(AFP/Scanpix)

Tyskland knekker Spania

Vi spiller Tyskland, og utvalgte objekter fra cupen til fin odds.

Kommersielt

Det ble full klaff for våre oddstips i går, og vi håper å gjenta suksessen i dag med blant annet et spill på Tyskland. Det spilles også 4. runde i NM i fotball, og Norsk Tipping er ute med en del interessant odds på flere av objektene på langoddsen.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Tyskland - Spania
Skal vi dømme ut fra det vi har sett hittil i VM, er Tyskland en soleklar kandidat til verdensmestertittelen. Tapet mot Serbia i gruppespillet er nesten glemt, og overskygges fullstendig av det glitrende spillet dette relativt unge tyske landslaget viste mot England og Argentina. Sjelden har Argentina sett så dårlige ut og blitt så utspilt som i årets kvartfinale. Tyskerne er i kjempeform, på helt riktig tidspunkt.

Alle forventet at Spania skulle klare minst semifinale før mesterskapet, og nå er de her. Likevel sitter vi med følelsen av at Spania ikke har fått ut maksimalt av det som bor i laget. Man var strengt tatt ikke bedre enn Paraguay i kvartfinalen, men man har David Villa på topp og da ble det stang inn til slutt. Spania levde meget farlig mot Paraguay og mot Portugal i kampen før. Spania må heve seg flere hakk og levere en bedre prestasjon i dag hvis de skal unngå tap, slik vi vurderer det.

Tyskland svekkes av at det unge stjerneskuddet Tomas Müller er suspendert. Han har vært en kreativ kraft i angrepet og en hyppig målscorer. Alternativer på Müllers plass er Cacau, Trochowsky eller Kroos. Hvor svekket blir Tyskland av at Müller er ute? Vel, de har fortsatt spillere som Klose, Schweinsteiger, Podolski og Lahm på banen, samt ballgeniet Mesut Özil. I tillegg til en lagmaskin som fungerer i alle ledd.

For Spania er Puyol og Sergio Ramos klare for spill, meldes det, til tross for noen små smeller mot Paraguay. Spørsmålet vi og mange andre stiller oss, er om Spania har råd til å ha en spiller som Fernando Torres på banen, all den tid man håper og venter på at han skal nå gamle høyder, mens han hverken scorer mål eller bidrar til at andre scorer. Kanskje får vi se Torres på benken fra start i dag, noe som kan gi plass til Silva, Fabregas eller Llorente. Da kan Spania bli farlige.

Sunn fornuft sier at dette er en klar seier til Tyskland. Det er bare den gamle forventningen og håpet vi hadde til Spania før mesterskapet, som gjør at det føles korrekt, på en eller annen måte, å tro at denne kampen blir jevn. Spania er jo egentlig gode, sitter vi og sier til oss selv. Og ja, de er et godt fotballag, de er kommet til semifinalen, men i denne turneringen når de ikke Tyskland til knærne en gang etter det vi har sett hittil. David Villa kan ikke ta Spania til finalen alene.

Oddsmessig har vi et lite problem, siden Norsk Tipping er en av få bookmakere som også mener at Tyskland er favoritter i dag. 2,55 for tysk seier er noen hakk under resten av markedet, 2,60 på Spania er nærmere oddsen andre tilbyr. Vi setter derfor ikke mer enn 100 kroner på tysk seier i dag. Spillefristen er klokken 20.25 og kampen ser du på for eksempel Viasat 4.

60.Tyskland - Spania 2,55 3,00 2,60

Klikk her for å levere dette spillet.

FK Tønsberg - Follo
FK Tønsberg har tatt cupen med storm, og slått ut både Vålerenga og Stabæk. Hva er vel mer typisk da enn at de ryker ut mot Follo, et lag de på papiret skal ha sjans til å slå. Hverdagen tilbringes i 2. divisjon avdeling 3, der man har sterke 5-1-0 på hjemmebane. Solid 5-0 seier over Start 2 sist, men dette laget var ingen match for FK Tønsberg. I hjemmekampen før dette tok man en fin 4-3 seier over Vard.

Follo har nå 2-2-2 på bortebane i Adeccoligaen og har faktisk vunnet de to siste bortekampene 4-2 mot Lyn, og 3-1 mot Løv-Ham nå på søndag. Synd at man mister poengene man tok mot konkursen Lyn. Follo slo Levanger 3-2 borte i cupens andre runde, mens det meget overraskende ble 4-2 seier over Lillestrøm runden etter.

På hjemmelagets hjemmeside leser vi at kampen mot Follo kan stå i fare for FKTs kaptein. Under dagens trening fikk Espen Næss Lund seg en skikkelig smell i foten. –Jeg får ta det litt piano på treningen i morgen, og bite tennene sammen. Jeg tror det skal løse seg til cupkampen, sier Næss Lund selv.

Follo nevner ingen navn, men skriver: Nå ser vi frem i mot en spennende cup-kamp mot FK Tønsberg. Vi begynner å få hel tropp tilbake i shape, og ting ser veldig bra ut.

Vi tror Follo vinner denne kampen, de har hatt stor fremgang i det siste og det virker å stå bra til med troppen. Når Norsk Tipping tilbyr 2,40 på borteseier her, er det meget fristende å sette noen kroner. Men Norsk Tipping overgår seg selv med spilltilbud i dag, og i dette oppgjøret tilbys vi handicapspill på begge lag. Det er flott. Oddsen på 1,42 for at denne kampen ender enten uavgjort eller borte, er også et godt tilbud. Denne spilles i en dobbel med en lignende deal på Fredrikstad.

Fredrikstad - Start
Fredrikstad spilte seg til mange sjanser hjemme mot Ranheim på søndag, men det ble tap 2-3. Dette var det første tapet på hjemmebane i serien denne sesongen, det står 3-2-1 og 10-6 i målforskjell i Fredrikstads hjemmestatistikk nå. I cupen ble Trosvik slått enkelt 6-0 før det ble 4-2 borte mot Skeid, mens 3. runde ga 5-2 borte mot Strømmen.

Start sliter på bortebane i Tippeligaen, det fikk vi bekreftet da de tapte 2-4 i Haugesund på søndag. 1-1-5 borte totalt er ganske svakt og det blir enda svakere når vi vet at tapet i Haugesund var det femte på rad. Men man har da vunnet på bortebane i cupen hvert fall, mot Jerv og Mandalskameratene, gode lag for alle del, men de spiller i 3. divisjon. 3. runde ga hjemmekamp og 2-0 over Sandnes Ulf.

Start hadde en del skader i laget sist, men nå sier trener Tørum at Ole Martin Årst og Knut Henry Haraldsen kan rekke kampen i Sandefjord lørdag, hvilket må bety at de ikke er med i dag heller. Geir Ludvig Fevang og Avni Pepa var det tvil rundt sist, men de spilte. Når det gjelder dagens kamp varsler Knut Tørum forandringer på laget både i forsvar og angrep, men han sier ingen navn.

Fredrikstad skal ha brukbare sjanser i dag, slik vi ser det. Start er nok meget sultne på en borteseier snart, men de har fortsatt ikke knukket koden og det er flere mann på skadelisten. Fredrikstad spiller på et lavere nivå, men de har mye Tippeligaerfaring og har slått Start ved flere anledninger tidligere. Norsk Tippings 2,40 på seier til Fredrikstad er fin odds. Denne kan spilles som single. Vi får 1,42 i odds for en HU-gardering her, med andre ord at Fredrikstad klarer minst uavgjort. Det gir vi dem meget store sjanser til å klare, og vi får en dobbel til over 2 i odds, som vi synes er verdt 200 kroner. Spillefristen er klokken 17.55.

23. FK Tønsberg - Follo (0-1) 4,70 3,85 1,42
28. Fredrikstad - Start (1-0) 1,42 3,85 4,70

Total odds 2,02

Klikk her for å levere dette spillet.

Andre vurderinger
Singelspill på Fredrikstad og Follo anbefales til nevnte odds. At Viking slår Kongsvinger med minst to mål er ikke vanskelig å se for seg, og oddsen for dette er brukbare 1,85. Strømsgodset er et typisk hjemmelag som får besøk av et annet typisk hjemmelag, FK Haugesund. 1,80 for hjemmeseier er spillbart slik vi vurderer det. I dag kan ingen beskylde Norsk Tipping for å komme med dårlige odds.

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus