*Nettavisen* Sportspill.

Ukraina har jerngrep på Serbia

Ukraine's players celebrate after scoring their side's third goal during the Euro 2020 group B qualifying soccer match between Ukraine and Serbia at the Arena Lviv stadium in Lviv, Ukraine, Friday, June. 7, 2019.

Her jubler de ukrainske spillerne etter å ha vunnet mot Serbia på  Arena Lviv i Lviv. Vi tror de også kan vinne bortekampen i Beograd.  Foto: Efrem Lukatsky (AP)

Ukraina har vunnet alle kampene de har spilt mot Serbia. Vi tror de avslutter EM-kvaliken med stil og vinner i Beograd.

17.11.19 11:05

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Vi gir ikke Frankrike full tillit på søndagskupongen
Spillsenteret: Vi har vurdert søndagens viktigste kamper
Oddssingel EM-kvalik: Portugal går ut i hundre
Oddssingel EM-kvalik: Ny fest mellom Kosovo og England
V65 Sørlandet: Jackpotomgang i kveld med 630 585 kr ekstra i sekserpotten
V64 Øvrevoll
: Øvrevoll med sesongavslutning og stor V64-jackpot
V75 Østersund: To V75-bankere i Østersund

NB! Onsdag er det ca 123 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Det er et innholdsrikt langoddsprogram søndag og EM-kvalifiseringen er naturligvis høydepunktet også i dag. Det skal spilles sju kamper og både England, Frankrike og Portugal skal ut i bortekamper. Ellers består søndagsmenyen av en del kamper fra spansk Segunda, brasiliansk Serie A og engelsk super League for kvinner. På hockeyfronten er det to kamper i Get-ligaen her hjemme, forøvrig en del kamper i KHL.

Serbia - Ukraina B - 3,75 (spillestopp kl 14.55)

Serbia tok en knepen 3-2-seier mot Luxembourg på torsdag, og holdt dermed iv i håpet om å kvalifisere seg direkte til neste års EM-sluttspill.

Ukraina på sin side ladet opp til denne kampen med å slå Estland 1-0 i en privatlandskamp. De er dermed ubeseiret i ti kamper på rad.

Ukraina har aldri tap mot Serbia - verken hjemme eller borte. Før søndagens kamp har ukrainerne vunnet fem strake kamper mellom de to nasjonene. Gjestene har allerede vunnet gruppe B, og er klare for EM-sluttspillet. De trenger ikke å vinne denne kampen, i motsetning til Serbia som må vinne for å ha en sjanse til å ta andreplassen fra Portugal.

Selv om de vinner, er det ikke sikkert de går videre til EM-sluttspillet. De er avhengig av at Portugal taper mot Luxembourg, og det virker svært lite sannsynlig. Serberne vet imidlertid at de har en ekstra mulighet. Serbia møter nemlig Norge i Nations League-playoffsemifinale på Ullevaal i slutten av mars. Deretter venter Skottland i en playoff-finale som blir de eventuelt siste hinder for Serbia på veien mot EM i 2020.

At Serbia spiller hjemme og har motivasjonen på sin side, siden de må vinne, gjør at mange antakeligvis vil plassere pengene på serberne, men jeg er usikker på om de takler presset. Ukraina er i flytsonen, og de har et solid grep på Serbia. De kan senke skuldrene i denne kampen. Det er serberne som må frem på banen, og det kan gi ukrainerne kontringsmuligheter. Ukraina har kun tapt én av de siste tolv bortekampene, og Serbia har kun vunnet seks av de siste tolv hjemmekampene. Det er ingen grunn til å gi dem tillit her.

Gjestene er i form. De vil avslutte denne kvalifiseringen med stil, og 3,75 i odds på Ukraina er et spennende spill.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.