Det er 19 år siden siste Tyrkia deltok i et VM-sluttspill. Siden den gang har de misset på fire VM-sluttspill.

  • De endte på andreplass i kvaliken til 2006-VM i Tyskland. Da spilte de playoff, men tapte på bortemål mot Sveits. Den gangen tapte de ikke en eneste bortekamp, og de tok 14 av 18 mulige poeng på utebane.
  • I kvalifiseringen til VM i 2010 endte de på tredjeplass i sin gruppe, bak Spania og Bosnia. Dermed ble det ingen tur til Sør-Afrika for tyrkerne. Mye av årsaken var svake resultater på bortebane. De tok kun fem av 15 mulige poeng utenfor Tyrkias grenser.
  • Også i kvaliken til Brasil-VM i 2014 gikk det skeis for tyrkerne. Da endte de helt nede på fjerdeplass i gruppen. Også den gangen spilte Nederland i samme gruppe som dem. Tyrkia tok ni av 15 mulige poeng på bortebane i kvaliken.
  • Tyrkia mislyktes også til kvaliken til VM i Russland i 2018. De havnet nok en gang på fjerdeplass i kvalikgruppen, og måtte dermed sitte hjemme når mesterskapet ble spilt på andre siden av Svartehavet. De tok kun fem av 15 mulige poeng på bortebane.

Det som har vært det gjennomgående problemet i de siste VM-kvalikene til Tyrkia, har vært at de har slitt på bortebane. De har heller ikke imponert i bortekampene i denne kvaliken, og vi tror de kan snuble i Montenegro.

Montenegro - Tyrkia

Odds: Uavgjort - 3,55

Kampstart tirsdag 16.november kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Podgorica bystadion

Kampen kan sees på TV2 Sport 1

Vi tror Montenegro og Tyrkia spiller uavgjort. Spill på det her til 3.55 i odds

VM-kvalifiseringen har vært en skuffelse for Montenegro, således var det svært overraskende at de kom tilbake fra 0-2 hjemme mot Nederland til 2-2.

Montenegro ender på 4. plass i gruppe G uansett utfall av tirsdagens kamp. De tapte som kjent 0-1 hjemme mot Norge, mens de i likhet med Norge kun klarte 0-0 hjemme mot Latvia.

Thriller-avslutning i gruppe G

Tyrkia åpnet som kjent VM-kvalifiseringen forrykende med 4-2 seier hjemme mot Nederland og 3-0 seier mot Norge på nøytral bane i mars. Men roter deretter vekk fire poeng i to hjemmekamper mot Latvia (3-3) og Montenegro (2-2) og de poengene kan vise seg svært kostbare.

Greit nok at Tyrkia har tatt ni poeng på bortebane i denne kvaliken, men ser man bak resultatene får man et litt annet bilde. De slo Norge 3-0 i den første bortematchen, men kampen ble spilt i Malaga. Deretter vant de mot Gibraltar (3-0), men det gjør jo alle. Så gikk tyrkerne på et braktap i Amsterdam. De tapte 1-6 borte mot Nederland, og i den siste bortekampen slet de seg til 2-1-seier mot Latvia. Vinnermålet kom åtte minutter på overtid!

Tyrkia vinner gruppen dersom Norge slår Nederland og de selv vinner borte mot Montenegro (med mindre Norge vinner med to mål mer). Seier vil uansett gi Tyrkia minimum andreplass i gruppen. Dersom de kun spiller uavgjort, er de avhengig av at Norge ikke vinner mot Nederland.

De vil også kunne ta andreplassen dersom Norge taper mot Nederland, også med tap selv.

Helt greit at Tyrkia skal være favoritt, men 1,62 på borteseier er helt uaktuelt. Vi markerer for en svært godt betalt poengdeling.

Vi tror Montenegro og Tyrkia spiller uavgjort. Spill på det her til 3.55 i odds