesliga denne sesongen, er en viktig brikke på det tsjekkiske landslaget. Schick har nå scoret 13 mål på 27 kamper for Jaroslav Silhavys lag, og vi tror han kommer på scoringslisten igjen i fredagens kamp mot Kroatia.

Schick virker som virkelig å ha truffet med formen til dette mesterskapet, og vi tror han scorer sitt tredje mål i EM fredag. Oddsen på Schick-scoring er 3,40.

Klikk her for å levere dette tipset