Foto: AP/Scanpix

Ulvene er truet

Her er tipset om Wolves

Kommersielt

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie:
Wolverhampton Wanderers ble stiftet i 1877 og ble en del av The Football League i 1888. Wolverhampton opplevde sin storhetstid på 50-tallet og tok hele tre ligamesterskap dette tiåret (1953/54, 1957/58 og 1958/59). Klubben har også vunnet FA-cupen fire ganger (1893, 1908, 1949, 1960). Ligacupen er vunnet to ganger (1974, 1980). Wolverhampton har også vært finalist i UEFA-cupen en gang (1971/72), men tapte 2-3 sammenlagt mot Tottenham.

Stadion: Molineux Stadium (28 525)


Vis større kart

Billetter: Nettbestilling

Manager:
Iren Mick McCarthy (51 år) har vært manager i Wolverhampton juli 2006, og går altså på sin femte sesong som manager for Wolves. McCarthy har også en lang spillerkarriere bak seg i klubber som Barnsley, Manchester City og Millwall og var også en gjestesesong i franske Lyon. Som en solid midtstopper fikk McCarthy kun en sesong som spiller på det høyest nivået i England med Manchester City. McCarthy har 57 landskamper for Irland. Han startet sin managerkarriere i Millwall, ble senere irsk landslagssjef i i seks år rundt årtusenskiftet. Ble manager i Sunderland i 2003, fikk klubben opp i Premier League foran 2005/2006-sesongen, men fikk etterhvert sparken da Sunderland hadde en miserabel innledning på sesongen. Overtok altså som Wolverhampton-manager i juli 2006, og fjorårets vellykkede comeback-sesong for Wolverhampton var altså McCarthys første hele sesong som Premier League-manager.

Keeper: En amerikaner til å stole på
Wolves hadde ikke noe klart førstevalg mellom stengene i fjor. Den walisiske landslagskeeperen Wayne Hennessey ble foretrukket i starten av sesongen, men mistet plassen i november til "gamlingen" Marcus Hahnemann som stod resten av sesongen. Det er ventet at Hahnemann ble foretrukket i sesongpremieren hjemme mot Stoke lørdag. Hahnemann har forøvrig seks landskamper for USA. Uansett så har Wolverhampton to gode alternativer mellom stengene med en rutinert ringrev i Marcus Hahnemann og en en ung sulten Wayne Hennessey (23 år) som en solid backup.

Forsvar: Et belgisk kupp?
Med 56 baklengsmål hadde Wolverhampton klart færrest innslupne av de seks nederste lagene i fjor (nest best West Ham og Portsmouth med 66 baklengs). Det skulle indikere at manager Mick McCarthy hadde bra orden på sin bakre firer, og den defensive styrken, var helt klart den viktigste grunnen til at Wolverhampton til slutt overlevde sin comebacksesong i Premier League. Jody Craddock (33 ligakamper), Christophe Berra (32 kamper) og Ronald Zubar (23 kamper) var toneangivende i forsvarsrekken sist sesong. Foran denne sesongen har McCarthy forsterket lagdelen med den belgiske landslagsstopperen Jelle van Demme (fra Anderlecht og 25 landskamper for Belgia) og hentet Steven Mouyokolo fra Hull. Ikke de mest navngjetne navnene i den bakre fireren til Wolverhampton altså, men de leverte varene utmerket i fjor.

Midtbane: Stor bredde
Manager McCarthy brukte hele 29 spillere under fjoråret og det kryr av alternativer på midtbanen og det er ikke lett å forutsi hvilket lag han stiller med i sesongpremieren mot Stoke. Kaptein Karl Henry er garantert med i lagoppstillingen. I den dype midtbanerollen startet Henry 34 ligakamper for Wolves i fjor, og var en meget viktig bidragsyter for klubben. Nykommeren Stephen Hunt (fra Hull) styrker midtbanen betydelig og tar garantert en av flankerollene. Matthew Jarvis hadde en flott sesong i fjor, som fast på venstrekanten og er trolig i startoppstillingen. David Jones hadde en bra sesong i fjor, en skadefri Michael Kightly er aktuell, den algeriske landslagsspilleren Adlene Guedioura likeså, Stephen Ward et alternativ, den irske landslagsmannen Kevin Foley, og ikke minst den serbiske landslagsspilleren Nenad Milijas (ble benket utover sesongen i fjor, men spilte for Serbia under VM.sluttspillet i Sør-Afrika). Låneavtalen med Geoffrey Mujangi Bia (fra Charleroi) er også fornyet denne sesongen og

