Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Ullern og Spartak Nalchik spilles

Sjekk oddstipset som kan gi noen kroner på spillekortet før helgen

Kommersielt

Mye fin fransk fotball på langoddsen denne fredagen, men vi holder igjen med franske spill til lagene har kommet skikkelig i gang. Det spilles også finale i U19 EM i Frankrike, der vertsnasjonen Frankrike møter Spania. Vår klare favoritt er Spania, til 1,85 i odds, men å spille mot Frankrike på hjemmebane tør vi ikke, selv om vi har veldig lyst.

Dagens objekter hentes fra norsk 3. divisjon, som gledelig nok starter opp igjen i disse dager, og Russland.

Grüner - Ullern
3. divisjon Oslo avdeling 3. Denne avdelingen toppes av Hasle/Løren, Grorud og Ullern, de tre lagene mange tippet i toppen før sesongstart. Ullern har i våre øyne skuffet bittelitt, med noen variable prestasjoner i vårsesongen, som gjør at de ligger på tredjeplass i dag. Dette er laget selv klar over, og de har jobbet med å bli stabile i innsats og forsvarsarbeid utover våren. At man slo gode Grorud 2-1 borte i siste kamp før sommerferien ser vi som et tydelig tegn på at Ullern er i ferd med i finne tilbake til sitt toppnivå, som kan gjøre at Ullern vinner denne avdelingen til slutt, selv om det i øyeblikket er 6 poeng opp til Hasle/Løren.

7-2-2 for Ullern totalt er ikke galt, men dagens kamp mot Grüner må vinnes for at man skal henge med i topppen. På bortebane er Ullern gode, tallene er 4-1-1 og målforskjell 34-13. Tapet kom da man gjorde en slett innsats mot Skeid 2 og tapte hele 1-6 i mai.

Grüner er blant avdelingens bedre lag, men ikke gode nok til å kjempe helt i toppen. På hjemmebane har de 3-1-2 hittil. Tapene kom med 1-3 for Vestli i sesongåpningen og 0-3 for Follo 2. Grüners siste hjemmekamp før ferien endte 3-3 mot Skeid 2. Man har tilgode å møte de tre topplagene på hjemmebane, og det spørs om ikke det blir 0 poeng til Grüner på disse tre kampene.

Ullern vant 3-1 hjemme i sesongens omvendte møte. Dette er første kamp etter ferien, og skader på spillere er det lite av. Ullern fikk dreisen på spillet sitt rett før ferien, og i dag skal de følge opp med en ny seier. Etter ferier kan det være fare for at enkelte lag fortsatt er i feriemodus ved avspark, men vi tror ikke Ullern går i en slik felle. Gutta har en proff holdning og de har ikke råd til å kaste bort flere poeng nå.

1,40 på B hos Norsk Tipping er et lite hakk under for eksempel Bwin, som har 1,50 i øyeblikket, men fortsatt godt nok til at vi tar med denne på fredagens kupong. Vi kunne gjerne spilt Ullern-seier med to mål eller mer, men dette tilbys vi ikke hos Norsk Tipping. Da blir det B til 1,40 i odds.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Spartak Nalchik - Amkar Perm
Vi tar med dette objektet fra Russisk Premier League, der Norsk Tipping gir brukbar odds på et sterkt hjemmelag mot et svakt bortelag. Vi stoler i stor grad på statistikken her, for det er litt knapt med engelskspråklig skadeinfo å finne om lagene i øyeblikket.

Spartak Nalchik er oppe på en fin fjerdeplass etter 14 runder. På hjemmebane har man vært enestående, og 5-1-0 totalt hjemme er faktisk best i russisk Premier League i år. For fem dager siden spilte Spartak Nalchik bortekamp mot laget på plassen over på tabellen, gode CSKA Moskva, og da alle forventet hjemmeseier klarer Spartak Nalchik å vinne 2-1 i Moskva, som enorme underdogs. De hadde tapt tre bortekamper på rad før denne, men dette er likevel en indikasjon på to ting: Spartak Nalchik er i ferd med å gjøre en meget god sesong, og enkelte bookmakerne har ikke helt fattet det ennå.

Amkar Perm har tapt de to siste bortekampene, sist ble det 0-1 i Groznyi. Hjemmekampen mot Saturn Ramenskoye sist helg ble også tapt 0-1. Amkar Perm er ikke i form. 0-3-4 på bortebane totalt og meget svake 3-8 i målforskjell gjør at laget ligger skummelt til, rett over nedrykksstreken.

Spartak Nalchik vant tilsvarende kamp i fjor 4 - 1.

Norsk Tipping har lagt seg på 1,70 på hjemmeseieren her i dag. Dette er lavere enn enkelte andre, man finner 1,86 på Spartak Nalchik i øyeblikket, men samtidig høyere enn flere av de andre bookmakerne, som for eksempel Unibets 1,65 på H. Det viktigste er uansett hvordan vi selv vurderer sjansen for hjemmeseier her i dag, og vi finner 1,70 spillbart, og tar derfor denne med i dagens dobbel.

Vi får en dobbel til 2,38 i odds, og dette fredagsspillet synes vi er verdt 100 kroners innsats mens vi gleder oss til en helg med Tippeliga og Adeccoliga. Spillefristen er klokken 18.40.

9. Grüner - Ullern 3,15 4,60 1,40
10. Spartak Nalchik - Amkar Perm 1,70 2,85 3,25

Total odds 2,38

Klikk her for å levere dette spillet.

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus