Gå til sidens hovedinnhold

Uenige om Ødegaard får starte mot Chelsea

Britiske aviser er uenige om Martin Ødegaard eller Emile Smith-Rowe starter London-derbyet mot Chelsea. Med eller uten nordmannen på banen, tror vi Arsenal taper på Stamford Bridge.

Martin Ødegaard så Arsenal slå West Brom 3-1 fra benken søndag. I den kampen storspilte Arsenal-yndlingen Emile Smith-Rowe i den offensive midtbanerollen. Han scoret 1-0-målet, men ble tatt av banen etter 63 minutter på grunn av en strekk på baksiden av låret.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Arsenal-manager Mikel Arteta sa ifølge the Independent at skaden ikke var alvorlig, men den unge midtbanemannen er likevel ikke ventet å bli spilleklar til kampen mot Chelsea. Det vil i så fall åpne for den norske landslagskapteinen fra start i lokaloppgjøret.

At Chelsea vinner mot Arsenal gir 1,70 i odds

Men de britiske mediene er ikke helt enige om nordmannen starter eller ei.

De britiske avisene the Sun og the Independent har Martin Ødegaard med i Arsenals startellevere, mens Evening Standard og football.london mener begge at 22-åringen som er på lån fra Real Madrid starter på benken.

Uansett hvem som starter hos Arsenal, tror vi de får problemer mot London-naboen onsdag. Chelsea jakter på en Champions League-plass, og selv om de skal spille FA-cupfinale til helgen tror vi Thomas Tuchels menn vinner her.

Chelsea - Arsenal 1,70 - 3,65 - 4,70 (spillestopp onsdag kl. 21.10)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Arsenal jakter på sin tredje strake Premier League-seier når de tar den korte turen til Stamford Bridge onsdag. The Gunners, som vant 3-1 i det omvendte oppgjøret på Emirates i desember, får en vanskeligere jobb denne gangen.

Frank Lampard er byttet ut med Thomas Tuchel, og etter at tyskeren tok over på Stamford Bridge har Chelsea kun tapt to av de siste 25 kampene.

Men det finnes en statistikk som gir Arsenal-fansen et ørlite håp.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

The Gunners har nemlig ikke tapt en midtukekamp mot naborivalen i toppdivisjonen (tirsdag eller onsdag), men Chelsea er ubeseiret i de åtte siste hjemmekampene mot Arsenal i Premier League.

Og vi tror heller ikke at de taper onsdagens kamp.

Hjemme bra, borte best

Arsenal er ubeseiret i de fem siste bortekampene sine. Ja, the Gunners har egentlig spilt bedre borte enn hjemme denne sesongen. Det viser også poengfangsten. Mikel Artetas menn har tatt 27 poeng på bortebane mot 25 poeng på Emirates.

Chelsea-manager Thomas Tuchel må klare seg uten Mateo Kovacic og Andreas Christensen som begge er ute med skader, men de kan bli klar til FA-cupfinalen lørdag. Akademi-produktet Tino Livramento satt på benken i helgen, og han kan få sin debut i onsdagens derby.

Her kan du skrape Flax på nett

Granit Xhaka og Pablo Mari ventes å bli spilleklare for Arsenal, men David Luiz er ute. Emile Smith Rowe måtte av banen tidlig i andre omgang mot West Brom, og han må testes før onsdagens kamp.

En liten kuriositet. Arteta er 39 år og 47 dager i dag, og skulle Arsenal vinne, vil han bli den yngste manageren som har vunnet begge ligakampene mot Chelsea i samme sesong siden Trevor Francis gjorde det samme i 1991-1992-sesongen.

Men vi tror ikke Arteta vinner.

Chelsea liker London-derbyene

Chelsea har tatt flere poeng i London-derbyene i Premier League denne sesongen enn noe annet lag. De kan ta sin åttende seier i London-derbyene om de vinner mot Arsenal onsdag.

Det som likevel er den viktigste faktoren som vipper denne kampen over til hjemmeseier, er at Frank Lampard er byttet ut med Thomas Tuchel.

Fredag er det ca. 620 millioner i Eurojackpot-potten.

Tyskeren har strammet opp den defensive strukturen i Chelsea-laget. Det har gitt resultater. Chelsea har holdt nullen i syv av de åtte siste hjemmekampene i Premier League, og Arsenal får en tøff jobb med å trenge gjennom forsvarsmuren.

Chelsea vil muligens ikke bruke sin beste førsteellever siden de skal spille FA-cupfinale lørdag, men Arsenals vaklende forsvarsspill gjør at vi tror Tuchels menn vinner. Hjemmeseier gir 1,70 i odds. Det er greit nok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset