Appleton var en del av de talentfulle ungdommene da Manchester United startet Premier League-dominansen på slutten av 1990-tallet.

45-åringen var en lovende midtbanespiller, som i 1996 ble kåret til «Årets reservelagsspiller» i Manchester United.

I oktober 1996 debuterte Appleton for Manchester United da de vant 2-1 i ligacupen mot Swindon Town. Den andre kampen hans var 0-2-tapet mot Leicester på Filbert Street i november.

Fredag er det ca. 234 millioner i Eurojackpot-potten.

Lærte av Cantona og Keane

Appleton fikk bare de to kampene for De røde djevlene, men trente med førstelaget, hvor han fikk matching mot Manchester Uniteds største stjerner som Roy Keane, Eric Cantona, David Beckham, Paul Scholes, Neville-brødrene og Ryan Giggs.

- Det var en utrolig tid å være i klubben, sa han til Lincolnshire.live

- Jeg husker første gangen vi vant Premier League. Det var en fantastisk kveld.

Appleton kom til United i 1992, og er et år yngre enn den suksessrike gruppen spillere som omtales som «Class of 92».

- Det ble stilt høye krav til deg på trening hver eneste dag. Som ung spiller var det fantastisk å kunne lære av spillere som Eric Cantona, sa han.

- Det var en forventning at de spillerne som fikk trene med førstelaget var på nivå med spillerne der. Det betydde at man måtte ta de rette avgjørelse med ballen og ikke gi den vekk, forklarer han.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Kneskade ødela karrieren

Veien til førstelaget ble imidlertid for lang for Appleton, og etter bare to opptredener og låneopphold i Lincoln og Grimsby, ble han i 1997 solgt til Preston North End.

Appleton spillerkarriere ble ødelagt av en unødvendig kneoperasjon da han spilte for West Brom. Han vant rettssaken mot kirurgen, hvor blant andre Sir Alex Ferguson vitnet, og ble tilkjent 1,5 millioner pund i erstatning, ifølge the Guardian.

Selv om han ikke klarte å slå gjennom i Manchester United, håper 45-åringen at erfaringene han fikk på Old Trafford som spiller skal hjelpe ham i managerkarrieren.

- Jeg sier alltid til spillerne at de må jobbe hardt for å vinne fotballkamper. Seirene kommer ikke av seg selv.

Oxford United - Lincoln City 2,35 - 2,85 - 2,70 B (spillestopp fredag kl. 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Lincoln City jakter på opprykk til Championship, men formkurven har pekt nedover de siste ukene.

Laget til Michael Appleton toppet tabellen frem til 20. februar, men etter kun én seier på de åtte siste kampene har de falt ned på fjerdeplass. Til tross for svake resultater i mars, har Lincoln City fortsatt bare fire poeng opp til Peterborough som innehar den siste direkte opprykksplassen.

Fredag er det ca. 234 millioner i Eurojackpot-potten.

Mangler toppscoreren

Med tre poeng i fredagens kamp mot Appletons gamle klubb Oxford United, vil Lincoln City klatre opp på tredjeplass.

Appleton mangler Brennan Johnson, som er med troppen til det walisiske landslaget i VM-kvalifiseringen, og toppscorer Jorge Grant, som er ute med en ankelskde. Det betyr at den tidligere Manchester United-spilleren må stole på en tidligere Manchester City-spiller scorer. Morgan Rogers er på lån fra City. Han har scoret seks mål så langt for Lincoln, tre av dem har kommet i de fem siste kampene.

Lincoln stiller ifølge Lincolnshire.live med følgende startellever: Palmer; Poole, Jackson, Montsma, Bramall; Bridcutt, Edun, McGrandles; Scully, Morton, Rogers.

Oxford er heller ikke i form. De har tapt tre av de fire siste kampene, og håpet om en playoffplass er i ferd med å smuldre vekk. Alt håp er likevel ikke ute. De ligger nede på ellevteplass, men har kun tre poeng opp til Blackpool sin har festet grepet om den siste playoffplassen.

Oxford har trøbbel på hjemmebane

Problemet er bare at Oxford har slitt på hjemmebane de siste ukene. De har bare vunnet én av de siste fem kampene på Kassam Stadium, og de har gått målløse av banen i fire av de fem kampene.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Gjestenes borteform er heller ikke noe å skryte av. Èn seier på fem bortekamper, og de har tapt de to siste kampene på Kassam Stadium. Men de vant 2-0 i det omvendte oppgjøret i september.

Dette ligger an til å bli en jevnspilt kamp, men vi har størst tro på Lincoln i denne kampen. De har tidligere i sesongen vist at de har kvaliteter til å kjempe om en plass i Championship neste sesong, og skal de henge med i kampen om en direkte opprykksplass trenger de tre poeng i fredagens kamp. 2,70 i odds på Lincoln er greit.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset