Foto: PA Photos/Scanpix

United avgjør gullkampen

Selv med et tøft kampprogram i det siste tror vi på United tirsdag. Sjekk tirsdagens oddstips.

Kommersielt

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Tirsdagens langoddsprogram består av 20 objekter og består fortrinnsvis av engelsk fotball, men også semifinaler i cupen i Franrike og Italia, samt oppgjøret i Allsvenskan mellom GAIS og Djurgården. I tillegg er det funnet plass til to kamper fra sluttspillet i NHL.

Etter at Arsenal på et uforklarlig vis rotet seg bort i sluttminuttene av en overtidsperiode på over 10 minutter hjemme mot Liverpool søndag, har Manchester United festet et jerngrep om ligatittelen i England. Med seks kamper igjen, leder Manchester United med seks poeng og det skal mye til for at United roter dette vekk. United har riktignok igjen både Arsenal (borte) og Chelsea (hjemme), men ellers er det hjemmekamper mot Everton og Blackpool, samt bortekamp mot Blackburn.

Når da Manchester United også er i semifinalen i Champions League, er det ingen tvil om at Manchester United ønsker å avgjøre ligaen fortest mulig, for å kunne være best mulig forberedt til dobbeltoppgjørene mot Schalke 04 i Champions League.

En spillesugen Wayne Rooney er klar igjen i kveld, etter å ha sonet to kampers karantene. Tilsvarende er Jimmy Evans tilbake etter soning. Nå må imidlertid Paul Scholes sone etter sitt røde kort i FA-cup semifinalen mot Manchester City lørdag. Ellers er det aller meste greit for Alex Fergusons mannskap nå.

For Newcastle returnerer både Chick Tiote og James Perch etter karantene, men viktige Kevin Nolan soner fortsatt. Shola Ameobi kan være tilbake, men spisskollega Leon Best er trolig ute for sesongen.

Det står knallsterke 0-1-6 i favør Manchester United i de sju siste tilsvarende oppgjørene i Newcastle. United har faktisk ikke bedre enn 5-8-3 på fremmed gress denne sesongen, men så lenge de fremste utfordrerne har trøblet enda mer denne sesongen er bordet dekket for United nå.

Vi tror United fikser tre poeng ganske så greit i ettermiddag, og selv om 1,60 for borteseier er veldig kjipt spiller vi United denne tirsdagen. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å låse Manchester United i to dobler.

Roma - Inter
På den første kombinerer vi med Roma-seier hjemme mot Inter. Dette er første kamp i semifinalen i Coppa Italia, og det bør være bra sjanse for at Roma skaffer seg en ledelse før returen. Etter den sterke borteseieren mot Udinese forrige helg (2-1 seier), var det skuffende at Roma rotet seg vekk hjemme mot Palermo (som riktignok var vesentlig styrket i den kampen kontra de foregående). Uansett har det vært en skuffende sesong for Roma, og da kan suksess i Coppa Italia kompensere litt.

For regjerende ligamester og Champions League-mester Inter, har de siste ukene vært grusomme. Fire tap på de fem siste kampene (inkludert de to tapene mot Schalke 04) er svært sjelden kost for de seiersvante italienerne. Goalgetter Samuel Eto'o har ikke funnet nettmaskene på de siste sju kampene og er ikke ventet å starte i kveld. Inter har hatt et tøft kampprogram i det siste, og søndag venter en svært viktig seriekamp hjemme mot Lazio og den kampen har nok større fokus.

Hos Roma mangler Julio Sergio og Mexes, ellers er det ok med mannskapet. 2,35 betales hjemmeseieren med og vi tar denne med i en dobbel med manchester United.

Nice - Lille
I tillegg spiller vi en svært sjanseartet hjemmeseier for Nice hjemme mot Lille. Dette er semifinale i den franske cupen (spilles ikke retur). Hjemmelaget har kommet seg ut av den verste bunnstriden den siste tiden og står uten tap på sine sju siste kamper (3-4-0) og har ikke seriekamp igjen før onsdag 27. april. Hjemme står laget med 7-3-4.

Serieleder Lille har derimot ikke imponert den siste tiden og med kun ett poeng på sine to siste ligakamper, er ledelsen i serien nå skrumpet til ett poeng. Svake 1-1 hjemme mot et svært redusert Bordeaux-lag i helgen var skuffende. Og søndag venter en svært viktig seriekamp borte mot Lorient. Har hanglet seg videre fra de to foregående rundene etter ekstraomganger (begge kampene har vært hjemme mot hhv Nantes og Lorient). Det er svært sannsynlig at Lille kommer til å rotere på mannskapet sitt i kveld, ingen tvil om at ligagullet har førsteprioritet. Ikke glem at Lille skiftet ut hele ni spillere i første åttendelsfinale mot PSV Eindhoven, det forteller noe om hva som prioriteres.

Vi synes oddsen er skjevt satt i denne semifinalen og lar oss lokke av 3,00 på hjemmelaget og tar også denne med i en dobbel med Manchester United.

Spilleforslag onsdag (to dobler og begge med innsats kr 100)
Dobbel 1 (totalodds 4,80):
Kamp 3 Nice - Lille 3,00 2,90 2,00
Kamp 5 Newcastle - Manchester United 4,30 3,45 1,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Dobbel 2 (totalodds 3,76:
Kamp 4 Roma - Inter 2,35 2,80 2,55
Kamp 5 Newcastle - Manchester United 4,30 3,45 1,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger onsdag:

GAIS - Djurgården
Vårt herlige objekt Gais vant med stil 4-0 hjemme over Trelleborg som vårt hovedobjekt lørdag for halvannen uke siden, og brassen Wanderson har innfridd så det holder i sitt comeback for klubben. Men dessverre for Gais så er spissmakker Alvaro Santos blitt skadet, og da blir dette straks mer åpent og vi avstår fra spill på denne i dag. Riktignok har Djurgården kun ett poeng fra sine tre første kamper, men Stockholm-laget har vært uheldig og kan skape trøbbel for hjemmelaget i kveld.

Burnley - Middlesbrough
Etter en svak periode vant endelig Burnleyt igjen lørdag og tok skalpen til sterke Swansea. Burnley har fortsatt en mulighet for å komme seg til playoff, men møter et sterkt forbedret Middlesbrough i kveld og til begredelige 1,70 i odds på hjemmeseieren dropper vi denne.

Tranmere - Notts County
Hjemmelaget sikrer endelig plassen med seier i kveld. Ambisiøse Notts County står med smått utrolige ni strake tap og kommer nærmere nedrykk for hver serierunde. Men vil med seier i kveld komme seg over nedrykksstreken igjen. Dog er det svært vanskelig å argumentere for at et lag som har ni strake tap kommer på vinnersporet igjen mot et svært motivert hjemmelag. Men før eller siden snur det selvsagt for Notts County. Farlig kamp dette og bare å styre unna.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus