I forrige uke rykket Salernitana opp til Serie A i Italia for første gang i historien. Horten-karen Julian Kristoffersen kom til klubben i vinter fra sør-koreansk fotball, og har spilt seks kamper for laget fra Salerno.

Nå kan enda en nordmann kan rykke opp fra Serie B denne sesongen. Dennis Johnsen spiller i Venezia som spiller opprykksplayoff.

Fredag er det ca. 780 millioner i Eurojackpot-potten.

Han er sønn av den tidligere Rosenborg-, Kongsvinger- og Odd-spilleren Tor Gunnar Johnsen.

Gikk fra Ajax til Venezia

Også Dennis Johnsen har en fortid i Rosenborg, men han forlot Lerkendal allerede som 17-åringen og signerte for den nederlandske klubben Heerenveen i 2015. To år senere ble han solgt videre til Ajax. Han spilte for det meste for den nederlandske storklubbens ungdomslag, men han debuterte for A-laget allerede i 2017, i en cupkamp.

Totalt spilte Johnsen fem offisielle kamper for Ajax før han ble hentet til Venezia i Serie B denne sesongen.

At Venezia vinner mot Lecce gir 3,15 i odds

I Italia har han vært en suksess. Trønderen har spilt 32 kamper og scoret tre mål for Venezia i Serie B. Johnsen ble også matchvinner i kvartfinalen i opprykksplayoffen mellom Venezia og Chievo. 23-åringen fra Tiller scoret 3-2-målet til Venezia med kun fire minutter igjen av andre ekstraomgang.

Her kan du skrape Flax på nett

Fire nordmenn har denne sesongen fått spilletid på øverste nivå i italiensk fotball. Jens Petter Hauge har spilt 18 Serie A-kamper for AC Milan og scoret to mål, Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen har begge markert seg for Sampdoria, mens 19 år gamle Martin Njøten Palumbo fra Radøy nord for Bergen har spilt to kamper for Udinese.

Lecce - AC Venezia 2,00 - 3,00 - 3,15 U (spillestopp torsdag kl. 18.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Semifinale, Serie B-playoff. Kamp 2 av 2. Venezia vant 3-2 mot Chievo Verona etter ekstraomganger i kvartfinalen i forrige uke. Youssef Maleh og Dennis Johnsen scoret to sene mål i en dramatisk seier.

Lecce gikk direkte til semifinalen siden de endte på fjerdeplass i Serie B denne sesongen. Klubben fra Sør-Italia rykket ned fra Serie A sist sesong, og de har målsetting om rykke direkte opp igjen.

Fredag er det ca. 780 millioner i Eurojackpot-potten.

19 år siden sist de var i Serie A

Venezia på sin side har ikke spilt i den italienske toppdivisjonen siden 2002. Det er 19 år siden.

Dennis Johnsen & co har skaffet seg et godt utgangspunkt før den andre playoffsemifinalen. De vant den første semifinalen 1-0 på hjemmebane. Francesco Forte scoret kampens eneste mål i det 47 minutt.

Lecce dominerte banespillet, men de slet med å spille seg frem til scoringssjanser. Men de har likevel mulighet til å ta seg til playoff-finalen. De trenger bare å vinne hjemmekampen, ja, slik er systemet i Italia. Da vil de gå videre fordi de havnet høyere oppe på tabellen enn Venezia i Serie B.

Her kan du skrape Flax på nett

Lecce vet at de kan slå Venezia. De har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene mot Venezia, men den siste kampen mellom disse to lagene på Stadio Via del Mare endte 2-2. I den kampen scoret Francesco Forte, matchvinneren fra den første kampen, begge målene.

Uavgjort-spesialist på bortebane

Panagiotis Tachtsidis, Stefano Pettinari, Pablo Rodriguez og Claud Adjapong er alle ute med skader hos Lecce.

Venezia og manager Paolo Zanetti må klare seg uten Michele Cremonesi og Magnus Karlsson, mens Lauri Ala-Myllymaki, Luca Lezzerini og Riccardo Pigozzo er alle usikre.

Lecce-manager Eugenio Corini så laget sitt gå av banen uten seier for femte kamp på rad, da de tapte mot Venezia mandag. På hjemmebane har de heller ikke fått det til å klaffe. De står med to tap og én uavgjort på de tre siste kampene på Stadio Via del Mare.

Fredag er det ca. 780 millioner i Eurojackpot-potten.

Venezia på sin side har spilt seks kamper på rad uten tap, og de tapte kun én av de siste ti bortekampene i Serie B. Tapet kom mot Salernitana som rykket direkte opp til Serie A.

Det er interessant å merke seg at seks av de ti siste bortekampene deres har endt uavgjort, og at Venezia var det laget i Serie B som spilte flest kamper uavgjort på bortebane denne sesongen, elleve totalt. Lecce spilte uavgjort i ni av 19 hjemmekamper, blant annet spilte de uavgjort mot Venezia. Vi tror på en ny jevnspilt kamp her.

Uavgjort til 3,00 i odds frister mest.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset