Gå til sidens hovedinnhold

- Umulig oppgave for Riise

John Arne Riises nye klubb skal i aksjon mot Barcelona denne onsdagen, og får ingen tillit på midtukens tippekupong.

Sportspills øvrige onsdagstips:
Oddstips 1: Athletic har et nytt hjemmefort
Oddstips 2: Chelsea virker ustoppelige

Denne midtukekupongen er det utelukkende Europa-kamper som står på menyen. Den omfatter kamper fra både onsdag og torsdag, og har sin innleveringsfrist klokken 20.40 denne onsdagen.

Mesterligaen er tilbake på langoddsprogrammet, samtidig som det finnes godbiter fra the Championship denne onsdagen.

Ikke glem å sjekke våre kupongtips nederst i artikkelen.

1. Bayern München — Manchester City
Pep Guardiolas andre sesong som trener i Tyskland har startet litt under forventning. I Bundesliga har de fått en helt grei start, en uavgjortkamp mot Schalke skiller dem fra full pott.

I tillegg tapte de fortjent i supercupen mot Dortmund, og har, til Bayern å være, bare scoret fem mål de fire første kampene denne sesongen.

Også på skadefronten har Guardiola bekymringer. Schweinsteiger, Badstuber, Martinez, Thiago og Rafinha er alle utilgjengelige, samtidig som at Robben kjemper mot klokken før kamp.

City viste på sin side tegn til forbedring i lørdagens kamp mot Arsenal. Med 2-2 og gode sjanser til seier på slutten, var det en kraftig forbedring i forhold til laget som tapte 1-0 hjemme for Stoke.

Manchester City har spilt mot Bayern på Allianz Arena to ganger de siste årene. Den første kampen tapte de 2-0, i kampen der Tevez så famøst nektet å spille, mens i fjor vant de 3-2 på imponerende vis.

Til dagens kamp har de to suspensjoner. Zabaleta etterlater sin plass til Bacary Sagna, i tillegg til at manager Pellegrini soner straff etter sine kommentarer i kjølvannet av Mesterliga-exiten mot Barcelona i fjor.

1,55 er oddsen på hjemmelaget, men det virker som en urettferdig styrkemåling. City skal ikke avskrives.

2. Roma — CSKA Moskva
De rød fra den evige stad har fått en veldig god start på sesongen og har 3-0 i målforskjell de to første ligakampene. Returen til Mesterligaen er etterlengtet og det virker som de bare er bedre enn fjorårets suksess-sesong.

Balzaretti og Strootman er tvilsomme til kampen.

CSKA har på sin side fått en veldig treg start på sesongen, og har 5-0-2 i ligaen etter noen, til dem å være, merkelige tap. 6,10 er oddsen på borteseier, og det virker riktig i dagens kamp.

Denne tar Roma.

3. Chelsea — Schalke 04
Mourinhos menn har skutt ut av startblokkene og klarer ikke å stoppe målskåringen. De har vunnet alle sesongens fire først kamper med minst to mål, selv om Mourinho muligens er noe misfornøyd med det defensive arbeid.

Mye av æren for det har duoen Costa og Fabregas fått. De virker ustoppelige og takler tilværelsen i ny klubb på ypperlig vis.

Det eneste som kan gnage i bakhodet til Jose Mourinho, er helgens kamp mot Manchester City. Flere spekulerer i at nøkkelspillere som Terry og Costa kan få hvile i dagens kamp.

Schalke har på sin side fått en begredelig start på sesongen og har kun tatt ett poeng så langt. Det skal dog nevnes at det var mot Bayern München.

I tillegg har de skadeproblemer så det holder. Giefer, Kolasinac, Santana, Goretzka og Farfan er alle nødt til å se kampen fra sidelinjen i dag.

Legg til at Chelsea er nær uslåelige på hjemmebane og at Schalke ikke har scoret i fire møter med dagens motstander, er det veldig lite som taler tyskernes vei.

Klar H.

4. NK Maribor Piv Lasko — Sporting CP Lisboa
Maribor kom til Mesterligaen etter en meget solid seier over Ronny Deila og hans Celtic. Dagens motstander møter de for første gang.

Til tross for den imponerende innsatsen mot Celtic, har innsatsen i hjemlig serie vært mer mangelfull. Allerede er de langt bak førsteplassen, etter bare syv runder.

Sporting har også fått en treg start på sesongen, og har 1-3-0 så langt. Skåret kun ett mål hver kamp, og har spilt tre 1-1-kamper. Lukter ikke svidd av Sporting så langt.

Det er godt mulig at portugiserne har blitt overvurdert i dagens kamp.

5. Barcelona — Apoel Nicosia
Barcelona er seg selv igjen og har vunnet tre ligakamper uten å slippe inn mål. Messi og Neymar var i godt humør mot Athletic i helgen, og Luis Enrique har fått en herlig start som Barca-trener.

Apoel Nicosia har forsterket stallen med en viss John Arne Riise, og var imponerende da de slo Aalbord i kvalifiseringen. De kypriotiske mesterne har heller ikke sluppet inn mål de siste tre kampene.

Ingen vits i å overkomplisere denne.

6. Ajax — Paris Saint-Germain
Ajax har mistet en rekke nøkkelspillere i sommer, og fått en rufsete start på sesongen. De har tapt mot PSV og Groningen, og virker å slite med å spille inn det nye laget.

Franskmennene har på sin side ikke tapte denne sesongen, men har likevel tre uavgjortkamper, alle på bortebane. De har vært ustabile i sesongåpningen, og det er stor forskjell på deres innsats hjemme og borte.

Zlatan er imidlertid i godt slag og hamrer inn mål i kjent stil. Om det er nok til å tukte en svak bortestatistikk, gjenstår å se.

7. Athletic Bilbao — Shakhtar Donetsk
Athletic Bilbao kom seg til gruppespillet etter å ha snudd mot Napoli på imponerende vis. 3-1 på hjemmebane holdt til å kunne glede tilskuerne med Mesterliga-fotball atter en gang.

Den nye San Mamés stadion er en heksegryte uten like, og de har vunnet begge kampene spilt her så langt. På bortebane har det gått tyngre og de har tapt mot Malaga og Barcelona.

Shaktar har fått en helt utrolig start i hjemlig liga, og mange av de problemene som truet harmonien i klubben før sesongstart, er nå borte. De har vunnet seks av de siste syv åpningskampene i Mesterligaen, men i dag får de en veldig tøff oppgave foran et heltent San Mamés.

8. FC Porto — BATE Borisov
Porto har med sin 5-1-0-statistikk fått en veldig god start på sesongen. De slo ut Lille i kvalifiseringen på imponerende vis, og Jackson Martinez har sammen med Hector Herrera fått en nydelig start på høsten.

Uavgjortkampen mot Guimaraes i helgen er typisk for lag før Mesterliga-runde, og bør ikke tillegges for mye fokus.

BATE er godt i gang med sesongen, og har allerede vunnet det innledende ligaspillet i hjemlig serie. De spilte uavgjort i åpningskampen av mester-puljen.

Porto er en etablert toppklubb i europeisk sammenheng og bør ha få problemer med å mestre BATE-utfordringen.

9. FC København — HJK Helsinki
Ståle Solbakken har ikke fått en god start på sesongen. De ble knust av Leverkusen i kvalifiseringen til Mesterligaen og må altså nøye seg med det nest ypperste selskap.

Hjemlig går det ikke bedre, og de er nå på syvende plass med 2-2-3.

HJK Helsinki stod for en aldri så liten bragd da de med 3-3 på bortebane sørget for at Rapid Wien måtte klare seg uten Europa-spill. De har også en syv poengs ledelse i en finsk liga som er godt i gang.

FCK har ikke overbevist så langt, og kan slurve også på torsdag.

10. Partizan Beograd — Tottenham
Partizan har med sin 7-0-0-statistikk fått en utrolig god start på sesongen, og har 18-4 i målforskjell på disse ligakampene. Selv om Røde Stjerne har fått en god start på sesongen, er det klasseforskjell mellom de to storlagene så langt.

Virker uslåelig i en noe svak hjemlig liga, men Beograd er ikke kjent som et koselig sted for bortelag.

Tottenham har sluknet litt etter en god sesongstart, og rotet bort ledelsen to ganger mot Sunderland i helgen. Nå har de sluppet inn fem mål de siste to kampene, og må snøre igjen sekken slik de gjorde de to første kampene.

Mauricio Pochettino virket å ha satt et solid preg på det nye Tottenham i sesongens første kamper, og Erik Lamela virket å endelig våkne til liv. Nå har de stoppet opp, de står litt på stedet hvil.

Tottenham er stor favoritt, men bortekamper i Europa er aldri plankekjøring.

11. FC Salzburg — Celtic
Salzburg dundret ut av Mesterligaen etter et 3-0-tap mot Malmö, og siden det har de tapt to kamper til. Dermed står de med tre tap på rad, og skåret kun to i disse kampene.

Det har ført til at de også har tapt ledelsen i den østerrikske Bundesliga.

Celtic har enda ikke kommet ordentlig i gang, og tallene er så langt sørgelig lesning for Ronny Deila. Ville vel heller spille kamper i Champions League og også hjemme har sesongstarten vært svak. Slo tilbake med en seier i helgen, men har veldig mye å gå på.

Dette blir ingen lett kamp for Deilas mannskap.

12. Everton — VfL Wolfsburg
Everton skulle bygge videre på den positive fjorårssesongen, men har åpnet denne på verst tenkelig vis. De har sluppet inn ti mål de første fire kampene, og har også blitt tildelt en tøff gruppe i Europa League.

Heldigvis for Martinez, viste laget stor bedring og tok en sterk seier mot West Bromwich i helgen.

Wolfsburg har på sin side fått en treg start på sesongen, med 1-2-1 og eneste seier er foreløpig i cupen mot et mye dårligere lag. På to forsøk har de enda ikke vunnet på engelsk jord, og de har vist lite som tyder på at de kan utfordre Everton denne torsdagen.

96-rekker:

1. Bayern München — Manchester City HU

2. Roma — CSKA Moskva H

3. Chelsea — Schalke 04 H

4. NK Maribor Piv Lasko — Sporting CP Lisboa HB

5. Barcelona — Apoel Nicosia H

6. Ajax — Paris Saint-Germain UB

7. Athletic Bilbao — Shakhtar Donetsk H

8. FC Porto — BATE Borisov H

9. FC København — HJK Helsinki HU

10. Partizan Beograd — Tottenham HB

11. FC Salzburg — Celtic HUB

12. Everton — VfL Wolfsburg H

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker:

1. Bayern München — Manchester City HUB

2. Roma — CSKA Moskva H

3. Chelsea — Schalke 04 H

4. NK Maribor Piv Lasko — Sporting CP Lisboa HB

5. Barcelona — Apoel Nicosia H

6. Ajax — Paris Saint-Germain HUB

7. Athletic Bilbao — Shakhtar Donetsk HU

8. FC Porto — BATE Borisov H

9. FC København — HJK Helsinki HU

10. Partizan Beograd — Tottenham HB

11. FC Salzburg — Celtic HUB

12. Everton — VfL Wolfsburg H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Kommentarer til denne saken