Gå til sidens hovedinnhold

United begeistrer ingen

Manchester United og Louis van Gaal får kritikk for å være kjedelige. Men de vinner fotballkamper og blir en av våre sikre på lørdagstippekupongen.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1: Kladdeføre i Roma
Oddstips 2:
Nå kommer bortetapet for Leicester
Oddstips 3: Inter jakter serieledelse
Oddstips 4: Deeney er het i Premier League
Odds skiskyting: Brødrene Bø er revansjesugne
TV-kampene/streaming: Her er helgens oversikt
Premier League: Skaderapport

V75 Leangen lørdag: Seiersmaskin bankerspilles
V5 Leangen lørdag: Amanda må helst ikke vinne

Seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship er menyen på lørdagens tippekupong. Bonuspotten vokser og er på ca 1,8 mill kroner denne lørdagen. Nederst i artikkelen vil du finne to leveringsklare forslag på hhv 96 rekker og 432 rekker. Bak hver kamp på kampomtalen er det markert hvilket tegn som er med på lite og stort forslag (parentes på stort forslag

1. Chelsea - Bournemouth H (H)
"Best game of the season" var uttalelsen fra Chelsea-manager Jose Mourinho etter 0-0 kamper borte mot Tottenham sist søndag og det har trolig Mourinho rett i. Chelsea var bra i den kampen og kanskje til og med litt bedre enn Tottenham. Etter 14 serierunder er det 14 poeng opp til serieleder Manchester City og 12 poeng opp til Manchester United for Chelsea og kommer flyten for alvor er det faktisk ikke helt umulig å hente inn. Pedro så kvikk ut sist søndag, mens Costa var plassert på benken. 3-1-3 hjemme på Stamford Brigde hittil, men de tallene kommer garantert til å bedre seg utover.

Bournemouth ligger tredje sist med skarve 10 poeng, men har levert brukbart spillemessig. Fikk med seg et poeng hjemme mot Everton sist helg, etter å ha lagt under både 0-2 og 2-3, men har ikke bedre enn 1-1-5 på bortebane.

Chelsea roter ikke vekk poeng her. Sikker H.

2. Swansea - Leicester H (HUB)
Hva har skjedd med Swansea? Laget innledet sesongen uten tap på de fire første seriekampene (2-2-0) og hadde åtte poeng. 10 kamper senere står laget med kun 14 poeng. Nå var det uansett litt bedring borte mot Liverpool sist helg med tap 0-1 og for fullt med i den kampen. Har ikke bedre enn 2-3-2 hjemme i Wales og manager Monk sitter ikke trygt i øyeblikket.

Leicester på andreplass etter sin fantastiske start med 8-5-1 på de 14 første seriekampene. 1-1 hjemme mot Manchester United sist helg var greit nok utfra spill og sjanser. Er det eneste ubeseirede laget på bortebane i premier league og scoringsmaskinen James Vardy har scoret i 11 seriekamper på rad.

Det må vel snart snu for Swansea og Leicester må vel snart få motgang, eller? Utgang H.

3. Manchester United - West Ham H (H)
Ingen liker slik Manchester United slik de opptrer for tiden og ingen liker manager Louis Van Gaal, men etter 14 serierunder har United kun ett poeng opp til serieleder Manchester City, så poengmessig leverer de røde. Kun ett baklengsmål på seks hjemmekamper og solide 9-1 i målforskjell.

Etter en imponerende start på sesongen, har det tatt imot på slutten og West Ham står med kun to poeng på de fire siste seriekampene. Meget viktige Payet er som kjent skadet, og nå er også både Sakho og Valencia ute med skader.

West Ham har vunnet fire bortekamper denne sesongen, men de to siste er begge tapt og Manchester United er råsterke på eget gress. Sikker H.

4. Arsenal - Sunderland HU (HU)
Gedigne skadeproblemer for Arsenal og til uken venter den meget viktige bortekampen mot Olympiakos der Arsenal må vinne for å avansere til sluttspillet i Champions League. Det er forutsetningene for Arsene Wenger forut for lørdagens hjemmekamp mot oppadgående Sunderland. 3-2-1 hjemme for Arsenal hittil, men kun to poeng på de tre siste seriekampene.

Sam Allardyce har fikset to strake trepoengere for Sunderland som plutselig har kommet seg over nedrykksstreken med totalt 12 poeng. Har fæle 1-1-5 på bortebane, men vant altså 1-0 mot Crystal Palace i forrige bortekamp.

To av de tre siste tilsvarende på Emirates har endt 0-0, det er ikke utenkelig at det samme kan skje igjen. Utgang H.

5. West Bromwich - Tottenham UB (UB)
Ikke helt lett å lese West Bromwich om dagen, men fire poeng på de to siste etter hjemmeseier mot Arsenal og bortepoeng mot West Ham sist helg, er uansett bra. Men har ikke bedre enn 2-1-4 hjemme denne sesongen.

Tottenham skuffet faktisk litt hjemme mot Chelsea sist søndag. man burde forvente at formsterke Tottenham hadde klart å sette Chelsea under større press, men det hadde nok også med at Chelsea er klart forbedret. Ligger på 5. plass med 25 poeng, kun fire poeng opp til serieleder Manchester City. Godkjent 2-3-1 på bortebane, men har alle topp fire-lagene borte allerede.

0-2-3 på de fem siste tilsvarende oppgjørene og Tottenham taper neppe nå heller. Utgang U.

6. Southampton - Aston Villa H (H)
1-3 borte mot Manchester City i seriekamp forrige helg og 1-6 tap hjemme for Liverpool i ligacupens kvartfinale onsdag. Nå skal det sies at i den sistnevnte kampen, så scorer Liverpool på "alt". Uansett er ni baklengsmål på to kamper illevarslende for Ronald Koeman og hans Southampton, som har tre strake tap i Premier League nå. Variable 3-1-3 på hjemmebane.

Ingen bedring for Aston Villa med ny manager og sist helg ble det 2-3 tap hjemme for Watford. Ligger helt sist med fattige fem poeng og er den klart største nedrykksfavoritten i Premier league per dags dato. 1-0-6 på bortebane.

Dette bør være en bra sjanse for Southampton til å komme tilbake på vinnersporet. Sikker H.

7. Watford - Norwich HB (HUB)
Med goalgetterne Ighalo (åtte seriemål) og Troy Deeney (fire seriemål på de tre siste seriekampene) har Watford en duo som sørger for godt med mål. De sto bak alle målene i 3-2 seieren borte mot Aston Villa sist helg, og nyopprykkede Watford har levert solid hittil og ligger på 11. plass med 19 poeng. Dog ikke bedre enn 2-2-3 på eget gress.

Også nyopprykkede Norwich med sitt sterke kollektiv har levert bra, selv om de ikke har like mange poeng. 3-4-7 totalt gir 13 poeng og en foreløpig 16. plass. Holdt Arsenal til 1-1 hjemme sist helg, men er mer sårbare borte (1-2-4).

Watford har ikke levert veldig bra hjemme hittil og Norwich er ikke sjanseløse her. Utgang H.

8. Leeds - Hull UB (UB)
De fem siste kampene er hentet fra Championship. Tradisjonsrike Leeds får ikke orden på noe som helst, og etter to strake 0-1 tap, er det kun fire poeng ned til Huddersfield under streken før denne runden. Har ikke bedre enn 1-3-5 hjemme på Elland Road denne sesongen og må passe seg for ikke å havne helt i sumpa.

Etter strålende 7-4-0 på de elleve siste seriekampene, mått Hull strekke våpen med 0-2 hjemme for hyperkapable Derby sist fredag. Ble dermed skjøvet ned på 4. plass med sine 35 poeng, men har kun tre poeng opp til serieleder Brighton. 4-3-2 på bortebane, men står med 4-2-0 på de seks siste bortekampene.

Hjemmesvake Leeds mot et bortesterkt Hull. Hull klarer nok poeng her også. Utgang U.

9. Brighton - Charlton H (H)
Serieleder Brighton opp mot svakt plasserte Charlton. Det burde være rått parti. Brighton er det eneste laget i Championship som fortsatt ikke har tapt (10-8-0). Hjemme er tallene strålende 7-2-0.

Seks tap på de sju siste for Charlton og dessverre for oss, så kom seieren tredje sist hjemme mot Sheffield Wednesday (seier 3-1), da vi lanserte oddstips på Wednesday. Har ikke scoret ett eneste mål i de seks kampene som er tapt og røk 0-3 hjemme for Ipswich sist lørdag.

Dette bør være grei skuring for serieleder Brighton. Sikker H.

10. Burnley - Preston HU (HU)
Hjemmelaget med kun to tap hittil, men litt mange poengdelinger (9-7-2) gjør at laget ikke er bedre enn nummer fem på tabellen, dog bare fire poeng bak serieleder Brighton. Hjemme viser tallene solide 6-2-1. Lå under 0-2 borte mot Cardiff sist lørdag, men to sene mål berget poengdeling. 5-4-0 på de ni siste.

Nyopprykkede Preston har vist litt bedring i det siste, men med 18 poeng er det kun tre poeng ned til Huddersfield under streken. Kun tabelljumbo Bolton (tolv) har scoret færre en Preston, som kun har notert seg for 13 fulltreffere. Likevel brukbare 2-4-3 på bortebane.

Formsterke og hjemmesterke Burnley bør uansett ha et bra bud på seieren her. Utgang H.

11. Birmingham - Huddersfield HUB (HUB)
Variable 3-1-4 på de åtte siste seriekampene for Birmingham, men en meget god sesonginnledning gjør at laget fremdeles er så høyt oppe som sjetteplass. Har ikke bedre enn 3-2-4 på eget gress, og kommer trolig til å falle på tabellen utover sesongen.

0-3 hjemme for sterke Middlesbrough gjør at Huddersfield fortsatt er under streken med sine 15 poeng. Dog er det kun ett poeng opp til sikker plass. 0-1-5 på de siste seks forteller om et lag ute av form. Og borte er laget svake 1-3-5.

Det er verd å merke seg at det står 0-1-2 på de tre siste tilsvarende og når ingen av lagene viser form, synes helgardering fornuftig. Utgang B.

12. Nottingham Forest - Fulham H (H)
Etter 0-3-5 på åtte seriekamper, har Nottigham Forest tatt to seire på de tre siste seriekampene og avansert til 16. plass med sine 20 poeng. Det er likevel ikke mer enn fem poeng ned til Huddersfield under streken. Begge seirener er tatt på hjemmebane der Forest står med 3-3-3 totalt.

5-7-6 totalt for svært variable Fulham som ligger på 13. plass med sine 22 poeng. Ti baklengs på de fire siste som har gitt to tap og to strake poengdelinger. Moderate 2-4-3 på bortebane.

Forest vant tilsvarende kamp i fjor med sifrene 5-3 og hjemmelaget får vår tillit her. Sikker H.

96-rekker

432-rekker