Angrep: Fletcher er spennende
32 mål scoret Wolverhampton i sesongen 2009/10, det var faktisk færrest i hele Premier League. Ingen tvil om at Wolves hadde fått flere poeng dersom effektiviteten og kvaliteten i front hadde vært bedre. Sylvain Ebanks-Blake som scoret 25 mål i opprykkssesongen 2008/09, falt gjennom på dette nivået og ble benket store deler av sesongen. Den irske landslagsspilleren Kevin Doyle som ble hentet fra Reading leverte imidlertid varene og scoret ni ligamål. Derfor er det meget spennende hva nyinnkjøpte Steven Fletcher (fra Burnley) kan bidra med. Skotten scoret åtte ligamål for Burnley i fjor, og gir manager Mick McCarthy og Wolverhampton flere alternativer på topp og det burde resultere i flere mål enn fjorårets fattige 32 mål. Skadeplagede Andrew Keogh kan få sitt gjennombrudd denne sesongen og kan også brukes i forskjellige posisjoner.

Stall:
Det er mange spillere i stallen til Wolverhampton og hele 29 spillere ble brukt under fjorårets sesong. Sju spillere har forlatt klubben og seks nye er kommet. Keeperplassen ser ut til å være bra dekket, kjøpet av van Demme styrker muligens forsvaret, mens det sentrale midtbaneleddet fortsatt må stilles spørsmålstegn ved. Er Karl Henry god nok på dette nivået og vil McCarthy rotere for mye på mannskapet? Kjøpet av Fletcher gir Kevin Doyle noe som ligner på en solide makker på topp.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn:
Steven Fletcher (Burnley), Stephen Hunt (Hull City), Steven Mouyokolo (Hull City), Jelle van Damme (Anderlecht), Adlène Guedioura (Charleroi), Geoffrey Mujangi Bia (Charleroi, sesonglån)

Spillere ut:
Andrew Surman (Norwich City), Chris Iwelumo (Burnley), Jason Shackell (Barnsley), Daniel Jones (Sheffield Wednesday, George Friend (Doncaster Rovers), Mark Little (Peterborough United), Nathaniel Mendez-Laing (Peterborough United)

Vurdering:
Wolverhampton kjempet store deler av sesongen for å unngå nedrykk. Vi tror historien gjentar seg i år, og at det denne gangen er reell fare for at Wolves rykker ned igjen. Riktignok kan man hevde at Wolverhampton fikk dårlig betalt i noen kamper i fjor, på grunn av manglende effektivitet, spillemessig gjorde laget en rekke brukbare kamper. Men i Premier League får man ikke betalt for å spille fin fotball, der må lagene være effektive. Det er stor usikkerhet rundt midtbanen til Wolverhampton, den ser ikke veldig forsterket ut, selv om Hunt er en bra spiller (så er han fortrinnsvis kantspiller). Men skulle kombinasjonen Doyle/Fletcher bli en suksess, er det ikke umulig at vi har plassert Wolverhampton for lavt på våre tabelltips. Det er svært tett i vurderingene fra lag nummer ti og nedover, og noen lag vil alltid overraske positivt.

Vi tipper: 18.plass

Offisell hjemmeside: http://www.wolves.co.uk/

Norsk supporterside: http://www.vikingwolves.com/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

Viktig for deg som tipper:
Wolverhampton var ikke noe utpreget hjemmelag i fjor (5-6-8) og tok kun 21 poeng på hjemmebane. Bortestatistikken var faktisk så bra som den tiende beste i Premier League (4-5-10) og Wolves tok altså 17 poeng hjemme. Med andre ord så var Wolverhampton et vrient lag å tippe i fjorårets sesong.

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus